Δεν μπορούν τα παλικάρια

Το βασικό συμπέρασμα παρακολουθώντας τον φετινό Άρη είναι ο τίτλος του κειμένου. Κάποια στιγμή οι διαδοχικές νίκες καλλιέργησαν ψευδαισθήσεις, την εντύπωση ότι αυτή η ομάδα θα κατευθυνθεί από τη θετική αύρα, αλλά ήρθε η διακοπή του Πρωταθλήματος και στη συνέχεια… η αλήθεια. Γιατί, μια ομάδα δεν κρίνεται μόνο από το αποτέλεσμα αλλά από το σχέδιο και τον βαθμό προόδου. Με εξαίρεση λοιπόν αυτές τις τέσσερις νίκες, ο Άρης ουδέποτε παρουσίασε πρόοδο και το χειρότερο είναι ότι οι παίκτες εμφανίζονται στάσιμοι, αν όχι χειρότεροι απ’ ότι ήταν. Αυτό είναι και ζήτημα νοοτροπίας, επί τούτου (προς το παρόν) δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά η τωρινή ομάδα του Άρη υστερεί και σ’ αυτό. Γιατί όταν κακομαθαίνεις ένα παιδί, 99/100 δεν φταίει το παιδί.


33 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Ε το ξέρουμε ότι δεν μπορούν κάτι παραπάνω , το πρόβλημα είναι πως ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να το καταλάβει.
Αυτό που κρατάω εγώ από το άρθρο είναι το παραπάνω :

Αυτό είναι και ζήτημα νοοτροπίας, επί τούτου (προς το παρόν) δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά η τωρινή ομάδα του Άρη υστερεί και σ’ αυτό. Γιατί όταν κακομαθαίνεις ένα παιδί, 99/100 δεν φταίει το παιδί.

Αυτό σε συνδυασμό με το άρθρο του Γκάλη σήμερα ( με τον τραγικά , τραγικό τίτλο και προτροπή ) που λέει :

Δεν αξίζουν, σύμφωνα με τις εμφανίσεις τους και την προσφορά τους, να πληρωθούν, αλλά πρέπει, γιατί έχουν φάει αρκετά πρόστιμα (σ.σ: κάποια δεν έχουν γίνει γνωστά, γιατί αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα) και υπάρχει κίνδυνος να σου κάνουν, προσφυγή.

Το γενικό σχόλιο είναι ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΧΡΗΣΤΟ ΓΚΑΛΗ , εσύ αν ένας ακροατής πιστεύει πως κάνεις κακά τη δουλειά σου , τότε πρέπει να μην σε πληρώσει ο εργοδότης σου; Τι βλακεία λογική είναι αυτή θεέ μου !!!!
Στο άλλο θέμα τώρα.
Βγαίνουν σε 2 άρθρα θέματα πειθαρχίας , κακομαθημένων , παικτών που έχουν παραβιάσει επανειλημμένα τους κανόνες της ομάδας.. Αυτό , είναι καλό από τη μια που δεν το μαθαίνουμε άμεσα ( στεγανά ) από την άλλη πρέπει να το λάβουν υπόψη οι διοικούντες και να απομακρύνουν το καλοκαίρι τους συγκεκριμένους παίκτες ή να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν και φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Σχεδόν κάθε χρονιά,μετά από κάθε ηττα από τον συμπολίτη βγαίνουν γκρίνια κι άπλυτα.Εκατερωθεν.Δυο σεζόν συνεχόμενα,το ζούμε εμεις-περσι είχαμε και την απόλυση Γιαννακη.)κι όχι οι αλλοι.
Το ότι νυχτοπερπατουν οι ξένοι (τα δολάρια του Χ.Γκαλη αυτούς ζωγραφίζουν)δεν είναι μυστικό,από την αρχή της σεζόν στους λογαριασμούς τους στο ινστα,ανεβαζουν φωτογραφίες από μπαροτσαρκες.Καλα κάνουν η όχι ,ας πει άλλος.Εγω ξέρω ότι αυτό είναι μόνιμο στη Θεσσαλονίκη και κανόνας,από τότε που βλέπω μπάσκετ.Μονο ο Γουιλτζερ δεν είχε σουρταφερτα τέτοια,λόγω της γυναίκας του που ήταν Κέρβερος!

