wpid-aris-arthro-99.jpg

Μπήκαμε λοιπόν στο Άρθρο 99.

Ας ξεκινήσουμε με τις ευχαριστίες:

  • Στους 3 νομικούς που ανέλαβαν την υπόθεση Χρήστο Γρόλλιο, Γεώργιο Οικονόμου και Γεώργιο Ψάλλα για την καταπληκτική δουλειά
  • Στον νομικό Χρήστο Κωνσταντινίδη , που ορίστηκε μεσολαβητής από το δικαστήριο και βοήθησε στους συμβιβασμούς.
  • Στη διοίκηση που πέτυχε σε μήνες , να σβήσει το κακό όνομα που είχαμε δημιουργήσει στην πιάτσα για χρόνια και να πείσει ανθρώπους που τους κοροϊδεύαμε για όλο αυτό το διάστημα, πως αυτή τη φορά θα πάρουν τα λεφτά τους.
  • Στους παίκτες , υπαλλήλους , προμηθευτές της ΚΑΕ , που δέχτηκαν να κουρευτεί το 50% των χρημάτων που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ και είχαν δουλέψει. Θέλει πολύ σκέψη και κουράγιο να το κάνεις αυτό.

Αύριο στις 12.00 η ΚΑΕ θα δώσει συνέντευξη τύπου για το θέμα και θα αναφερθεί σε όλα αναλυτικά , αλλά μέχρι τότε ας δούμε η εισαγωγή μας στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση  τι σημαίνει για την ομάδα οικονομικά , αγωνιστικά και διοικητικά;

 

Οικονομικά

Τα χρέη που μπήκαν στο Άρθρο 99 είναι αυτά που είχε η ΚΑΕ μέχρι 7/6/2013.

Το ποσό είναι περίπου 2,7 εκατομμύρια (εκτός του δημοσίου ) και το συνολικό ποσό μετά τον διακανονισμό είναι περίπου 1,35 εκατομμύρια. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται μόνο παίκτες και προσωπικό της ΚΑΕ , αλλά και λοιποί πιστωτές , όπως τουριστικά γραφεία , ιατρικά κέντρα , εταιρείες σεκιούριτι , η ΚΑΕ Ηρακλής και άλλοι…

Η έγκριση της αίτησης μας σημαίνει πως όλοι πιστωτές μας , θα πάρουν το 50% των χρημάτων τους , σε 4 χρόνια ( 44 μηνιαίες δόσεις εκτός Ιουλίου,Αυγούστου και Σεπτεμβρίου κάθε έτους ), με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.  Τώρα , με κάθε έναν από τους πιστωτές μας  έχουν υπογραφεί ιδιωτικά συμφωνητικά , τα οποία ορίζουν ακριβώς το ύψος του κουρέματος και την ημερομηνία καταβολής της κάθε δόσης , οπότε μπορεί να υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές από πιστωτή σε πιστωτή , αλλά όχι σημαντικές.

Γενικά πάντως θα πληρώνουμε για το Άρθρο 99 το 2013-2014 κοντά στα 100 χιλιάρικα , 2014/15 , 15/16 και 16/17 500 χιλιάρικα και τον τελευταίο χρόνο 300.

Η συμφωνία ορίζει επίσης το τι θα γίνει με τους πιστωτές με τους οποίους δεν καταφέραμε να έρθουμε σε συμφωνία.

Θα πληρώσουμε το 50% του αρχικού μας χρέους , χωρίς τόκους και δικαστικά έξοδα.

Για την ακρίβεια η απόφαση λέει:

Το συμφωνηθέν ποσό θα εισπράξουν σε χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) ετών σε άτοκες μηνιαίες δόσεις (πλην των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου εκάστου έτους). Κάθε  άλλη απαίτηση από οποιαδήποτε άλλη αιτία πέραν της αρχικής σύμβασης που βασίζεται σε σύμβαση αυτοτελή ή που επισυνάπτεται στην αρχική σύμβαση που δικάσθηκε ή εκκρεμοδικεί ή θα δικασθεί στο μέλλον διαγράφεται οριστικά.

