πρεπει να μας προβληματισει ολους η εμφανιση αυτη .ωραιος ο κοεν σε ολο το παιχνιδι αλλα εχουμε την μπαλα ολη η επιθεση δικη μας 3 δευτερολεπτα για τους αλλους.με ενα σουτ στο τελευταιο δευτερολεπτο μπει δε μπει κερδιζουμε ειμαστε μπροστα ενα ποντο και οι αντιπαλοι δεν κανουν φαου.στα 13 δευτερα ριχνει τριποντο ο κοεν απο τα 8 μετρα. αν δεν εμπαινε εμεναν 13 δευτερολεπτα για τους αλλους και με καλαθι τελος το παιχνιδ χασαμε..τι ειπε ο πριφτης για αυτην την επιθεση ηθελα να ξερα.αν και παλι δεν ακολουθησαν τις οδηγιες εχει προβλημα πειθαρχιας στην ομαδα.αν ειπε να σουταρουμε οποτε βρουμε σουτ τοτε εχει προβλήμα αυτος.
Ήταν ρίσκο, και μάλλον αχρείαστο, δεν ξέρω, το πίστεψε και του βγήκε. Πιο μεγάλο προβληματισμό προκαλεί ότι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πολλά ρημπάουντ και επιθετικά για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε κανείς που να κάνει κάτι, μόνο ο Μακνιλ (ελπίζω να μην έχει τίποτα, δεν είμαστε για τέτοια τώρα) κάποια στιγμή ξύπνησε και ύστερα ο Μούρτος και ο Κοεν. Επιθετικά κανείς ενώ οι άλλοι έκαναν πάρτι. Ρε Γουότερς, δύο φορές λάθος στο τέλος;
GOUNAS1914
7 years ago
Τα εύκολα δύσκολα κάναμε σήμερα. Στο τέλος εβγαλα μια ανακούφιση και για την νίκη αλλά και ότι είδα τον μακνιλ κατ αρχήν να μην έχει κάτι σοβαρό ( τουλάχιστον αυτό κατάλαβα).
Στα αγωνιστικά ελπίζω αυτό το β ημίχρονο να ήταν μια κακή παρένθεση.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως ότι ή ομάδα σε ματς που πάνε στον πόντο τα κερδίζουμε.
Το πουλεν μου ο Κοέν mvp για σήμερα και ο Γουάιτ.
Θετικοί σε σχέση με αλλά ματς τσουπ και ζαρας.
Mvp και ο κόσμος που ξαναγεμισε το γήπεδο.
Ο Ζάρας με το που δυσκόλεψε το ματς δεν έκανε τίποτα, πρέπει να αρχίσουν να βοηθάνε και αυτοί, δεν γίνεται αλλιώς. Εντάξει, δε σου βγαίνει το σουτ, κάνε κάτι άλλο, ξέρω γω, πάρε κανένα φάουλ, βγάλε πάσες.
Εγώ πιστεύω πως Ζάρας και Τσούπκοβιτς έπρεπε να παίξουν περισσότερο στο β ημίχρονο..Ήταν θετικοί στο πρώτο. Επίσης θεωρώ οτι ο Σίμτσακ ήταν πολύ ώρα μέσα σε σημαντικό σημείο του αγώνα που έψαχνες μια αλλαγή. Ούτως η άλλως και οι άμυνες δεν του βγήκαν.
Ευτυχώς το γλιτώσαμε το έμφραγμα.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Στεάουα είναι κακή ομάδα και στο Βουκουρέστι θα φάνε 15 πόντους το λιγότερο,αν είμαστε τουλάχιστον στα στάνταρ μας.Η κούραση και η πίεση των προηγούμενων αγώνων δεν βγήκε στο Λαύριο και βγήκε μαζεμένη σήμερα.Ελπίζω να μην έχει κάτι ο Μακνιλ που δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό.Πάντως μου κόπηκαν τα πόδια.
Πρέπει να καθαρίσουμε νωρίς το παιχνίδι των Τρικάλων γιατί με νίκη μέσα στη Μπάνβιτ είμαστε φαβορί για την 2αδα μην πω για την 1η θέση.
Tiger
7 years ago
ο κοεν ενιωσε σιγουρος, πηρε το ρισκο και δικαιωθηκε. αν δεν εμπαινε θα ακουγε τα εξ αμαξης. οπως και να χει το κουμπωσε τη καταλληλη στιγμη. μαν οφ δε ματς ο τζεικ και συνεχιζουμε. οσο για την στεαουα προκειται για μια ομαδα που βασιζεται στο φυσικαλ γκειμ και το στυλ της θυμιζει μπασκετ του δρομου με υπογεια λει απς κτλ.
ας ελπισουμε να μην επαθε κατι σοβαρο ο μακνιλ
Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν ελάχιστες οι επιθέσεις που γίναν υπο καλές προυποθέσεις. Έστω ελεύθερο σουτ από καλό σουτερ..Πήρε ωραία τη μπάλα, ήταν μακριά ο παίκτης του, ήταν και σε καλή μέρα, και τέλος. Το πρόβλημα είναι οτι προβληματιζόμαστε λίγο στο σετ παιχνίδι. Αν δεν μας βγούν οι άμυνες και δεν τρέχουμε όταν παίρνουμε το ριμπάουντ, έχουμε ενα θεματάκι που σήμερα με προβλημάτισε αρκετά.
Σου λέει ότι δε χρειαζότανε και μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στη Στεάουα να διεκδικήσει στα ίσια ένα ματς που το είχε 99% χαμένο. Ένα σουτ στην εκπνοή να κάνεις και τα 3 δευτερόλεπτα σχεδόν περάσανε. Γούσταρα απίστευτα όταν μπήκε αλλά ήταν αχρείαστο. Τώρα εντάξει, το πήρε πάνω του, αφού του βγήκε, όλα καλά.
