Εχουμε κουβεντιάσει πολύ με το BCL. Μιλήσαμε και με το Eurocup. Οι δεύτεροι, μας έστειλαν την αίτηση συμμετοχής και όλα αυτά που χρειάζονται για να τους απαντήσουμε.

 

Στο θέμα του BCL είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα. Για αυτό η φετινή χρονιά μας αφήνει πίκρα, αφού δημιουργεί θέμα στον σχεδιασμό. Εάν ήμασταν στην 5η θέση θα είχαμε εξασφαλίσει τους ομίλους. Εξαρτάται τί θα κάνουν και οι ομάδες που είναι πάνω από εμάς. Συνεχίζεται η κουβέντα με τη FIBA. Είμαστε σε επαφή και θα φανεί τί θα γίνει ως τα τέλη του Μάη.

 

Εάν δεν υπάρχει Ευρώπη, θα παίξουμε στην Ελλάδα αλλά ο στόχος μας είναι να παίξουμε σε κάποια διοργάνωση”

Πηγή: Αρβανίτης: “Ο στόχος μας είναι το BCL και σε δεύτερη φάση το Eurocup” – AllAboutARIS.gr

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
pro

Μάλιστα. Η πολυαναμενομενη συνεντευξη τυπου πήρε τελικά σάρκα και οστά. Ειπώθηκαν νούμερα, δόθηκαν στοιχεία για τα χρέη και την πολύ σημαντική απομείωση τους, αναφέρθηκε η οχι ιδιαίτερα αξιολογη προταση που κατατέθηκε από τους αμερικανους επιχειρηματίες που ήταν και η μοναδική εναλλακτικη έναντι της διοίκησης πρωτοδικειου, έγιναν αναφορές και για την επόμενη ημέρα για την Ευρώπη και τον προπονητή.

Προσωπικά δεν έμαθα κάτι πολύ καινούριο, πλην ίσως το ακριβές νούμερο των χρεών και το πως αυτά επιμεριζονται. Και το ποσο σημαντικο θα είναι να μπει η εταιρεία στις 120 δόσεις,θα είναι μεγάλη ανάσα. Τα ευσημα για αυτή την τιτανια προσπαθεια που γίνεται τα τελευταία 2 χρονια τα έχω αποδώσει, νομίζω ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της καε τα αξίζουν και με το παραπάνω.

Μακάρι η προσπάθεια να συνεχιστεί, η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα πιο κοντά στην κανονικότατα και να επανέλθουμε πλήρως σε αυτήν.

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι όσοι διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με την όλη προσπάθεια θα πρέπει λογικά να έχουν πάρει τις απαντήσεις τους. Κι αν παρ ελπίδα και για λόγους που ειναι αδιευκρινιστοι, συνεχίζουν να τις έχουν, η δυσπιστία τους αυτή θα πρέπει να έχει αντικείμενο τα λεγόμενα όλων των ομιλητών, δηλ και του οικονομικού αιμοδότη της καε κ. Αχιλλέα Ρουσιαμάνη …και όχι μονο του κ. Αντιπροέδρου…Ετσι ειναι..Η συνεντευξη ήταν κοινή και δεν μπορεί να έλεγε ο ενας ψέματα κι ο άλλος αλήθειες….

