Αλλάζουν τα playoffs της Basket League. Το σύστημα 1-8, 2-7, 3-6 και 4-5 που ίσχυε μέχρι και την περασμένη περίοδο καταργείται.

Στο εξής, στην πρώτη φάση θα συμμετέχουν μόνο οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 παίζοντας σειρές που κρίνονται στις δύο νίκες (5-8, 6-7). Οι νικητές θα αναμετρηθούν, σε σειρές που επίσης θα κριθούν στις δύο νίκες, με τις ομάδες που ήταν στις θέσεις 3 και 4 της κανονικής περιόδου.

Οι ομάδες που θα περάσουν παίζουν στα ημιτελικά των play offs, όπου προκρίνονται αυτομάτως ο πρώτος και ο δεύτερος της κανονικής περιόδου. Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των play offs (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως ίσχυε και πέρσι.

 

Πηγή: Αλλαγή στα play offs της Basket League | PressAris

 

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
stepap

Σωστή αλλαγή. Ήταν ανούσια τα παιχνίδια 1-8 και 2-7.
Έτσι θα υπάρχει κ ένα μικρό κενό για ξεκούραση των ομάδων που θα έχουν παίξει παρα πολλά παιχνίδια λόγω Ευρώπης. Ο πεμτος βέβαια θα κουραστεί λιγο παραπάνω αλλα ας μην έβγαινε πέμπτος

Pantelis

stepap δεν υπάρχει ούτε ένα πρωτάθλημα στον κόσμο, όπου οι 2 πρώτοι απαλάσσονται από τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των playoffs γιατί αυτό τους δίνει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Αν η κούραση της Ευρωλίγκας είναι αυτό που τους απασχολεί εγώ θα επικαλεστώ το επιχείρημα που ακούω κατά καιρούς από οπαδούς των ομάδων αυτών. Ας φτιάξουν ομάδα που να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους και στην Α1 και στην Ευρωλίγκα. Και ο Άρης με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, τηρουμένων των αναλογιών και των δυνατοτήτων τους παίζουν στη δική τους “Ευρωλίγκα”. Και αυτοί δικαιούνται ξεκούρασης τόσο μεγάλης όσο του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ.

Night Audit

Και τι μας νοιάζει εμάς. Ας βγούμε δεύτεροι. Εκεί θα έχει γέλιο. Ο κανονισμός δε λέει για ομάδες , αλλά για θέσεις.

Pantelis

Ναι αλλά τότε εμείς θα είμαστε αυτοί που αδικούμε. Εγώ δεν θέλω τον Άρη να αδικεί. Θέλω να κερδίζει στα ίσα.

stepap

Κ στο fiba champions league οι πρώτοι των ομίλων γλυτώνουν κάποιους αγωνες στην επόμενη φάση. Δεν πάει να πει ότι αν βγούμε πρώτοι στον όμιλο θα αδικήσουμε τους αλλους

Pantelis

Tώρα τι συγκρίνουμε; Μια κατάσταση που δημιουργήθηκε για φέτος μόνο λόγω της αναταραχής με το Eurocup με κάτι που μεθοδεύεται για να ευνοηθούν οι ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα; Του χρόνου δεν θα ξαναγίνει αυτή η αλλαγή στο CH.L. Στην Α1 όμως θα παραμείνει γιατί ξέρουν ότι όλες οι ομάδες είναι κουρασμένες στο τέλος της χρονιάς. Πέραν αυτού, αυτή η εύνοια για τις 2 πρώτες ομάδες υφίσταται ακόμα και αν δεν προκριθούν στο f4 της Ευρωλίγκας. Μπορεί δηλαδή να έχουν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους κανένα μήνα πιο μπροστά και απλά να κάνουν συντήρηση στην Α1.

stepap

Το ChL στο πόλο έγινε κάτι παρόμοιο.
Οι δυο πρώτοι ευεργετήθηκαν για το κατόρθωμα τους. Δεν είναι τόσο αδικο.

Pantelis

Εντάξει το ότι έγινε και στο πόλο δεν σημαίνει ότι είναι δίκαιο. Δεν ξέρω τι ισχύει στην περίπτωση του πόλο. Αυτό που ξέρω και μπορώ να κρίνω είναι ότι αυτό που γίνεται στην Α1 είναι άδικο. Στην τελική με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχουν playoffs. Όποιος τερματίσει πρώτος είναι και ο πρωταθλητής.