Αυτό ήταν λοιπόν …
Πουλήσαμε τον Παπανικολάου και μπορεί κάποιοι να το βλέπουν χαλαρά , αλλά εγώ δεν μπορώ .

συμφωνειτε με την διαφαινομενη πωληση του παπ;

Ειλικρινά βλέπω ότι αυτό είναι το πούλημα της διοίκησης ( με όποια μορφή είναι μετά την είσοδο της Γένεσις ) προς τον κόσμο .


Αυτό που με εκνευρίζει ,περισσότερο από όλα ,είναι πως τις αλήθειες τις μαθαίνω από τους δημοσιογράφους των Αθηνών , ενώ εδώ , δημοσιογράφοι και διοίκηση , παίζουν κρυφτούλι με εμάς . Δε μιλάνε , λένε ότι είναι φήμες και ξαφνικά βλέπουμε ότι γίνεται συγκέντρωση των μετόχων για να ορίσουν πλαφόν για το ποσό της πώλησης , επειδή δεν βγαίνει η χρονιά !
Ορίστε ;;;;;
Νιώθω σαν να έφαγα κέρατο , να το ξέρουν όλοι , να μη θέλω να το πιστέψω και όλοι να γελάνε πίσω από την πλάτη μου.
Πρέπει να είμαστε η μόνη ομάδα στον κόσμο που πουλήσαμε τον παίκτη πάνω στον οποίο στηρίζαμε την χρονιά , για να βγει η χρονιά !
Εκπληκτική οργάνωση !
Να πουλήσεις γιατί έχεις χρέη , το καταλαβαίνω .
Να πουλήσεις γιατί θέλει να φύγει ο παίκτης ,το καταλαβαίνω .
Να πουλήσεις γιατί ήρθε η προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς , το καταλαβαίνω .
Αλλά να πουλάς γιατί δε βγαίνει οικονομικά η χρονιά , που θα ξεκινούσε με νέους και σφιχτό μπάτζετ , δεν το καταλαβαίνω .
Θέλεις να κάνεις την υπέρβαση ; Τέλεια , αλλά κάντην με σχέδιο . Που βασίστηκε η διοίκηση και πήρε Χατζηβρέττα , Ντικούδη και Κακιούζη ( ακριβότερο από τον Νιούμπλ ) και έκανε ένα μπάτζετ που δεν αντέχεται και πρέπει να πουληθεί ο Παπανικολάου . Σε τι λεφτά ; Από τα διαρκείας *; Από την Ευρωλίγκα ; Από τα τηλεοπτικά ;
Πως ξαφνικά η διοίκηση της λογικής – απλώνουμε τα πόδια μας εκεί που φτάνει το πάπλωμα – έκανε τέτοια λάθος εκτίμηση; Γιατί μπορεί να είναι πρόεδρος ο Δαμιανίδης τώρα , αλλά δε νομίζω να μην ξέρει τι κάνει ή να μην ήταν της λογικής αυτής τα προηγούμενα χρόνια .Μήπως η λογική δεν ήταν τέτοια , αλλά κάλυπτε τα ανοίγματα ο Τζεβελέκης – με προσωπικό κόστος – και τώρα δεν έχουμε τέτοια άνεση ;
Τι άλλαξε από την αρχή του καλοκαιριού που μιλούσαμε ( σε συνέντευξη τύπου ) για να χτίσουμε πάνω στους μικρούς και να πάρουμε Έλληνες παίκτες; Του υποσχέθηκαν παραπάνω λεφτά , οι επιχειρηματίες και ανοίχτηκε τόσο;Γιατί διάβασα σε συνέντευξη του πως δεν μπορεί να επιτευχθεί το ποσό των 700.000€ που περίμενε από την Αναγένεσις , αλλά λιγότερο .
Έχω κι άλλα ερωτήματα , φοβάμαι όμως πως δε θα κερδίσω τίποτα άλλο , αν τα κάνω , από το να χαρακτηριστώ γραφικός , μιας και απάντηση δε θα πάρουμε ποτέ!
Εγώ κατάλαβα πλέον πως η διοίκηση σκέφτεται με ορίζοντα το τέλος της κάθε χρονιάς , ενώ κάθε φορά λέει το αντίθετο .
Η πώληση του Παπανικολάου δε μας στοιχίζει αγωνιστικά για φέτος ( αυτό είναι σίγουρο ) , αλλά μου δείχνει ότι το όραμα δεν υπάρχει .
7 χρόνια μιλάμε για τις ακαδημίες μας και όταν βγάλανε αυτές επιτέλους έναν παίκτη , τι κάναμε ; Τον πουλήσαμε ! 55’34’’ έπαιξε με τη φανέλα του Άρη !
Επειδή ακούω απόψεις πως είμαστε στην εποχή του επαγγελματισμού και οι ομάδες είναι επιχειρήσεις , θέλω να τονίσω πως δε ζω στο 80 ( όπως αρκετοί από τους Αρειανούς ) , ούτε περίμενα πως ο Παπανικολάου θα έμενε σε εμάς σε κάποια χρόνια ( εφόσον ακόμα μέναμε σε αυτά τα επίπεδα ) , ή ακόμα πως θα παίρναμε πρωτάθλημα με αυτόν .
