Με τον Αγγέλου έχουν αποκτήσει ενδιαφέρον οι συνεντεύξεις τύπου. Όλο και κάτι  περίεργο θα πει , όλο και κάποιο γνωμικό θα μας μάθει.

Δεν ξέρω αν τα λέει για να το παίξει έξυπνος ή για να φανεί κάποιος , σίγουρα πάντως έχουν ενδιαφέρον και οι 38 δηλώσεις του που ακολουθούν!

 1. Για μία ομάδα είναι πολύ σημαντικό αν χαθεί το καρφί, χάνεται το πέταλο. Αν χαθεί το πέταλο, δεν υπάρχει άλογο. Αν χαθεί το άλογο δεν υπάρχει μήνυμα και αν δεν υπάρχει μήνυμα, χάνεται ο πόλεμος.
 2. Η ζωή στον Αρη είναι σαν να γλύφεις το μέλι απ’ το αγκάθι. Εμείς γλύψαμε το μέλι και βγήκαμε πιο δυνατοί.
 3. Στη ζωή στις ΗΠΑ επικρατεί το think big, act small. Να σκέφτεσαι μεγαλόπνοα αλλά να δρας με σύνεση.
 4. Φανταστείτε ότι είμαστε ένα πλήρωμα σε γερό και ιστορικό σκαρί. Αυτό το πλήρωμα έφερε το καράβι στη στεριά αλλά για να μπορέσουμε να συζητήσουμε για το νέο ταξίδι, υπάρχουν προϋποθέσεις. Πρέπει όλες οι υποχρεώσεις προς στο πλήρωμα να εκπληρωθούν, μέχρι και το ποντίκι να βγει με τυρί στο στόμα.
 5.  Όταν η εικόνα που περνάς προς τα έξω είναι «περίμενε τι θα πετάξει ο ψαράς να το πάρει ο γλάρος» δεν αντικατοπτρίζει τη φετινή προσπάθεια.
 6. Το φιλικό του Γκάλη τάραξε πολλά μπασκετικά μυαλά, όμως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ.
 7. Είναι 2-3 παίκτες και ένας απ’ αυτούς μου λέει θέλω να σου μιλήσω. Έρχεται και ο Χρήστος Γαλιλαίας. Ο παίκτης μου λέει “κόουτς δεν μπορώ να ζήσω στη Θεσσαλονίκη, να πληρώσω το ενοίκιο, να φάω!”. Μετά βλέπω τον Χρήστο δακρυσμένο. Του έχω πει “πρόσεχε γιατί σαν καλλιτέχνης έχεις ευαισθησίες και μη σε επηρεάζουν ως παράγοντα γιατί θα πάθεις εγκεφαλικά”.
 8. Δεν μπορείς να πας να πιεις ένα τσίπουρο αν δεν πληρώσεις πρώτα το σουβλάκι που έχεις φάει στο σταθμό.
 9. Εγώ το προϊόν που θα βγάλουμε δε θέλω να πάει στη χωματερή.
 10. Δεν μπορώ να οικοιοποιηθώ τίποτα απ’ τον Άρη γιατί είμαι φιλοξενούμενος. Δεν μπορώ να πω είμαι Άρης και νιώθω Άρης. Τα αριανόσημα πωλούνται δύσκολα.
 11. Κάποιοι επαγγελματίες κάνουν αθλητική πορνεία. Ένας επαγγελματίας δεν μπορεί κάθε φορά να παντρεύεται, θα είχε κάνει 15 γάμους. Όπου δουλεύεις, δημιουργείς κάτι δικό σου.
 12. Στον Άρη υπάρχει τρέλα, άνθρωποι που έχουν τρέλα με την ομάδα. . Εγώ είμαι εκ γενετής τρελός! Με ικανοποιεί η δήλωση της διοίκησης ότι τα χρήματα που θα πάρει θα τα δώσει όλα στην ομάδα
 13. Ο Άρης ήταν ένα δάσος και το καλοκαίρι είχε καμένη γη. Ο Μποχωρίδης είναι το δέντρο της αναδάσωσης. Πολλά χρόνια θέλει να φτιαχτεί ένα δάσος, και τώρα σε αυτή την καμένη γη προσπαθεί να φτιάξει ένα δάσος
