Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ημερών, η ΑΕΚ (με τους διακανονισμούς) και ο Άρης (με την εγγυητική) κατά κύριο λόγο και ο Ηρακλής (με την άδεια λειτουργίας του γηπέδου του) σε δεύτερο πλάνο, ήταν οι ομάδες που αντιμετώπιζαν τις μεγαλύτερες δυσκολίες εναρμόνισης στις επιταγές του νόμου.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αναφέρει ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλες οι ομάδες θα πάρουν στο τέλος του μηνός το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα και εύλογα, ο ουδέτερος παρατηρητής θα πει «ε, βέβαια στην Ελλάδα είμαστε»!

Για πρώτη φορά, όμως και παρά τα οποία «παράθυρα» κρύβει ο εκάστοτε νόμος, η αδειοδότηση δεν εξασφαλίζει – παρά μόνο πρόσκαιρα – την ομάδα που δεν έχει λύσει μία για πάντα όλα τα οικονομικά θέματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζει. Και αυτό γιατί ο σύλλογος που δεν έχει διακανονίσει τις οφειλές του και αρκείται σε προσωρινές λύσεις, απλά και μόνο για να ξεπεράσει τον «σκόπελο» του υποβιβασμού άνευ αγώνα, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί αντιμέτωπος με επιπτώσεις που θα επηρεάσουν την βαθμολογική του κατάσταση.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι χωρίς βιώσιμο οικονομικό πλάνο, καμία ομάδα δεν θα μπορέσει συμμετάσχει απρόσκοπτα στο πρωτάθλημα, υπό την έννοια ότι στην πρώτη τελεσίδικη απόφαση περί χρεών σε παίκτη ή προπονητή (σημειωτέον ότι πλέον οι αποφάσεις εκδίδονται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την προσφυγή), αυτομάτως επιβάλλεται αφαίρεση ενός βαθμού, ενώ στην δεύτερη οι βαθμοί της αφαίρεσης γίνονται δύο και ούτω καθεξής.

Όπως γίνεται αντιληπτό μία ομάδα που θα γλιτώσει την «αποβολή» της από το πρωτάθλημα πριν καν αυτό αρχίσει, αν δεν έχει εξασφαλίσει μία εύρυθμη οικονομική λειτουργία και απλά αρκείται σε πρόσκαιρες λύσεις, αφήνοντας συνεχείς εκκρεμότητες (πολυάριθμα BAT για παράδειγμα), είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό.

Πηγή: Γιατί η αδειοδότηση δεν εξασφαλίζει την «εκάστοτε» ΑΕΚ και τον «εκάστοτε» Άρη! | Blog – Αντώνης Καλκαβούρας | Gazzetta

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ellis 1982

Ο Καλκαβουρας δεν μπορώ να πω ότι μου είναι συμπαθής,δυστυχώς όμως καμία φορά λέει την αλήθεια…

vaggelaris

Ειναι αυτο που λεμε κ εμεις πολλες φορες εδω μεσα. Οτι οσο δε βρισκεται μια κανονικη λυση καποια στιγμη θα βρεθουμε στο γκρεμο. Απλα αυτα που λεει ο καλκαβουρας ειναι τελειως αλλου. Γιατι το προβλημα δυστυχως του ελληνικου μπασκετ ειναι γενικοτερο και σχεδον αλυτο κ δεν ειναι μονο η ΑΕΚ κ ο ΑΡΗΣ….

dorian gray

Καλά, ας πάρουμε την αδειοδότηση & βλέπουμε.-