dorian gray

2.900.000 ευρώ χρέη είναι ένα απαγορευτικό ποσό για μια μικρομεσαία ΚΑΕ, όπως ο Άρης. Σαν να λέμε ότι χρωστούσαμε άπειρα και τώρα χρωστάμε (λίγο περισσότερα από) τα μισά από τα άπειρα. Όμως στα μαθηματικά το μισό του άπειρου είναι επίσης άπειρο.
Καμία προοπτική, προς το παρόν, με δεδομένο ότι οι ετήσιες ανελαστικές δαπάνες της ΚΑΕ – τα πάντα, δηλαδή, πλην των συμβολαίων των παικτών – είναι ένα σίγουρα επταψήφιο νούμερο και ήδη 350.000 ευρώ από τη λογιστική χρήση εσόδων του 2023-24 έχουν εκχωρηθεί σε πιστωτές. Ποιο είναι το προσδόκιμο εσόδων για την επόμενη σεζόν; Με συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τα έξοδα θα αυξηθούν, τα έσοδα όμως θα αυξηθούν αντιστοίχως; Το αγωνιστικό budget θα αυξηθεί ή όχι;
Ούτως ειπείν, θα είναι δύσκολο και το αθλητικό έτος 2023-24, εκτός να βρέξει χορηγούς από τον ουρανό ή το Παλαί είναι sold out σε κάθε ματς, αλλά μάλλον δε θα συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Υπομονή, προσευχή και ελπίδα.-

pro

Το κλειδί είναι, από οτι κατάλαβα, οι 120 δόσεις. Τα 1.800.000 από τα 2.900.000 ,αν μπουμε στην ρύθμιση θα είναι ένα κόστος της τάξης των 180.000 τον χρόνο για την επόμενη δεκαετία. Βαριδιο μεν, αλλά στα πλαίσια του εφικτου,ακόμα και την σημερινή δυναμική της ομάδας και του αθλήματος γενικότερα. Για του χρόνου , αλλα 350.000 θα εξοφληθουν από τα εκχωρημενα. Δυσκολα είναι,κανεις δεν λέει το αντίθετο, αλλά αυτή είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να συνεχίσουμε την προσπαθεια. Εκτος κι αν η εναλλακτική δεν ειναι 150.000 για το 51% των μετοχων αλλά 5.000.000. Μακαρι αλλά δεν το βλέπω…

simon says

Το κλειδί είναι οι 120 δόσεις!!!!! Αλλά ποιες 120!??? Λογιστής δεν είμαι, αλλά απο όσο γνωρίζω υπάρχει μόνο η αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για όσους την έχασαν!!! Άλλη πάγια ρύθμιση 120 δόσεων δεν υπάρχει!!! Εκτός και εάν εννοούσαν τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών, που εκεί το πράγμα αλλάζει! Σε αυτόν μπορεί να διακανονιστεί ΟΛΟ το χρέος της ομάδας σε 120 δόσεις, με κούρεμα προσαυξήσεων. Αλλά……. Ο μηχανισμός αυτός αυτή τη στιγμή πηγαίνει με βήματα χελώνας και έχει αρκετούς περιορισμούς!! Δεν θα ήμουν ιδιαίτερα αισιόδοξος, όχι για το αν θα μπούμε ή όχι, αυτό έχει πολλές παραμέτρους, αλλά η 15 Μαϊου που είπε ο Αρβανίτης είναι όνειρο θερινής νυκτός!! Δυστυχώς…

pro

Ok, δεκτά όσα αναφέρεις και οι προβληματισμοι σου. Που απο τα συμφραζόμενα , αντιλαμβανομαι ότι είναι προβληματισμοι και των διοικουντων. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα πάνε ακόμα πιο πίσω, είναι βέβαιο. Εκτος αν υπάρξει σοβαρό επενδυτικο ενδιαφέρον…Η αν γίνει ξανά ΑΜΚ και στεφθεί με επιτυχία. Χλωμό και το ένα και το άλλο…

simon says

Για να μην παρεξηγηθω, εάν μπούμε στις 120, θα είναι μεγάλη επιτυχία και μεγάλη ανάσα για την ομάδα μας!! Δύσκολο, αλλά μακάρι…
ΥΓ1: Δεν μπορώ, θα την πετάξω την σπόντα μου… Εάν οι Αρβανίτης -Ρουσιαμανης μίλαγαν με νούμερα (όπως χθές) στην συνέντευξη τύπου για την ΑΜΚ, αυτή μπορεί να είχε καλύτερη μοίρα!!!!

pro

Αμφιβάλω, ότι θα είχε καλύτερη μοίρα…Η τύχη της ήταν προδιαγεγραμενη, το μπάσκετ δεν συγκινεί πια όπως παλιά…