Βέβαια για να τα λέμε όλα, και οι άλλοι μάλλον δε θα περιμένανε, θα κάνανε φάουλ και αν δε βάζαμε μία βολή θα είχαμε πάλι πρόβλημα οπότε, τέλος πάντων, αφού μπήκε.
Υπάρχει και η εντολή “πίεση για κλέψιμο και στα 12″, 10″ φάουλ μιας και υπάρχει αρκετός χρόνος για φυσιολογική επίθεση”, πρώτη φορά το βλέπεις; Το έχουμε κάνει κι εμείς. Το φυσιολογικό φυσικά θα ήταν να εξαντλούσαμε την επίθεση από την πλευρά μας. Κι εντάξει, μην ξαναγράψεις το ίδιο…
Εάν χάναμε σήμερα η ευθύνη θα ήταν του κόουτς. Καλός, χρυσός αλλά θα είχε ευθύνη. Τόσο για τις αλλαγές που (δεν) έκανε όσο και για την επίθεση με το 3ποντο του Κοέν.
Πάλι καλά που δε στράβωσε το σημερινό, περισσότερο για λόγους ψυχολογίας. Συνεχίζουμε!
Τελος καλό όλα καλά αλλά οι επιθέσεις στο Β’ ήταν πάλι από συστήματα Ποσειδώνιου όπως και με Λαύριο, ούτε ένα πικ εν ρολ Ρέ παιδί μου, αλλαγή πέντε αργές πάσες δεν βγαίνει τπτ και η μπάλα στον Μακνιλ ή στον Ουαιτ να παίξουν μόνοι τους…. Ελπίζω να ήταν ένα καλό ηλεκτροσοκ…… Ο Χάγκινς είχε κάτι? Τον πονούσε κάνα στομαχι πάλι?
giannisaris81
7 years ago
Το σημαντικο του αγωνα ηταν οτι σηκωθηκε ο μακνιλ…τρομαξα πολυ σε αυτη τη φαση.
Ελπιζω να ειναι καλα.
Απο εκει και περα στο σετ παιχνιδι εχουμε θεμα…ολοι περιμενουν τον μακνιλ…επισης οι παιχτες δεν φαινονται φρεσκοι…και μιλανε συνεχεια για κουραση..δε το καταλαβαινω αυτο..απο τωρα κουραση?νωρις δεν ειναι?
παλι καλα που δεν χτυπησε ασχημα ο Μακ Νηλ… με κοψε την ανασα όπως επεσε…
Kostas Aris
7 years ago
λογια του κοουτς μετα το παιχνιδι για το σουτ κοεν…
Ο παίκτης του έμεινε λίγο πίσω, βρήκε ευκαιρία και σούταρε. Είναι κάτι που το θέλαμε.
ασχολιαστο.
The_Emperor_Is_Dead
7 years ago
Πρίν ακόμη πληκτρολογήσω για να φορτώσω το site ήξερα ότι η γκρίνια θα πηγαίνει σύννεφο!Για τα συστήματα,τις αλλαγές,γιατί να σουτάρει ο ένας,γιατι δεν δίνει πάσα ο άλλος,δεν υπάρχει πλάνο,δεν πάει το ένα,δεν πάει το άλλο!Οκ,ναι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν χάλια,ναί παραλίγο να χάναμε,ναι κολήσαμε περισσότερες φορές σε επίθεση και άμυνα,αλλά ξέρετε,παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ,όχι μόνο εμείς!
Εχουν και οι άλλοι εγωισμό,μπασκετική περηφάνια,υπάρχουν μέρες που ομάδες χειρότερες απο μας,θα είναι καλύτερες και θα μας κερδίσουν!Και κυρίως,όπως παλεύουμε εμείς,παλέυουν και εκεινές!Και το κυριοτότερο,όλες οι ομάδες,καλές ή κακές,έχουν εγωισμό,όταν χάνεις στο ημίχρονο με 42-25,πάς στα αποδυτήρια και φτιάχνεις “εγωισμό” να μπέις τουλάχιστον να πολεμήσεις και άς χάσεις!Και αυτό έκαναν απόψε οι Ρουμάνοι
!Παίξαμε χάλια,αλλά κερδίσαμε!Εγώ αυτό κρατάω!Όπως και το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο!Η ζωή συνεχίζεται,περαστικά στον Μακνίλ που ήταν πολύ άστοχος απόψε,αλλά αυτά έχει το μπάσκετ!Μέρες μπαίνουν,μέρες βγαίνουν!Τα λέμε το Σαββατο με τα Τρίκαλα!
Δεν είδα κανένα κακοπροαίρετο σχόλιο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως όλοι χαιρόμαστε που κέρδισε η ομάδα ΑΛΛΑ σήμερα έγιναν μερικά σοβαρά λάθη και επισημαίνουμε όσα από αυτά νομίζουμε.
Bλέπεις πουθενά να λέω για κακοπροαίρετα σχόλια;Μίλησα για γκρίνια,άλλο το ένα άλλο το άλλο;Μην παραφράζει ότι γράφω!Αν ήταν να μιλήσω για κακοπροαίρετα σχόλια,θα το έγραφα επακριβώς
Ούτε έκανες λόγο για κακοπροαίρετα σχόλια,ούτε όμως η κριτική στα κακώς κείμενα ταυτίζεται με την έννοια που έχει η λέξη ”γκρίνια”.Ειδάλλως ας γίνουμε στρουθοκάμηλοι κρύβοντας τα κεφάλια μας στην άμμο και όλα Ο.K.