Το οποίο σημαίνει πως ο Σκορδίλης για παράδειγμα θα πάρει , από τα 114,725 χιλιάρικα που του επιδικάστηκαν , 45 ( τα μισά από τα 90 χιλιάρικα  που είναι τα καθαρά που του χρωστάμε ) , σε 44 άτοκες δόσεις ( και δεν τον χάλασε!!!!! ).

Φυσικά δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό το δέχεται η FIBA ή αγνοεί τις αποφάσεις των μη αθλητικών δικαστηρίων , αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας το ξεκαθαρίσει η ΚΑΕ , στη συνέντευξη τύπου , αλλά σίγουρα είναι υπέρ μας πως μέσα στη συμφωνία είναι ο Πάουνιτς , με διακανονισμένα τα 29.800 χιλιάρικα που του χρωστάμε στα μισά.

Στο δημόσιο , δεν ισχύει το κούρεμα του 50% και ο διακανονισμός των 4 ετών , αλλά η ρύθμιση για τις 90 δόσεις στο 100% του ποσού ( περίπου 830 χιλιάδες ) και αποπληρωμή μέχρι το 2023. Επίσης στο δημόσιο χρωστάμε ( στο ΙΚΑ )  περίπου μισό εκατομμύριο , που έχουμε ήδη διακανονίσει . Άρα το συνολικό ποσό που χρωστάμε στο δημόσιο είναι κοντά στα 1,3 εκατομμύρια .

Συνολικά τα χρέη μας είναι περίπου 2,7 εκατομμύρια πλέον , διακανονισμένα και τακτοποιημένα.

 

Αγωνιστικά

Μην τρέφει κανείς αυταπάτες. Το γεγονός πως ενταχθήκαμε στο Άρθρο 99 , δε σημαίνει πως τώρα θα πάρουμε 5 ξένους και θα χτυπάμε Ευρωλίγκα από την επόμενη χρονιά.

Η ΚΑΕ για τα επόμενα  3 χρόνια προβλέπει αγωνιστικό μπάτζετ κάτω από 300 χιλιάρικα. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα είναι ανταγωνιστική η ομάδα ή δε θα πάρουμε ξένους , αλλά μην περιμένετε κινήσεις εντυπωσιασμού ή σπατάλες.

Λογικά του χρόνου – αν μας δοθεί η ευκαιρία – θα παίξουμε στο Γιούροκαπ ( 150 χιλιάρικα η συμμετοχή ) , που θα είναι καλό και αγωνιστικά και στην εικόνα της ομάδας.

Σημαντικό προς αναφορά είναι το γεγονός πως στις μελλοντικές χρήσεις έχουν προϋπολογισθεί έσοδα από πωλήσεις παικτών. Καλό θα ήταν να αναφερθεί φυσικά και στην επικείμενη συνέντευξη τύπου αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας γίνει συνείδηση και να μην ονειρευόμαστε τίτλους με δικά μας παιδιά κτλ. Στην καλύτερη περίπτωση θα τους χαιρόμαστε 1-2 χρόνια και μετά θα τους αποχαιρετάμε κρατώντας τη “χαρά” της παραγωγής. Μπορεί να μην έχουμε κάθε χρόνο φαινόμενα τύπου Βεζένκοφ ( στα 18,5 του να κάνει τέτοια χρονιά ) , αλλά δεν πρέπει ποτέ να έχουμε φαινόμενα Χρυσικόπουλου , που πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Πρέπει να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τον κάθε μικρό παίκτη και αγωνιστικά και οικονομικά.

Ρεαλιστικά η επόμενη τριετία θα κινηθεί σε ρηχά νερά αλλά με σωστή οργάνωση, στην μίζερη Α1, δεν είναι αδύνατο να κάνεις μια καλή πορεία.

