Πηγή: ΑΓΓΕΛΟΥ: “ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ” | Aris BC – Official Page & Online Store

Λοιπόν ανεβάζω τις δηλώσεις γιατί λέει διάφορα ενδιαφέροντα και θέλω να τα σχολιάσω:

Για το αν θα έπρεπε να αξιολογήσει καλύτερα την κατάσταση ( με την τεχνική ποινή ): «Σαφώς. Η ομάδα δεν είναι δικό μου παιδί. Εγώ είμαι παιδί της ομάδας. Η ομάδα έχει διοίκηση και εγώ είμαι υφιστάμενος της διοίκησης. Το ότι κάποια στιγμή η δική μου απόφαση μπορεί να κριθεί σωστή ή λάθος, είναι δεκτό».

Λέει , πως θα ηρεμήσει; Έτσι το καταλαβαίνω εγώ.

Το κίνητρο της Ευρώπης ήταν βασικό ατού στο να έρθουν κάποιοι παίκτες. Οπότε δεν υπήρχε γυρισμός. Έγινε μια μάχη από τη διοίκηση να μπει η ομάδα στα Προκριματικά του Basketball Champions League και να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει την παρουσία του ΑΡΗ και χρειάζεται και η ομάδα την ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Και για αγωνιστικούς λόγους και για λόγους σχέσεων της ομάδας με τον κόσμο. Η ομάδα ‘χτίστηκε’ να παίζει τρία παιχνίδια την εβδομάδα και είναι πολύ σημαντικό, πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο στο σχεδιασμό της για το ‘χτίσιμο’ αυτής της ομάδας τα επόμενα χρόνια

Το αν είναι καλό το μπασκετικό επίπεδο θα φανεί στην πορεία. Το αν εσύ αντιμετωπίζεις σοβαρά όλους αυτούς τους αγώνες και τους χρησιμοποιείς για να κερδίσεις κάτι, αυτό εξαρτάται από σένα.

Και ταυτόχρονα αυτό που έχω υποσχεθεί στους παίκτες είναι ότι μέσα απ’ όλη αυτή την πορεία θα σεβαστώ αυτό το κομμάτι της καριέρας τους, δίνοντας τους αγωνιστική παρουσία στην Ευρώπη, αλλά και τακτική κατεύθυνση, σε σχέση με τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Οι παίκτες θέλουν να παίξουν στην Ευρώπη. Εμείς μπορεί να καθόμαστε να μιρλιάζουμε σαν τις κακές πεθερές , αλλά οι παίκτες ήθελαν να παίξουν εκεί. Ας το αποδεχτούμε και ας το απολαύσουμε ( ελπίζω ). Όσοι δεν μπορούν , ας σεβαστούν τουλάχιστον την επιθυμία των παικτών. Στην τελική , βλέπουμε περισσότερο Άρη…

Μετά τα πρώτα παιχνίδια, έχουμε δει κάποια πράγματα που ήδη προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Δηλαδή ένα από τα πρώτα πράγματα που μας απασχολούν, είναι πως η ομάδα θα παίζει στο μισό γήπεδο, όταν είναι έξω ο McGhee. Όπως είδατε όλοι, όταν λείπει ο McGhee στο rotation ιδιαίτερα του δευτέρου δεκαλέπτου, υπάρχει ένα έλλειμμα. Έπειτα, η ομάδα ξεκίνησε να διεκδικήσει στους αρχικούς στόχους, στηριζόμενη στην ενέργεια και στις σχέσεις των παικτών. Όπως καταλαβαίνετε, όσο περνάει ο καιρός, δεν μπορεί η ομάδα να πιέζει σε όλο το γήπεδο στο 100%. Θα χρειαστούν κάποιοι αυτοματισμοί, αμυντικοί και επιθετικοί. Οι καλοί επιθετικοί σου παίκτες, δεν μπορεί να καταπονούνται τόσο πολύ με τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να ρυθμίσουμε αυτές τις ανάγκες της ομάδας.

Θέλετε να μου πείτε πως ο Αγγέλου ( και ο κάθε προπονητής φυσικά ) βλέπει τις αδυναμίες μας και δεν είμαστε μόνο εμείς από την κερκίδα και τα πληκτρολόγια που “ξέρουμε μπάσκετ”;;;;

Προφανώς και ξέρουν πρώτοι από όλους – οι προπονητές – τις αδυναμίες της ομάδας και δουλειά τους είναι να τις διορθώσουν. Κρίνονται για το αν τα καταφέρουν ή όχι…

 

1 Comment
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Bilias6

Για το θεμα της τεχνικης ποινης, νομιζω οτι ριχνει το μπαλακι στην διοικηση να προστατεψει την ομαδα. Δεν παραδεχεται οτι αντεδρασε λαθος.
Για την ευρωπη εχω την εντυπωση οτι οι παικτες φανταζοντουσαν τα ματς να ειναι ντερμπι και με κοσμο. Φοβαμαι μην γυρισει μπουμερανγκ και ξενερωσουν.
Για τις 2 τελευταιες προτασεις συμφωνω 100%. Οταν βλεπω σχολια τυπου- η ομαδα χρειαζεται ασο και τεσσαρι, αυτο ακριβως σκεφτομαι. Η αιτια φυσικα ειναι αυτο που εγραψες μεσα στα εισαγωγικα.