J J Anderson

Εγώ άκουσα την συνέντευξη της ΚΑΕ αλλά του coach ενθαρρυντικό πολύ ότι έπεσαν τα χρέη μάθαμε ότι τα τηλεοπτικά της επόμενης χρονιάς εκχωρήθηκαν στους δύο Σέρβους και τελειώνει και το θέμα του Πρίφτη όσο και δεν θα υπάρξει ban από εδώ και στο εξής στους παίχτες.Συζητηθηκε το θέμα της αύξησης του μπάτζετ.Ακουσα και την συνέντευξη του Καστριτη το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι έχει δώσει ως προαπαιτούμενο την δυνατότητα να παίξουμε BCL το θεωρεί όπως είπε αναγκαίο για αυτόν και τη ΚΑΕ.Ειδωμεν τις εξελίξεις από εδώ και στο εξής.

Babis cool

Ο Καστριτης που έδωσε συνέντευξη?

Toby B

Allaboutaris

Toby B

Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω από που πηγάζει η αισιοδοξία ότι η ομάδα θα παίξει σε ομίλους διοργάνωσης του χρόνου. Βαθμολογικά είμαστε εκτός, οικονομικά δεν έχουμε δύναμη και σε θέματα παραγόντων δεν έχουμε τίποτα. Επίσης, αν δεν μας πάρει το BCL, που προσωπικά δεν βλέπω κανένα τρόπο να μας πάρει (εκτός αν Περιστέρι και ΑΕΚ όντως πάνε Eurocup / θα πάει η ΑΕΚ των 9 μπαν σε διοργάνωση εκτός Fiba?).

Ο Άρης είναι τεράστιος σύλλογος και θα πρέπει κάθε χρόνο να παίζει Ευρώπη. Αλλά να παίζει κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις και όχι να γίνει σάκος του μποξ. Αυτή τη στιγμή προέχει η μείωση των χρεών, αντικειμενικά χρειάζονται ακόμα 2-3 χρόνια στην λιτότητα, με χαμηλά μπάτζετ και παίκτες λαχεία. Και προσωπικά δεν με χαλάει. Ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί σε Ελλάδα (6αδα) και Ευρώπη (τουλάχιστον να έχει μια σοβαρή παρουσία) δύσκολα κάνεις με αγωνιστικό κάτω απο 700χιλ. Δηλαδή κοντά στο 50% αύξηση σε σχέση με φέτος. Τώρα αν ο Καστρίτης θέλει τόσο πολύ να είναι σε ομάδα που παίζει Ευρώπη και είναι το μόνο που τον καίει, ας πάει σε άλλη ομάδα. Ο Άρης δεν θα χαθεί είτε έχουμε προπονητή Καστρίτη, είτε όχι. Έναν σοβαρό άνθρωπο χρειαζόμαστε που να ξέρει λίγο την αγορά και να τα έχει καλά με κάποιους μάνατζερ.

Jim Patras

Toby,ο συμπολίτης φέτος είχε αρκετά κάτω από 700χιλ.και όμως τα πήγε καλά σε αμφότερες τις διοργανώσεις, πέρασε έναν γύρο στο BCL και χτύπησε ταβάνι(#4)στην basket league.
Δύσκολα να αντέξουμε ακόμη 3 χρόνια λιτότητας.. Πρέπει να βρεθεί κάποιος να σκίσει τα μνημόνια..
Συμφωνώ δεν υπάρχει το δόγμα “Καστρίτης ή χάος” εκτός εάν η επόμενη επιλογή είναι κάποιος επικίνδυνος..

Toby B

Jim σταδιακά το μπάτζετ μπορεί να ανεβαίνει χρόνο χρόνο, αλλά 40-50χιλ κάθε φορά. Λιτότητα μεν αλλά με καλό μπάσκετ σημαντικές νίκες και στόχο την 4η θέση, αν βγουν οι επιλογές ίσως και την 3η. Άπλα είμαι και της γνώμης πως αν πάμε τώρα έτσι όπως είμαστε και με το τωρινό μπάτζερ (άντε ένα κλικ πάνω) και δεν μας βγουν 1-2 επιλογές συν την κούραση και τους τραυματισμούς, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να χαλάσουμε ότι χτίζουμε.

