Ο φετινός Άρης μου θυμίζει αεροπλάνο. Ξεκίνησε το ταξίδι του υπολογίζοντας σε μια μεγάλη πτήση, επέλεξε έναν πιλότο στον οποίο εμπιστεύτηκε το πολύτιμο φορτίο του, έβαλε τα καύσιμα που θεωρούσε ότι θα τον μεταφέρουν με ασφάλεια στον προορισμό του και ξεκίνησε.

Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Οι… εναέριες αναταράξεις ήταν πολλές, ο καιρός χάλασε για τα καλά, το αεροπλάνο απέδειξε ότι δεν ήταν καλά εξοπλισμένο και έχασε την πορεία του, συν του ότι τα «καύσιμα» αποδείχτηκαν πολύ λίγα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις δυο επιλογές υπάρχουν. Είτε παλεύεις, κόντρα στις πιθανότητες, να φτάσεις στον αρχικό σου προορισμό κινδυνεύοντας με συντριβή, είτε κάνεις μια αναγκαστική αλλά ομαλή προσγείωση και επαναπροσδιορίζεις τα πάντα, προετοιμάζοντας την επόμενη πτήση σου.

Προσωπική μου άποψη; Είναι πολύ προτιμότερη η δεύτερη επιλογή για τον φετινό Άρη. Σε μια χαμένη αγωνιστικά χρονιά, όπου η ομάδα έκανε δυο βήματα πίσω σε σχέση με το περσινό της άλμα προς τα εμπρός, δεν θα είναι και καταστροφή αν η διοίκηση δώσει το στίγμα προς τον κόσμο ότι ξεκίνησε ήδη, τις ετοιμασίες για την καινούργια αγωνιστική περίοδο.

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, ο Άρης δεν έχει καμιά πιθανότητα διάκρισης μέσω των πλέι οφ. Οι πιθανότητές του να σπάσει την πρώτη τριάδα είναι μηδαμινές. Ακόμη και οι ομάδες που παλεύουν στα ίδια, ρηχά νερά μαζί του, καλύτερες αγωνιστικής προοπτικές έχουν για την συνέχεια. Και πιστέψτε με, δεν περίμενα να ανακοινωθεί το τέλος μιας… τελειωμένης συνεργασίας με έναν παίκτη (Τζένκινς), προκειμένου να σας αναφέρω όλα τα παραπάνω.

Έγιναν πολλά λάθη από πέρυσι το καλοκαίρι. Κάποια από αυτά τα επεσήμανα έγκαιρα, αλλά ούτε αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία την δεδομένη στιγμή. Κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για μια αποτυχημένη χρονιά. Και θεωρώ ότι δεν είναι ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Είναι δεδομένο ότι Πρίφτης και οι συνεργάτες του έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αποτυχίας, είναι επίσης δεδομένο ότι και η διοίκηση έκανε πολύ σοβαρά λάθη σε όλα τα επίπεδα. Αλλού βλέπω τον κίνδυνο και θέλω να τον επισημάνω.

Ο κόσμος του Άρη είναι απολύτως έτοιμος και προετοιμασμένος να ακούσει αλήθειες από την διοίκηση. Να βγει και να του πει τα πράγματα με το όνομά τους σε αγωνιστικό, διοικητικό, οικονομικό επίπεδο. Χωρίς «αλλά», χωρίς επικοινωνιακούς τακτικισμούς, χωρίς φθηνές δικαιολογίες, χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις.

Η μεγαλύτερη ζημιά που θα μπορούσε να υποστεί την δεδομένη στιγμή η ΚΑΕ Άρης, είναι το να πληγωθεί η αξιοπιστία, το γόητρο και το κύρος της ιδιοκτησίας του. Η αλήθεια, οι καθαρές κουβέντες, θα αποτελέσουν την καλύτερη ασπίδα για τον Νίκο Λάσκαρη, προσωπικά, αλλά και για την υστεροφημία του μπασκετικού Άρη.

