Οι “εσείς” και οι “εμείς” δεν είναι οι “αντιπριφτικοί” και οι “πριφτικοί”, οι “σωστοί” και οι “λάθος”, οι “φίλαθλοι” και οι “οπαδοί”. Οι “εσείς” και οι “εμείς” είναι οι “μίρλες” και οι “νηφάλιοι“. Οι “μίρλες” βρίσκουν πάντα κάτι, για να μιζεριάσουν (ακόμα και πριν από τους αγώνες ή μετά τις νίκες), και συχνά γίνονται γραφικοί. Οι “νηφάλιοι” δίνουν αμέριστα πίστωση χρόνου και, επειδή πολλές φορές βαφτίζουν τις αιτιολογίες δικαιολογίες, συχνά μοιάζουν αναίσθητοι.

Οι πρώτοι ζουν σε ένα παρελθόν 30 χρόνια πριν, αγκαλιά με τις κασέτες του Γκάλη. Ονειρεύονται την επαναφορά στα μεγαλεία όχι αύριο, ούτε τώρα, αλλά χθες. Αδιαμφισβήτητα, αγαπάνε την ομάδα και είναι σίγουροι πως η δικιά τους κριτική είναι η καλοπροαίρετη. Η λέξη «υπομονή» τούς ακούγεται ταυτόσημη με την «υποχώρηση». Παίρνουν ικανοποίηση κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία (πράγμα περισσότερο συνηθισμένο φέτος απ’ ό,τι πέρυσι) να ανακοινώσουν με ύφος : «τα ‘λεγα εγώ». Συνηθίζουν να ανοίγουν τα σχόλιά τους με υφέρπον σύνδρομο άρνησης: «εγώ δεν θέλω το κακό της ομάδας, αλλά…» (ελάχιστα διαφέρει από το: «εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…»)

Οι δεύτεροι ζουν στο παρόν, το άβολο, το μέτριο, αλλά το ρεαλιστικό. Χάρηκαν στο άκουσμα των πρώτων δηλώσεων του ιδιοκτήτη «βήμα-βήμα θα χτίσουμε, χωρίς νέοπλουτισμούς», γιατί έμαθαν -επιτέλους- να είναι καχύποπτοι απέναντι σε αρειανοσύνες και μεγάλα πορτοφόλια στα λόγια. Την αγάπη τους την δείχνουν πληρώνοντας ασμένως διαρκείας σταθερά (και με μεγαλύτερη ένταση στα κατάπτυστα χρόνια του αποκλεισμού μεταγραφών) ή πανηγυρίζοντας την απόφαση για το άρθρο 99 πιο πολύ από τον τελευταίο τίτλο και ξέρουν πως το ουσιαστικό διακύβευμα είναι η αποπληρωμή των χρεών.

Ευτυχώς, οι πρώτοι είναι μειοψηφία. Απλώς, δίνουν την αίσθηση πως είναι περισσότεροι, επειδή κάνουν περισσότερο θόρυβο στα μέσα και -προφανώς- επειδή έχουν περισσότερο «ελεύθερο» χρόνο γι’ αυτό.
Ευτυχώς, οι δεύτεροι εντοπίζονται στην πλειοψηφία και στις υπεύθυνες θέσεις της ομάδας μας.

Κανένας διχασμός ανάμεσα στην ισχυρή, σιωπηρή και συντριπτική πλειοψηφία και την αιθεροβάμουσα, θορυβήσασα και ανερμάτιστη μειοψηφία. Μόνο πλασματικά αγεφύρωτες διαφορές στο τρόπο με τον οποίο θα έρθει ο κοινός στόχος: η εδραίωση του ΆΡΗ στην αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και πάλι.

Κάποτε κι εγώ «μίρλιαζα». Τώρα ζω καλύτερα. Το συνιστώ.