Δεν περίμενα εύκολο παιχνίδι σήμερα και δεν ξέρω γιατί μιλούσαν κάποιοι για 20άρες, 30άρες κτλ. Μόνη αιτιολόγηση ότι η ομάδα ήταν από την Ρουμανία δεν λέει κάτι. Είδα το τελευταίο δεκάλεπτο επειδή δούλευα οπότε μπορείτε να με βληθήσετε για την συνολική εικόνα του αγώνα. Βλέποντας πάντως τον ΜακΝιλ (να είναι καλά) μερικές φορες να ορμάει εναντίον 3-4 και χωρίς να είναι καν κανείς για ριμπάουντ κάνοντας κάτι προσπάθειες χωρίς ελπίδα (όχι απλά δύσκολες που πολλές φορές τα καταφέρνει) μου θυμίζει τον Κίκι Κλαρκ κι εκείνον τον αγώνα που ο Ματσόν μάλλον του είπε “πάρε τη μπάλα μη δίνεις πάσα ποτέ και κάνε ό,τι σου έρθει μέχρι να μπει”. Ο Καλαϊτζής από τον πάγκο φώναζε “enough”! Ήταν τραγικό και φαντάσου πόσο “έσκασε” για να μην κρατηθεί. Κι είχε δίκιο, τραγικός ήταν ο Ματσόν στην προκειμένη. Θυμάστε σε ποιον αγώνα ήταν;;; Δεν συγκρίνω φυσικά, ο ΜακΝιλ αν και αρκετά άστοχος μέχρι τώρα είναι ηγέτης. Θα τον ήθελα λίγο πιο λογικό. Ο Γουότερς έκανε τίποτα; Είδα μόνο τα αχαρακτήριστα λάθη στο τέλος. Κι ο Πρίφτης είπε ότι στο ένα έφταιγε ο Κοέν που ζητούσε την μπαλα(!). Δηλαδή αν κάποιος προσπαθεί να πάρει θέση και ζητάει τη μπάλα αλλά δεν περνάει, εγώ την πετάω και φταίει ο άλλος. Κι είμαι κι ο play maker. Μάλιστα… Η αστοχία δεν με πειράζει αλλά αυτά τα λάθη ναι. Γενικά προτιμώ τον Ξανθόπουλο μέσα (φαντάζομαι όχι μόνο εγώ), κι αυτό δεν είναι θετικό. Συγχαρητήρια πάντως για τη νίκη, ετοιμάζομαι για Αλεξάνδρειο το Σάββατο!
Λες να ήταν ο Σκέιλς; Τον Καλαϊτζή να φωνάζει στον Ματσόν το θυμάμαι πάντως, το έδειχνε στην τηλεόραση το παιχνίδι και το είχαν σχολιάσει. Θα σκάσω τώρα…
Ενταξει, καναμε τα ευκολα δυσκολα και μας βγαλανε την πιστη αλλα οταν ακουω απο πισω μου τυπους να βριζουν τους παικτες μας και να καταριουνται τον μακνιλ να χασει ολη τη σεζον γιατι και καλα ειναι αμπαλος με κανει να αναρωτιεμαι αν ειναι οντως αριανοι η αν ειναι λοβοτομημενοι, ελεος με τους καφρους πια!
ε καλα δεν τον ξερεις τον αριανο? προπονητες της κερκιδας… η ομαδα με τις συνεχομενες νικες εχει δωσει μεγαλες προσδοκιες στον κοσμο και ορισμενοι καθονται στην γωνια να γινει η γκελα και να κραξουν,, χρονια υπαρχουν αυτα
όπως υποψιαζόμουν αυτή η στεάουα πολύ ύπουλη ομάδα, θα το πω κ ας με κοροϊδέψετε θεωρώ πως κάνανε οικονομία δυνάμεων στο πρώτο ημίχρονο επίτηδες γνωρίζοντας πως ο Άρης είναι κουρασμένος αλλά θα μπει φορτσάτος στη αρχή. μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την χάσανε την ελπίδα τους(αν κρίνω από τις φάτσες τους) ότι θα μπορέσουν να γυρίσουν το ματς αλλά την αναπτέρωσε αυτός ο lee(καλό παιχτάκι) και ο Άρης που έδειχνε τελείως πεσμένος.
η πτώση του μακ νιλ, που ελπίζω ναναι καλά ο άνθρωπος μας έκοψε την χολή, ουσιαστικά βοήθησε την ομάδα γιατί άρχισε ακόμα πιο φανατικά να φωνάζει ο κόσμος.
ναναι καλά κ αυτό θα είναι το σημαντικότερο όλων.
ο πρίφτης είναι φοβερός ισορροπιστής εγώ αυτό έχω καταλάβει. κ ας ρισκάρει κάποια πράματα προκειμένου να κρατάει τους παίκτες ενωμένους. στο κάτω κάτω του βγαίνει.
giannisaris81
7 years ago
Μια λεπτομερια ειναι οτι στη τελευταια επιθεση που θα μας καναν φαουλ οχι μονο εβαλε μεσα τον τσουπ αλλα εδωσε εντολη να παρει αυτος τη μπαλα και να παει στις βολες!!Με βαση αυτο αλλα και τις δηλωσεις του την ξεχναμε την αλλαγη παιχτη.Ετσι θα παμε και οτι βγει.Λαθος για μενα και αυτο φαινεται στο Χαγκινς που τα εχει φτυσει απο το πολυ ξυλο.Αλλα οκ ο κοουτς λογικα κατι παραπανω θα ξερει!!