Είχα ελπίδα όμως κι όταν δεν έχεις Γιαννακόπουλους ή Αγγελόπουλους , αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που σε κρατάει . Η ελπίδα πως μια φορά ο Παπανικολάου , ο Χρυσικόπουλος , ο Χατζηβρέττας , ο Ουιλκινσόν , ο Μάσει θα είναι στην ίδια ομάδα και ο Σκέιλς θα το βάλει το τρίποντο !
Αλλά μπορεί να μου πει κάποιος πως θα πάμε τελικό φέτος ; Του χρόνου ; Θα αλλάξει κάτι αν παίρνουμε 32άρηδες Έλληνες με ημερομηνία λήξης ; Το δοκιμάζουμε τα τελευταία χρόνια , με ταβάνι την 3η θέση .
Γιατί να μη δοκιμάσουμε κάποιες χρονιές και τι μπορούμε να κάνουμε με τους μικρούς μας , που άλλωστε τόσο διαφημίζουμε ; Γιατί αυτή η εμμονή( όπως πολύ ωραία το είπε ο unglykidjoe στο σχόλιο του) σε ένα σχέδιο που που έχει φτάσει στα όρια του ήδη , εδώ και 2 χρόνια ;
Γιατί να λυπάμαι αν μια ομάδα που αντί για Αργυρόπουλο , Ντικούδη , Μπάρλο , Κακιούζη είχε Μούρτο , Παπανικολάου , Χρυσικόπουλο , Σκορδίλη , Τσαιρέλη και έβγαινε 4η ή 5η τη μια χρονιά ( που φέτος ειδικά αποκλείεται); Θα ήταν αποτυχημένη η χρονιά ; Αποκλείεται και δε θα το έλεγε και κανείς . Γιατί να παίρνει 230 χιλιάρικα ο Παπανικολάου στον Ολυμπιακό και να τα παίρνει σε μένα ο Μπάρλος , που δεν έχει καμία προοπτική εξέλιξης ;;;
Για να τελειώνω κάποτε και να κλείσω εδώ αυτό το θέμα , καταλήγω πως ( εννοείται ) και στο γήπεδο θα πηγαίνω και την ομάδα θα στηρίζω , αλλά πλέον έχω απαιτήσεις . Για μένα αυτή η χρονιά δε θα είναι πετυχημένη αν βγούμε 3οι και να μπούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκα . Θέλω το κάτι παραπάνω . Τελικό ή στους 8 της Ευρωλίγκα ! Αν είναι να χτίζεις ομάδα για 2 χρόνια κάντο καλά και φρόντισε να την κάνεις πετυχημένη . Δε θέλω ήττες από τυχαίους , δε θέλω να φτύνω αίμα να νικήσω την κάθε ομαδούλα , θέλω να κοιτάω στα μάτια τους μεγάλους . Άλλωστε η μόνιμη δικαιολογία του Ματσόν για τη μη χρησιμοποίηση των μικρών ήταν το κόστος σε ήττες. Ε τώρα δεν έχεις αυτόν το φόβο Αντρέα . Άρα δεν περιμένω και δικαιολογίες !
Αλλιώς δεν έχεις καμία δικαιολογία …
*Λέω πως κάποιοι φίλαθλοι μας είναι κολλημένοι στο παρελθόν , αλλά και η ΚΑΕ δεν πάει πίσω ! Περιμένει ότι θα πάρει ο κόσμος διαρκείας ( όχι μόνο φέτος , αλλά γενικά ) με μια ανακοίνωση ; Με προσφορές κινητών και σποτάκια στις 5 Σεπτέμβρη; Τι προσφέρεις στους κατόχους εκτός από άτοκες δόσεις ; Μια μπλούζα ; Α ξέχασα 3 χρόνια δεν έχουμε μπλούζα του Άρη στο μπάσκετ . Μια συγκέντρωση πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στο Παλέ, με την ομάδα και τους κατόχους για φωτογραφίες ας πούμε ; Ένα σκουτεράκι δίνουμε 3 χρόνια τώρα κι αυτό σε όποιον έρθει στον αγώνα , όχι μόνο στους κατόχους διαρκείας . Να γίνεται κλήρωση πριν από κάθε αγώνα και 5 κάτοχοι να κάθονται μπροστά στο παρκέ σε πολυθρόνες ; Μια ελεύθερη προπόνηση την εβδομάδα για τους κατόχους ;Έκπτωση σε κατόχους για κάποια χρόνια ;Έκπτωση στα 4 διαρκείας ( όπως πριν από 3 χρόνια );Απλά πράγματα που θα πει ο άλλος ΄΄ Ναι αξίζει ! ΄΄ . Που θα τον κάνεις να ξοδέψει τα έξτρα λεφτά του σε εσένα .Η ΚΑΕ Άρης πρέπει να είναι ανοιχτή στους φιλάθλους της , να τους θέλει κοντά της πάντα κι όχι να τους φωνάζει μόνο στα δύσκολα ή να τους κρατάει μουτράκια !