 14. Δεν υπήρχε κανένας διαπληκτισμός. Όταν ένα λιοντάρι μιλάει με ένα άλλο τότε προκύπτουν κραυγές.
 15. Σε μια χωριάτικη σαλάτα είναι πολύ σημαντική η ελιά, το κρεμμύδι και η πιπεριά, με βασικά συστατικά την ντομάτα και τη φέτα. Εμείς αυτό που θέλουμε να δείξουμε και αυτό που δουλεύουμε είναι ότι τα συστατικά μιας ομάδας, αν ποσοτικά είναι σημαντικά ή όχι πρέπει να τα σεβόμαστε. Ο σεβασμός χτίζει την ομαδικότητα. Εγώ λέω πάντα πως ο καλύτερος προπονητής είναι ο συμπαίκτης και όταν μάθει ο ένας να σέβεται και να παίζει για τον άλλον, τότε μπορείς να πει ότι αρχίζεις να φτιάχνεις μια ομάδα.
 16. εδώ και καιρό έχουμε προβλήματα και όταν χαμογελάς χωρίς μυαλό τότε το πληρώνεις.
 17. Αν ο Άρης είναι ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ και το μπάσκετ είναι σκακιέρα, ο βασιλιάς είναι στην σκακιέρα. Δεν έχει τελειώσει η παρτίδα, γίνεται μάχη να κρατηθεί όρθια η ομάδα.
 18. Δεν μπορούμε να βρούμε σε ποια απόσταση από το… τζάκι πρέπει να είμαστε. Εμείς ή καιγόμαστε ή κρυώνουμε. Δηλαδή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε την απογοήτευση και τον ενθουσιασμό .
 19. Το αμυντικό πλάνο, να μη πω καμιά βαριά κουβέντα, δεν εφαρμόστηκε και φταίω εγώ.
 20. Το πιο σημαντικό είναι η αντίδραση και έρχεται από το μυαλό. Οτιδήποτε κάνεις χωρίς μυαλό, είτε απερίσκεπτα, είτε εσκεμμένα. Μπορεί να νομίζουν κάποιοι ότι ο Άρης είναι πασαρέλα, το είχα μιλήσει, δεν το λύσαμε…
 21. Κατ” επέκταση το αγωνιστικό τμήμα προσπαθεί να εκπέμψει μια προσπάθεια, ώστε να εμπνεύσει τον κόσμο, να συσπειρωθούν άνθρωποι γύρω από αυτήν την ομάδα και να φανεί ένα φως στο τούνελ, αλλά να μην είναι το… τρένο που έρχεται από απέναντι
 22. Ρωτήθηκε για στον στόχο που έχει ο Άρης αγωνιστικά και απάντησε: «Τον στόχο του Πάτερ Ημών… Δος ημίν σήμερον. Χωρίς την βοήθεια του θεού δεν γίνεται».
 23. Για να έχεις τύχη, όπως μου έχει πει και ένας φίλος μου, πρέπει να γλύφεις το μέλι από τα αγκάθια αλλά εμείς πατώνουμε στα κρίσιμα παιχνίδια
 24. Ελπίζουμε να μην προκύψουν τα ίδια λάθη και σε αυτό το παιχνίδι, όπως συμβαίνει τελευταία
 25. ανεξάρτητα από την θέση που είχε η ομάδα, έχεις πίεση με το που διαβάζεις το όνομα. Θα ζούμε με την πίεση και θα κερδίσουμε την πίεση μέσα από την προπόνηση. Το μόνο φάρμακο είναι η προπόνηση
 26. Για το ποιος είναι πλέον ο στόχος του Άρη στο πρωτάθλημα είπε: «Να έρθουμε 8οι ή 7οι να μπορέσουν τα παιδιά να δείξουν ανταγωνιστικότητα και να έρθει μια μεγάλη ομάδα εδώ στα πλέι οφς».