Night Audit

Το ότι βγαίνουν έξω μετά από παιχνίδια , για εμένα είναι αδιάφορο. Το θέμα είναι να μην το κάνεις όταν παραβιάζεις τους κανόνες της ομάδας.

Πάντως εφόσον διαρρέει κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα τα πράγματα γιατί τους παίρνει όλους η μπάλα.Ο μαγκιτης το πουλεν μου δεν έκανε πολύ παρειτσα με τα μπροστινά ας πούμε….Επίσης ο Λάκης στο ινσταγκραμ μόνο με τα παιδιά του ασχολείται.
Δεν το θέλω για να αρχίσω τον λιθοβολισμό.(αν κ θα το κάνουν)Για δικαιοσύνη,να μην αδικώ.

O G.McGhee έγινε πρόσφατα πατέρας οπότε δεν έχει περιθώρια..
Captain,πώς αντέχεις αυτό το πουλέν?

Nα χαμε να λέγαμε,Τζιμ…εν προκειμένω.

experience

Απίστευτη βλακεία από τον Γκάλη, τι θα πει να μην πληρωθούν; Από τη στιγμή που τους έχεις θα τους πληρώσεις. Αν είναι δυνατόν όποτε μια ομάδα θεωρεί ότι κάποιος δεν αποδίδει να μη τον πλήρωνε κιόλας. Πέστε μου ποιος θα πήγαινε να παίξει εκεί. Με την ίδια λογική μπορούν αυτοί να πουν στο επόμενο ματς δεν παίζω γιατί έτσι και να γίνει αποδεκτό αυτό. Δεν ξέρω τι δουλειές έχει κάνει ο συγκεκριμένος αλλά το αφεντικό εφόσον σε έχει στη δουλειά πρέπει να σε πληρώνει ακόμα και καφέ να πίνεις όλη μέρα. Αν κρίνει ότι δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου και δεν αποδίδεις σε απολύει και σου πληρώνει και τη νόμιμη αποζημίωση. Δεν πληρώνομαι σημαίνει δεν πάω καν στη δουλειά. Οχι πάω, δουλεύω όσο δουλεύω και αυτός δε με πληρώνει. Γι’ αυτό ακριβώς υπάρχουν και τα συμβόλαια, ώστε να μη μπορεί ο καθένας όποτε θέλει να διώχνει παίκτες και ή να μη τους πληρώνει να μπορεί ο κάθε ένας να είναι εξασφαλισμένος

Jim Patras

Στο water polo γίνεται αξιόλογη προσπάθεια τα τελευταία 3 χρόνια ξεκινώντας από το μηδέν.

Dr Nimbelugen

Προσωπικά εμένα δεν με απασχολεί αν ο παίκτης είναι μέχρι ξημερώματα έξω και στις 4 το απόγευμα φορτώνει με 20 πόντους τον αντίπαλο.ΟΚ είμαι φαν της πειθαρχίας σε βαθμό κακουργήματος( βλέπε Πασαρέλα ζεις εσύ μας οδηγείς)αλλά δυστυχώς το έλλειμμα ταλέντου και προσωπικότητας όταν ψωνίζεις από πανέρι πάει ασορτί με την έλλειψη πειθαρχίας και την προβληματική εξωαγωνιστική συμπεριφορά.Δε νοείται αθλητής με υψηλούς στόχους να είναι σουρταφερτατζής και γυρομάχος( πλην εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα).Τώρα πείτε μου ποιόν να τιμωρήσεις και σε ποιόν θα κάνεις διακοπή συμβολαίου από την στιγμή που δεν ξέρεις αν θα μπορέσεις να κάνεις κάποιες μεταγραφές του χρόνου.Με τα σημερινά δεδομένα και με βάση την κοινή λογική,η μοναδική πιθανότητα ενίσχυσης της ομάδας του χρόνου είναι κάποιοι Έλληνες παίκτες που ενδεχόμενα θα ψηθούν στην ιδέα πως εδώ θα πληρώνονται στην ώρα τους και θα δελεαστούν από το ενδεχόμενο να φορέσουν την φανέλα του Άρη.Δεν πρόκειται να κατακρίνω κανένα από τα παιδιά της ομάδας,είπαμε εδώ και καιρό( και δε χρειάζεται κανένας Βλαχόπουλος να μας το επιβεβαιώσει τώρα ) αυτή η στάνη αυτά τα ζα έχει και αυτό το γάλα βγάζει)…