Για προπονητές, φυσικά προτεραιότητα ο Καστρίτης αλλά το θέμα του θα πρέπει να κλείσει μεχρι το τέλος του Μαϊου για να δούμε πως κινούμαστε.

simon says

Απλά ο Καστριτης ωθεί τη διοίκηση να κάνει πράγματα, που με έναν yesman προπονητή δεν θα έκανε!! Εάν γίνονται λελογισμένα, τότε η ομάδα θα βγει κερδισμένη!!

vaggelaris

Ο παοκ ομως δεν εχει τοσες ανοικτες πληγες οπως εμεις. Κ συγχρονως πηρε λεφτα απο την ΑΜΚ κ καπου καπου τσονταρει ο Σαββιδης. Ειμαστε νομιζω διαφορετικες περιπτωσεις. Θεωρω παντως οτι δυστυχως δεν εχουμε περιθωριο για πολλα ανοιγματα. Κ η ευρωπη ειναι δικοπο μαχαιρι. Πρεπει ν θωρακισεις την ομαδα ωστε ν μη χασουμε τη μπαλα κ εντος ελλαδας. Παντως για ν μπουμε BCL πολλα θ κριθουν απο το τι θ γινει με περιστερι κ Αεκ. Πιο πιθανο βλεπω ν μας προτεινουν ομιλους FEC….

stepap

Για να παίξουμε Ευρώπη χρειάζεται ενα ροστερ με 12-13 έτοιμους παίκτες, συν τον έβδομο ξένο, συν τα πιτσιρίκια.
Οπότε μιλάμε για 2 συμβόλαια συν. Αλλιώς με τους τραυματισμούς θα έχουμε συχνά σοβαρές ελλείψεις. Δηλαδή θέλουμε αύξηση στο μπάτζετ 80 χιλιάδες.
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;
Απορώ γιατί ο Καστριτης θέλει Ευρώπη αφού μπορεί αυτή η επιλογή να μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Jim Patras

Θα διαφωνήσω χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του φετινού Προμ.Πατ. Έπαιξε 20 αγώνες στο EuroCup και 25 στην basket league,μέχρι & αύριο.Πέρα από τους ξένους,είχε Μουράτο,Γκίκα,9ο παίκτη Τσαϊρέλη,10ο τον Τανούλη που στα περισσότερα δεν πατούσε παρκέ και τελειώνουμε εδώ..Δν υπήρχε 11ος και 12ος.Άρα έβγαλε σεζόν 45 αγώνων με τον ορισμό του ρηχού ρόστερ, έχοντας 3 Έλληνες με ενεργό ρόλο.Κατ’ εμέ είναι θέμα διαχείρισης και πρέπει να γίνει κτ& με τις προπονήσεις καθώς οι περισσότεροι τραυματισμοί προέκυψαν εκεί .

dragon_aris

Η κκυραση ειναι καταλοιπο Πριφτη και αυτο Τζιμ μαζι με τη σφαιρα του εξτρα. .
Μια φορα Οκτωβρίο μηνα ελεγε για κούραση απο τα διπλά ματς.
Εχει περάσει στο κοσμο οπως φαινεται και αυτο.