Πηγα στη θυρα1 στο ημιχρονο και μιλησα με φιλο μου δημοσιογραφο και μου ελεγε οτι μιλησε με τον Πριφτη και του ειπε οτι καταλαβαινει το θεμα στο 5 και οτι εαν αποφασισει να αλλαξει καποιον παικτη αυτος θα ειναι ο Τσουπκοβιτς. Βεβαια στο ερωτημα γιατι δεν το εχει ηδη κανει, απαντηση δε πηρα….
panos73
7 years ago
Πιστεύω οτι αλλες ομαδες ή η περσινη δικη μας, το χθεσινο παιχνιδι θα το εχαναν εκει που εφτασε, ομως μπραβο τους που κρατησαν και καταφεραν να το παρουν.Ο Πριφτης εχει κανει πολυ καλη δουλεια στον τομεα ψυχολογια και εχει καταφερει να δεσει τους παικτες να τους κανει πραγματικη ομαδα να παιζουν για τον Αρη για τον κοσμο και γιαυτον τον ιδιο τον Πριφτη .Το κοουτσαρισμα του ομως δεν μου αρεσει,οι λογοι εχουν αναφερθει και απο πολλους αλλους εδω μεσα δεν θα κατσω να τους επαναλαβω.Το μονο που θα αναφερω ειναι οτι στο τριτο δεκαλεπτο και ενω οι ρουμανοι μας κανουν μεσα σε λιγοτερο απο 2 λεπτα ενα 7-0 ο προπονητης μας δεν παιρνει ταιμ αουτ για να ξυπνησει την ομαδα και αφηνει να συνεχιζεται αυτη η αρνητικη εμφανιση η οποια οδηγησε τελικα σε ενα επιμερους 24-8 στο τελος του δεκαλεπτου.
κατά την γνώμη μου ο Πρίφτης έχει πολλά θετικά στοιχεία αλλά δν είναι φτασμένος ακόμα. πιστεύω οτι θα γίνει φτασμένος μέσα στον ‘Αρη( κ για έναν περίεργο λόγο δν με χαλάει εμένα αυτό) γιατί τον βοηθάει ο μπασκετικός φίλαθλος κόσμος να αντιλαμβάνεται τα λάθη του. νομίζω οτι σε σχέση με πέρσι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.
Solaris
7 years ago
Καλησπέρα σε όλους! Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων νομίζω είναι είναι πιο κοντά σε αυτή του 1ου ημιχρ. και όχι του 2ου. Η κούραση είναι δικαιολογία μεν αλλά θα μας κοστίσει αν δεν προσαρμοστεί η ομάδα… Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το ο Χάγκινς συνεχίζει να είναι υποτονικός σε σχέση με τις πρώτες εμφανίσεις του… νομίζω γι’ αυτό και ο Πρίφτης τον άφησε στον πάγκο στα τελευταία λεπτά καθώς ήταν “αλλού”. Ο Ζάρας έχει θέληση και επιθετικότητα…αλλά πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο ρόλο του και να παίξει πιο έξυπνα για να προσφέρει… αν συνεχίζει και παίζει με το ίδιο στυλ που έπαιζε πέρσι…θα έχει πρόβλημα…τώρα αν στα 28 του μπορεί να αλλάξει νοοτροπία…ο Πρίφτης ξέρει!
Με τον Γουότερς δεν νιώθω καμία σιγουριά, ειδικά στα τελευταία λεπτά παρακαλούσα να πάρει μπάλα ο Ξανθόπουλος. Έχει κάνει κρίσιμα “άκυρα” λάθη και λάθος επιλογές στα ως τώρα παιχνίδια….και αν κάνει τέτοια λάθη το βασικό point guard σου… Ευτυχώς βάζει τις βολές.
Μακάρι να συνεχίζει η ομάδα να κερδίζει όμως, να υπάρχει βελτίωση και να μην χρειαστεί να γίνει καμιά προσθήκη! Καλύτερα έτσι…παρά σαν την ΑΕΚ… Μπράβο στον κόσμο, ραντεβού το Σάββατο!
dionisios
7 years ago
Το πρόβλημα ξεκινά από τον Πρίφτη. Δεν μπορεί να κουτσάρει …Κολλάει το μυαλό του, όπως και πέρσι.Οι ρουμάνοι ολο το 2ο ημίχρονο έπαιζαν το ίδιο στυλ.Κάνε κάτι να αλλάξεις ρυθμό.Η ομάδα δεν έχει σύστημα παιχνιδιού.Αλήθεια ο Γουότερς τι οδηγίς είχε στις τελευταίες επιθέσεις;;Τον έβλεπα να μην ξέρει τι να κάνει με την μπάλα.Οποιος παίρνει την μπάλα κάνει ότι του αρέσει (πλην Ξανθόπουλου).Η τελευταία επίθεση χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πλάκα μας κάνεις ρε Κοέν;; Από τα 8 μέτρα τρίποντο με τόσα δευτερόλεπτα ακόμη;;;; Αλλοπρόσαλλα σχήματα. Αλήθεια τι πρόσφερε ο Σίμτσακ στο συκεκριμένο παιχνίδι κι έπαιξε τόσο σε κρίσιμο σημείο;;;;;Θυμήθηκε να βάλει τον Τσούπκοβιτς στο τέλος….γιατί;;;;;;;;; πάλι καλά που ο Μακνηλ έκοψε τη μπάλα και δεν χτύπησε. Ας λένε μερικοί για γκρίνια. Η κριτική σε βοηθά να γίνεις καλύτερος. Η ομάδα χρειάζεται ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ όχι βοηθό
Ρε παίδες, έλεος με την φάση του Κοέν! Δηλαδή να τον κράζουμε ενώ έβαλε το τρίποντο..Το νιώσε και το βαλε! Φαινότανε κιόλας οτι θα μπει..Ήταν απο τις λίγες καλές φάσες που είχαμε στο δευτερο ημίχρονο. Δεν παίζουμε βιντεοπαιχνίδι για να βγαίνουν όλα όπως τα σχεδιάζουμε..Εντέλει θα έμενε και χρόνος γυρω στα 5 δευτερόλεπτα για τους άλλους ακόμα και αν εκμεταλευόμασταν όλο τον δικό μας χρόνο. Εγώ πιστεύω οτι αν παίρναμε ολη την επίθεση και δεν έβγαινε κατι αξιόλογο, θα λέγατε ΄΄ρε τον φλωρο το κοεν που δεν πηρε το ελεύθερο τρίποντο” (που δεν ηταν και απο τα 8 μέτρα).
