Η (καλή) Τρόικα του Άρη

Αρβανίτης: «Υπήρξε χείριστη διαχείριση και έφτασε ο Άρης με 5,5 εκατ. ευρώ χρέη!» | PRESSARIS:

Το υπόλοιπο της συνέντευξης τύπου(το πρώτο μέρος το παρακολουθήσαμε live στο basketballaris):

Απόδειξη πληρωμής 300.000 ευρώ και παραστατικά 175.000 ευρώ!


Δημοσιογράφος έφερε στη δημοσιότητα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγγραφο πληρωμής της ΚΑΕ στον μάνατζερ του Τζερεμάια Μάσεϊ ύψους 300.000 ευρώ για τη μεταγραφή στη Ρεάλ. Στην ΚΑΕ τα παραστατικά για αυτή την υπόθεση, όπως παρουσιάστηκε σήμερα, είναι 175.000 ευρώ. “Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, δεν έχει να κάνει με το 10% της νόμιμης προμήθειας του μάνατζερ του παίκτη (είχε πουληθεί στη Ρεάλ για 1 εκατ. ευρώ). Η συμφωνία ήταν με τον συγκεκριμένο μάνατζερ να πάρει το 30%. Εκεί υπάρχει ένα άλλο θέμα. Υπάρχει αυτή η απόδειξη με 300.000 ευρώ, υπάρχουν όμως δύο παραστατικά και δεν υπάρχουν τα καταθετήρια. Δόθηκαν μετρητά τα χρήματα. Υπάρχουν δύο παραστατικά, δύο ινβόις κάπου στα Νησιά Μάρσαλ… Θα ψάξουμε να βρούμε την υπόθεση. Τα παραστατικά είναι 175.000 ευρώ και η πληρωμή για 300.000 ευρώ”.

Ρωτήθηκε για το οξύμωρο γεγονός να υπάρχει υπόνοια για χαμένα 125.000 ευρώ σε παραστατικά από την προμήθεια του μάνατζερ του Μάσεϊ στην μεταγραφή του στην Ρεάλ και στον έλεγχο που διενεργήθηκε από ορκωτό λογιστή να αναφέρεται από όλους ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και απάντησε πως “καταρχήν δεν ήταν έλεγχος, ήταν μια επισκόπηση χρεών. Το συγκεκριμένο θέμα του Μάσεϊ το έμαθα προχθές. Περιμένω από τους μετόχους να μου δώσουν την εντολή για πραγματικό έλεγχο, όλοι το θέλουν, ακόμα και ο Τζεβελέκης και ο Δαμιανίδης, για να καταγραφούν όλα. Αυτό θέλει χρόνο και κόστος. Αν διαπιστωθούν παρατυπίες, θα δούμε πως διαχειστούμε το θέμα”.

Πρόσθεσε επίσης για το τηλεοπτικό συμβόλαιο ότι “είναι εκχωρημένο στη ΓΕΝΕΣΙΣ και ο κ. Δαμιανίδης εκπροσωπεί την ΓΕΝΕΣΙΣ, δεν την έχει υπογράψει. Του το ζήτησα να υπογράψει και να πάρει η ΚΑΕ τα χρήματα και είπε να λύσουμε το πρόβλημα του Χατζηβρέττα”.

“Ο Άρης έχει προπονητή, δεν ψάχνουμε”

Ρωτήθηκε ο κ. Αρβανίτης για το θέμα προπονητή και απάντησε: “Έχουμε μιλήσει δύο φορές, στην πρώτη συζήτηση που έκανα του ανέλυσα την φιλοσοφία που θέλουμε να υπάρχει, το ύψος του μπάτζετ και τη δεύτερη φορά που συζητήσαμε του κάναμε μια πρόταση για μείωση συμβολαίου. Ο Άρης έχει προπονητή, δεν ψάχνουμε, δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί τώρα. Θα μιλήσουμε την Πέμπτη με τον Αλεξανδρή. Έχουμε ένα πλάνο και είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτό το πλάνο, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Υπήρχε μια διαφωνία σε συγκεκριμένα θέματα με τον κόουτς, θα δούμε τι θα πει και ο Βαγγέλης την Πέμπτη”.