Δοκτωρα μου,κι εγω αυτό πιστεύω.Ομως -ρωτω-το να νυχτοπερπατανε οι συγκεκριμένοι ξένοι μήπως τους επηρεάζε και τους επηρεάζει στην απόδοση τους στο γήπεδο;Γιατί 20αρες δεν έβαλε κανείς τους.Δηλαδη πιο συγκεκριμένα μιλώντας,αν (τυχαίο όνομα )ο Νταλο δεν έκανε τον πρωτοετή που μόλις αριβαρισε στη πόλη από το χωριό,αν λεω,ήταν πιο μαζεμένος,δεν θα έπαιζε καλύτερα; Εντάξει,δεν είναι ο Τζόρνταν,ξέρω.!Αλλά μήπως αυτό που έδινε ως τώρα ήταν το 60% ενώ μπορούσε το 95%;

ChrisSiak

ΨΥ ΧΡΑΙ ΜΙ Α

Να κάνουμε συμβόλαιο σε αυτούς που θελουμε να μείνουν και του χρόνου. Να προσπαθήσουμε να κρατησουμε τον χορηγό και για του χρόνου αφού είναι 1+1. Να βάλουμε κάτω τις παπαριες που έγιναν φέτος αφού ο Γουιλ μάθαινε και αυτός φέτος την ιδιότητα του παράγοντα αφού κανεις θεωρώ ποτε δεν αμφέβαλε ότι είναι οπαδός αφού μόνο ένας οπαδός θα έβαζε το κεφάλι του σε έναν τέτοιο κουβα με σκατα όπως ήταν η περσινή κατάσταση στον Άρη. Τα λάθη όμως που έγιναν φέτος δεν θα του συγχωρεθούν θεωρώ του χρόνου.

Να γίνουν όλα αυτά και να αρχίσουν να στρώνουν ένα καλύτερο πλάνο το οποίο θα έχει μια βελτιωση αγωνιστική και μια αναφορά ίσως για το πως εξελίσσεται η κατάσταση όσον αφορά τα χρέη.

Χρήστο Γκάλη αν διαβάζεις-μακάρι να διαβάζεις- είσαι μεγάλος ξεφτίλας και καραγκιόζης και το οπαδιλικι σου είναι πολύ φτηνό. Ντροπή μόνο που τολμάς να υψώνεις φωνή και να απαιτείς να μην πληρωθεί ένας τρίτος. Οποίος και αν είναι αυτός._

Τον ξέρω προσωπικά τον συνονόματο σου Χρήστο μου.Δουλεψα μαζί του.Οι εντυπώσεις που έχω κρατήσει είναι κάκιστες και δεν μιλώ για το αν είναι καλός δημοσιογράφος η όχι.

O_Betatzis

Καπετάνιο έχεις κάνει και στα καράβια της Δημοσιογράφιας;

Ναι,συνπουλενικε μου αδερφέ!Από 12 ετών μάχιμος..

