Για το ότι παρά το επιθετικό πρόβλημα, η ομάδα του “χτίζει” την πορεία της με την άμυνα σχολίασε;

“Η άμυνα είναι χρήματα σε ευρωπαϊκή τράπεζα. Η επίθεση είναι χρηματιστήριο. Τα παιδιά κάνουν μια προσπάθεια κι ο καθένας προσπαθεί από την μεριά του. Παίκτες, προπονητές, διοίκηση και ο ένας πρέπει να συμπαραστέτεται στον άλλον, αυτό είναι το ζητούμενο σε μια ομάδα. Μέχρι στιγμής κάνουμε βήματα μπροστά και σαν τρόπο λειτουργίας και σαν τρόπο δουλειάς. Αν έχουμε υπομονή και επιμονή, θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Η άμυνα είναι ένα ζητούμενο, που σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Όποιος παιζει άμυνα, κερδίζει χρόνο στο παιχνίδι. Φαντάζεστε να δέχεται ένας παίκτης καλάθια από τον αντίπαλό του με 30%; Θα βάλει στην επίθεση, θα δημιουργήσει μέσα από την άμυνά του καταστάσεις για να σκοράρει και θα αισθάνεται ασφαλής, γιατί ακόμα κι αν χάσει ένα σουτ, θα παίξει άμυνα. Βέβαια δεν είναι φυσιολογικό να έχουμε γκαρντ με 1/8 και 2/9 σουτ. Θα το δουλέψουμε. Τυχαίνει και στις καλύτερες ομάδες και όχι μόνο τις ελληνικές, αλλά και τις ευρωπαϊκές”.

Ρωτήθηκε για ενδεχόμενες αλλαγές στο ρόστερ και απάντησε: “Υπάρχει κάποια ομάδα στον κόσμο που δεν κοιτάει μη συμβεί κάτι; Τι να απαντήσω σε αυτό; Όλες οι ομάδες ειναι στο δρόμο να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν και πρέπει να ειναι έτοιμες να το καταφέρουν. Ο Άρης προσπαθεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα είναι δυνατή και θα έχει επιμονή και υπομονή στο παιχνίδι της και θα παλεύει ως το τελευταίο λεπτό. Απαιτείται να έχει 15 παίκτες, αλλά δεν γίνεται ο καθένας να έχει την ίδια αρχή ή την ίδια συγκέντρωση με τον ίδιο τρόπο”.

Για την παρουσία του Μοράντ είπε: “Αν έχει υπομονή θα προσθέσει πράγματα, όπως έκανε σήμερα… Κάποιος βλέπει το παιχνίδι διαφορετικά από κάποιον που είναι στην προποόνη και βλέπει αν ένας παίκτης δεν είναι συγκεντρωμένος, για να ακολουθήσει κάποια στοιχεία που ζητάς. Όχι να βάλει τη μπάλα στο καλάθι ή να μπλοκάρει ένα σουτ, αλλά να ακολουθήσει το σενάριο. Χρειάζεται βοήθεια στη συγκέντρωση και αυτό δεν γίνεται χωρίς προπόνηση. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Στο προηγούμενο παιχνίδι ο Γουίβερ μπήκε στο τέλος και έστησε οχτώ κατοχές και οι αποφάσεις του ήταν οι καλύτερες. Τώρα ψάχνουμε το ποσοστό (σε όλη αυτή τη διαδικασία), να το βελτιώσουμε με βίντεο, με συζήτηση. Εκπαίδευση”.

Source: Γιαννάκης: “Η άμυνα είναι λεφτά σε ευρωπαϊκή τράπεζα, η επίθεση είναι χρηματιστήριο”

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tarpley-3

Αυτη η ατακα με βρισκει 100% συμφωνο προσωπικα.

Kostaris16

Δράκος ρε παντοτινος μάγκας με τα καλά και τα στραβά του.

spire

Τώρα άμα γράψω ότι το επιτόκιο στην ΕΚΤ τείνει στο 0 θα γίνω κακούλης;

alan tomidy

Δυστυχώς (για όσους περιμένουν θέαμα και πολύ καλό επιθετικό μπάσκετ) για μια ομάδα που δεν έχει πολύ ταλέντο και φτιάχνετε μέσα από συγκεκριμένα εμπόδια, όπως συμβαίνει φέτος με την ομάδα μας, λόγω των προβλημάτων σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, η επένδυση στην άμυνα όσον αφορά το αγωνιστικό, είναι το καλύτερο, για να πετύχει η ομάδα μας! Και ο Δράκος είναι ο πλέον κατάλληλος, να το πετύχει! Το έχει αποδείξει και στο παρελθόν! Και συμφωνώ ότι αν σταθεροποιηθεί η άμυνα θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε και το επιθετικό μας κομμάτι! Θέλει υπομονή, κριτική σίγουρα πρέπει να γίνεται και να γίνεται αποδεκτή από το προπονητικό επιτελείο και τους παίχτες, γιατί ο κόσμος του ΑΡΗ είναι απαιτητικός, αλλά ξέρει και να επιβραβεύει, όταν αντιλαμβάνεται τη δουλειά και την προσπάθεια της ομάδας! Αλλά η κριτική του κόσμου πρέπει να είναι καλοπροαίρετη και με σεβασμό στην προσωπικότητα όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα!