Ανακοινωση της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Στις 21/05/2016 όλη η αθλητική Ελλάδα παρακολούθησε στο ΟΑΚΑ την Επιτάφιο Ακολουθία του Ελληνικού μπάσκετ. Για άλλη μία φορά το κατεστημένο πρωταγωνίστησε.

Η εντολή είχε ληφθεί, οι εκτελεστές υπάκουσαν, ο Άρης έχασε τον δεύτερο αγώνα του. Τόσο απλά. Δεν χρειάστηκε να δουν το video του αγώνα, ούτε να προβληματιστούν ιδιαίτερα. Δεν χρειάστηκε να μπουν στην δοκιμασία της αυτοκριτικής. Πολλοί θα αναρωτιούνται για ποιο λόγο ο Άρης δεν υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα για όσα τραγικά γεγονότα έλαβαν χώρα στη διάρκειά του. Γιατί δεν ξεκίνησε ένα δικαστικό αγώνα αποκατάστασης της «αγωνιστικής τάξης». Η απάντηση είναι απλή, όσο και αναγκαία. Ο αγώνας αυτός πρέπει να μείνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων ως η τελευταία πράξη ενός δράματος που κατέληξε σε τραγωδία. Να θυμούνται όλοι πώς οι Κανονισμοί αγώνα παραβιάζονται από τους εφαρμοστές τους, πώς το μπάσκετ μπορεί να παίζεται με 3 ή 2 παίκτες εν έτει 2016, πώς γνήσια καλάθια μπορούν αζημίως να ακυρώνονται, πώς τα ρατσιστικά και αντεθνικά συνθήματα κατά της Θεσσαλονίκης, του Λευκού Πύργου και της Βορείου αλλά ΕΛΛΑΔΑΣ υποβαθμίζονται στο φύλλο αγώνα σε μικρές υβριστικές εκτροπές κατά του Άρη και του Προπονητή του. Πώς οι μεταλλικές βίδες που έπεφταν βροχή ή οι κροτίδες (3 τον αριθμό) καπνού και κρότου μπροστά στον πάγκο μας μεταλλάχθηκαν σε ρίψεις και κρότους «μπαλονιών»! Πώς αθλητές της αντιπάλου γηπεδούχου ομάδας, ανδρώθηκαν ξαφνικά στο παρκέ ανακαλύπτοντας και υποδεικνύοντας τον ανδρισμό τους στους παίκτες μας. Χωρίς συνέπειες… Πώς ένας αγώνας δηλαδή «εξελίχθηκε» σε δυσφήμηση και «σοδομισμό του ελληνικού μπάσκετ». Να τον βλέπουν και να τον χαίρονται οι σημερινοί υπεύθυνοι που απολαμβάνουν το ηθικό δικαίωμα τέτοιου προϊόντος που το ονομάζουν ελληνικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης.

Άραγε πόσο περήφανες μπορεί να αισθάνονται οι ηγεσίες της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ για τον συγκεκριμένο αγώνα, όχι απλά ως έναν ακόμη «τελικό», αλλά ως θέαμα ενός αθλήματος που διακονούν με τόση ζέση και επιμονή; Πόση ντροπή και αηδία γεύτηκαν οι ταγοί της ΚΕΔ για τους διαιτητές και συνεργούς τους παρατηρητές που κατάφεραν να μετατρέψουν έναν αγώνα μπάσκετ σε δυσφήμηση του αθλήματος, σε θέαμα ακατάλληλο για νοήμονες πολίτες και μικρά παιδιά; Οι απαντήσεις δυστυχώς είναι γνωστές και αναμενόμενες. Δεν πρόκειται να αφυπνιστεί κανένας. ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ συμπορεύονται σε έναν αγώνα σκιών και μαριονεττών (στην καλύτερη περίπτωση). Όμως ο ΑΡΗΣ δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει. Αυτοί στο μπάσκετ τους και εμείς στο δικό μας. Θα τους ανταμείψουμε με την «ηδονή» του θεάματος ενός προαναγγελθέντος θανάτου του μπάσκετ τους. Να παρακολουθήσουν δηλαδή την επιτυχία των έργων τους.

Ο επόμενος αγώνας στο Αλεξάνδρειο με την ίδια αντίπαλη ομάδα θα διεξαχθεί χωρίς εισιτήρια, χωρίς θεατές, χωρίς περιουσιακά δικαιώματα του ΕΣΑΚΕ και των διαιτητών της ΕΟΚ, χωρίς προσκλήσεις επισήμων για να παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα την κατάντια της διοργάνωσης. Μοναδικοί καλεσμένοι θα είναι οι διοικήσεις ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και φυσικά της ΚΕΔ. Αυτοί στο παρκέ του δικού τους αθλήματος εμείς στους δρόμους, στη γιορτή του μπάσκετ.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας να παρακολουθήσουν μαζί με την οικογένεια του μεγαλομετόχου μας και τη διοίκησή μας το συγκεκριμένο αγώνα στον προαύλιο χώρο του Αλεξανδρείου από ειδικές γιγαντοοθόνες που θα εγκατασταθούν για το συγκεκριμένο σκοπό. Την Τρίτη, 24/05/2016, στην κλήρωση των διαιτητών η διοίκηση της ομάδας μας θα επισκεφθεί τα γραφεία της Ομοσπονδίας και στη συνέχεια του ΕΣΑΚΕ για να χαιρετήσει όλο το παρελθόν και να παραδώσει ιδιοχείρως τις προσκλήσεις στους καλεσμένους μας. Για μας η επόμενη μέρα είναι ο στόχος. Η κάθαρση, η διαφάνεια, η εμπιστοσύνη και η πίστη στον αθλητισμό και στις αξίες του είναι οι πυξίδες μας. Ο λαός μας και η ιστορία μας το οξυγόνο μας. Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία μας για την αποπομπή των ενόχων και την κάθαρση ήδη ξεκίνησε. Δεν θα πτοηθούμε από τα πεπραγμένα τους και το υβριδικό αυτοδιοίκητό τους. Ο Βορράς είναι Ελλάδα και η γενέτειρα του μπάσκετ, είτε το θέλουν είτε όχι. Τους χαρίσαμε το μπάσκετ και αυτοί το κατέστρεψαν. Για τα υπόλοιπα ας ενεργοποιηθούν οι «θεσμοί», η πολιτεία, η αστυνομία, ο αθλητικός εισαγγελέας, η αθλητική δικαιοσύνη για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται. Το video του αγώνα είναι στη διάθεσή τους, όπως και τα πειστήρια των συμβάντων της 21/05/2016. Θα παραμείνουν στο επίσημο site της ομάδας μας για πάντα, ώστε να το βλέπουν και να παραδειγματίζονται όχι μόνο οι αυτουργοί, ή οι συνεργοί τους, αλλά και οι επόμενες γενιές που πρέπει να βιώσουν ένα καλύτερο μπάσκετ. Αυτό που όλοι παρακολουθήσαμε στις 21/05/2016 ήταν η απόλυτη διακωμώδηση του αθλήματος. Μας συγχωρείτε, αλλά ΑΙΔΩΣ Κύριοι! Και επειδή δεν αλλάζετε, θα σας αλλάξουμε εμείς.

 

 

29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vayio

Δε συνηθιζω να εκφραζομαι ετσι, αλλα ο Λασκαρης εχει αρ@@@ια (αντερα)! Και το σημαντικοτερο, δεν ειναι τζαμπα (κυριολεκτικα) μαγκας, αλλα αναλαμβανει το κοστος της αποφασης του.

Vamos_G1

Επιτέλους!!! Μια @@ ανακοίνωση που συνοδεύεται κ από πράξεις!!! Εύγε!!!

Arisaloskanis

δεν μου φαίνεται καλή κίνηση. 1ον) γιατί να παίξει η ομάδα χωρίς τον κόσμο της; και 2ον) γιατί να μην πάρουμε τις εισπράξεις;. βούτυρο στο ψωμί της άεκ να παίξει με άδειο κ ήσυχο παλέ. σα να δίνουμε την έδρα μας. ελπίζω να έχω άδικο αλλά μου φαίνεται σαν δονκιχωτισμός.

experience

Για τις εισπράξεις ναι, είναι έτσι όπως και για τους κατόχους διαρκείας που μπορεί θεωρητικά να δυσαρεστηθούν αλλά δε νομίζω, το δεύτερο είναι συμβολικό, δεν το κάνουμε για να διευκολύνουμε την αεκ. Πάντως αν βγάζαμε απλώς μια ανακοίνωση θα ήταν κάτι τυπικό, δεν θα είχε νόημα. αλλιώς θα έπρεπε να τρέχουμε στα δικαστήρια για να βγει απόφαση πότε και τι θα γινότανε;

Arisaloskanis

χαλάλι τα διαρκείας για ένα ματς, αρκεί όλο αυτό που γίνεται να βοηθήσει τον Άρη

Night Audit

Η αρχική μου εντύπωση είναι θετική. Ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά. Τουλάχιστον έτσι γλυτωνουμε και την τιμωρία, γιατί θα ήταν πολύ τεταμένο το κλίμα.

experience

Και στην τελική έτσι όπως τα λέει δεν είναι; Και τι επιλογές είχαμε; Άντε να σπρώξουμε να νικήσει η αεκ να χαρεί. Άντε με τον κάθε κομπλεξικό που σφυράει όπως θέλει για να χάσει ο Άρης. Ο συγκεκριμένος ρε συ με τον ΚΑΟΔ δεν είχε τι να δώσει και έδωσε τεχνική ποινή σε νεκρό χρόνο με αποτέλεσμα να χάσουμε εκείνο το ματς ενώ ήμασταν μπροστά, τι να λέμε τώρα, αυτό δεν είναι τυχαίο. Επίσης αν έγινε αυτό με τα συνθήματα πού είναι οι σελίδες στο ίντερνετ που είχαν λυσσάξει με μας και είχαν σοκαριστεί απίστευτα με τα συνθήματα για το Διαμαντίδη (τα οποία καταδικάζω εντελώς, το ξαναλέω);

Jim Patras

Προσωπικά δε με βρίσκει σύμφωνο η διεξαγωγή του αγώνα χωρίς κόσμο διότι δεν ξέρω αν θα πετύχει το στόχο της η Κ.Α.Ε.& ποια ανάγνωση θα τύχει το μήνυμα που θέλει να στείλει από τον κόσμο του αθλήματος(δημοσιογράφους,φιλάθλους άλλων ομάδων,οπάδους μας,Ε.Ο.Κ.,Ε.Σ.Α.Κ.Ε.)
Η γιορτή του μπάσκετ δεν είναι στους δρόμους,αλλά στο παρκέ..Και εαν θεωρούμε ότι με τον τρόπο που διεξάγεται μόνο γιορτή δεν είναι τότε για ποιο λόγο να μπουν γιγαντοοθόνες &να συγκεντρώθει κόσμος έξω από το Αλεξάνδρειο για να δει κάτι που θεωρούμε παρωδία?
Θα χαρακτηριζα την απόφαση άκρως ρομαντική &πιθανώς αναποτελεσματική..

giannisaris81

Ειναι τωρα 7 ματς σερι με παο αεκ που η διαιτησια μας παιζει κοντρα απο 70-30 ως και 90-10…δεν γινεται να συνεχιστει αυτο….καλα εκανε και αντεδρασε ο Λασκαρης….τωρα αν αυτη ηταν η σωστη αντιδραση δεν ξερω…..αλλα κατι επρεπε να κανει….επιασα τον εαυτο μου να θεωρω λογικο πια να μας αδικουν….πρεπει να σταματησει αυτο…μακαρι ο Λασκαρης να βρει το τροπο….

skoraris

1) Με το πνεύμα της ανακοίνωσης οκ συμφωνούμε. 2) Προφανώς είναι επικοινωνιακη τριπλα για να αποφύγουμε την τιμωρία. 3) Θα το βρούμε μπροστά μας. Αν ήταν 2-2; Μη βιάζεστε! ΑΝ ήταν 2-2 και κρίνονταν η ευρωλιγκα; η συμμετοχή στον τελικό; 3) Σιχάθηκα! Μια άδειο γήπεδο στα playoffs λόγω τιμωρίας μια αυτό μια κάτι άλλο . Οκ σιχάθηκα την χώρα στο κάθετι της

Pippo

Λέγαμε ότι η ΚΑΕ δεν έχει βγάλει μια ανακοίνωση και τώρα διαβάζουμε ΑΥΤΟ! Η αλήθεια είναι ότι μία ανακοίνωση θα περνούσε “στα ψιλά”, βέβαια δεν ξέρω αν κι αυτή η κινηση θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, ελπίζω πως ναι και να έχουν σκεφτεί τον τρόπο γιατί μόνοι τους δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Υ.Γ.: Κρίμα, και άλλαξα το πρόγραμμά μου για να πάω την Τετάρτη.

giannisaris81

Να πας Pippo παιχταρα μου!!!Να πας απεξω….φανταζομαι για να πιασει ολο αυτο πρεπει να μαζευτει αρκετος κοσμος…οσοι μπορουν να πανε καλο θα ειναι…

Pippo

Αν ήμουν Θεσσαλονίκη θα πήγαινα σίγουρα! Τώρα από Κιλκίς το σκέφτομαι λίγο αλλά μπορεί να το συνδυασω με βόλτα. Μακάρι να γίνει πανικός απ’έξω, ακριβώς μόνο έτσι θα πιάσει τόπο!

starstar2301

Μπράβο στη Διοίκηση για τους λόγους που αναφέρθηκαν.
Αστειευόμενος, άλλη λύση είναι να μείνουμε έξω στο 1ο ημίχρονο και στο 2ο να μας αφήσουν να μπούμε. Η Αεκ θα χάσει για πλάκα μετά…
(Στυλ τελικός ξυρισμένων κεφαλιών ή το άλλο με τον Παοκ που βάλαμε Μιούρσεπ – Αγγελίδη μέσα ντοπέ γιατί έτσι γουστάραμε…)
Σοβαρά πάντως, αυτή η ανακοίνωση εμένα μου λέει ότι ο Λάσκαρης θα χώσει χρήμα το καλοκαίρι (σε λίγες μέρες δηλαδή).

vayio

Ο Βλαχοπουλος ειπε σημερα οτι ο Λασκαρης σκεφτεται να παει το θεμα στη Fiba ωστε να καταγγειλει τις ενεργειες και μεθοδευσεις της ΕΟΚ, ενω ειχε ενημερωσει και το υφυπουργειο αθλητισμου για τις κινησεις του. Δε ξερω τι θα πετυχει στο τελος εφοσον στην Ελλαδα τα παντα βρωμανε, αλλα στην τελικη τι αλλο να εκανε? Το παλευει εστω και επικοινωνιακα…

vayio

Οπως λεει το λαϊκο ασμα: ” Το χρημα δε το λογαριαζω”…

g

η ανακοίνωση από άποψη περιεχομένου (ΒΟΡΡΑΣ με κεφαλαία, καταστρέψατε το μπάσκετ κτλ) είναι γελοία και θυμίζει τις καραγκιοζιές του σαββίδη. σαν κίνηση το να παίξεις χωρίς οπαδού είναι συζητήσιμη , ενδέχεται να έχει μακροπρόθεσμα θετικό αποτέλεσμα. πάντως, με δεδομένο και τα βήματα υπέρβασης του χουλιγκανισμού που γίνονται στο μεγάλο τελικό, θα προτιμούσα να τους “ταπώναμε” στο γήπεδο, με καυτό αλλά εντός πλαισίων αλεξάνδρειο όπως έχουμε δείξει ότι μπορούμε

Pippo

Το “Βορράς” με κεφαλαία πού το είδες g;

g

ακυρο έχεις δίκιο για το συγκεκριμένο, εννοούσα το Ο Βορράς είναι Ελλάδα λες και κολλάει κάπου αυτό. τέλος πάντων το πνεύμα της ανακοίνωσης δε μου άρεσε αυτό ήθελα να τονίσω

Pippo

Α, οκ. Εντάξει πάντως του Σαββίδη θεωρώ πως δεν τις πιάνει και κυρίως η ΚΑΕ δε βγάζει κάθε τρεις και λίγο ανακοινώσεις ώστε να καταντήσει γραφική. Ήταν μία και καλή.

GeorgeG

Στηρίζουμε την απόφαση της διοίκησης.
Όλοι έξω από το Nick Galis Hall.

YELLOW GUARD

Επειδη δεν βλεπω να αλλαζει τιποτα ουτε εοκ ουτε εσακε ουτε διαιτησια του χρονου θα μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝΕ.

spire

Εγώ νομίζω ότι ο βασικός λόγος είναι η μη τιμωρία. Σου λέει με αυτά που έγιναν σίγουρα το κλίμα θα είναι πιο “πολεμικό” και δεν θα χάσουν την ευκαιρία να φας την παρατήρηση.

Ενώ έτσι βγαίνει και μάγκας ο Λάσκαρης. Πολύ καλά κάνει για εμένα, γιατί ενδεχόμενη τιμωρία μας θα έβγαινε στα καναλία και σε δημόσια ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή για τον χουλιγκανισμό.

Όσοι πιστοί θα είμαστε απέξω. Τώρα το αποτέλεσμα όπως λέγαμε και μετά τη σειρά με τον Παναθηναικό έχει μικρή σημασία μόνο για την καζούρα. Οι στόχοι μας άλλωστε για φέτος επιτεύχθηκαν. (Όχι φυσικά ότι δεν θα ήθελε κανείς μας την τρίτη θέση ..)

ARISUNITED

παλιοτερα σε τετοια ματς ειχε τσιμπημενο εισητηριο, βγαινε ανακοινωσεις κλαψιάρικες με μηδεν αποτέλεσμα και μια επικοινωνία σε συνδεσμικό επίπεδο.

Πλέον ο επενδυτης παρει δε παρει λεφτα δε καίγεται, μιλαει ως ηγετης με αυτοπεποίθηση και αναφέρεται μελλοντικα με κοφτές εκφράσεις.

Αν εφαρμόσει όσα λέει 100% η νέα ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ξημερωσε, για πολλές δεκαετίες.

επειδή δεν ημαστε Λασκαρηδες και Ευσεβίου σε Μόναχο καντε κανενα κλικ να παρουμε κουράγιο, καλό απόγευμα, https://www.youtube.com/channel/UCuNAOJOXZBFQEuUPOklbc2A

the god of war

Και μένα με ξένισε λίγο αυτή η κίνηση …Είναι λίγο σα να διαμαρτυρόμαστε κάνοντας κακό σε εμάς …( χάσιμο εσόδων από το μάτς και παίζοντας το ματς χωρίς φιλάθλους ).Από την άλλη κάτι έπρεπε να γίνει γιατί και με το σταυρό στο χέρι δεν κάνουμε τίποτα από ότι έχει αποδειχθεί .Εγώ μία απορία έχω :Αν πάει η σειρά σε 5ο μάτς τί θα κάνουμε ??Θα έχει κόσμο ή οχι ??

Jim Patras

Αν γίνει με κόσμο πιθανό 5ο μάτς τότε κάποιοι κακοπροαίρετοι ίσως,θα πουν ότι πρόκειται περί κυβίστησης..Ακόμη και για το μεθαυριανό αγώνα κπ μπορεί να πει ότι είναι σαν οι άλλοι να έρχονται με σκούπα &εμείς να τους λέμε ΄΄ορίστε & το φαράσι΄΄..

isovitis

Καλη ή κινηση κατα την άποψη, βέβαια ή ανακοίνωση δε πήρε την δημοσιότητα που θα έπρεπε, και γι’ αυτό πιστεύω οτι πρεπει να μαζευτουμε όσο περισσότεροι γίνεται εξω απο το πάλε. Δεν νομιζω οτι τον πρόεδρο τον ενδιαφέρει αμα θα χασει 2500*15 37500€ μιον εφορίες με τα λοιπά…. ελπίζω την επόμενη σεζόν να κάνουμε τέτοια ομάδα που να κερδιζει και τους γκρι μαζί…

KavatzAris

Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του Λάσκαρη
1. Αυτό που είδε για φέτος του αρκεί ανταγωνιστικοι με Παο κερδίσαμε 2 παιχνίδια στο ΠΑΛΕ και όσο μπορούσαμε το Παλέψαμε κάτω..είχε τεθεί σαν στόχος επετευχθεί
2. Θεωρούμε αντιπάλους μας παο και οσφπ και οχι ΑΕΚ με ότι αυτό συνεπαγετε για την συνέχεια. Αυτό σημαίνει ότι δείχνει διαθέσεις.. Κοιτάζει του χρόνου να σπασει το Διπολο και οχι την κόντρα με την ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό? Ότι με μπατζετ του χρόνου θα χτυπήσουμε Τελικό και θα είμαστε μακριά από ΑΕΚ και υπόλοιπους.
3. Προς Εοκ διατησια κτλπ δεν έχω ανάγκη τα έσοδα είμαι δυνατός και θα σας βάλω στην θέση σας. ΔΕΝ ΣΑΣ φοβάμαι θα φοβάστε εσείς από δω και περα.
4. Συσπυρωνει τον Αρειανό κοσμο γύρω του
Αυτά !!!

stepap

Σαν κίνηση ειναι πρωτότυπη. Δεν ξέρω αν θα πιάσει αλλα την στηρίζω μιας κ δεν έχουμε κ πολλές επιλογές για να ακουστούμε.
Έχει πάντως κ μια λογική….σου λέει αν παίξω με κόσμο θα τιμωρηθώ λόγω επεισοδίων οπότε κ λεφτά θα χάναμε κ αν πηγαίναμε σε 5ο τελικό θα ήμασταν χωρίς κόσμο. Οπότε ας παίξω τώρα χωρίς φιλάθλους κ στο επόμενο ματς αν υπάρξει , ας γινει χαμός.
Τώρα για το ύφος της ανακοίνωσης έχω να πω ότι μου μοιάζει να την εχουν γραψει οπαδοι. Θα μπορούσε να ήταν πιο προσεγμένη η διατύπωση αυτων που θέλουμε να πούμε