Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ έχει αποδείξει με πράξεις ότι πάντα ήταν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η ομάδα μας είχε προτάσεις με υπερδιπλάσια χρήματα απ’ αυτά που έπαιρνε από το «κοινό μέτωπο». Όμως, με γνώμονα το καλό του πρωταθλήματος, δεν παρέκκλινε από το γκρουπ των ομάδων του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. (του οποίου ο ΑΡΗΣ είναι συνιδρυτής), κι ας έβλεπε ότι αρκετές Κ.Α.Ε. τραβούσαν το δικό τους δρόμο στο τηλεοπτικό μέτωπο.

Βέβαια, όταν συνέβη το τελευταίο, ουδείς είχε το σθένος να αντιταχθεί στο γεγονός ότι ομάδες με ιστορία και εμπορικότητα άφηναν το κοινό μέτωπο, με αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλων εσόδων για τις υπόλοιπες Κ.Α.Ε., σε δύσκολες, οικονομικά, εποχές. Αντίθετα, σήμερα (Πέμπτη 01/10) είδαμε με περισσή ευκολία και ταχύτητα, να εκδίδεται ανακοίνωση η οποία… «αφήνει στο περιθώριο» την Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, επειδή τόλμησε να πει «όχι» στο ποσό που έβγαλε η μοιρασιά των τηλεοπτικών. Φαίνεται ότι το να λες τη γνώμη σου και το δικαίωμα να διαφωνείς… ποινικοποιήθηκε εν αγνοία μας…

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ έκανε μεγάλη υπομονή στο θέμα των τηλεοπτικών, όμως ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο τα χρήματα να μοιράζονται αποκλειστικά, βάσει της βαθμολογικής θέσης των ομάδων. Εφόσον ο στόχος του μπάσκετ είναι η προώθηση του προϊόντος και πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν, είναι αδιανόητο να μη θεσπίζονται κριτήρια, όπως η εμπορικότητα, η τηλεθέαση, τα εισιτήρια. Τομείς, στους οποίους ο ΑΡΗΣ είναι πολύ ψηλά και παραπέμπουμε όποιον έχει ενστάσεις, στις σχετικές μετρήσεις της Ε.Ρ.Τ. (τηλεθέαση) και του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. (εισιτήρια).

Όπως πολύ σωστά ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. θεσπίζει μέτρα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, έτσι πρέπει να επιβραβεύονται και οι ομάδες που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Ο ΑΡΗΣ ποτέ δε ζήτησε να μη λαμβάνεται υπόψιν η βαθμολογία. Όμως ζητά έναν καταμερισμό της βαθμολογικής θέσης και της εμπορικότητας, αναφορικά με τα έσοδα από τα τηλεοπτικά.

Όποιος νομίζει ότι αυτό το λογικότατο αίτημα «αφήνει τον ΑΡΗ στο περιθώριο», όπως λέγεται στην ανακοίνωση, να είναι σίγουρος ότι ο ΑΡΗΣ δε θα μείνει σε κανένα περιθώριο. Και θα αποδειχτεί στην πράξη αν, παρά την κακή αγωνιστική πορεία του τα τελευταία χρόνια και τα χρέη που τον βαραίνουν, ο ΑΡΗΣ θα καταφέρει να πάρει, τελικά, περισσότερα χρήματα από αυτά που του «μοίρασαν».

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι καμία «τελευταία στιγμή» ο ΑΡΗΣ δημιούργησε «θέμα». Για το παραπάνω αίτημά μας αναφορικά με τον καταμερισμό των τηλεοπτικών, ήταν ενήμερο το προεδρείο του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και μάλιστα σε περισσότερες από μία συζητήσεις.

Οι σημερινές εξελίξεις δε μας προκαλούν έκπληξη. Το «κλίμα» το είχαμε καταλάβει καιρό πριν. Ενώ ο κόσμος… καιγόταν και δεκάδες σοβαρών θεμάτων ταλάνιζαν το πρωτάθλημα, στα διοικητικά συμβούλια του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. που έλαβαν χώρα, διακρίναμε ένα μένος κατά του ΑΡΗ. Κι αντί να αντιδράσει η ομάδα μας, είδαμε σήμερα να γίνεται λόγος για «προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο», ο οποίος προσάπτεται στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ…

Πηγή: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ – ΚΑΕ ΑΡΗΣ / Aris BC – Official Page & Online Store

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mario Mponi

Μαζι σου Προεδρε 100%
Μεχρι τελους..

vaggelaris

#mehritelous κλεμμενο βεβαια. Copyright απο τους αγγελοπουλους

Dom

Αυτή είναι ανακοίνωση μεγάλης ομάδας. Αναλύει τη θέση της με επιχειρήματα και τα χώνει εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, χωρίς προκατασκευασμενες φανφάρες.

GOUNAS1914

Η κοροιδια στις πλατες του Αρη τελειωσαν. Μπορει να εχουμε πολλα θεματα να λυσουμε ως συλλογος αλλα δεν παρακαλαμε κανεναν. Το ποσο ειναι επιπεδου χαριλαου τρικουπη. Ο Αρης παντα βρισκονταν στο top3 τηλεθεασης και εισητηριων. Ξεκινηστε την προσπαθεια του ARISTV με σοβαροτητα και εμεις ειμαστε εδω. Δεν μιλαμε για ποδοσφαιρο που τα πραγματα ειναι διαφορετικα και αλλα μεγεθη. Εδω τα ποσα οχι απλα θα βγουν αλλα ισως αν στηθει ομορφα η δουλεια να λυσει και την θηλια απο τον λαιμο μας.

ChrisSiak

Μετά το τελος της αυτοκρατορίας τα κακως κείμενα στον Άρη ήταν παρα πολλά. Αμέτρητα. Και ένας αντίκτυπος είναι το συγκεκριμένο γεγονός. Το συμπέρασμα. Ότι δε μας υπολογίζει Κ Α Ν Ε Ι Σ.

Γενικά έως τώρα και με την ύπαρξη του Ολυμπιακού στην Α1 υπήρχε ένα κοινό σημείο λόγω συμφερόντων προφανώς αφού ως μέσο πίεσης στην ΕΡΤ η τελευταία ανέβαζε ελαφρώς όποτε αν και με άδικη μοιρασιά παίρναμε παραπάνω λεφτά. Τώρα με τις συγκεκριμένες καταστάσεις και με το αθλημα να έχει ξεφτιλιστεί τελειως η ΕΡΤ έδωσε λίγα και εμείς πήραμε ακόμα λιγότερα αφού όπως ανέφερα παραπάνω δεν μας υπολογίζουν. Και έχουμε βοηθήσει και εμείς σε αυτό. Αν τα γήπεδα είχαν κόσμο θα μπορούσαμε να παίξουμε το χαρτί της εμπορικότητας. Τώρα το χάσαμε και αυτό.

Όμως προσωπικά είμαι με τον Αρβανιτη σε αυτό. Τις τελευταίες μας καλές χρονιές με Αρβανιτη και μετά την πρώτη με τον Λάσκαρη υπήρξε συζήτηση για κοινή γραμμή τηλεοπτικών και τότε η ομάδα τάχθηκε υπερ κοινής διαχείρισης. Επειδή μας συνέφερε! Όμως να το πω κοινώς αλλάξανε τα κόζια και την πατήσαμε. Τα 175Κ δεν είναι κ κανα τρελό ποσο για ομάδα Α1. Για τον Άρη της φθοράς-αφθαρσίας είναι. Ωστόσο θεωρώ πως θα βγει κάτι καλό από εδώ. Ας μετρήσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό. Αφού σύμμαχοι δεν υπάρχουν.