Υ.Γ. Ο ίδιος διαχωρισμός υπάρχει σε όλες τις ομάδες. Ο καθένας μας έχει την επιλογή να ακολουθήσει την υποομάδα που του ταιριάζει.
Υ.Γ.2 Προφανώς, κάποιες στιγμές θολώνει το μυαλό μας και μεταπηδούμε στους «μίρλες».
Προφανώς, κάποιες στιγμές αναλάμπει το μυαλό τους και σκέφτονται όπως οι «νηφάλιοι». Γρήγορα ο καθένας επιστρέφει στην θέση του.
Υ.Γ.3 Θα ‘θελα στο σημείο αυτό να βάλω ένα poll:  ” Eσυ σε ποια υποομάδα ανήκεις συνήθως; (Ας απαντήσουμε ειλικρινά και περήφανα)” “Μίρλες” VS “Νηφάλιοι”

44 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
GOUNAS1914

πολυ καλο το αρθρο αλλα διαφωνω με το υστερογραφο 3.. δεν εχει σημασια τι θα δειξει το μονο που θα κανει ειναι αλλη μια αντιπαραθεση
πιστευω οτι αυτοι που κανουν κρητικη φετος δεν μπορεις να τους πεις κατι.αλλωστε ολοι κανουμε. η ομαδα συμφωνα με τις προδοκιες του καλοκαιριου (αν και εισαι μεσα στους στοχους) δεν ειναι αυτο που θελουμε.. ειμαστε η του υψους η του βαθους… βεβαια καπου χανουν το δικιο τους βαλωντας κατα παντων ειδικα απο μια κακη ηττα.. και πιστευω οτι δεν σκεφτονται και τον αντικειμενικο στοχο που ειναι τα χρεη.
φετος ο πριφτης δεχεται τα βελη ο πριφτης (γιατι τα προηγουμενα 2 χρονια τι να του πεις – απο τα σκατα εβαψε αυγα) λογω των ξενων που φετος καλως η κακως δεν μας βγηκαν πλην του καμινγκς. οι αποψεις καποιων δεν θα αλλαξουν οποτε καλο θα ειναι το μυνημα που στελνεις ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ειναι αυτο που κραταω και στο τελος θα κανουμε ταμειο

Jim Patras

Αγαπητέ φιλόλογε,διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου σου περίμενα μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση του θέματος..Δηλ.φαντάστηκα ότι θα παραθέτεις τα συν & τα πλην των 2 πλευρών..Αντιθέτως παρατήρησα ότι στοχοποιείς μια μερίδα κόσμου,ενώ κανακεύεις και βγάζεις λάδι την έτερη..Χαρακτηρίζεις τους πρώτους αιθεροβάμονες,χαιρέκακους & γράφεις ότι έχουν μείνει 30 χρόνια πίσω…Μάλιστα εμμέσως αποκαλέις και τεμπέληδες που επειδή δεν έχουν τι να κάνουν εκτοξεύουν βέλη..Αντιθέτως στην άλλη όχθη βασιλεύει η σύνεση,η λογική,η άδολη αγάπη για την ομάδα,η πίστη,η στηριξη με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας..Με λίγα λόγια τα μιάσματα & τα αγγελάκια..Ε,δεν είναι έτσι..Έτσι ρίχνεις νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης..

Subaris

Κακο αρθρο φιλε αμμονα γιατι το: (ελαχιστα διαφερει απο το:”εγω δεν ειμαι ρατσιστης,αλλα..”)ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που μολις εκανες…

dorian gray

Συμφωνώ απολύτως με τη φράση “το ουσιαστικό διακύβευμα είναι η αποπληρωμή των χρεών”.

Sam Vincent

Φίλε ammonas το poll που προτείνεις θα έκανε ηγέτες όπως ο Κιμ Γιόγκ Ουν ,Φ.Κάστρο, Στάλιν ,Γ.Παπαδόπουλο να σ αναζητήσουν για τα μεροληπτικότερα και σιγουρότερα αποτελέσματα. Πιστεύεις πραγματικά πως κάποιος θα έλεγε πως είναι μίρλας και όχι νηφάλιος ,κυρίως μετα από το θάψιμο των πρώτων και την αγιογραφία των δευτερων? Πιστεύεις πως δεν υπάρχουν ενδιάμεσες κατηγορίες (π.χ. νηφάλιοι καταπιεσμένοι ? νηφάλιοι ζωχαδιασμένοι? αντικειμενικοί μίρλες? νεμι μίρλες ? μιρλονηφάλιοι?). Που μπορεί η ανάλυση σου να συσπειρώσει? Μήπως μπορεί μόνο να διχάσει ? Εγώ πάντως επειδη συνήθως είμαι νηφάλιος αλλά όταν μου γυρίσουν τα μυαλά γίνομαι πολύ μίρλας ,νιώθω πως δεν έχω θέση στο poll !!! Υ.Γ.”κάνουν περισσότερο θόρυβο στα μέσα και -προφανώς- επειδή έχουν περισσότερο «ελεύθερο» χρόνο γι’ αυτό”. Σου εύχομαι να μην βιώσεις ποτέ την ανεργία που σίγουρα βιώνουν αρκετά παιδιά από την παρέα μας ,χωρίς να το θέλουν . ΤΡΑΓΙΚΟ .

