Πολύς λόγος γίνεται για την Εθνική Νέων Ανδρών που κέρδισε το χρυσό στην Κρήτη , με 4 παίκτες του Άρη στο ρόστερ της.

Από αυτούς , τους 2 ( Φλιώνη-Χρηστίδη ) λίγο πολύ τους γνωρίζουμε.

Τους Δίπλαρο – Τάταρη , όχι και τόσο πολύ , μιας και φέτος τους είχαμε δώσει δανεικούς στους Μαχητές Πεύκων.

Ήταν χρήσιμος ο δανεισμός τους και τι ακριβώς κέρδισαν από αυτόν οι παίκτες;

Μιλήσαμε , με τον βοηθό προπονητή των Μαχητών , Άκη Τασούδη , για αυτό:

Κόουτς , θα μπω κατευθείαν στο ψητό , πιστεύεις πως Δίπλαρος – Τάταρης ωφελήθηκαν από τον δανεισμό τους;

Νομίζω ότι και τα 2 παιδιά ωφελήθηκαν από αυτή τη διαδικασία. Κατ’αρχάς συνεργάστηκαν με ένα προπονητή, τον coach Χατζηκυριακίδη, που έχει πάρα πολλές γνώσεις να τους μεταδώσει και είναι πολύ έμπειρος στο να ενσωματώνει νεαρούς παίκτες σε επαγγελματικό περιβάλλον και να τους δίνει ρόλο. Ας μη ξεχνάμε ότι ήδη 4 παίκτες που προήλθαν από το πρόγραμμα του, έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια σε ομάδες Α1. Από την άλλη, η ομάδα των Μαχητών Δόξας Πεύκων ήταν μια νεανική ομάδα στην οποία κανένας παίκτης δεν περίσσευε. Ο ρόλος είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις ηλικίες, οπότε από αυτά τα παιδιά είχαμε απαιτήσεις από την 1η αγωνιστική μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι μπαραζ που παίξαμε και σωθήκαμε στην Α2.

 

Και ποιος ήταν ο ρόλος τους στην ομάδα;

Ο Διπλαρος συνήθως ηταν 2αρι και πολύ σπάνια άσσος. Έπαιρνε αρκετές μπάλες στην επίθεση είτε από PnR είτε σε spot up κατάσταση.

Ο Τάταρης  ήταν 3ος ψηλός. Χρησιμοποιούνταν είτε σαν 4αρι είτε σαν 5αρι και έπαιζε είτε low post είτε από μέση απόσταση.

 

 

Αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα τους λίγο , ας ξεκινήσουμε από τον Δίπλαρο.

Επιθετικά ο Δίπλαρος είναι ένας εκρηκτικός γκαρντ με καλό χειρισμό της μπάλας ειδικά στο μπροστά μισό γήπεδο. Μπορεί να παίξει PnR αφού έχει καλή αντίληψη του χώρου και μπορεί να εκτελέσει πάσες με δύσκολη γωνία. Μετά από PnR μπορεί να εκτελέσει γρήγορα από μέση απόσταση. Είναι καλός σε catch n shoot κατάσταση και γενικά κερδίζει φάουλ.

Στην άμυνα ο Δίπλαρος έχει γρήγορα χέρια και όταν τα χρησιμοποιεί ενεργά στην άμυνα μπορεί να κλέψει αρκετές μπάλες ή να δυσκολέψει τα αντίπαλα γκαρντ στην επίθεση τους.

 

Ο Διονύσης έχει πολύ καλά χέρια στην υποδοχή της μπάλας και πληθώρα κινήσεων κοντά στο καλάθι και πολύ καλή επαφή μ’αυτό. Φαίνεται πως έχει έμφυτο ταλέντο σε αυτό . Επίσης είναι αξιόπιστος από μέση και μακρινή απόσταση με γλυκό σουτ.

 

Και τα μειονεκτήματα τους;

Επιθετικά ο Νίκος πρέπει να είναι πιο ψύχραιμος σε πίεση σε όλο το γήπεδο. Στο PnR μπορεί να βελτιώσει το διάβασμα της άμυνας και να πάρει την βέλτιστη απόφαση. Δεν είναι πολύ δυνατός σωματικά και λόγω του ύψους του δεν μπορεί να τελειώσει φάσεις μέσα στον συνωστισμό. Επίσης ακόμα δεν έχει σταθεροποιήσει το σουτ του μετά από ντρίμπλα.