Jim Patras

Dragon,λείπει πολύ ο Kostaris με το αιχμηρό σχόλιο,μακάρι να είναι υγιής.

dragon_aris

Δίκιο έχεις λειπει η φωνη του, μακαρι να είναι καλα.

stepap

Το παράδειγμα του Προμηθέα ίσως είναι η εξαίρεση. Η λογική λέει ότι χρειάζεται μεγαλύτερο ροστερ.
Για τους τραυματισμούς μάλλον έχεις δίκιο. Ο τρόπος που παίζουμε και στις προπονήσεις, πιθανόν να φταίει για τους τραυματισμούς. Οπότε, επειδή αυτό δεν νομίζω να αλλάξει, χρειάζεται βαθύ ροστερ.

dragon_aris

Μα φέτος ( ειδικά σε σχεση με περσυ είχαμε βαθος), απλα είχαμε ατυχία με τραυματισμους. Είχαμε 6 ξένους, τολιο, καββαδα, ομηρο, σχιζα , φιλλιο και σιδηροηλια. Είχαμε και 13ο παικτη το Σιδερη το παιδι απο χαμηλότερη κατηγορία. Σκεψου περσυ το αντίστοιχο παιιδι( ξεχναω το ονομα του) ηταν κανονικα στο ροτεισον.

stepap

Φαντάσου τι θα γίνει από τραυματισμούς αν θα παίξουμε Ευρώπη με τον καστριτη.
Να το πω αλλιώς. Χρειάζεται αναβάθμιση στο ροστερ κ ποσοτική κ ποιοτική, δηλαδή αύξηση του μπάτζετ.
Θελουμε πιο ποιοτικό έβδομο ξένο για όλη τη χρονιά, συν ένα καλύτερο Έλληνα από το Σχιζα να εχει ενεργό ρολο άρα περισσότερα χρήματα.
Τα λέω αύτα γιατί για να πας καλά σε Ελλάδα κ Ευρώπη πρέπει να έχεις σταθερότητα η ομάδα. Χωρίς βάθος κ ποιότητα δεν είναι εύκολο.

Υγ. Σαφώς φέτος ήμασταν με καλύτερο ροστερ από πέρυσι. Απλά πληρώσαμε τους τραυματισμούς των ψηλων μας και την κακή χρονιά του καβαδα που δεν μπορούσε να παίξει το μπάσκετ που ήθελε ο κόουτς.

Last edited 7 months ago by stepap
Jim Patras

Κατ’αρχάς να σ’ ευχαριστήσω για το εγκώμιο όσον αφορά το “be a champion”. Οσονούπω θα κάνω απολογισμό με σχόλιο.
Όσον αφορά τα παραπάνω έφερα το παράδειγμα επειδή υπάρχει ένα μύθος σχετικά με Προμ.όσον αφορά το βαθύ ρόστερ.Ωστόσο ακόμη και η Τurk T. που είναι στον τελικό του EuroCup και στη 2αδα στην εγχώρια λίγκα,παίζει με 8 παίκτες δίχως να έχει κάνει ούτε μία αλλαγή ξένου.Υγεία και ποσότητα χρειάζονται..Και το πρώτο δεν είναι αποκλειστικά θέμα τύχης.Π.χ.εάν ανανεώσεις με Στ.Σχίζα τότε πας γυρεύοντας.
Πιστεύω ότι ειδικά εάν πάμε EuroCup που οι αγώνες είναι περισσότεροι,θα μειωθούν οι τραυματισμοί καθώς αντίστοιχα θα μειωθούν οι προπονήσεις.

stepap

Στους τραυματισμούς παίζουν πολλά ρόλο. Ο ύπνος, η αποθεραπεία, η φιλοσοφία του προπονητή στην σκληρότητα των προπονήσεων, τα ταξίδια, η ηλικία κτλ.
Το βασικότερο όμως είναι το ιστορικό τραυματισμων του παίκτη οπότε θα συμφωνήσω ότι δεν πρέπει να επιλέγουμε παίκτες όπως ο Σχιζας κ ο Καββαδας.

stepap

Μια αλλη λύση θα ήταν να πάρουμε παίκτες διπλοθεσίτες πχ Σλαφτσακης, μποχωριδης, χωρίς βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. Ώστε με μικρότερο ροστερ να μπορούν να καλυφθούν οι απουσίες που θα προκύψουν μέσα στη χρονιά.
Η πρόταση ανανέωσης στον Σανογκο είναι προς αυτήν την κατεύθυνση