Nikolaos

Μπραβο Sam πιστευω οτι αυτη ειναι η σωστη απαντηση σ ενα αρθρο υπουλο που με πολυ επιείκεια θα το χαρακτηριζα τραγικο.
Ασχετος με τις γνωμη που εχει ο καθενας ολοι αφιερωνουμε λιγο απο τον χρονο μας σ αυτο το site για να ανταλλαξουμε αποψεις για την ομαδα μας, αρα αυτο το αστρομπελεκι που εγραψε το παραπανω κειμενο προσβαλει εναν-εναν και ολους εδω μεσα.
Αρθρο που θελει να διχασει αλλα πολυ πιθανον ο φιλολογος, οπως τον ανεφερε παραπανω και ο Jim, ειχε στην διαθεση του απλετο χρονο για να γραψει μια τετοια (κατα την ταπεινη μου γνωμη) αηδια.

Sam Vincent

Μάλιστα θα έχει τόσο δουλειά που δεν πρόλαβε να το αποσύρει ,να απαντήσει ή να ζητήσει μια αντρίκια συγνώμη ,να του βγάλουμε και το καπέλο…

Subaris

Ενταξει γι’αυτο του δινω καποιον χρονο γιατι μπορει οντως ο ανθρωπος να μην μπορεσε να μπει καν στο site για διαφορους λογους.Επιεικεια σε ολα τα παιδια!Εξαλου αν νομιζω καλα ειναι η πρωτη φορα που προκαλει ο φιλος.

Jim Patras

Όντως είναι φιλόλογος & επειδή σχολιάζει αρκετά χρόνια έδω,ξέρω ότι συνήθως γράφει μεταμεσονύχτιες ώρες(1-4π.μ.).Συνεπώς είναι λογικό ότι δεν έχει κάνει επανατοποθέτηση.

Subaris

Αν πραγματικα ειναι φιλολογος κ οχι με σαρκασμο τοτε ειναι δις το κακο…

Jim Patras

Όχι,κανένας σαρκασμός.Είχε δηλώσει κατά το παρελθόν την επαγγελματική ιδιότητα του.Αν δεν ισχύει,θα με διαψεύσει.

Sam Vincent

Σωστό ,άλλωστε δεν λεω κάτι κακό ,ευχή του δίνω ,να έχει πολύ δουλειά .

timemaster

Είσαι άδικος και πολύ εριστικός.
Σόρυ αλλά αυτό δεν είναι άρθρο για τόπικ σε τέτοιο σάιτ.
Κρίμα.

stepap

Αν και εγώ έχω αντιπαρατεθεί πολλές φορές με τους Μηδενιστές και τους Γρινιαριδες δεν θεωρώ ότι το άρθρο είναι δικαιο για αυτους , για διάφορους λόγους .

Arisaloskanis

δεν έχει εσείς κ εμείς. όλοι οι αρειανοί γκρινιάρηδες είμαστε, ανυπόμονοι και ενθουσιώδεις κ πάντα πτωχοί κ μόνοι καουμπόιδες.

Tarpley-3

Αναλογα τα συνολα χωρισανε τους ανθρωπους με συνορα.Μου αρεσει να διαφωνω με τον καθεναν ξεχωριστα εδω αλλα επι της ουσιας ειμαστε ολοι στην ιδια μερια.Το οτι αλλαζει η οπτικη που ο καθενας βλεπει την ομαδα ειναι το ενδιαφερον της υποθεσης.Αρκει να μην ειμαστε αρνητικοι για τα παντα και το μεταφερουμε.Ετσι πιστευω.