Αμυντικά δεν βάζει το σώμα του για να σπάσει τα σκριν. Δεν είναι δυνατός και μπορεί να γίνει στόχος στο low post. Πρέπει να είναι πιο μαχητικός σε άμυνα με αλλαγές και σίγουρα μπορεί να βελτιώσει κι άλλο την αντίληψη του στις περιστροφές και σε σύνθετες άμυνες.

Και ο Τάταρης:

Δεν στήνει σκληρά σκριν και είναι απαραίτητο για τη θέση του και για να εκμεταλλευτεί τα καλά του χέρια. Πρέπει να βελτιώσει τη κίνηση του προς το καλάθι μετά από PnR. Επίσης ,μπορεί να βελτιώσει τις τοποθετήσεις του μακριά από τη μπάλα και την πάσα του. Δεν απειλεί ιδιαίτερα με τη μπάλα κάτω και δεν πηγαίνει με διάρκεια στο επιθετικό ριμπάουντ.

Αμυντικά δεν έχει ταχύτητα για να παίξει επιθετικές άμυνες είτε σε hedge out είτε σε αλλαγές. Πρέπει να γίνει πιο σκληρός μέσα στη ρακέτα και να έχει καλύτερες τοποθετήσεις έναντι των αντιπάλων του και σίγουρα να γίνει πιο dominant στην διεκδίκηση των ριμπάουντ.

 

Σαν χαρακτήρες , πως είναι τα παιδιά;

 

Ο Νίκος είναι εκρηκτικός με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί να βγάλει κάποιες εκπληκτικές φάσεις αλλά να μην είναι ακόμα όσο ψύχραιμος πρέπει όταν το παιχνίδι το απαιτεί. Έχει επαγγελματική προσέγγιση του παιχνιδιού και μεγάλη προθυμία να προπονηθεί ατομικά για να βελτιωθεί.  Δεν φοβάται να πάρει μεγάλα σουτ ακόμα κι αν δεν είναι η καλύτερη του μέρα.

Ο Διονύσης είναι χαμηλών τόνων παιδί που πέρσι ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο. Πρέπει να αποβάλλει το υπέρμετρο άγχος του πράγμα που σίγουρα θα γίνει όσο αποκομίζει εμπειρίες. Έχει διάθεση να ακούσει τις συμβουλές των προπονητών αλλά θα πρέπει να τις μετουσιώνει σε πράξεις πιο άμεσα.

 

Πιστεύεις πως μπορούν να σταθούν στην Α1;

 

Μπορούν να σταθούν και οι 2 αν βάλουν περισσότερη δουλειά πάνω στις αδυναμίες τους, ακούν τις παρατηρήσεις του προπονητικού team και αποδεχθούν το ρόλο τους. Στην αρχή μπορεί να απαιτείται από αυτούς να κάνουν μόνο 2-3 πράγματα αλλά να πρέπει να είναι αποτελεσματικοί.

 

Και κάτι τελευταίο κόουτς , ποια θέση πιστεύεις τους ταιριάζει περισσότερο;

 

Πιστεύω πως ο Διπλαρος ως άσσος μπορεί να παίξει καλύτερα λόγω και των σωματικών του προσόντων.

Ο Τάταρης είτε πρέπει να δυναμώσει πολύ και να γίνει ένα undersized 5αρι που να απειλεί και από μέση απόσταση , είτε να αποκτήσει ταχύτητα και αθλητικότητα ώστε να γίνει forward. Νομίζω το δεύτερο του ταιριάζει περισσότερο.

Ευχαριστώ!

 

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
stepap

Ωραία συνεντευζη με τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των δύο μικρών μας.

Yannis

Όντως! Σαν project θέλω τον διπλαρο. παρά τα μειονεκτήματα του που είναι λογικο να έχει στην ηλικία του έχει και φοβερά θετικά στοιχεία. Δουλειά και μυαλό θέλει. Το δεύτερο περισσότερο.

aris6emperor

Όντως ωραία συνέντευξη!

gerorge

Εξαιρετικη συνεντευξη με ουσιαστικες ερωτησεις.Προσωπικα πιστευω οτι ο ΔΙπλαρος μπορει να κερδισει χρονο συμμετοχης στον Αρη ενω ο Ταταρης ισως μπορεσει να κανει το ιδιο αλλα σε αλλη ομαδα της Α1 οντας δανεικος

dorian gray

Όντως, ο Τάταρης μπορεί να διακριθεί ως forward και έχω την αίσθηση πως θα παραμείνει στο ρόστερ.