Οι άνθρωποι που, επικοινωνιακά, βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του ιδιοκτήτη, θα ήταν καλό να τον πείσουν ότι τώρα είναι η στιγμή να βγει μπροστά. Και ότι αποφάσεις έχει πάρει για το παρόν και το μέλλον, να τις κάνει γνωστές στον κόσμο της ομάδας. Που τον στηρίζει και τον πιστεύει, στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Υ.Γ. 1: Κανένας παίκτης δεν έχει το δικαίωμα να πει «γεια σας, φεύγω», επειδή ξαφνικά δεν του αρέσει ο προπονητής ή το κλίμα της ομάδας, Πολύ περισσότερο, δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή και να εγείρει οικονομικές απαιτήσεις, αν η ομάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της απέναντί του.

Ο Τζένκινς ήταν απλήρωτος. Περισσότερο ή λιγότερο από άλλους παίκτες της ομάδας του ή άλλων ομάδων, δεν έχει σημασία. Όπως πέρυσι υπογραμμίζαμε την απίστευτη οικονομική συνέπεια και λειτουργία της ΚΑΕ, έτσι και φέτος πρέπει να επισημάνουμε ότι για λόγους ανωτέρας βίας (βλέπε δικαστική διαμάχη Λάσκαρη), τα πράγματα παρουσιάζουν δυσλειτουργίες. Ελπίζουμε πρόσκαιρες. Όλα τα άλλα είναι «λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Υ.Γ. 2: Είναι κοινό μυστικό ότι ο Δημήτρης Πρίφτης έχει «τελειώσει» για την διοίκηση και ότι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί, όπως και να έχει, η συνεργασία μαζί του. Θεωρώ τίμιο να τον «προστατεύσει» η διοίκηση και, άμεσα, να τα βρει μαζί του και να χωρίσουν όμορφα και φιλικά πριν τελειώσει η φετινή χρονιά.

Ας ανατεθεί η ομάδα, υπηρεσιακά, σε κάποιον προπονητή και το καλοκαίρι, ας γίνει μια καλή έρευνα αγοράς για τον αντικαταστάτη του. Δεν μου αρέσει αυτός ο «κανιβαλισμός» που βιώνει ο Πρίφτης το τελευταίο διάστημα. Όσο κακές επιλογές και αν έκανε φέτος, σαν χαρακτήρας αλλά και σαν παρουσία στην ομάδα τα τελευταία δυόμιση χρόνια, δεν τον αξίζει.

https://www.basketplus.gr/index.php/apopseis/giannis-daskalou/item/95084-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE,-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7

Τη γνώμη μου για τον Πρίφτη την έγραψα πριν από μικρό χρονικό διάστημα, αλλά εσείς βρε Αρειανάρες δημοσιογράφοι που στην αρχή τον «γλείφατε» κι επειδή δεν είχε κολλητηλίκια μαζί σας τώρα τον «πυροβολείτε» πρέπει να ντρέπεσθε. Σημειωτέον άνθρωπος που δουλεύει στο Yellow Radio μετά τον αποκλεισμό της ομάδα από τη Βιλερμπάν είπε στον αέρα ότι η καλύτερη λύση γι’ αυτόν τη δεδομένη χρονική στιγμή θα ήταν ο Γιατζόγλου.

8 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Toby B

Ας δούμε πίσω από τις λέξεις.για δεύτερη φορά ο δασκάλου λέει πως ο Πριφτης είναι τελειωμενος, και αυτή τη φορά μιλάει για άμεση αντικατάσταση. Αν τα βάλουμε κάτω και τα ενώσουμε με τα λεγόμενα του νατου, τότε πρέπει να περιμένουμε αντικατάσταση του Πριφτη μέσα στις επόμενες μέρες. Δεύτερον, δημοσιογράφος που ενδιαφέρεται για το καλό της ομάδας βγαίνει δημόσια και μιλάει για απληρωτους παίκτες. Κάνει τόσο μεγάλο θέμα επειδή η ομάδα δεν έχει πληρωθεί ακόμα τον Φεβρουάριο. Αντί να βάλει πλάτη στον Λάσκαρη και να προστατέψει, ρίχνει κιαλλο λάδι με τον κόσμο να χάνει σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του προς τη… Περισσότερα »