thanasis

Πολύ κακό άρθρο κατά τη γνώμη μου! Από μόνος σου διαχωρίζεις σε στρατόπεδα τους φιλάθλους του ΑΡΗ παίρνοντας σαφή θέση υπέρ της μιας πλευράς! Ή άλλαξε τον τίτλο που φαίνεται ενωτικός ή το κείμενο που στην ολότητά του είναι άκρως διχαστικό! Όποια άποψη έχει κάποιος για την ομάδα ή τα άτομα που την απαρτίζουν (προπονητές, διοίκηση, παίχτες) αν επιχειρηματολογεί ΄πρέπει να είναι σεβαστή! Και φυσικά όλοι ανεξαιρέτως στον ΑΡΗ πρέπει να υπόκεινται σε κριτική είτε θετική είτε αρνητική, αρκεί να στηρίζεται σε επιχειρήματα! Φυσικά δικαίωμα του καθένα είναι να έχει την άποψή του για τον ΑΡΗ και να θέλει το καλύτερο για την ομάδα! Για μένα δεν υπάρχει ρεαλισμός, υπάρχουν όνειρα και στόχοι! Και όταν έχεις όνειρα και στόχους, κάθε φορά και πιο υψηλούς μπορείς να φτάσεις σε επιτυχίες! Αλλιώς θα είσαι στάσιμος και μίζερος για πάντα! Βέβαια επιβάλλεται να είναι σεβαστή και κάθε διαφορετική άποψη από αυτή που εξέφρασα στο τέλος γιατί όλοι έστω και αν έχουν διαφορετική οπτική στα του ΑΡΗ θέλουν ΄το καλύτερο για την ομάδα τους (ετσι πρέπει να είναι και έτσι θέλω να πιστεύω)! Και για μένα είναι τέτοιο το DNA ειδικά του μπασκετικού ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΑΡΗ (όλη η ιστορία του πρόσφατη και μη αυτό δείχνει), που πρέπει να κυνηγάει κάθε φορά και πιο υψηλούς στόχους, ειδικά τώρα που υπάρχει διοικητική σταθερότητα!

Jiorgy

Ammona διαβάζοντας τον τίτλο σκέφτηκα “α ωραία, ένας συναρειανός θα επιχειρηματολογίσει πάνω στο αυτονόητο. Ότι όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας κ ότι δεν υπάρχει… Αρειανόμετρο που να δείχνει ποιος είναι περισσότερο Αρειανός κ ποιος λιγότερο”. Μετά διάβασα τα κείμενο. Κρίμα. Ελπίζω να είναι απλά μια κακή σου στιγμή…

Subaris

Oταν θα το διαβασεις λογικα θα ειναι βραδυ οποτε θα ξεκινησω με καλησπερα!Φιλε ammona επειδη δεν νομιζω πως το μεγαλυτερο κοινο εδω μεσα εχει πανεπιστημιακη εκπαιδευση μεγεθους καθηγητη και δεν το γραφω αυτο κρινοντας απο τα γραπτα του καθενως αλλα απο στατιστικης ματιας ειναι λιγακι απιθανο,η ερμηνεια του αρθρου που εδωσες με το παραπανω σχολιο σου για μενα τουλαχιστον που τελειωσα ενα λυκειο κ οχι με αριστα το λαμβανω ως σταχτη στα ματια.Μου κανει σαν απολογια καθηγητη σε ΕΔΕ μετα απο παραπονα καποιον για απαραδεκτη συμπεριφορα.Οσο για το οτι δεν ειπες οτι οι μεν εχουν δικιο και δε αδικο,στο σημειο του αρθρου που γραφεις: “ευτυχως οι πρωτοι ειναι μειοψηφια και ευτυχως οι δευτεροι πλειοψηφια,ουσιαστικα ξεχωριζεις το κακο με το καλο και το σωστο με το λαθος.Ετσι τουλαχιστον το βλεπει ο κοινος νους.Για μενα θα μπορουσες να αποφυγεις ολες τις παραπομπες των ερμηνειων της ελληνικης γλωσσας και να κρατουσες την ταπεινη συγνωμη σου σε οσους αθελα σου προσεβαλες οπως και εκανες και σε συνχαιρω γι’αυτο και πιστευω θα ηταν αρκετο.Οπως προειπα σε παραπανω σχολιο μου,δεν θυμαμαι να εχεις δωσει αλλο “δικαιωμα κακου παιδιου” και θεωρω πως ηταν μια ατυχη σου στιγμη,Να εισαι καλα!