ασε φιλε τρια δευτερα εμεναν για τουσ αλλους και αν σουταρε στο τεκευταιο δεευτερολεπτο της επιθεσης ουτε αυταα θα τους εφταναν.αν θα το χανε και εχανες το παιχνιδι τοτε τι θα ελεγες?
Για την ακρίβεια θα απομέναν 4.5 αν φτάναμε το χρονόμετρο στο 0 από τα 24..Αδερφέ συνήθως όταν πηγαίνεις στο τελευταίο sec των 24 (γιατί αυτό καταλαβαίνω οτι ήθελες εσύ) συνήθως δεν βγαίνει και πολύ καλα..Σε καθε περίπτωση είναι και θέμα φιλοσοφίας. Το γεγονός είναι οτι ο Κοεν το χλάτσωσε και δεν χάσαμε. 5 σερί νίκες και πάμε για την 6η.
το προβλημα δεν ειναι αν μπηκε η οχι αλλα το οτι ο καθενας κανει οτι θελει και μαλιστα τα τελευταια δευτερολεπτα σε καθε ματς.παντα στο τελος λειπει το μυαλο.ειναι θεμα χρονου να τα πληρωσουμε και να κλαιμε οπως ο ρασιτς οπως ειπε και ο φιλος παραπανω. απο αυτα τα λαθη (βλεπε γουοτερς που σε καθε κρισιμο ματς στο τελος παντα θα κανει λαθος )
κεγώ είχα απορήσει γιατί κρατάει τον σίμτσακ τόση ώρα ,αλλά όταν το ξαναείδα σήμερα το ματς κ από το σπίτι, τα 2-3 καλάθια που έβαλε ο μακνιλ όταν αυτοί πήραν προβάδισμα ήταν γιατί του έκανε χώρο ο Σίμτσακ. επίσης άρχισε να διορθώνεται κ το πρόβλημα με τα ριμπάουντ κ αυτό πάλι γιατί έπεσε επιχείρηση σκούπα-σίμτσακ.
μετά το ταιμ αουτ με λάθος συνεννόηση με τον μακ νιλ ο σιμτσακ κάνει λάθος πάσα, τον κρατάει μέσα για ακόμα μια επίθεση κ μετά τον βγάζει έξω με την πρώτη ευκαιρία.
για μένα κράτησε πολύ ώρα τον χάγκινς
το θέμα είναι όπως αναφέρθηκε κ από άλλους είναι γιατί δν έβγαινε και κανά πιο ωραίο σύστημα.
Ειπα αυτη τη φορα να μη σχολιασω για το ματς, αλλα διαβαζοντας τα σχολια δεν αντεξα…
Ελεος ρε μαγκες πια με τον Κοεν! Αντι να πειτε μπραβο το παιδι που πηρε το σουτ και μας εδωσε τη νικη, εχω την αισθηση οτι θα προτιμουσατε να το ειχε χασει ωστε να δικαιωθειτε!
Και οσοι δε γουσταρετε τον Πριφτη, μη το δειχνετε τοσο εντονα οτι θα θελατε να χασει η ομαδα κανα δυο ματς για να δικαιωθει ο εγωισμος σας! Οσο καλα και να παει η ομαδα φετος, εσεις θα τον περιμενετε παντα στη γωνια.
Υ.Σ. Ευτυχως που στα ευρωπαϊκα ματς τραγουδαμε συνθηματα για τον ΑΡΗ και δεν τα ξεχναμε… μιας που οι καφροι δε βριζουν μανες!
Δεν είναι ότι δε γουστάρουμε τον Πρίφτη. Είναι λίγος για τον Αρη και φαίνεται συνεχώς.και φυσικά δεν παρακαλάμε να χάσουμε. Τι μας πέρασες ;;Απλά έχουμε άλλη γνώμη από εσάς. Πειράζει;;;;; και ξέρουμε και πέντε πράγματα από μπάσκετ ορισμένοι.(παίξαμε σε ομάδες κλπ) Εγώ που είμαι παλιός και βλέπω τον ΑΡΗ από το 1979 κι έχω δει σπουδαία πράγματα παρατηρώ πρόβλημα στην ψυχολογία. Μην ζητάτε πολλά, τι να κάνουμε οι άλλοι είναι πιο πλούσιοι,κ.αντε υπομονή κλπ. Με αυτά τα μυαλά δεν θα γινόταν ποτέ η αυτοκρατορία. πάντα να ζητάς το καλύτερο κι ας μην το πετύχεις…ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ
…και γω βλεπω τον ΑΡΗ απο το ’85. Δεν ειναι εκει το θεμα… αλλωστε ολοι μας γνωριζουμε απο μπασκετ. Η αυτοκρατορια τελειωσε, δεν υπαρχει. Το μπασκετ αλλαξε και για να πας ψηλα, αλλαξε και ο τροπος. Δεν κακιζω κανεναν, καλως ή κακως οσοι μεγαλωσαμε με εκεινη την ομαδα, εχουμε και απαιτησεις.