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sterk

Συμφωνώ με τα περισσότερα που λες φίλε. Τώρα πλέον έχουμε απαιτήσεις από την ομάδα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να έρθει ο Μάσσευ (ή αντίστοιχων ικανοτήτων ψηλός) και πρέπει να κοιτάξουμε στα μάτια γαυροβάζελο (εντάξει ας μην τους ρίχνουμε και 30αρες).
Όμως με 1.2 εκατ θα πουλούσα τον Παπ και τον κάθε Παπ. Ο Παπ είναι μεγάλο ταλέντο, όχι όμως και μεγάλος παίκτης. Πάρα πολλοί στην ηλικία του ήταν ταλέντα (και πολύ μεγαλύτερα από αυτόν). Να θυμίσω Ρεντζιάς, Δ. Παπανικολάου (γενικά οι περισσότεροι παίκτες του χρυσού του 1995) Ταπούτος ακόμα και ο Σχορτσιανίτης, που για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ο γαύρος ξόδεψε τόσα όσα θα του έφταναν να πέρνει παικταράδες για 10 χρόνια. Ένα ταλέντο δεν σημαίνει αυτόματα και παίκτης, βέβαια ο μικρός δείχνει ότι δουλεύει και έχει πιθανότητες. Ο Άρης όμως δεν μπορεί να παίζει με τις πιθανότητες, 1.2 εκ είναι όσο 10εκ στη μπάλα. Και μια ομάδα, όπως είναι τώρα ο Άρης, πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία.

Είδα τον Παπ φέτος το καλοκαίρι σε κάθε παιχνίδι. Ταλέντο μεν όχι όμως ταλεντάρα. Δεν ήταν αυτό που λες ο τεράστιος παικταρας. Εγώ είδα έναν μαχητή, αλλά όχι ένα καθαρό μπασκετικό ταλέντο. Το μπασκετικό ταλέντο για μένα είναι η επαφή με το καλάθι. Συμφωνώ, στο σύγχρονο μπάσκετ δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο, ίσως ούτε καν ζητούμενο. Και γι’ αυτό αυτοί που έχουν τέτοιο ταλέντο, αν σωστά το καλλιεργήσουν θα διακριθούν στο πιο υψηλό επίπεδο. Ο Νίκος ο Παππάς έχει αυτό το ταλέντο και ας είναι κοντός, λίγο κολοπαίδι μου φάνηκε και δεν ξέρω αν θα το καλλιεργήσει, αλλά αν το κάνει τότε η αξία του θα ανέβει πάνω από αυτή του Παπ…
Δεν θέλω σε καμμιά περίπτωση να μειώσω τον Παπ τώρα που δεν είναι παίκτης μας, απλός λέω αυτό που ειλικρινά είδα…

Night Audit

Ούτε κι εγώ λέω ότι χάσαμε τον νέο Γκάλη , απλά , στο όνομα της επιτυχίας κάθε φορά ή του αποτελέσματος , έχουμε καταφέρει να μην έχουμε δει παίκτη να βγαίνει από τον Άρη και να παίζει σε αυτήν την ομάδα . Το μεγάλυτερο ταλέντο που βγάλαμε , που σίγουρα θα έπαιζε (έστω και αν είχε μέτρια εξέλιξη ) το πουλήσαμε και του χρόνου θα ψάχνουμε 3άρι και τα λεφτά που πήραμε από αυτόν θα έχουν χαθεί. Άρα ; Μια τρύπα στο νερό …

sterk

Τα κέρδη του Αρη δεν είναι μόνο τα 1.2 εκατ. Είναι τα επιπλέον εισιτήρια, διαφημίσεις και τηλεοπτικά διακιώματα σε περίπτωση διακρίσεων. Είναι η διατήρηση μέσω των επιπλέων κερδών, ενός υψηλότερου μπάτζετ και για τον επόμενο χρόνο το λιγότερο (ανάλογα με το μέγεθος της επιτυχίας).
Φυσικά γι’ αυτό το λόγο ΠΡΕΠΕΙ να έρθει διάκριση(εις) φέτος. Η πώληση Παπ δημιουργεί υποχρεώσεις διοίκησης και παικτών απέναντι στον κόσμο. Ενδεχώμενη αποτυχία φέτος θα είναι οπισθοχώρηση. Τωρα δεν υπάρχουν ταβάνια, εκτός ίσως από τον ουρανό

aba

Pos tha pame teliko fetos? Tha kerdisei i Ethniki tin Ispania.

