Γαλιλαίας: «Μείωση 25% στο μπάτζετ».

Σε δηλώσεις του ο Γαλιλαίας σήμερα είπε αρκετά πράγματα , αλλά εγώ θέλω να επικεντρωθώ σε 2 σημεία.

Στην αρχή για το μπάτζετ:

Για το φετινό μπάτζετ αλλά και την μείωση που θα γίνει σε αυτό την επόμενη σεζόν: “Φέτος είχαμε το τέταρτο μεγαλύτερο μπάτζετ στην Α’1. Κάναμε επιπλέον προσθήκες με τους Πελεκάνο, Χαντ, Τσιάρα ώστε να είμαστε σίγουροι και να κάνουμε κάτι καλύτερο. Υπάρχουν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τον προπονητή, στο υπαλληλικό προσωπικό, τα ταξίδια. Οπωσδήποτε θα γίνει μια μείωση 25% περίπου του μπάτζετ, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε και στις απαιτήσεις του άρθρου 99″.

 

Κι αυτό δείχνει πόσο λάθος ήταν ο περσινός σχεδιασμός ή για να το πως καλύτερα , πόσο παλαιοντολογικός.

Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί στο μπάσκετ και μπορείς μέσα από το καλό σκάουτινγκ ,  μέσα από τα αναλυτικά στατιστικά , να βρεις παίκτες οικονομικούς , που θα ταιριάζουν στην ομάδα που θέλεις να χτίσεις.

Το 25% μείωση δεν είναι κακό. Το θέμα είναι να καταφέρουμε με τα χρήματα αυτά να πάρουμε τους καλύτερους παίκτες που μπορούμε.

Κι αυτό είναι το δύσκολο…

Επίσης αναφέρθηκε και στην Ευρωπη:

Για το αν θα αγωνιστεί η ομάδα στο Eurocup: “Μακάρι να τα είχαμε όλα λυμένα και να λέγαμε πως θα βρούμε 150.000 για τα έξοδα που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Eurocup και να το κάναμε για το πρεστίζ αλλά και τον κόσμο της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αυτό είναι σίγουρο”.

 

Αν είναι 150 χιλιάρικα ( τόσα μπήκε ο συμπολίτης μέσα 2 χρόνια πριν ) η συμμετοχή , τότε είναι πολλά λεφτά και δε νομίζω πως μπορούμε να συμμετέχουμε…