Πηγή: Γρόλλιος: «Έτσι ξεπεράσαμε την απαγόρευση μεταγραφών, δεν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο της πολυμετοχικότητας» – PRESSARIS

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Γρόλλιος:

Αρχικά ένα σχόλιο για το ότι ο Άρης κατάφερε να ξεπεράσει την απαγόρευση των μεταγραφών. Μία επιτυχία που φέρει την υπογραφή τη δική σας.

Ήταν συντονισμένες οι ενέργειες. Τόσο οι δικές μου, όσο και του Λευτέρη Αρβανίτη. Η μετάβασή μας στη Γενεύη έπαιξε σημαντικό ρόλο για να καταθέσουμε τις θέσεις της ΚΑΕ Άρης, τη διάθεση που έχει να αποπληρώσει τις οφειλές. Πλην όμως την αδυναμία η οποία είναι πρόσκαιρη. Ο μπασκετικός Άρης θα πρέπει να υπάρχει, για να μπορέσει να πληρώσει τις οφειλές. Σημαντικό στοιχείο είναι πως, όλα αυτά συμβαίνουν μέσα στην πανδημία κορωνοϊού, όπου υπάρχει ανασφάλεια όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Τώρα ξεκινάνε να γίνουν κάποιες χορηγίες μέσω του ΕΣΑΚΕ. Όταν μιλούσαμε δεν υπήρχε καν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν μπορούσε κανείς να υποσχεθεί για το πότε θα πληρώσει. Το γεγονός αυτό το αντιλήφθηκε η αρμόδια επιτροπή της FIBA και για αυτό το λόγο έδωσε το «πράσινο φως».

….

Κρατήσατε τις συμφωνίες που είχαν γίνει με τον κ. Γουλιέλμο και περιμένετε να πληρωθούν κάποιες οφειλές;

Αυτό που υποσχεθήκαμε είναι ότι μόλις δούμε την κατάσταση που θα διαμορφωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα, θα κάνουμε μία πρόταση που θα ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Το κακό είναι λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό αναβάλλονται παιχνίδια και δεν υπάρχει μια ροή στο πρωτάθλημα για να επιδιώξεις χορηγίες. Θέλει συνετές κινήσεις και φυσικά να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο αγωνιστικό κομμάτι.

….

Γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα; Θα έπρεπε να κυκλοφορούν οι μετοχές.

Αν έβγαινε κάποιος μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής και έλεγε: «Ελάτε να πάρετε τις μετοχές», θα έρχονταν αρκετοί, αλλά δεν θα ήταν ο ίδιος αριθμός που θα ερχόταν μετά τον παιχνίδι με τον Ηρακλή. Χρειάζεται ο σωστός χρόνος. Τώρα δεν ξέρουμε πότε θα γίνει η επόμενη αγωνιστική. Αναβλήθηκαν δύο αγώνες. Μάλλον δεν θα παίξουμε τον Νοέμβριο. Είναι μια δύσκολη περίοδος. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις κάτι.

Μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε 1-2 μήνες;

Θέλω να πιστεύω πως στο νέο έτος θα βγουν οι μετοχές. Να ευχηθώ να λήξει και το θέμα του λοκντάουν, για να μπούμε σε έναν κανονικό ρυθμό για να μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

….

Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Νίκο Πετράτο. Θα είμαστε συνεπείς στην χρονική προθεσμία που μας έχει δοθεί από την άλλη πλευρά. Ο Νίκος Πετράτος είναι ένας συνάδελφος, για τον οποίον έχουν γραφεί πολλά για τον ίδιο. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος, που αν δώσει τον λόγο του, τον τηρεί.

Έχετε πετύχει το «ψαλίδισμα» των 119.000, το οποίο επιδικάστηκε στον Πετράτο;

Είμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια επωφελέστατη συμφωνία για την ΚΑΕ Άρης. Όμως δεν είναι το μόνο μέτωπο που έχουμε με τον Νίκο Πετράτο. Υπάρχουν κι άλλοι αθλητές, με τους οποίους θέλουμε να έρθουμε σε συμφωνία. Θα πρέπει να έχουμε την ίδια στάση έναντι όλων. Κρατάμε χαμηλούς τόνους, γιατί πρώτα θέλουμε να υλοποιούμε τις συμφωνίες και μετά να τις ανακοινώνουμε.