ChrisSiak

Καπταιν δε διαφωνώ. Και δεν τον ξέρω ούτε από φωτογραφία. Πραγματικά όμως κάτι τέτοιο δεν θα έγραφε ούτε δημοσιογράφος του ΠΑΟΚ. Κάκιστη άποψη και ποσο μάλλον από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει το βήμα να πει δυο λόγια παραπάνω και δίνει την εντύπωση ότι δεν φιλτράρει αυτό που λέει πριν το πει. Όλοι έχουμε σκεφτεί κάτι ανάλογο κάποιες φορές πάνω στα νεύρα μας αλλά δεν το αποτυπώσαμε στο χαρτί. Αυτός το σκέφτηκε,το πληκτρολόγησε-το διάβασε;- και είπε α καλό είναι αυτό θέλω να περάσω και πάτησε εντερ. Φτηνή δημοσιογραφία πραγματικά.

Το θυμάμαι που το είχες πει πως δεν ξέρεις τα δημοσιογραφικά κατατόπια εδώ πάνω.Και είσαι τυχερός.Εχεις κερδίσει δύο,τρία χρόνια ζωής παραπάνω σε σχέση με μας τους Μακεδονομάχους.

gkanton

την Τρίτη 26/3/2019 ξεκινά το φάιναλ φορ στο εφηβικό πρωτάθλημα στο οποίο είναι παρών και η ομάδα μας. Όποιος μπορεί ας το παρακολουθήσει κι ας μας κάνει μια ενημέρωση τι ψάρια πιάνουν οι έφηβοί μας και κατά πόσο μπορούμε να επενδύσουμε σε κάποιους από αυτούς.

Night Audit

Δε χρειάζεται να δούμε τι θα κάνουν εκεί. Μπορούμε να τους βάλουμε να παίξουν με κανονικούς αντιπάλους

Mits-77

Εγω προτείνω να κάνουμε άλλη μια νίκη που μάλλον μας σώζει και μαθηματικά και τους ξένους που σουλταφέρνουν να τους στείλουμε στο σπίτι τους με διακοπή συμβολάιων να γλιτώσουμε και κανένα ψιλό. Μακάρι να έρθει γρήγορα η επόμενη νίκη!

Y.Γ. Επισης αν μπορουμε να βγαλουμε δελτιο με τον νέο αθλητικό νόμο στον Christ Wamba και σε καμια αντίστοιχη περίπτωση για να γλιτώσουμε τον πρόστιμο της ΕΣΑΚΕ περί μη αντικατάστασης ξένων παικτών.

experience

Ρε παιδιά, μπορεί η κάθε ομάδα όποτε θέλει να διακόπτει το συμβόλαιο ενός παίκτη και να του λέει ευχαριστώ πολύ γεια σου, στο καλό; Από τη στιγμή που πήρες τον παίκτη τον χρεώθηκες. Μόνο αν βρει άλλη ομάδα ή του πληρώσεις το υπόλοιπο θα φύγει. Και έτσι πρέπει να είναι

Pippo

Χρόνια πολλά παιδιά! Η ομάδα όντως δε μπορεί και πρέπει απλά να το πάρουν όλοι απόφαση. Είναι η πρώτη χρονιά που χάνουμε και νιώθω 0 στεναχώρια και νεύρα. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Υπεύθυνος ο Αγγέλου, που βέβαια δεν είχε και πολλές επιλογές, αλλά ήξερε ότι έφτιαξε ομάδα που θα έχει τέτοια ποσοστά στις βολές και χωρίς 4άρι. Το να βγουν οι παίκτες μετά από ήττα δε μου λέει κάτι. Έχουν παίξει εκατοντάδες φορές, έχουν χάσει εκατοντάδες φορές στη ζωή τους. Απλά για εμάς γίνεται πανικός μετά από ήττα από τον ΠΑΟΚ. Εμένα περισσότερο δε μου άρεσε που μετά την ήττα από τον κολοσσό είδα να κλαμπάρουν Χάρις, Κάιζερ, Μπελ, εκεί αν ήμουν παίκτης νομίζω δε θα είχα όρεξη.

Jim Patras

Χρόνια πολλά.
Αυτό για εμένα είναι απαράδεκτο..Και ειδικά από τον survivor είχα άλλες απαιτήσεις εκτός παρκέ..Καλά για αυτές εντός,δεν υπάρχουν..Έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι σουτέρ που θα σε ξεκολλήσει.

