Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την έφηβους Πρωταθλητές του Άρη και την υποχρέωση της ΚΑΕ να μην «κάψει» αυτή τη φουρνιά…

Ας κάνει κάτι που δεν έκανε (σχεδόν) ποτέ

Στην Ελλάδα, κάνουμε κι ένα ακόμη λάθος. Έχουμε την ψευδαίσθηση σε βαθμό ηλιθιότητας ότι ο πρωταγωνιστής στην εφηβική ομάδα θα πρέπει ντε και καλά να έχει τον ίδιο ρόλο και στην ανδρική. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απαξιωθεί. Ελάχιστοι συμβιβάζονται με τη συμμετοχή στο rotation, τη χρησιμότητά του παίκτη σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Έτσι κρίνεται σήμερα ο Δημήτρης Φλιώνης και πολύ περισσότερο ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Αμφότεροι θα παρουσίαζαν πολύ καλύτερη εικόνα αν είχαν δίπλα τους έναν γκαρντ με ευχέρεια στο σκοράρισμα ο οποίος θα κάλυπτε τις αδυναμίες τους. Γιατί «μεγάλωσε» η αγωνιστική ευθύνη τους συγκριτικά με αυτή που προβλεπόταν να επωμισθούν βάσει αρχικού αγωνιστικού σχεδιασμού. Επειδή όμως όταν είναι στραβό το κλήμα το τρώει και ο γάιδαρος, οι περισσότεροι κοιτούν τα αρνητικά και υποβαθμίζουν τα θετικά. Στην πραγματικότητα, εθελοτυφλούν. Ειδικά ο Φλιώνης είναι το κέρδος του Άρη από τη φετινή χρονιά. Γενικώς όμως, αν ένας παίκτης δεν μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής δε σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητος.

4 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
kaptsik

Ωραία τα λέει. Συμφωνώ. Λίγο πολύ λέει ο,τι και ο Night σε σχετικό άρθρο πριν λίγο καιρό.
Ειδικά για το Φλιωνη να πω κάτι. Κοιτουσα τα στατιστικά του πρωταθλήματος τις προάλλες. Ήταν στους κορυφαίους κλέφτες. Με αναγωγή σε κλεψίματα ανά λεπτό συμμετοχής ήταν 1ος μακράν του δεύτερου!
Έτυχε να πληροφορηθω για το παιδομάζωμα του Προμηθέα. Κάνει συστηματική δουλειά. Ας μας διαφωτίσει καλύτερα ο Jim ως πιο κατάλληλος. Το γράφω με αφορμή το ενδιαφέρον του Προμηθέα για νέο παίκτη μας.

Jim Patras

Είχα γράψει πριν 3 χρόνια για το πρόγραμμα (”νους”) του Προμηθέα..Είναι πλήρες πακέτο πέρα από το αθλητικό σκέλος.Δηλ. εκτός από τη διαμονή των παιδιών που είναι από άλλες περιοχές,αναλαμβάνει και την εκπαίδευση τους έχοντας σύμβαση με ιδιωτικό σχολείο στην περιοχή της Ναυπάκτου.

vaggelaris

Εμείς κάτι τέτοιο λόγω οικονομικών δε μπορούμε να το κάνουμε. Αλλά τουλάχιστον μπορούμε όσους νομίζουμε ότι ξεχωρίζουν σε ταλέντο να τους δώσουμε μια ευκαιρία. Από αυτή τη φουρνιά κουρτιδης κ βλασιος φαίνεται να ξεχωρίζουν. Αν τους βάλουμε στο κλίμα της ανδρικής ομάδας στο υπόλοιπο της σεζόν ίσως τσιμπήσουν κ μείνουν. Αλλιώς ας είναι καλά το Περιστέρι κ η αεκ. Το κακό είναι ότι έτσι όπως είναι το σύστημα-τα χουμε ξαναπεί–μπορεί να τους χάσεις τσάμπα. Οπότε ο μόνος τρόπος να μείνουν είναι να τους δείξεις ότι τους εμπιστεύεσαι κ τους θες πραγματικά για την ανδρική ομάδα. Ας τους βάλουν στα τελευταία… Περισσότερα »

kaptsik

Πέρυσι σε επίπεδο σχολείων ο Προμηθέας είχε πάρει το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Φέτος πήγε τελικό (ίσως να το έχει πάρει ήδη). Η ομάδα του έχει πάνω από 10 αθλητές υψηλού επιπέδου. Αρκετοί από αυτούς σε κλιμάκια της εθνικής και από διάφορα μέρη της Ελλάδας (πχ Γιάννινα κα). Τα μεταφέρω με επιφύλαξη από πληροφορίες σχολείου που τους αντιμετώπισε. Είναι σε επίπεδο σχολείων πολύ μπροστά (κάτι σαν τον Μαντουλίδη πριν λίγο καιρό)