….

Με τους υπόλοιπους έχετε πετύχει διακανονισμούς ή συμφωνίες;

Είμαστε σε ένα στάδιο, που πρέπει να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες συναντήσεις, για να βρούμε λύσεις. Κάθε παίκτης που έχει ιδρώσει την φανέλα του για αυτή την ομάδα, μπορεί να καταλάβει κάποια δεδομένα και να βάλει λίγο και το φιλότιμο. Όταν δίνεις κάπου, μπορείς να την δεις διαφορετικά την ομάδα. Αρκεί να μην τον εκνευρίσεις τον άλλον. Πρέπει να είσαι συνεπής απέναντί του.

….

Έχετε κάποια νεότερη ενημέρωση πάνω στα χρήματα που θα πάρει κάθε ομάδα μπάσκετ από εταιρείες στοιχήματος; Ο Άρης είναι να πάρει 250.000.

Δεν γνωρίζω για συγκεκριμένο ποσό. Θέλουμε να δούμε όλες αυτές τις περιπτώσεις, για να καθορίσουμε τί μπορούμε να δώσουμε σε αυτούς τους οποίους οφείλουμε. Ας περιμένουμε και θα δούμε αν είναι το ποσό που λέτε. Τυπικά δεν έχει υπογραφεί ακόμη ούτε τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι δίπλα στην ομάδα, οι οποίοι βοηθούνε οικονομικά. Είναι γνωστοί, δεν χρειάζεται να τους αναφέρω. Στο φιλότιμο και στην αρειανοσύνη κάποιων βασίζεται αυτή τη στιγμή η ομάδα. Αυτοί βοηθούνε και κλείνουμε τις τρύπες. Έχουν γίνει πολλά βήματα μέχρι τώρα, όμως είναι δύσκολη η κατάσταση.

Οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ προς εφορία, ΕΦΚΑ είναι υπαγόμενες σε ρυθμίσεις;

Προσκομίστηκε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την αδειοδότηση της ΚΑΕ Άρης, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οφειλές στην εφορία και στον ΕΦΚΑ. Οι οφειλές είναι ρυθμισμένες, αλλά υπάρχει μηνιαία αγωνία για να καλυφθούν αυτές οι ρυθμίσεις.

Με το Παλέ τι γίνεται ακριβώς;

Μεγάλο κεφάλαιο. Έχει κατατεθεί συγκεκριμένο επαγγελματικό πλάνο, το οποίο εμπλουτίστηκε μάλιστα τρίτη φορά. Περιμένουμε απάντηση από την πολιτεία. Πιστεύω ότι επιτέλους θα σταθεί στο ύψος της και αυτό που υποσχέθηκαν δύο διαφορετικές κυβερνήσεις, να το κάνουν και πράξη. Το Παλέ θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθήσει την ΚΑΕ Άρης. Είμαστε εν αναμονή αποφάσεων.

 

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dom

Η οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον μας έχει να κάνει με το παλε. Ομάδα και ειδικά μεγάλη, χωρίς δικό της γήπεδο δεν μπορεί να κάνει προγραμματισμό. Πόσο μάλλον στην κατάσταση που είμαστε εμείς. Ας τελειώσουν αυτες οι ιστορίες, γήπεδο και κορωνοιος εννοώ και μετά έχουμε να κάνουμε σχέδια να ασχολούμαστε..

Bilias6

Παρακατω υπαρχει το αρθρο «Στηρίξτε την ομάδα» που ειναι το Νοεμβριο του 13 και λεει ακριβως τα ιδια που μας λετε και τωρα, 7 χρονια μετα. Επαγγελμα ΑΡΗΣ.«Στηρίξτε την ομάδα»

Jim Patras

Την τελευταία 20ετία θεωρώ ότι είναι το πιο αξιόπιστο άτομο που εμπλέκεται με τον ΑΡΗ.