 27. Επαναλαμβάνω ότι ήταν ντροπή αυτό που δείξαμε και οι παίκτες και εγώ. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ αν θα πρέπει να φοράμε αυτή τη φανέλα. Ίσως χρειάζεται να φοράμε φανέλα χωρίς διακριτικά.
 28. “Το άδικο είναι κανόνας και το δίκαιο είναι αγώνας’
 29. Σε αυτή τη δουλειά χρειάζεσαι δύναμη στο απρόοπτο και στο άσχημο και κοντρόλ στο καλό
 30. Έχουν περάσει οι εποχές, που το εύκολο και το γρήγορο δίνει αποτέλεσμα’
 31. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη της κερκίδας, σε θέματα της δουλειάς μου. Σέβομαι την κερκίδα, όπως και την κριτική της, αλλά δεν είμαστε συνεργάτες. Είμαστε ξεχωριστοί παράγοντες, που βοηθούν τον Άρη. Ο προπονητής με τη δουλειά του και ο φίλαθλος από τη θέση του».
 32. Για τον Μούρτο:  Δεν σχεδιάσαμε να παίξει τόσο πολύ, αλλά κέρδισε τον χρόνο μου με την απόδοσή του. Ήταν σα να σου έλεγε “κράτα με μέσα’
 33. Οι παίκτες όταν σουτάρουν είναι σαν να φοράνε γιλέκο 10-15 κιλών (από την πίεση) και αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε μόνο μέσα από τη δουλειά και μέσα από την άμυνα.
 34. Ρωτήθηκε για ποιο λόγο έκανε αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ και απάντησε: «Αλλαγές για την άμυνα, για την ενέργεια! Να πάρουμε λίτρα ενέργειας με συχνότερες αλλαγές, στο τέλος έλειψε η ενέργεια από τον Ίκαρο. Η προσπάθεια είναι μυρμηγκοειδής στο μπάσκετ, χτίζεις σιγά σιγά…».
 35. «αυτή η φανέλα έχει ένα καλό και ένα ιδιαίτερο καλό. Το πρώτο είναι ότι ο παίκτης του Άρη παίζει με πάντα με πίεση και από την άλλη είναι ότι αυτός που επιβιώνει με αυτή τη φανέλα στα δύσκολα, νιώθει μετά την ικανοποίηση της νίκης. Ας ελπίσουμε να μείνουν τα καλά σε μας».
 36. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Κουρόγλου, Αρβανίτη και Σαμολαδά για την… 166 κλήση που έκαναν!
 37. Κατ” αρχάς στο ίδιο το όνομα Άρης. Ευλογία είναι αυτό. Το όνομα είναι ένα φως.
 38. Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση και πως έφτασε στο σημείο να συμφωνήσει με τον Άρη είπε: “Μου αρέσει η κωπηλασία σε ταραγμένα νερά γενικώς και αυτή ήταν η πρόκληση.
 39. Τέλος, ρωτήθηκε αν θα τον βοηθήσει η προ δεκαετίας παρουσία του στον Άρη κυρίως ως προς την προσαρμογή του στο περιβάλλον της ομάδας και απάντησε: «Υποθετική ερώτηση, υποθετική απάντηση…».
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ammonas

Νομίζω πως το 28 “Το άδικο είναι κανόνας και το δίκαιο είναι αγώνας’’ το ‘χω δει σε facebook status πιπινογκόμενας, που μιλάει με έξτρα συρριστικό σίγμα, αναφερόμενη στον πρώην που της συμπεριφέρθηκε όπως υποδεικνύει το λεοπάρ κολάν της: σαν ρετάλι δλδ…

Sotiris

Τον Αγγέλου έχουμε προπονητή ή τον τεράστιο Στηβ???