Απλα θεωρω οτι στα βηματα που γινονται, ο Πριφτης παιζει το ρολο του. Και εγω τσατιστηκα προχθες που κολλησε το μυαλο του. Αλλα τα ματς τα παιρνει… ματς που τα χαναμε μεχρι περισυ. Και ο Γιαννακης π.χ. να ερθει και ο Μπλατ να γυρισει, παλι καποιες στιγμες θα κολλαει το μυαλο τους και παντα καποιοι θα κραζουν ειτε κερδιζουμε, ειτε χανουμε.
Και ποιος μας λεει οτι το βημα-βημα του Λασκαρη δε σημαινει οτι σε 2 χρονια τα χωσει για να φερει μεγαλο προπονητικο ονομα. Σε αυτο το βημα που βρισκεται η ομαδα ο Πριφτης ειναι πολυ καλος. Στο επομενο μεγαλο βημα μακαρι να τον διαδεχθει καποιος μεγαλυτερος προπονητης, οπως και τους σημερινους παιχτες θα τους διαδεχθουν καποιοι καλυτεροι!
Υπάρχουν και ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και έχουν και κακές βραδιές, και χάνουν από υποδεέστερες ομάδες και οι προπονητές τους (που κοστίζουν όσο πολλες φορές ο Άρης) κολλάνε, παίκτες δεν αποδίδουν (παλι πολλές φορές ο Άρης) και συνεχίζουν. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, και η ζωή συνεχίζεται. Τι να κάνουμε; Που να ήμασταν και ΤΣΣΚΑ δηλαδή που με 40 εκατομμύρια δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ας χαλαρώσουμε και λίγο.
giannisaris81
7 years ago
Σωστος ο φιλος vayio.Το πηρε και το εβαλε δεν του αξιζει το πεσιμο του κοεν. Μπορει να ειναι και ενα σουτ που θα τον ανεβασει σε ολη την υπολοιπη χρονια.Εδειξε ψυχη και ας ηταν αμφιλεγομενη στη θεωρια η επιλογη του δικαιωθηκε και δε μπορει κανεις να του πει τιποτα παρα μπραβο!
Οσο για τον κοουτς η ομαδα με αυτον εχει ανεβει…και εμενα μερικες φορες μου φαινονται καποιες επιλογες του περιεργες αλλα του αξιζει εμπιστοσυνη και η οποια κριτικη να ειναι καλοπροαιρετη.
Καλα τα λέει ο vayio 🙂 Η ομάδα θέλει στήριξη, γιατί χρειάζεται χρονο για να αποδώσει αυτό που μπορεί και ήδη παρότι είναι αρχή αποδίδει πολύ καλα! Ο Κοέν έκανε πολύ καλό παιχνίδι και αυτό το σουτ μας κλείδωσε τη νίκη! Το μπάσκετ θέλει και ρίσκο, δεν είναι όλα τυποποιημένα. Οι παίχτες έχουν προσωπικότητες και παίρνουν πρωτοβουλίες. Δεν αποφασίζει για όλα μόνο ο κόουτς. Πάμε για νίκη με τα Τρίκαλα!
πρεπει να μας προβληματισει ολους η εμφανιση αυτη .ωραιος ο κοεν σε ολο το παιχνιδι αλλα εχουμε την μπαλα ολη η επιθεση δικη μας 3 δευτερολεπτα για τους αλλους.με ενα σουτ στο τελευταιο δευτερολεπτο μπει δε μπει κερδιζουμε ειμαστε μπροστα ενα ποντο και οι αντιπαλοι δεν κανουν φαου.στα 13 δευτερα ριχνει τριποντο ο κοεν απο τα 8 μετρα. αν δεν εμπαινε εμεναν 13 δευτερολεπτα για τους αλλους και με καλαθι τελος το παιχνιδ χασαμε..τι ειπε ο πριφτης για αυτην την επιθεση ηθελα να ξερα.αν και παλι δεν ακολουθησαν τις οδηγιες εχει προβλημα πειθαρχιας στην ομαδα.αν ειπε να σουταρουμε οποτε βρουμε σουτ τοτε εχει προβλήμα αυτος.
Ήταν ρίσκο, και μάλλον αχρείαστο, δεν ξέρω, το πίστεψε και του βγήκε. Πιο μεγάλο προβληματισμό προκαλεί ότι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο χάσαμε πολλά ρημπάουντ και επιθετικά για μεγάλο διάστημα δεν υπήρχε κανείς που να κάνει κάτι, μόνο ο Μακνιλ (ελπίζω να μην έχει τίποτα, δεν είμαστε για τέτοια τώρα) κάποια στιγμή ξύπνησε και ύστερα ο Μούρτος και ο Κοεν. Επιθετικά κανείς ενώ οι άλλοι έκαναν πάρτι. Ρε Γουότερς, δύο φορές λάθος στο τέλος;
Τα εύκολα δύσκολα κάναμε σήμερα. Στο τέλος εβγαλα μια ανακούφιση και για την νίκη αλλά και ότι είδα τον μακνιλ κατ αρχήν να μην έχει κάτι σοβαρό ( τουλάχιστον αυτό κατάλαβα).
Στα αγωνιστικά ελπίζω αυτό το β ημίχρονο να ήταν μια κακή παρένθεση.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως ότι ή ομάδα σε ματς που πάνε στον πόντο τα κερδίζουμε.