Pera apo plaka, nomizo olo to ntomino ton ekselixeon ksekinise apo tin wild card. I dioikisi enoiose pos prepei na kanei antagonistiki omada gia na stathei me exioseis stin Euroleague (to dilosan kapoia stigmi sto sxetika kontino parelthon). Kai auto epixeirisan na kanoun me tin eleusi Xatzibretta kai Ntikoudi.

Omos stin poreia nomizo pos eidan na min uparxei megali kinisi se diarkeias, na min uparxoun polloi xorigoi prothumoi na prosferoun (arage exoume kanenan os tora?) kai telos eidan kai tin Ana-gennisi na min protithetai na prosferei osa upologizan.

Koinos? Meion apo oles tis meries. Oxi monon apo ta diarkeias. An ta diarkeias itan polla (3000 kai bale), pisteuo oti kapos tha tin paleuan tin katastasi. Tora omos? Duskola ta pragmata, opote gi’auto nomizo oti poulisan.

Mia polisi omos gia tin opoia nomizo oti eixan ginei apo pleuras KAE Aris anixneuseis endiaferontos apo noris (otan protoakoustike oti poulietai o Pap). I teliki entuposi mou einai oti i dioikisi skeftotan apo noris to an tha mporesei na poulisei. Den proekupse apo mono tou to thema polisis…

Ennoeitai oti den ithela na poulithei o Pap. Gia pollous kai diaforous logous, alla sigoura oxi giati tha mas anebaze epipedo fetos. Fetos den tha mporouse na kanei tin diafora. Isos oute kan tou xronou.

Omos osa eginan, eginan. To thema einai ti kanoume apo do kai pera. Mia lexi. Gipedo. Os tote bebaia sumfono apoluta me ton sterk. Prepei na petuxoume fetos oste na diatirithoume psila os pros to budget mas. An pali tou xronou anagkastoume na meiosoume to budget, i polisi Pap den tha exei kamia axia. An omos i polisi kataferei na ginei i arxi mias anodikis i esto statheris poreias tou budget, tha erthoun kai oi epituxies. Min ksexname pos oti plironeis pairneis… Kai an erthoun oi epituxies den tha noioso (polu) prodomenos.

uglykidjoe

Φιλε night audit με καλυψες απολυτα. Και ιδιαιτερα στο τελευταιο κομματι των γραφομενων σου. Απο τη στιγμη που εγινε η πωληση, μεγαλωνουν και οι απαιτησεις. Η εισοδος στους ομιλους και η εξασφαλιση της συμμετοχης στην ευρωλιγκα της επομενης σεζον δεν καθιστουν τη σεζον επιτυχημενη. Για μενα θα πρεπει απο εκει να ξεκιναμε. Αυτο αφορα και τη διοικηση και τον προπονητη. Ο Ματσον θα δουλεψει κατω απο τις καλυτερες δυνατες συνθηκες (γι αυτον). Με μεγαλο μπατζετ, ροστερ με βαθος και εμπειρια, χωρις να “μπερδευεται και να πιεζεται” απο πιτσιρικαδες που καλειται να βαλει στο rotation.
Οποτε, περιμενω στο τελος της σεζον η διοικηση να κρινει το εργο του συνολικα (ως προς το αποτελεσμα και ως προς την ποιοτητα του μπασκετ που θα παιξει η ομαδα) και οχι να “βιαστει” να δωσει ενα μεγαλο, πολυετες συμβολαιο μετα απο μια προκριση στους ομιλους η μια τριτη θεση.
Φυσικα, στο τελος της σεζον θα ηθελα απολογισμο και απο τη διοικηση και κριτικη απο τυπο και κοσμο. Ισως να ανοιγω πολυ μεγαλο θεμα, γιατι θελει καθαρο μυαλο και χρονο για να βαλουμε κατω τα θετικα και τα αρνητικα της διοικησης αυτα τα 10 χρονια της θητειας της. Αλλα καποια στιγμη πρεπει να γινει κι αυτο.
Εξαλλου, με αφορμη την πωληση του Παπ ειχε ειπωθει απο αρκετο κοσμο οτι κανεις δεν ειναι πανω απο τον Αρη. Το ιδιο ισχυει για ολους τους παικτες, τον προπονητη, την οποιαδηποτε διοικηση, ακομα και για τους οπαδους.