thanasis

Επειδή τυχαίνει να είμαι και εγώ φιλόλογος (συνάδελφοι είμαστε) ήθελα να σου πω ότι καλώς εκφράζεις τη γνώμη σου, αλλά με το κείμενό σου πιστεύω ότι χανεις το δίκιο σου χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς τύπου “μίρλες” και “νηφάλιοι”. Με αυτό τον τρόπο, έστω και αν δεν το λες ξεκάθαρα, χωρίζεις σε 2 στρατόπεδα τους αρειανούς, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα! Τη γνώμη του ο καθένας έχει δικαίωμα να την εκφράζει αλλά χωρίς να χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς ειδικά όταν διαφωνεί με κάποιον. Πολλές φορές κάτι μπορεί να μην το εκφράζεις ξεκάθαρα αλλά μέσω νοημάτων και συμφραζομένων να αναδεικνύεται αυτό που θέλεις να πεις ακόμα καλύτερα! Και δυστυχώς παίρνεις το μέρος της μιας πλευράς με τα συμφραζόμενά σου και διαχωρίζεις σε δύο ομάδες με λέξεις-χαρακτηρισμούς τους αρειανούς! Και επίσης ως φιλόλογος που είσαι θα έπρεπε να ξέρεις ότι τίτλος και κείμενο θα έπρεπε να συμπίπτουν! Και στο άρθρο σου ο τίτλος με τα γραφόμενά σου ΄΄ερχονται σε πλήρη αντίθεση! Αυτά, στα λέω πολύ φιλικά και ΄θέλω να πιστεύω ότι αυτό το άρθρο ήταν μια άτυχη στιγμή! Αν ήθελες να πεις κάτι άλλο, σε συμβουλέυω εντελώς φιλικά (το εννοώ) να προσπαθησεις να γράψεις ένα πιο ακριβές κείμενο σε αυτά που θες να πεις και φυσικά ο τίτλος του αρθρου να συμβαδίζει με τα γραφόμενά σου!

Sam Vincent

1.Λες: “Από την στιγμή που δεν υπάρχουν βαρείς χαρακτηρισμοί, αποδεικνύεται πως δεν έχω σκοπό να προσβάλλω κανέναν.” Πέρα για πέρα λάθος φίλε…Μπορώ ,χωρίς κανέναν χαρακτηρισμό (βαρύ ή ελαφρύ) να κάνω κάποιον να μην ξέρει από που να φύγει… 2. Ξαναδιάβασε τι έγραψες :”Ευτυχώς, οι πρώτοι είναι μειοψηφία. Απλώς, δίνουν την αίσθηση πως είναι περισσότεροι, επειδή κάνουν περισσότερο θόρυβο στα μέσα και -προφανώς- επειδή έχουν περισσότερο «ελεύθερο» χρόνο γι’ αυτό.” Ρωτώ για να επαναφέρω την μπάλα από την κερκίδα : Γιατί οι μίρλες έχουν περισσότερο χρόνο να κάνουν περισσότερο θόρυβο? Το “ευτυχώς” διαχωρίζει ή όχι σε καλούς ή κακούς? 3ον .Λες :”Οι μεν (μίρλες) ασκώντας καλοπροαίρετη κριτική”. Αυτοί που στο άρθρο είναι “ευτυχώς” μειοψηφία ,μετά τα αρνητικά σχόλια έγιναν “καλοπροαίρετοι”. Κρατώ την τελευταία …κυβίστηση και την συγνώμη με μεγάλη προσπάθεια να δώσω τόπο στην οργή και να μην σχολιάσω , λέξη λέξη την απάντηση σου που δεν αντέχει καμίας κριτικής.

