Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του ΑΡΗ, Σάββας Καμπερίδης, στην εκπομπή #Μένουμε_Μπάσκετ του BasketPlus.gr.

Είναι όντως μία περίοδος πάρα πολύ δύσκολη γενικότερα για την κοινωνία. Όμως νομίζω ότι είναι και μία περίοδος που αν μπορέσεις να οργανώσεις τα πράγματα όπως θέλεις, μπορείς να βρεις ευκαιρίες. Ίσως κάποιες ομάδες που μπορέσουν να βρουν τις ευκαιρίες, να βγουν πιο δυνατές μέσα από αυτό. Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία στην ομάδα ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει το επόμενο διάστημα ώστε να είναι σε θέση αυτές τις ευκαιρίες να τις αρπάξει.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό της ομάδας, για μένα είναι πολύ σημαντικό να πλαισιωθεί από αρκετούς Έλληνες παίκτες. Πιστεύω πάρα πολύ στον ελληνικό κορμό. Έχω ζήσει ομάδες με πολύ ισχυρό ελληνικό κορμό, με Έλληνες που είχαν κύρος μέσα στα αποδυτήρια και στο παρκέ. Νομίζω ότι αυτές είναι που συνήθως πετυχαίνουν. Ο Έλληνας είναι αυτός που αντιλαμβάνεται τι εστί η ομάδα που βρίσκεται, αυτός που δένεται περισσότερο με τους ανθρώπους κι αυτός που μεταδίδει την ευθύνη και στους υπόλοιπους παίκτες. Έτσι πρέπει να λειτουργήσει η ομάδα κατ’ εμέ.

Για να συμβεί αυτό, αυτοί οι παίκτες πρέπει να έχουν και το ειδικό βάρος για να μπορέσουν να επιβάλλουν τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία της ομάδας στα αποδυτήρια. Το ειδικό βάρος το αποκτάς με τον τρόπο που λειτουργείς εσύ ο ίδιος, αλλά και με τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι και βιώνεις το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι. Υπήρχαν παιδιά στον ΑΡΗ τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο Ξανθόπουλος, ο Σίμτσακ και ο Μούρτος, που ήταν εξαιρετικοί σ’ αυτό το πράγμα. Οι ξένοι πολύ γρήγορα καταλάβαιναν που βρίσκονταν και γίνονταν κομμάτι της ομάδας,. Αυτός ήταν από τους κύριους λόγους της όποιας επιτυχίας είχε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια”.

Πηγή: “Βασικός στόχος η ενίσχυση του ελληνικού κορμού

Μούρτο και Ξανθοπουλο βάλατε στις ομάδες σας;

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
timemaster

Ω, ναι…. Είναι βασικές επιλογές. Ελπίζω μόνο να μη δούμε τον Δήμα στην ομάδα. Αλήθεια τι κάνει η μασκότ;
Τον Φλιωνη δε περίμενα να έχει σε τέτοια εκτίμηση.
Άκου ο καλύτερος της περσινής ομάδος.

Από εκεί κ πέρα είπε αυτά που γράφονταν όλη την χρονιά εδώ.
Ομάδα που έγινε την τελευταία στιγμή, παίχτες σε κακή φυσική κατάσταση, μη αθλητικοί παίχτες, δύο διαφορετικών ειδών παίχτες που δε συνδυάζονταν κ φυσικά κακό κλίμα.

Ενώ το σημαντικό είναι πως έχει καταλήξει σε παίχτες για την νέα χρονιά. Οπότε πιστεύω πως του χρόνου το ρόστερ θα έχει κλείσει νωρίς.

Θετικό είναι για εμάς πώς δύο ομάδες τουλάχιστον θα πάνε για διάλυση όπου είναι μια ωραία πρώτη δεξαμενή παιχτών.

timemaster

Τομεητο, τοματο.
Ο αγαπημένος, αυτός που ακούει εντολές , που δε φοβάται αντιπάλους και πιο δουλευταρας.
Να φαινόταν κ μέσα στο παρκέ.

timemaster

ναι έχεις δίκαιο. Τώρα που την διάβασα το αντιλήφθηκα. Στο ζωντανό νόμιζα πως τον ρώτησε παίχτης του κόουτς και πιο καλός.

loukmosh

Δεν ξέρω η ηρεμία του Σάββα μου αρέσει.

Μάλλον γιατί μου θυμίζει Πριφτη. Το έχω ξαναπεί, μακάρι να γινει και σαν προπονητής αντάξιος του Πριφτμαν.

Έτσι ακριβώς.Πριφτιζει πολύ και μου αρέσει.Μακαρι να ειναι για καμευρωλιγκα σε μερικά χρόνια κι αυτος κι εμείς μαζί του🙏😁.Ενα παράξενο πραγμα…Δεν μου άρεζε σαν βοηθός αλλά μπορώ να πω πως σαν πρώτος σε μας έδειξε αξιοσημείωτο αντριλικι.Τν πάω.Και χαίρομαι που είπε αυτά οου είπε γαι τους Έλληνες.Τα πιστεύω 100%.Σιδερενιος !
(Prift the Priest,btw,Luke!)

vaggelaris

Είναι πολύ καλη επιλογή για τον Άρη αν σκεφτούμε τι κατάσταση θα επικρατεί στον αθλητισμό το φθινόπωρο. Βέβαια όλα θα κριθούν κ από του που θα φτάσει το μπάτζετ τελικά. Αρκεί να μη μπλέκει πάλι τα πόδια του ο σανικιτζε(αν μείνει). Κ εγώ θέλω περισσότερους Έλληνες αλλά εξαρτάται ποιους λέμε. Αν εννοούμε Γεωργάκη κ μανωλοπουλο να λείπει το βύσσινο. Χίλιες φορές Βούλγαροπουλο κ σιδηροηλια.

alexander

Kai συναμα,ειναι πολυ αγαπητος στους παικτες ,κυριως στους ξενους που συνεργαστηκε μαζι τους.Καλη ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥς!!