Επειδή το αγωνιστικό κομμάτι είναι ο καθρέφτης μιας Ανώνυμης Αθλητικής Εταιρείας εδώ πρέπει να σταθούμε και να καταλάβουμε ποιο είναι το μεσοπρόθεσμο αγωνιστικό μέλλον, σύμφωνα με τα παραπάνω δεδομένα. Η διοίκηση έχει παρουσιάσει κάποιες προβλέψεις, συντηρητικές ως επί τω πλείστων, που αφορούν εισιτήρια, πωλήσεις, χορηγούς κτλ. Αν ο κόσμος απογοητευμένος  από την αγωνιστική μετριότητα γυρίσει την πλάτη στην ομάδα, ακόμα και οι συντηρητικές προβλέψεις μπορούν να πέσουν έξω.

 

Διοικητικά

Όταν η διοίκηση Αρβανίτη πήρε τα ηνία της ΚΑΕ , σκοπός της ήταν η εξυγίανση της ομάδας και η εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις , με τη θετική απόφαση για το Άρθρο 99  έκανε το μεγαλύτερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Μη νομίζει κανείς πως ήταν εύκολο. Πλέον μόνο 1 στις 8 επιχειρήσεις μπαίνουν στο 99 , και καμία από αυτές δεν πετυχαίνει τη συναίνεση του 68,63% των πιστωτών της!

Βέβαια ,το κούρεμα κι ο διακανονισμός των χρεών της ομάδας δε σημαίνει το τέλος των υποχρεώσεων μας , αλλά την αρχή. Αν δεν καταφέρουμε να πληρώσουμε κάποια από τις δόσεις , μπορεί να ακυρωθεί η συμφωνία και να γυρίσουμε στην αρχή.

Πέραν τούτου όμως . θα πρέπει πια να δούμε πως η ομάδα , χωρίς κάποιον να βάζει λεφτά , είναι τσίμα τσίμα. Μπορεί βέβαια να κυνηγήσει άλλα έσοδα ( πωλήσεις παικτών , έσοδα από το μάρκετινγκ κ.α.) , αλλά αυτά δεν είναι έσοδα στα οποία θα μπορέσεις να βασιστείς σταθερά και δεν είναι και αυτά που θα κάνουν τη διαφορά.

Τη διαφορά θα κάνει κάποιος με λεφτά.

Δε χρειάζεται να είναι κάποιος εκατομμυριούχος ( φυσικά θα ήταν τέλειο )  για να βοηθήσει την ομάδα. Φανταστείτε να έρθει κάποιος που  θα βάζει 200-300 χιλιάρικα. Αυτόματα αυτά είναι εξτρά χρήματα που η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει όπως θέλει.

Η σημαντικότερη επιτυχία της διοίκησης, κατά την άποψη μας, είναι το γεγονός ότι, αν υποθέσουμε πως υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος, όχι κάποιος που θέλει να κάνει τη λεζάντα του, που θέλει να ασχοληθεί με την ομάδα, ξέρει ότι απέναντι του θα έχει κάποιους ανθρώπους με την αντίστοιχη σοβαρότητα και φερεγγυότητα. Κάποιοι που πλέον με επίσημα έγγραφα θα του αποδείξουν τι χρωστάμε, ποιο είναι το πλάνο της ομάδας και που θα μπορούν να αποτελέσουν τον διοικητικό κορμό και στην νέα εποχή.