«Το Aris Golden Club θα είναι ο χρηματοδότης της ΚΑΕ»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την συμβολή του Aris Golden Club και την άμεση ανάγκη για ρευστότητα που απαιτείται. Τόνισε πως “η ομάδα χρειάζεται άμεσα ρευστό, έχω το πλάνο αποπληρωμής, πρέπει να πληρωθούν 45 διαφορετικοί άνθρωποι! Έχω αναλύσει το πόσα μετρητά χρειαζόμαστε για να ενεργοποιηθούν οι διακανονισμοί. Είναι 200.000 ευρώ, δεν είναι τρομακτικό το νούμερο. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να δοθεί σε μετρητά. Το Aris Golden Club θα είναι ο χρηματοδότης της ΚΑΕ Άρης” και πρόσθεσε: “Την Τετάρτη είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο βήμα για την σωτηρία του μπασκετικού Άρη. Είναι η δημιουργία του Aris Golden Club, όλοι από την ΓΕΝΕΣΙΣ, όλη η ΣΑΡΙΣΑ, όλοι οι φίλοι οι δικοί μου, ο Τζεβελέκης, ο Γεωργούλης, όλοι να βοηθήσουν τον Άρη, να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Εκεί θα δείξουν και η ΓΕΝΕΣΙΣ και οι υπόλοιποι μέτοχοι το πώς μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή”.

«Ο Δαμιανίδης τορπίλισε με ντροπιαστικό τρόπο την προσπάθεια Γεωργούλη»

Σε ερώτηση γιατί δεν προέκυψε η λύση πρωτοδικείου όταν είχε προτείνει κάτι τέτοιο ο Τάκης Γεωργούλης απάντησε πως “η προσπάθεια ήταν αγνή, καθαρή και ειλικρινής για να βρεθεί λύση για την ΚΑΕ, εφόσον είχε δηλώσει ο Δαμιανίδης ότι ήθελε να αποχωρήσει. Είναι μεγάλος, έξυπνος επιχειρηματίας ο κ. Γεωργούλης, βοήθησε τον Άρη με μετρητά και είχε διάθεση να ασχοληθεί περαιτέρω. Μετά ήρθαν σε μένα να μου πουν τι θέλει να κάνει. Η προσπάθεια ναυάγησε όχι γιατί ο κ. Γεωργούλης δεν ήθελε να δώσει τα χρήματα, θεωρούσε ο κ. Δαμιανίδης ότι κρύβεται κάτι γύρω από εκείνη την κίνηση, την τορπίλισε με έναν ντροπιαστικό τρόπο”, ενώ αναφορικά με το αίτημα του κ. Δαμιανίδη για την καρτέλα του είπε ότι “το έχουμε πει και δημόσια αυτό. Τα χρήματα της καρτέλας υπήρχαν, τα ζήτησε, αλλά μετά από συζήτηση που είχε μαζί μου είπε ότι τα αφήνει”.

«Θα κοιτάξουμε τα συμφέροντα του Άρη στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ»

Για την στήριξη ή όχι της υποψηφιότητας Δαμιανίδη στον ΕΣΑΚΕ είπε πως “καμία ομάδα στην ελληνική Α1 δεν έχει τοποθετηθεί για το ποιον υποψήφιο να στηρίξει. Βγήκε αυτή ο ΠΑΟΚ να ανακοινώσει στήριξη στον Βασίλη Οικονομίδη; Ξέρετε πολύ καλά πως είναι τα δεδομένα, εμείς θα κοιτάξουμε πάνω από όλα τα συμφέροντα του Άρη. Γιατί να το κάνει ο Άρης αυτό; Ο κ. Δαμιανίδης ήρθε στο γραφείο μου την Παρασκευή, το συζητήσαμε, είπαμε κάποια πράγματα, σήμερα έχουμε συμβούλιο, θα σκεφτούμε τι συμφέρει τον Άρη και θα τοποθετηθούμε αύριο με την ψήφο μας”.

«Δεν πρέπει να αφήνει κανέναν ακάλυπτο ο Άρης»

Για τα επίδικα και πιο συγκεκριμένα την υπόθεση Σχορτσανίτη είπε πως “η πλευρά του Ηρακλή κυνηγάει τον ίδιο (τον Δαμιανίδη) προσωπικά. Θα πρέπει να το λύσει ο Άρης το θέμα ενδοοικογενειακά. Συζητάμε και για περίπτωση Χατζηβρέττα και Ηλιάδη, θα τα καλύψει ο Άρης. Δεν πρέπει να αφήνει κανέναν ακάλυπτο ο Άρης”.