Το πουλεν μου ο Κοέν mvp για σήμερα και ο Γουάιτ.
Θετικοί σε σχέση με αλλά ματς τσουπ και ζαρας.
Mvp και ο κόσμος που ξαναγεμισε το γήπεδο.
Ο Ζάρας με το που δυσκόλεψε το ματς δεν έκανε τίποτα, πρέπει να αρχίσουν να βοηθάνε και αυτοί, δεν γίνεται αλλιώς. Εντάξει, δε σου βγαίνει το σουτ, κάνε κάτι άλλο, ξέρω γω, πάρε κανένα φάουλ, βγάλε πάσες.
ποιος ζαρας και τσουπκοβιτς???????????????/
Αυτό λέω και εγώ.
Εγώ πιστεύω πως Ζάρας και Τσούπκοβιτς έπρεπε να παίξουν περισσότερο στο β ημίχρονο..Ήταν θετικοί στο πρώτο. Επίσης θεωρώ οτι ο Σίμτσακ ήταν πολύ ώρα μέσα σε σημαντικό σημείο του αγώνα που έψαχνες μια αλλαγή. Ούτως η άλλως και οι άμυνες δεν του βγήκαν.
Ευτυχώς το γλιτώσαμε το έμφραγμα.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Στεάουα είναι κακή ομάδα και στο Βουκουρέστι θα φάνε 15 πόντους το λιγότερο,αν είμαστε τουλάχιστον στα στάνταρ μας.Η κούραση και η πίεση των προηγούμενων αγώνων δεν βγήκε στο Λαύριο και βγήκε μαζεμένη σήμερα.Ελπίζω να μην έχει κάτι ο Μακνιλ που δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό.Πάντως μου κόπηκαν τα πόδια.
Πρέπει να καθαρίσουμε νωρίς το παιχνίδι των Τρικάλων γιατί με νίκη μέσα στη Μπάνβιτ είμαστε φαβορί για την 2αδα μην πω για την 1η θέση.
ο κοεν ενιωσε σιγουρος, πηρε το ρισκο και δικαιωθηκε. αν δεν εμπαινε θα ακουγε τα εξ αμαξης. οπως και να χει το κουμπωσε τη καταλληλη στιγμη. μαν οφ δε ματς ο τζεικ και συνεχιζουμε. οσο για την στεαουα προκειται για μια ομαδα που βασιζεται στο φυσικαλ γκειμ και το στυλ της θυμιζει μπασκετ του δρομου με υπογεια λει απς κτλ.
ας ελπισουμε να μην επαθε κατι σοβαρο ο μακνιλ
ποιος ο λογος να σουταρει μπορεις να μου πεις στα 13 δευτερα απο τα 8 μετρα ?
Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήταν ελάχιστες οι επιθέσεις που γίναν υπο καλές προυποθέσεις. Έστω ελεύθερο σουτ από καλό σουτερ..Πήρε ωραία τη μπάλα, ήταν μακριά ο παίκτης του, ήταν και σε καλή μέρα, και τέλος. Το πρόβλημα είναι οτι προβληματιζόμαστε λίγο στο σετ παιχνίδι. Αν δεν μας βγούν οι άμυνες και δεν τρέχουμε όταν παίρνουμε το ριμπάουντ, έχουμε ενα θεματάκι που σήμερα με προβλημάτισε αρκετά.
θελει 16 δευτερα να τελειωσει κ σουταρει στα 13 τριποντο απ τα 8 …πλακα μας κανεις?
Δε χρειάζεται να επαναλαμβάνεσαι..έχεις ένα point και το καλάβανε όλοι νομίζω
Σου λέει ότι δε χρειαζότανε και μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στη Στεάουα να διεκδικήσει στα ίσια ένα ματς που το είχε 99% χαμένο. Ένα σουτ στην εκπνοή να κάνεις και τα 3 δευτερόλεπτα σχεδόν περάσανε. Γούσταρα απίστευτα όταν μπήκε αλλά ήταν αχρείαστο. Τώρα εντάξει, το πήρε πάνω του, αφού του βγήκε, όλα καλά.
Βέβαια για να τα λέμε όλα, και οι άλλοι μάλλον δε θα περιμένανε, θα κάνανε φάουλ και αν δε βάζαμε μία βολή θα είχαμε πάλι πρόβλημα οπότε, τέλος πάντων, αφού μπήκε.
δεν θα κανανε φαουλ οι αλλοι ηδη ειχαν περασει 11 δευτερολεπτα και απεφευγαν το φαουλ προφανεστατα με εντολη του προπονητη.
Υπάρχει και η εντολή “πίεση για κλέψιμο και στα 12″, 10″ φάουλ μιας και υπάρχει αρκετός χρόνος για φυσιολογική επίθεση”, πρώτη φορά το βλέπεις; Το έχουμε κάνει κι εμείς. Το φυσιολογικό φυσικά θα ήταν να εξαντλούσαμε την επίθεση από την πλευρά μας. Κι εντάξει, μην ξαναγράψεις το ίδιο…
Εάν χάναμε σήμερα η ευθύνη θα ήταν του κόουτς. Καλός, χρυσός αλλά θα είχε ευθύνη. Τόσο για τις αλλαγές που (δεν) έκανε όσο και για την επίθεση με το 3ποντο του Κοέν.
Πάλι καλά που δε στράβωσε το σημερινό, περισσότερο για λόγους ψυχολογίας. Συνεχίζουμε!
