Το βασικό θέμα συζήτησης του σημερινού ΔΣ ήταν η μοιρασιά των χρημάτων από τα εγγυημένα έσοδα που θα υπάρχουν και μετά από ένα ίδιο ποσό για όλους, άρχισαν να μπαίνουν τα επόμενα κριτήρια. Κι ενώ για την βαθμολογία του περσινού πρωταθλήματος και των τεσσάρων τελευταίων χρόνων δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση, στην ονομαζόμενη “εμπορικότητα” έγινε η επανάσταση.

Η πατέντα που σκαρφίστηκε το προεδρείο ήταν να ορίζεται αυτή από τον αριθμό εισιτηρίων, αλλά τον απόλυτο και όχι σε σχέση με την πληρότητα του γηπέδου. Αλλά και επίσης, μόνο της κανονικής περιόδου και όχι και τα πλέι οφ. Δηλαδή ένας που έχει γήπεδο 5 χιλιάδων και κόβει σε κάθε ματς 1000 εισιτήρια, δηλαδή γεμίζει το 20%, αλλά σε μερικά με εμπορικούς αντιπάλους το γέμισε, να δικαιούται με αυτό το κριτήριο παραπάνω από έναν που έχει 1.500 γήπεδο και το έκανε sold out συνέχεια.

Το ποιοι βγαίνουν ευνοημένοι από αυτή την έμπνευση, είναι σαν το τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μόνο που η αντίδραση που βρήκε ο εμπνευστής Βαγγγέλης Γαλατσόπουλος ήταν και μαζική και από φίλους, αφού σε πολλά κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά και να τους περνάνε για κορόιδα μπροστά στα μάτια τους, παραπάει.

Πηγή: Βόλεμα φίλων και… συγγενών | | Basketa.gr

Όπως και να το κάνουν , θα πάρουμε παραπάνω φέτος εμείς…( προφανώς το μαγείρεμα του προέδρου βολεύει την ομάδα του , άσχετα αν ευνοεί κι εμάς , αλλά είτε με μέσο όρο , είτε με απόλυτα νούμερα , είτε με πληρότητα , θα βγούμε σε καλύτερη θέση από την περσινή σε αυτήν την κατάταξη… )

11 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisSiak

Ο Γαλατσοπουλος μάλλον δεν κατάλαβε ότι συμφέρει και εμας αλλιώς δεν θα το έκανε καθόλου

spire

Μα ποιο αλλο κριτηριο να βαλει?

timemaster

άσχετα αν μας συμφέρει νομίζω πως αυτό είναι το σωστό.
Μεγάλο γήπεδο που γεμίζει σε ντέρμπι σημαίνει ότι στα μικρά παιχνίδια όλος αυτός ο κόσμος που δε πήγε θα το βλέπει από το σαλόνι του.
Δε μπορεί να συγκριθεί με ομάδες που ναι μεν γεμίζουν το γήπεδο αλλά δε θα μπορούσαν ποτέ να γεμίσουν ένα με 2-3 χιλιάδες κόσμο.

timemaster

ως ένα σημείο φταίνε ή δεν κάνουν κάτι να το αλλάξουν.
Σε πολλές έδρες υπάρχει μεγαλύτερο σε κοντινή απόσταση του οποίο λόγο εξόδων δεν το προτιμούν. Ενώ καμία ομάδα δεν επενδύει να κάνει μεγάλο γήπεδο.

timemaster

και αυτό το κάνουν γιατί έχουν μεγάλη επιρροή στις κυβερνήσεις και το καταφέρνουν αυτό γιατί έχουν κόσμο. Και εφόσον έχουν κόσμο πρέπει να παίρνουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα τηλεοπτικά .
😉

timemaster

μα προσπαθούμε να βρούμε το δίκαιο μοίρασμα σε αυτή την άδικη κοινωνία.
Αν θέλουμε πραγματικά το σωστό και το δίκαιο τα λεφτά θα πρέπει να μοιραστούν με άλλο τρόπο.

Όμως όταν το κριτήριο είναι λαοφιλία τότε σωστός παράγοντας για να το προσεγγίσεις είναι το σύνολο το εισιτηρίων ή ο μέσος όρος μιας και μπορεί κάποιες ομάδες να έχουν λιγότερα παιχνίδια λόγο τιμωρίας. Όχι όμως το ποσοστό που γεμίζουν το γήπεδο.

spire

Συγνώμη αλλά αυτό περί πληρότητας δεν βγάζει νόημα. Δηλαδή π.χ. ο Ήφαιστος που γεμίζει σε κάθε παιχνίδι θα θεωρείται πιο εμπορικός από Άρη / ΑΕΚ που γεμίζουν μια στο τόσο (ή ποτέ) αλλά συνολικά έχουν πολύ περισσότερα εισητήρια;