Ένα από τα αναξιοποίητα ταλέντα!
Με αφορμή την ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών (συνέντευξη Λίνου, αποχώρηση Μπορόβνιακ, All Star Game Νέων) αποφάσισα να γράψω για την αξιοποίηση των ταλέντων στην Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα στον Άρη.

Θα περίμενε κανείς την φετινή χρονιά, οπού όλες οι ομάδες -πλην των δύο- είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση, να βάζουν μικρούς μέσα και γιατί κοστίζουν λιγότερο και γιατί μελλοντικά μπορεί να τους αποφέρουν κέρδη.
Η πραγματικότητα όμως δυστυχώς είναι εντελώς διαφορετική.
Βλέπουμε ομάδες να έχουν φέρει 30-31 παίκτες-ενώ δεν έχουν λεφτά να τους πληρώσουν- και να μην αξιοποιούν τα ταλέντα του,ομάδες που παίζουν με 7-8 παίκτες στα παιχνίδια γιατί δεν εμπιστεύονται τους υπόλοιπους.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι δύο ομάδες που υποβιβάζονται(ΑΕΚ,Ηρακλής)-και έχουν και οι δύο τεράστια οικονομικά προβλήματα-δεν έχουν χρησιμοποιήσει ουσιαστικά κανένα παίκτη κάτω των 23.
Συνολικά τώρα στο πρωτάθλημα οι παίκτες κάτω των 23 αγωνίζονται κατά Μ.Ο. 12,15 λεπτά(minimum 5 παιχνίδια) με τους Πανιώνιο ,Ηλυσιακό και εμάς να τους εμπιστεύονται περισσότερο.
Το νούμερο των 12,15 λεπτών Μ.Ο. θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο για ένα πρωτάθλημα σαν το Ελληνικό, ειδικά όταν τα λεπτά που χάνουν οι νεαροί παίκτες είναι λεπτά που τους “κλέβουν” ξένοι αμφιβόλου ποιότητας ή χομπίστες μπασκετμπολίστες( Ντικούδης).
Για να αναδείξω ακόμη πιο πολύ το πρόβλημα συνέκρινα την Α1 με την ACB και πόσο εμπιστεύονται εκεί τα ταλέντα τους.
Στην Α1 των 14 ομάδων έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα συνολικά 240 παίκτες ενώ στην ACB των 18 ομάδων μόλις 200.
Εκεί λοιπόν οι παίκτες κάτω των 23 αγωνίζονται 16 λεπτά Μ.Ο. (minimum 7 παιχνίδια γιατί αυτοί έχουν 34 αγωνιστικές).
Η ΑCB το καλύτερο πρωτάθλημα μετά το NBA, οπού οι ομάδες της έχουν την δυνατότητα να φέρουν ότι καλύτερο κυκλοφορεί, προτιμούν να χρησιμοποιούν 4 λεπτά περισσότερο τους νεαρούς, μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρουν.
Έρχομαι τώρα στον Άρη.
Διαβάζω μετά την φυγή του Μπορόβνιακ να πάρουμε τον ένα ή τον άλλο.
Για ποιο λόγο τα 17,5 λεπτά του Μπορόβνιακ να μην πάνε στους Σκορδίλη, Τσαϊρέλη και Λίνο;
Τι παραπάνω θα προσφέρει ο όποιος κοινοτικός έρθει- για φέτος αλλά κυρίως μακροπρόθεσμα-εκτός από χρέη;
Λεφτά να φέρουμε ποιοτικό ψηλό δεν έχουμε. Να φέρουμε τον κάθε τυχαίο;
Ο Λίνος όπου παίζει δείχνει ότι το έχει, ο Τσαϊρέλης δείχνει καλά στοιχεία, γιατί να μην παίξουν. Και στο κάτω κάτω άμα δεν παίξουν δεν θα βελτιωθούν ποτέ. Στον ρόλο επίσης του “πετσετά” Κουμπούρα γιατί δεν βάζω τον Μποχωρίδη, που δεν μου στοιχίζει και 50-60 χιλιάρικα.
Όπως και να το κάνουμε λεφτά πλέον δεν υπάρχουν και ο μόνος δρόμος να ξεφύγουμε είναι η αξιοποίηση των ταλέντων μας και σαν Άρης,αλλά και γενικά σαν Ελληνικό πρωτάθλημα.
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα δούμε φως στην άκρη του τούνελ!
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ruben2501

Στην ACB δεν ξέρουν και δεν θα κάνεις εσύ υποδείξεις στους Έλληνες παραγοντάρες….Για να δεις πόσο πιο ενδιαφέρον μπορεί να γίνει το όλο θέμα θα μπορούσες να δεις πόσο παίζουν οι U-21 στη Α2 που ουσιαστικά θα έπρεπε να είναι ο προθάλαμος για την Α1 και έστω κάποιοι εκεί να ξεχωρίζουν.Ενω όμως οι περισσότερες ομάδες εκεί φυτοζωούν και τα πιστόλια πέφτουν σύννεφο δεν γίνεται καθόλου δουλειά στις υποδομές με αποτέλεσμα όποια ομάδα να ανεβαίνει να προσπαθεί να φτιάξει ρόστερ μόνο με καλούς ξένους.Μόνο ο Ηλυσιακός κάτι πάει να κάνει αλλά πόσο θα αντέξει…Οπότε για τον ηρακλή που αναφέρεις τι άλλο περίμενες;Είδες πέρσυ κανέναν μικρό να παίζειπου ήταν και στην Α2;Ε που να τον βρει φέτος;Το παράδοξο όμως είναι που σε διεθνές επίπεδο βγάζουμε παίκτες κορυφαίου επιπέδου.Φυσικά πίσω από αυτούς υπάρχει το χάος.
Στον Άρη τώρα, επειδή συνέχεια ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια, όλοι επικαλούνται την ηλεκτρική καρέκλα κτλ.Οι κακοί προπονητές έρχονται και φεύγουν κάθε χρόνο.Η διοικητική μας νοοτροπία όμως παραμένει αναλλοίωτη και δεν υπάρχει κανένας πλέον που να μην έχει πειστεί ότι αυτή είναι η πηγή του κακού.

kanapedakias

Για την εξέλιξη και τη δουλειά που κάνουν στην ACB στα ταλέντα θα υπάρξει και δεύτερο άρθρο. Αυτό ήταν μια πρόγευση. Όσο για τον Άρη τα ξέρουμε…. Το θέμα είναι να ξυπήσουμε πριν είναι αργά.

RedDragon

Κάνεις ένα σοβαρό λάθος: Η Στικούδη δεν είναι αναξιοποίητο ταλέντο… το αντίθετο 🙂

Night Audit

Αναξιοποίητο είναι…
Παίζει μόνο στα All Star…
Στους αγώνες του πρωταθλήματος δεν πατάει παρκέ…