Sam Vincent

Λυπάμαι που πιστεύεις πως η γρίνια είναι κακή a priori…Πιστεύεις δηλαδή πως η γρίνια της πλοιοψηφίας του Ελληνικού λαού κατά της κυβέρνησης για την υπερφορολόγιση είναι άδικη και συμβαίνει από ανθρώπους γρινιάριδες, που γρινιάζουν γιατί έχουν πολύ χρόνο για να το κάνουν ενώ θα έπρεπε ως “νηφάλιοι” να περιμένουν υπομονετικά ,ακόμα και αν τους ζητήσουν να πέσουν στα τέσσερα. Ο.Κ. ακουστήκαμε φίλε …

Tarpley-3

Θεωρω πως η χρησιμοποιηση λεξικου δεν χρειαζοτανε φιλε.Νομιζω πως ολοι ξερουμε τι σημαινουν οι λεξεις που αναφερεις.Οπως και τι επαγγελεται ο καθενας δεν εχει καμια σημασια.Υποομαδες δεν υπαρχουν γιατι πολυ απλα ο καθενας εδω θελω να πιστευω πως εχει κριτηκη σκεψη και μπορει να κρινει μονος του.Καποιοι συμφωνουνε στα περισσοτερα και διαφωνουνε στα λιγα.Αλλοι παλι συμφωνουνε στα λιγοτερα και διαφωνουνε σε πολλα.Οι σκεψεις ομως ειναι συνθετες και οχι ασπρο η μαυρο για να υπαρχει ο διαχωρισμος που αναφερεις.Ισως αμα μπορουσαμε να βαλουμε καποιες υποομαδες να γινοτανε βαζοντας τον καθενα απο μας σε μια υποομαδα ξεχωριστη και ατομικη.Ετσι ειναι τα πραγματα και οχι οι πρωτοι και οι δευτεροι.Οι ομαδες υπαρχουν γιατι καποιοι επιδεξιοι χειρηστες του λογου (φιλολογοι,πολιτικοι κοκ)λειτουργουνε ως λαοπλανοι και πηγαινουν την κοινη γνωμη εκει που αυτοι θελουν με αποτελεσμα την δημιουργια των ομαδων που αναφερεις διχαζοντας.

Tarpley-3

Και η γκρινια μεσο διαμαρτυριας ειναι.Τι να κανουμε οταν ξεφτιλιζομαστε απο τα Τρικαλα να βαραμε παλαμακια η να το καταπιουμε επειδη καποιοι το κανουν?Μετα απο καποιο σημειο για να αποφυγεις να εισαι γκρινιαρης εθελοτυφλεις.Το ευτυχως αυτοι ειναι περισσοτεροι ειναι το λαθος σου καθως τασεσαι υπερ συγκεκριμενης νοοτροπιας αφηνοντας τους γκρινιαριδες σαν μαστιγα κακου για την ομαδα.Κανε διαχωρισμο αλλα μεινε αντικειμενικος.Και κατι ασχετο(ποτε δεν τα πηγαινα καλα με φιλολογους χαχα)παρολα αυτα δεν ειμαι προκατειλλημενος αρνητικα απεναντι σου και σου αναφερω που θεωρω πως εκανες λαθος.

dim

Προσυπογραφω!

Tarpley-3

Φιλολογος και εσυ να φανταστω?

Kostaris

Τραγικό άρθρο, από την πρώτη έως την τελευταία λέξη….Οι δε επεξηγήσεις σμρ, είναι “αλλά λόγια να αγαπιόμαστε”….Είμαστε πολύ μεγάλα παιδιά φιλέ ammona για να πάρουμε στα σοβαρά ένα τέτοιο άρθρο……Ούτε καν…..
Πάμε παρακάτω λοιπόν……

Kostaris

ammona, δεν βρίσκω το νόημα να αντιπαρατεθουμε γύρω από αυτά π γράφεις…Άλλωστε είναι σαφές νομίζω ότι το άρθρο το έγραψες για να πεις γραφικούς 3-4 εδώ μέσα, με τον δικό σου τρόπο, διανθίζοντας το με παραπομπές πηγες…..Σ είπα θεωρώ ΤΡΑΓΙΚΟ το άρθρο, την τοποθέτηση σου κ ακόμα τραγικότερες τις επεξηγήσεις σου…..
Όσον αφορά όμως το ερώτημα π μ απευθύνεις….Το ίδιο ακριβώς ρωτάω κ εγώ σ εκείνο το σχόλιό μου….Ερώτηση έκανα, με αφορμή κυρίως το “αντιφρονούντες” π έγραψε κάποιος…Βέβαια η όλη κουβέντα σε εκείνο το άρθρο, είχε να κάνει με τον πριφτη, εξ ου κ οι επιπόλαιοι χαρακτηρισμοί “πριφτικοι κ αντιπριφτικοι”…….