Άρθρο 99: Το «Nick Galis Cup», το Μουσείο του Άρη και η πολιτιστική εδήλωση.

Το πλάνο βιωσιμότητας εμπλουτίζεται από εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, οι οποίες θα αυξήσουν τα έσοδα της ΚΑΕ. Στα πλάνα των «κιτρίνων» είναι η πραγματοποίηση τριών εκδηλώσεων, για κάποιες από τις οποίες μάλιστα ήδη έχουν βρεθεί οι χορηγοί. Ποιες εκδηλώσεις είναι αυτές;

 

1) Το «Nick Galis Cup». Το μεγάλο τουρνουά που θα δοθεί προς τιμήν του θρύλου του ελληνικού μπάσκετ και θα συμπέσει με τον εορτασμό των 100 χρόνων του Άρη. Οι οικονομικοί πόροι έχουν βρεθεί και η εισπρακτική επιτυχία θεωρείται βέβαιη.

 

2) Το «Μουσείο του Άρη». Σύντομα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια και στη σχετική υπόθεση τα νήματα κινεί ο γενικός γραμματέας των Βεταράνων του Άρη, Πέτρος Ράσογλου. Ήδη οι «κίτρινοι» έχουν απευθνθεί σε ειδικούς μουσειολόγους οι οποίοι ανέλαβαν να κάνουν μελέτη για το μουσείο. Όπως και σε αρχιτέκτονα ο οποίος θα κάνει μελέτη για την αίθουσδα τροπαίων και πώς μπορεί αυτή να λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες σαν μουσειο της ομάδας μπάσκετ, αλλά και συγχρόνως να φιλοξενεί και εκδηλώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Παπαγεωργίου θα είναι και ο πρώτος βετεράνος που θα δωρίσει προσωπικά του αντικείμενα.

 

3) Θα γίνει και μία εκδήλωση με πολιτιστικό χαρακτήρα. Μία σκέψη είναι η διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας σε κεντρικό σημείο της πόλης και μία δεύτερη η διοργάνωση συναυλίας του Χρήστου Γαλιλαία, ακόμα και στο Μέγαρο Μουσικής, εφόσον υπάρξει διαθέσιμη ημερομηνία.