Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ



Ο Απόλλωνας με τον Βετούλα στον πάγκο είναι μια ομάδα με σταθερές αξίες.
Κακή επίθεση, μέτρια άμυνα, καλή έδρα που μας σώζει την κατηγορία και πάμε πάλι από την αρχή κάθε χρόνο.
Η διαφορά με πέρυσι είναι πως το παιχνίδι δεν είναι must win για εμάς, το άγχος της νίκης πέφτει περισσότερο πάνω στον Απόλλωνα, όχι γιατί καίγεται για την νίκη άμεσα, αλλά γιατί μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα εκτός του γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία, θα του έδινε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, μια ηρεμία αν θέλετε.
Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Απόλλωνας δε φαίνεται να κάνει σχεδόν τίποτα καλά. Δεν κάνει πολλά λάθη και αυτό πάλι κοντά στον μέσο όρο του πρωταθλήματος. Σε όλες τις άλλες κατηγορίες είναι κάτω από τον μέσο όρο και σε αρκετές είναι και τελευταίος.
Το θέμα είναι πως εντός έδρας, αυτά τα νούμερα δεν είναι τόσο κακά και πως τα δικά μας αντίστοιχα, εκτός έδρας, δεν είναι τόσο καλά, οπότε οι ομάδες είναι πολύ πιο κοντά από ότι δείχνουν με πρώτη ματιά.
ΕΜΕΙΣ
Η συνταγή είναι γνωστή. Καλή άμυνα, κλεψίματα και εύκολα καλάθια. Ο αστάθμητος παράγοντας όμως σε αυτό είναι τα φάουλ.
Θα μας αφήσουν οι διαιτητές να παίξουμε σκληρή άμυνα, όπως μας αρέσει ή θα αρχίσουν να δίνουν φάουλ σε κάθε επαφή;
Το καλό είναι πως και ο Απόλλωνας παίζει βασισμένος στην άμυνα, οπότε πιστεύω πως το παιχνίδι θα πάει στα μέτρα μας (όπως έγινε και με την ΑΕΚ).
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η επιθετική μας αποτελεσματικότητα εντός και εκτός έδρας είναι η ίδια (1,039 πόντοι ανά κατοχή εντός/ 1,034 εκτός).
Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι στην άμυνα, γιατί εντός δεχόμαστε 0,96 πόντους ανά κατοχή και εκτός 1,13!
Αυτό το νούμερο μπορεί να μην είναι τραγικό αν δει κανείς τα συνολικά νούμερα στην Α1 (8οι συνολικά), αλλά είναι τεράστια διαφορά για μια ομάδα και για αυτό άλλωστε έχουμε μόλις 2 νίκες εκτός έδρας.
Όπως και να έχει, στα μάτια μου, για να πάρουμε τη νίκη πρέπει να παίξουμε άμυνα όμως παίζουμε εντός έδρας ή λίγο είμαστε λίγο καλύτεροι επιθετικά από ότι είμαστε συνήθως.
Αν καταφέρουμε να κάνουμε και τα δυο από τα παραπάνω, η νίκη θα έρθει εύκολα, αν δεν καταφέρουμε τίποτα από αυτά, τότε θα έχουμε ένα δύσκολο απόγευμα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως το παιχνίδι δε θα είναι καλό ποιοτικά (σε περίπτωση που κάποιος είχε ελπίδα να δει καλό μπάσκετ).



ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Άρης



Απόλλων Πάτρας



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ
Άρης



Απόλλων Πάτρας



Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ OSCAR
Α’ Εθνική (Από το 1971-72): Απόλλων Π. Oscar – Άρης 10-23
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Απόλλων Π. Oscar – Άρης 9-9
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κυριακή 12/02, 19:15 / ΕΡΤ 3
Οι απουσίες που έχουμε θα παίξουν ρόλο. Ελπίζω θετικά. Εννοώ ότι η ομάδα θα συσπειρωθεί κ θα μπει μέσα με πάθος για την νίκη.
Υγ. Αν ο χορκλερ παίξει καλά κ ο Γκουντγουιν δεν κάνει γρήγορα φάουλ το ματς είναι δικό μας.
Παρότι αυτό που λες για οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ακουγόταν παράξενο, στον Άρη ισχύει. Επί Καστρίτη, έχουμε κάνει πολλές και δύσκολες νίκες έχοντας απουσίες κομβικων παικτών. Και πέρσι και φέτος. Πραγματικά, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον το ποσοστό των νικών μας με τον κόουτς στον πάγκο σε αυτά τα παιχνίδια. Night,να φανταστώ δεν υπάρχει τρόπος να το βρούμε ε;
Για να υπάρχουν στατιστικά, πρέπει να υπάρχουν και τα δεδομένα. Τι θα πει κομβικοί παίκτες; Ποιοι είναι αυτοί στις αντίπαλες ομάδες; Όλα αυτά είναι σχετικά, ειδικά στον περιορισμένο αριθμό παιχνιδιών που έχει η Α1.
62 ποντους ο καραμπελας αυριο
Και νταμπλ νταμπλ μπογρης φυσικα…
Μπογής © by @ChrisSiak ,σε διορθώνω😁
😃
Εγώ είμαι αισιόδοξος για αύριο πιστεύω ότι θα παίξουμε δυνατά και θα πάρουμε το ματς! Όπως λέει και ο syepap τα φάουλ των ψηλών μας θα κρίνουν την έκβαση.
Υγ. Ο συμπολίτης σε όσα παιχνίδια τον έχω δει έχει διαιτησία 70-30 υπέρ του. Σήμερα όπως και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ εμφανές το σπρώξιμο. Οι δικοί μας περιμένουν με τα χέρια σταυρωμένα να μας σφάξει αύριο ο Κορομηλάς!!!
Όλα τα αποτελέσματα τέλεια!
Κάτι τέτοια ματς σαν το αυριανό καθορίζουν εν τέλει την βαθμολογική θέση.
Έχω την εντύπωση ότι πάμε συσπειρωμενοι.
Το Περιστέρι έχασε από την Καρδίτσα και ο συμπολίτης νίκησε λόγω δύο τεχνικών ποινών που δόθηκαν στον Κολοσσό για flopping (!!!!) στο τελευταίο λεπτό του αγώνα!
Δεν είμαστε η μοναδική ομάδα που έκανε ή θα κάνει ήττες εκτός προγράμματος, έχει ακόμη πολύ δρόμο το πρωτάθλημα. Βήμα βήμα (να τελειώσουμε με τα Μπαν πρώτα) και μετά για την πρώτη 6αδα
Είμαστε όμως η μόνη ομάδα που στις ήττες εκτός προγράμματος οι οπαδοί της κάνουν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου.
Αλήθεια είναι αυτό, ίσως συμβαίνει γιατί είναι βαριά η φανέλα (και η ιστορία) οπότε ως αρειανοί δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με καμία ήττα, ούτε από τους Lakers…
Μόλις είδα ότι έχασε και η ΑΕΚ, αύριο έχουμε την πρώτη ευκαιρία να πάρουμε το πάνω χέρι για την 4αδα, δεν είναι η τελευταία ούτε ήρθε το τέλος του κόσμου βέβαια.
Υ.Γ. για τις 40 βολές των δίπλα τι να γράψω , να τις 100στησουν τα παιδιά…αν είχαμε και εμείς τόσες στο ματς με τον Κολοσσό θα είχαμε νικήσει και θα ήμασταν 3οι τώρα. Λεπτομέρειες μωρέ..
Εντάξει, υπερβολές, λογικά και οι Παναθηναϊκοί στην ήττα τους από εμάς κάτι ανάλογο έκαναν 😁😁😁
Εχει μια λογικη. Το τμημα μπασκετ εδω εχει κ μια αξια. Οσα λεφτα κ να βαλουν πχ σε ομαδες τυπου προμηθεας κ περιστερι μια ζωη μονοι τους θ παιζουν. Δεν ενδιαφερεται κανενας. Δεν ειδες φετος? Το περιστερι εχει δωσει τοσα λεφτα τοσο μαρκετινγκ λογω σπανουλη κ παλι 100 ατομα πανε. Τεραστια αποτυχια σε αυτο το κομματι.
Όντως, έχεις δίκιο, έπρεπε να βάλω κι αυτούς.
Μετα τα “τρελα” σημερινα αποτελεσματα απο καρδιτσα κ λαυριο ο απολλωνας δεν εχει αλλη επιλογη. Καιγεται για νικη. Εννοειται οτι για εμας ειναι σουπερ ευκαιρια για ν φτασουμε πιο κοντα στις πρωτες θεσεις. Αραγε μπορουμε ν κανουμε το βημα παραπανω αυριο??
Ποιον θα στεναχωρήσεις από τις “παλιές αγάπες μη μιλάς” Βετουλα ή Αγγέλου;Και οι δύο βέβαια ήρθαν με ζοχαδες στο Παλέ φέτος ,πήραν αν θυμάμαι σωστά αμφότεροι τεχνική ποινή.Κι ο Αγγελου ειδικά με πλήγωσε κ ακόμα κλαίω.
Πολύ καλά τα σημερινά αποτελέσματα γιατί δίνουν έξτρα κίνητρο για αύριο.
Μεγαλη ευκαιρια σημερα να ρεφαρουμε την εντος ηττα απο κολλοσο. Ηττες εκτος προγραμματος για ΑΕΚ και Περιστερι χτες οποτε με νικη σημερα στην Πατρα παταμε τετραδα και εχουμε πλεονεκτημα οτι εχουμε παιξει και με τους 2 της Αθηνας. Ας μην την πεταξουμε κριμα ειναι. Καλη επιτυχια στην ομαδα μας