Στις 23 μέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ της Basket League, η ζωτικής σημασίας εκκρεμότητα παραμένει και μέχρι να λυθεί τυπικά, ώστε να μπορέσει η ομάδα να πάρει τους ξένους που θέλει, όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος και οι συνεργάτες του ψάχνουν νυχθημερόν παίκτες, κάνουν επαφές, όσο όμως υπάρχει αυτό το «αγκάθι», αγωνιούν και οι ίδιοι.

Αυτή η εκκρεμότητα είναι και ο λόγος που το AllAboutARIS δε θα ξαναμπεί σε κύκλο ονοματολογίας για παίκτες που μπορούν να αποκτηθούν μόνο με άρση του ban. Πριν από δέκα μέρες βγήκε στη δημοσιότητα μία σειρά ονομάτων (και από δω), υπήρξαν προχωρημένες επαφές (τα ΜΜΕ δε βγάζουν από το μυαλό τους τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας), όμως μόνον ο Τζόρτζε Γκάγκιτς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και προπονείται, χωρίς προς το παρόν να έχει δικαίωμα συμμετοχής στον ΑΡΗ. Όταν λυθεί το θέμα των ban, θα υπάρξει μεταγραφολογία και μάλιστα έντονη, αφού τα κενά στο ρόστερ είναι πολλά και χρειάζονται άμεση κάλυψη.

Τη συγκεκριμένη υπόθεση χειρίζεται ο ίδιος ο Δημήτρης Γουλιέλμος και αναμένονται αποτελέσματα. Η εκκρεμότητα με τον Μάικλ Τζένκινς, όπως και η δήλωση του Νίκου Λώτσου ότι ο Βασίλης Καββαδάς δεν έχει υπογράψει ακόμα είναι εστίες προβληματισμού και μένει να φανεί τι κινήσεις έχουν γίνει για να τελειώσει άμεσα η υπόθεση, που θα κρίνει αν ο ΑΡΗΣ θα μπορέσει να κατεβάσει μία κανονική ομάδα στο πρωτάθλημα.

Πηγή: Άρση των ban και βλέπουμε | AllAboutARIS.com

Αυτό , λοιπόν , έχει τη μεγαλύτερη σημασία. 23 μέρες πριν από το τζάμπολ και δεν έχουμε ομάδα και δεν έχουμε πλέον plan B.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν πήραμε κάποιους παίκτες που μπορούν να παίξουν με μπαν και μετά να λειτουργούσαμε – χωρίς τόση πίεση – ώστε να αρθούν τα μπαν.

Θα μου πείτε τώρα , 116 μέρες μετά το τελευταίο μας παιχνίδι και κοντά στις 250 από τότε που μπήκε το πρώτο μπαν , γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ;

Μια αποτυχία σε αυτήν την υπόθεση , προσωπική αποτυχία του Γουλιέλμου , θα κάνει όλα τα άλλα λάθη του Γουλιέλμου να μοιάζουν πταίσματα…