Σαρβαιβορ??

O Gary Jer.Bell.Έτσι τον αποκαλούσαν από πέρυσι στην ομάδα..

Ναι το θυμήθηκα τώρα που το λες,επειδή έμεινε από πέρσι.Παιζει ότι ως παλιός αυτός τους ξενάγησε στις μπαροτσαρκες,Τζιμ!…..

simon says

Τα πράγματα νιώθω πως είναι πολύ απλά! Οι παίκτες μας είναι μέτριοι και η ομάδα κακοφτιαγμένη και χωρίς χημεία. Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη πρίν τη διακοπή, οπότε παει και το κίνητρο. Άρα, το καλοκαίρι με ban η’ χωρίς, χρειάζονται καλύτερες επιλογες! Και φέτος υπάρχουν αρκετές, ικανές να μάς ανεβάσουν επίπεδο (βλ. Νίξον). ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Jim Patras

Διαφωνώ σε 2 σημεία..Ο στόχος του ιδιοκτήτη δεν ήταν η παραμονή αλλά τουλάχιστον η 8αδα.Επιπλέον δε θεωρώ ότι εξασφαλίστηκε ούτε αυτό..Με 6 νίκες δεν παραμένεις…Έτσι την πάτησαν πέρυσι στην Αμαλιάδα καθώς όταν μας κέρδισαν έφθασαν στο 6-9 ενώ ο πανιων.είχε 3-12..Κι όμως στα επόμενα 11,κέρδισαν μόνο 1 και με 7 νίκες ήρθε ο υποβιβασμός..

Night Audit

Ναι αλλά τώρα μένουν 6 αγώνες κι έχουμε διαφορά τουλάχιστον 3 νίκες από τον υποβιβασμό

Jim Patras

Πρέπει μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής να είμαστε στο +2 από το Ρεθ.για να μη φθάσουμε στο σημείο να παίξουμε την παραμονή κορώνα γράμματα..

Night Audit

Ε αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο τι να πω

simon says

Δεν ξέρω για τον ιδιοκτήτη, αλλά ο Αγγέλου που έφτιαξε την ομάδα, έλεγε για δύσκολη περίοδο, για κοπανηματα στον τοίχο μέχρι να σπάσει και άλλα τέτοια ποιητικά!!!!!! Ο Άρης ανήκει ρεαλιστικά στο group 9-12 και εκει βρίσκεται!! Αναφορικά με την παραμονή, οι δύο τελευταίοι χάνουν και χωρίς αντίπαλο. Είναι παρά πολύ κακές ομαδες!!

vaggelaris

Όσο κι αν ο υποβιβασμός φαίνεται τραβηγμένο σενάριο δε πρέπει να πάμε στα παιχνίδια με το σκεπτικό αυτό. Το ματς με την κυμη δε θα είναι καθόλου εύκολο ούτε σίγουρη νίκη πόσο μάλλον μετά την μη αναμενόμενη νίκη επί του Προμηθέα. Ας σοβαρευτουν λίγο στην ομάδα γιατί η πολύ χαλαρότητα θα μας κάψει στο τέλος. Αυτό που φοβόμασταν όλοι έγινε. Η διακοπή ήταν καταστροφική. Το ποσο αδύναμη ομάδα έχουμε φαίνεται από το ότι χάσαμε από έναν κακό παοκ που έβαλε 62 πόντους με γεμάτο γήπεδο που υπό άλλες συνθήκες θα μας έδινε το ματς αέρα. Ήταν πάντως ιδανική ευκαιρία για νίκη λόγω της τωρινής κατάστασης του παοκ. Πάντως εμένα με απασχολεί πολύ από τη στιγμή που δε βλέπω το μπάν να φεύγει τι ομάδα θα φτιάξουμε. Γιατί από τους τωρινούς ξένους δυσκολεύομαι να θέλω να ξαναεχουμε κάποιον.