 

 

* Για όσους αναρωτιούνται που βρήκαμε τα στοιχεία , η απόφαση είναι πλέον δημόσιο έγγραφο. Όποιος ψάχνει , βρίσκει…

 

 

 

 

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Μπράβο Planet πολύ καλή δουλειά για άλλη μια φορα.
Θα μου επιτρέψεις μερικές παρατηρήσεις-απορίες που έχω διαβάζοντας το κείμενο.
1. Οι δόσεις εφόσον δεν περιλαμβάνονται οι μήνες Ιουλίου,Αυγούστου και Σεπτεμβρίου στα 4 χρόνια είναι 4Χ9=32 και όχι 44.
2. Εφόσον πληρώσουμε το 2013-2014 100 χιλιάρικα, 2014/15, 2015/16 και 2016/17 500 χιλιάρικα και τον τελευταίο χρόνο 300χιλ αυτά κάνουν 100+3Χ500+300=1,9εκ και όχι 1,35εκ όπως γράφεις άρα κάτι δεν είναι σωστό.
3. Έχω την εντύπωση, μπορεί να κάνω και λάθος, ότι όποιος δεν μπήκε στην ρύθμιση δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει με αυτή (πχ Σκορδίλης). Απλά για τον διάστημα που διαρκεί η ρύθμιση, 4 χρόνια περίπου δηλαδή, δεν μπορεί να κάνει τίποτα και δεν μπορεί να πάρει τίποτα. Απλά μετά από αυτό το διάστημα, μπορεί να επανέλθει ζητώντας τα λεφτά. Επαναλαμβάνω δεν είμαι σίγουρος για αυτό.

Sotiris

Ουπςςςς!!!!
Συγνώμη για το λάθος Night, βλέπεις η βιασύνη να γράψω, με μπέρδεψε με το ποδοσφαιρικό φόρουμ!
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, από ότι καταλαβαίνω τα νούμερα που αναφέρεις είναι γραμμένα κάπου και δεν κάνεις εσύ τους υπολογισμούς οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε αμφισβητώ.
Υποθέτω αυτά θα αναφερθούν και αύριο από την ΚΑΕ.
Μπράβο και πάλι για τις πληροφορίες σου και τα άρθρα σου.

experience

Η διοίκηση φάνηκε ότι κινήθηκε συστηματικά και μεθοδικά, δεν άφησε το θέμα στην τύχη του και είχε αποτέλεσμα. Μένει να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα και στο μέλλον.

skoraris

πολύ καλή ανάλυση night! πλέον ας γίνουμε και οι οπαδοί ρεαλιστές. θέλω να πω ότι αν μας προέκυπτε μια πώληση αλλά Παπανικολάου τώρα θα ήταν ζάχαρη. 1.000.000 = 500.000 x 2 χρόνια δόσεις του 99!! Μεγάλη υπόθεση!. Πάντως για τον βεζε δεν παίζει…. Μάλλον υπάρχει προαποφασισμένη ρήτρα η οποία δε θα είναι και τόσο μεγάλη. Αλλά ότι πάρουμε πλέον από παίκτες είναι καλό….

xaris

Αρβανίτης στην αυριανή συνέντευξη τύπου :

Παιδιά δεν έχω να πω κάτι….μπείτε στο site Basketballaris.gr τα λέει εκεί ο Night :-p

Τέλειο !

komakos

ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ…

Guardiola3

Η διοικηση δειχνει ωριμοτητα μεχρι τωρα γιατι δεν μπορει να κανει κ αλλιως…σε 3 χρονια που ολα τα χρεη θα ειναι μειωμενα και θα τελειωνουν τα συμβολαια Μποχωριδη Βεζενκοφ θελω να τη δω.Να μη μου φαιρνει παλι ακριβα αμερικανακια και να μη παρασυρεται απο το κοσμο για ακριβα συμβολαια Ελληνων παικτων. Με ενα προπονητη που να αναδεικνυει νεαρους και να μπορει μεσα στο γηπεδο να διαβαζει το παιχνιδι και με 2 αμερικανακια στυλ Οιλκινσον ωστε να τους πουλας μεςτα απο 2 σαιζον τοτε νομιζω και τιτλος θα ερει και η ομαδα δεν θα εχει χρεη και ο κοσμος θα ειναι ευχαριστημενος