Ο κορυφαίος Έλληνας καλαθοσφαιριστής μίλησε στα «Νέα» και τον Κώστα Σωτηρίου για την είσοδό του στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ και αναφέρθηκε στα συναισθήματα που του προκάλεσε το συγκεκριμένο γεγονός, που αποτελεί την ύψιστη τιμή για έναν αθλητή.

«Ημουν στο σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Ενας κύριος από την Ελβετία (σ.σ.: όπου εδρεύει η Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) μου μετέφερε το καταπληκτικό νέο και ομολογώ ότι για αρκετή ώρα πετούσα στα ουράνια! Η ένταξη στο Hall of Fame αποτελεί την ύψιστη τιμή. Είναι ένα παιδικό όνειρο που εκπληρώθηκε. Κάθε αθλητής που αγωνίζεται και δίνει τη μάχη του στον αγωνιστικό χώρο θέλει μια μέρα να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Δεν υπάρχει υψηλότερο από αυτό», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε:

«Η χαρά μου είναι ανεπανάληπτη. Και είναι τεράστια τιμή όχι μόνο για μένα, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ και για την Ελλάδα. Για μένα η μεγαλύτερη χαρά είναι η μόνιμη θέση που έχω στις καρδιές του απλού κόσμου. Αυτή είναι η ύψιστη αναγνώριση και η επιβεβαίωση ότι τα χρόνια που αγωνίστηκα βοήθησα όσο μπορούσα από την πλευρά μου ώστε να χτίσουμε κάτι τόσο όμορφο και να χαρίσουμε τόσες χαρές στους Ελληνες».

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελετή ένταξης στο Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2017 στη Μασαχουσέτη.

https://www.pressaris.gr/%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%84/%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81/