Να πάω Μύκονο ή Ολυμπιακό;

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, θα αξιολογήσουμε τους παίκτες μας για τη σεζόν 2010/11(το ρόστερ που τελείωσε τη σεζόν). Θα προσφέρουμε κάποιες γρήγορες σκέψεις μας και θα σας ζητήσουμε στη συνέχεια τον βαθμό σεζόν τους σε μια κλίμακα 1-10 και φυσικά ότι άλλο θέλετε να πείτε στα σχόλια. Πρώτος στη σειρά ο Χρήστος Ταπούτος.

Πως βαθμολογείτε τον Χρηστο Ταπουτο;

Ενδιαφέρον Στατιστικό:
 Δεύτερος στο πρωτάθλημα με 1,3 φάουλ ανά αγώνα, σε παίκτες πάνω από 25 λεπτά!
Τα νούμερα είναι βασισμένα στη φόρμουλα Gamescore,
που είναι μια καλύτερη ανάλυση των ατομικών στατιστικών σε κάθε αγώνα(καλύτερο tendex δηλαδή)

Σαφώς ο ποιοτικότερος παίκτης του ρόστερ (μαζί με τον Τάκερ) και εγώ προσωπικά περίμενα πιο πολλά από αυτόν, όχι τόσο αγωνιστικά αλλά κυρίως στα αποδυτήρια και σαν ηγετική προσωπικότητα. Η χρόνια αγωνιστικά για αυτόν δεν ήταν κακή αφού και παραγωγικός ήταν και συνάμα εύστοχος. Βέβαια υπήρξε κάμψη στην διάρκεια της χρονιάς (όπως φαίνεται και στο γράφημα) και γενικά δεν υπήρχε σταθερότητα( έφταιγε φυσικά και η αστάθεια της ομάδας συνολικά και οι τραυματισμοί του).Αλλά σε επίπεδα συνολικά ήταν από τους καλύτερους μας παίκτες.

 Στην επίθεση ήταν καλύτερος αν και θα ήθελα να σουτάρει λιγότερα τρίποντα και να κάνει περισσότερες διεισδύσεις ώστε να κερδίζει πιο πολλές βολές. Το ταλέντο το έχει, η διάθεση μάλλον του έλλειπε.

Στην άμυνα τώρα είναι το μεγάλο πρόβλημα. Τα στατιστικά είναι δύσκολο να δώσουν ακριβή εικόνα για τις αμυντικές επιδόσεις για έναν παίκτη, όμως ακόμα και αυτά είναι τραγικά. DRTG 114,4 και 1,3 φάουλ σε 28 λεπτά? πλάκα μας κάνεις ρε Χρήστο.
Και το αστείο είναι ότι στο DRTG μεγάλο ρόλο παίζουν τα ριμπάουντ, που τα πήγε καλά.
Φανταστείτε πόσο χάλια πήγε στα υπόλοιπα.
Το άσχημο σε όλα αυτά είναι ότι δείχνει μια νωθρότητα και αδιαφορία που τον εκθέτει ακόμη περισσότερο.

Για του χρόνου θα  ήθελα  να τον έβλεπα περισσότερο σαν τριάρι για να δημιουργεί miss match στις αντίπαλες άμυνες και να καλυφθούν κάπως οι αμυντικές του αδυναμίες.
 Επίσης περιμένω πιο ηγετικό ρόλο ειδικά αν φύγει ο Χατζηβρέτας.

Ερώτηση για συζήτηση: Πιστεύετε ότι πρέπει να παίζει σαν τριάρι ή όχι;       

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
KANTHAR0S

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

KANTHAR0S

Τα ελαφριά τεσσάρια είναι στη μόδα. Περνάνε και τα χρόνια. Άρα τεσσάρι.

Night Audit

Η διάθεση περνάει…

Anonymous

Πιστεύω πως του αρμόζει να παίζει σαν 3ρι (η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ λίγα στην Ελλάδα Βασιλόπουλος & Περπέρογλου) αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει όπως λες να δείξει αρκετά μεγαλύτερη διάθεση. Πράγμα πολύ δύσκολο γιατί όταν κάτι δεν το κάνεις στα 18 σου, δύσκολα θα το κάνεις στα 28! Θεωρώ ότι ο Ταπούτος είναι ίσως από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα και ίσως ο πιο τεμπέλης ταυτόχρονα. Έχει καταπληκτικά φυσικά προσόντα , αν το ήθελε πραγματικά πιστεύω πως θα ήταν βασικός στην Εθνική . Πολύ σωστή η παρατήρηση του night ότι θα έχει πολλά miss match (πολλές φορές ποστάρει και το εκμεταλλεύεται) αν παίζει σαν 3 . Κατ εμέ είναι απλά θέμα διάθεσης αλλά κρίνω πως θα ήταν πολύ καλό για εμάς διότι θα μπορούσαμε να ελέγχουμε καλύτερα και τα ριμπάουντ .

Ευχαριστώ Χάρης.

Ruben2501

Τα καλά 3άρια κάνουν τη διαφορά στις ομάδες και ο Ταπούτος αυτό έπρεπε να κάνει.Δυστυχώς ο χαρακτήρας του δεν τον άφησε να πάει όσο ψηλά θα μπορούσε.Παρ’όλα αυτά ακόμα και έτσι θα ήταν έγκλημα να τον χρησιμοποιούμε σαν 4άρι.Έχει αρκετά καλό περιφερειακό σουτ και αθλητικά προσόντα που δύσκολα μπορείς να τον ανακόψεις σε διείσδυση ή σε κάποιο σουτ από τα 5 μέτρα.Φυσικά μέσα στο παιχνίδι και αν χρειαστεί σε ειδικές καταστάσεις μπορεί να καλύψει έυκολα και τη θέση του PF.