Mario Boni

Τα σημεία στα οποίο θέλω να σταθώ είναι: α) ρίχνει όλο το φταίξιμο επί της ουσίας στον Πρίφτη. Το φταίξιμο για μένα είναι εξ ολοκλήρου στην διοίκηση. β) σε σχέση με τους “ανθρώπους που βρίσκονται επικοινωνιακά κοντά στο περιβάλλον του ιδιοκτήτη”, δεν μπορώ να καταλάβω ποιους εννοεί. Τον αδερφό του, τον παροπλισμένο Αρβανίτη, τον Παπακυριάκη; Είναι ζήτημα να πειστεί να βγει μπροστά; Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής; Δε νομίζω πάντως ότι κάνει αντιπολίτευση στον Λάσκαρη ο “με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω”, Δασκάλου. Ούτε λέει κάτι το τόσο υπερβολικό ή παράλογο. Εκείνο που απαιτείται να γίνει τώρα (και… Περισσότερα »

experience

Νομίζω ότι πλέον υπάρχει πολλή δυσαρέσκεια του κόσμου προς τον Πρίφτη, είτε είναι σωστό ή λάθος αυτό οπότε μάλλον θα αντικατασταθεί. Αν μείνει και του χρόνου η γκρίνια θα εκτοξευθεί ακόμα παραπάνω.

καπετάν Κανένας

comment image
ΥΓ3: Ο Δασκάλου είναι ο Ορέστης Τσανγκ του Άρη!

U_nick

Ασε μας (κουκλιτσα μου) ρε Δασκαλου! Ολοι ξαφνικα μετα Χριστον προφητες γιναν!
“Υ.Γ. 2: Είναι κοινό μυστικό ότι ο Δημήτρης Πρίφτης έχει «τελειώσει» για την διοίκηση”. Ρεπορταζ κανεις ή γραφεις οτι θα θελες να γινει; Τελικα φταει ο Λασκαρης ή ο Πριφτης;
“Και πιστέψτε με, δεν περίμενα να ανακοινωθεί το τέλος μιας… τελειωμένης συνεργασίας με έναν παίκτη (Τζένκινς), προκειμένου να σας αναφέρω όλα τα παραπάνω.” Σιγουρα! Εντελως συμπτωματικα τα γραφεις!
Μαλλον δεν σου δινει δουλεια η Καε και βγαζεις την χολη σου! Οπως αναφερει και ο καπετανιος: νυφιτσα εισαι! Γραφε για τα “κλικ”…

καπετάν Κανένας

ΥΓ4:Όχι οτι τα καυμένα τα συγκεκριμένα ζωάκια φταίνε σε τπτ βέβαια…

U_nick

Οντως! Λεγοντας τον νυφιτσα, το καημενο το ζωακι προσβαλω και οχι τον ιδιο..

Jose

Το συμπερασμα για εμενα ειναι οτι επιεβεβαιωνεται απο παντου οτι η διοικηση της ΚΑΕ εχει οικονομικα προβληματα. Αυτο σημαινει δημιουργια νεων χρεων. Δε μπορει να ζηταμε απο ανθρωπους που ασχολουνται με την ομαδα να κρατανε κρυφο κατι τετοιο. Για ποιον; Δειτε και λιγο παραδιπλα πως μπορει να διαλυθει μια ομαδα. Τελος ειναι προφανες οτι επικοινωνιακα πια η διοικηση εχει πεταξει το Πριφτη κατω απο τρενο και ελπιζει να ριξει ολη τη χρονια σε αυτον.