Αναφορικά με τις προσφυγές στη FIBA είπε ότι “έχουμε κάνει επαφές με αυτούς που προσέφυγαν στη FIBA, μερικοί δέχονται, άλλοι είναι πιο σκληροί. Υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα εκεί. Σε όλες τις συζητήσεις που έκανα, όλοι θεωρούσαν τη νέα προσπάθεια ένα πολύ καλό βήμα γι’ αυτούς. Εκτιμούν ότι ερχόμαστε με ανιδιοτέλεια να βοηθήσουμε την ομάδα. Όλοι λίγο πολύ δέχονται και το κούρεμα και τον χρόνο αποπληρωμής. Μένει ο τρόπος και το πως θα εξασφαλιστούν τα χρήματα”.

«Πιστεύω ότι θα μας έρθει η πρόσκληση για το Γιούροκαπ»

Για το θέμα της ευρωπαϊκής συμμετοχής είπε ότι “δεν υπάρχει τέτοιο θέμα μέχρι στιγμής. Θα περιμένουμε την Ευρωλίγκα, να δούμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Πέρσι η ομάδα μπήκε μέσα 45.000 ευρώ από την Ευρώπη. Αν θέλουμε να συμμετέχουμε στο Γιούροκαπ, τουλάχιστον να βάλουμε τον στόχο να μην μπούμε μέσα. Ακόμα είναι πολύ νωρίς, να περιμένουμε την Ευρωλίγκα και τι θα γίνει… Όλοι τον θέλουν τον Άρη στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα μας έρθει η πρόσκληση. Θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί από κοινού”.

«Πάμε για την επανεκκίνηση του τμήματος»

Κατέληξε τονίζοντας πως “να αφήσουμε το παρελθόν κι ότι μας χωρίζει και να έρθουμε κοντά σε ότι μας ενώνει, να έρθουμε κοντά στον Άρη, να τον φέρουμε στον σωστό δρόμο, για να φτάσει και πάλι στις επιτυχίες. Εμείς θα είμαστε πάντα ειλικρινείς μαζί του, ανά εξάμηνο θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου με απολογιστικό χαρακτήρα. Στο Aris Golden Club θα δίνουμε μηναία αναφορά. Πάμε να κάνουμε επανεκκίνηση, πάμε για το restart του τμήματος”.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
olakitrina.gr

Ρε Ναιτ μου λεινεις μια απορια δηλαδη ο Αρβανιτης περιμενει ΦΕΤΟΣ προσκληση απο την Ευρωλιγκα η για το μελλον μιλαει?

Anonymous

Μιλάει για το EuroCup για φέτος. Εφόσον δεν δηλώσουν συμμετοχή Κολοσσός και Ρέθυμνο, τότε μπορεί να δοθεί σε εμάς wild card.

Πάντως είμαι της άποψης ότι εάν μπαίνουμε έστω και 1 ευρώ μέσα (γιατί αυτό έγινε πέρσυ) από την ευρωπαϊκή συμμετοχή δεν ΠΡΕΠΕΙ να πάμε.

Παναγιώτης

Night Audit

Και η Καβάλα(κι αυτή μας πέρασε στη βαθμολογία.
Εγώ πλέον είμαι διχασμένος. Αν μου το έλεγες εχθές θα συμφωνούσα με το να μη συμμετέχει η ομάδα. Αλλά αν πέρυσι μπήκαμε μέσα 45 χιλ.-χωρίς απολύτως καμία διαφήμιση και με ξενερωμένο κόσμο(τα επίσημα στοιχεία λένε 2.616 εισιτήρια)-δεν είναι απαγορευτικό ποσό, για να κάνεις μια συμμετοχή που θα σου δώσει δυνατά παιχνίδια,διαφήμιση και κύρος. Αλλά φυσικά θα πρέπει να το κάνεις σωστά! Να τα έχεις όλα υπολογισμένα μέχρι την τελευταία δεκάρα…

olakitrina.gr

Ευχαριστώ φίλε!Και εγώ το ιδιο πιστευω. Και αμα παμε , σε αυτα τα ματς πρεπει να παιζει η νεολαια..ΒεΖΕΝΚΟΦ,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ Κ.Λ.Π γιατι ο αρης δεν εχει να κερδισει τιποτα.