Τελος καλό όλα καλά αλλά οι επιθέσεις στο Β’ ήταν πάλι από συστήματα Ποσειδώνιου όπως και με Λαύριο, ούτε ένα πικ εν ρολ Ρέ παιδί μου, αλλαγή πέντε αργές πάσες δεν βγαίνει τπτ και η μπάλα στον Μακνιλ ή στον Ουαιτ να παίξουν μόνοι τους…. Ελπίζω να ήταν ένα καλό ηλεκτροσοκ…… Ο Χάγκινς είχε κάτι? Τον πονούσε κάνα στομαχι πάλι?
Το σημαντικο του αγωνα ηταν οτι σηκωθηκε ο μακνιλ…τρομαξα πολυ σε αυτη τη φαση.
Ελπιζω να ειναι καλα.
Απο εκει και περα στο σετ παιχνιδι εχουμε θεμα…ολοι περιμενουν τον μακνιλ…επισης οι παιχτες δεν φαινονται φρεσκοι…και μιλανε συνεχεια για κουραση..δε το καταλαβαινω αυτο..απο τωρα κουραση?νωρις δεν ειναι?
Δεν είναι μόνο τα συνεχόμενα παιχνίδια, είναι και πως είναι και δύσκολα τα περισσότερα,με ένταση και συνήθως ντέρμπι.
παλι καλα που δεν χτυπησε ασχημα ο Μακ Νηλ… με κοψε την ανασα όπως επεσε…
λογια του κοουτς μετα το παιχνιδι για το σουτ κοεν…
Ο παίκτης του έμεινε λίγο πίσω, βρήκε ευκαιρία και σούταρε. Είναι κάτι που το θέλαμε.
ασχολιαστο.
Πρίν ακόμη πληκτρολογήσω για να φορτώσω το site ήξερα ότι η γκρίνια θα πηγαίνει σύννεφο!Για τα συστήματα,τις αλλαγές,γιατί να σουτάρει ο ένας,γιατι δεν δίνει πάσα ο άλλος,δεν υπάρχει πλάνο,δεν πάει το ένα,δεν πάει το άλλο!Οκ,ναι στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν χάλια,ναί παραλίγο να χάναμε,ναι κολήσαμε περισσότερες φορές σε επίθεση και άμυνα,αλλά ξέρετε,παίζουν και οι άλλοι μπάσκετ,όχι μόνο εμείς!
Εχουν και οι άλλοι εγωισμό,μπασκετική περηφάνια,υπάρχουν μέρες που ομάδες χειρότερες απο μας,θα είναι καλύτερες και θα μας κερδίσουν!Και κυρίως,όπως παλεύουμε εμείς,παλέυουν και εκεινές!Και το κυριοτότερο,όλες οι ομάδες,καλές ή κακές,έχουν εγωισμό,όταν χάνεις στο ημίχρονο με 42-25,πάς στα αποδυτήρια και φτιάχνεις “εγωισμό” να μπέις τουλάχιστον να πολεμήσεις και άς χάσεις!Και αυτό έκαναν απόψε οι Ρουμάνοι
!Παίξαμε χάλια,αλλά κερδίσαμε!Εγώ αυτό κρατάω!Όπως και το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο!Η ζωή συνεχίζεται,περαστικά στον Μακνίλ που ήταν πολύ άστοχος απόψε,αλλά αυτά έχει το μπάσκετ!Μέρες μπαίνουν,μέρες βγαίνουν!Τα λέμε το Σαββατο με τα Τρίκαλα!
Δεν είδα κανένα κακοπροαίρετο σχόλιο. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως όλοι χαιρόμαστε που κέρδισε η ομάδα ΑΛΛΑ σήμερα έγιναν μερικά σοβαρά λάθη και επισημαίνουμε όσα από αυτά νομίζουμε.
Bλέπεις πουθενά να λέω για κακοπροαίρετα σχόλια;Μίλησα για γκρίνια,άλλο το ένα άλλο το άλλο;Μην παραφράζει ότι γράφω!Αν ήταν να μιλήσω για κακοπροαίρετα σχόλια,θα το έγραφα επακριβώς
Ούτε έκανες λόγο για κακοπροαίρετα σχόλια,ούτε όμως η κριτική στα κακώς κείμενα ταυτίζεται με την έννοια που έχει η λέξη ”γκρίνια”.Ειδάλλως ας γίνουμε στρουθοκάμηλοι κρύβοντας τα κεφάλια μας στην άμμο και όλα Ο.K.
Δεν περίμενα εύκολο παιχνίδι σήμερα και δεν ξέρω γιατί μιλούσαν κάποιοι για 20άρες, 30άρες κτλ. Μόνη αιτιολόγηση ότι η ομάδα ήταν από την Ρουμανία δεν λέει κάτι. Είδα το τελευταίο δεκάλεπτο επειδή δούλευα οπότε μπορείτε να με βληθήσετε για την συνολική εικόνα του αγώνα. Βλέποντας πάντως τον ΜακΝιλ (να είναι καλά) μερικές φορες να ορμάει εναντίον 3-4 και χωρίς να είναι καν κανείς για ριμπάουντ κάνοντας κάτι προσπάθειες χωρίς ελπίδα (όχι απλά δύσκολες που πολλές φορές τα καταφέρνει) μου θυμίζει τον Κίκι Κλαρκ κι εκείνον τον αγώνα που ο Ματσόν μάλλον του είπε “πάρε τη μπάλα μη δίνεις πάσα ποτέ και κάνε ό,τι σου έρθει μέχρι να μπει”. Ο Καλαϊτζής από τον πάγκο φώναζε “enough”! Ήταν τραγικό και φαντάσου πόσο “έσκασε” για να μην κρατηθεί. Κι είχε δίκιο, τραγικός ήταν ο Ματσόν στην προκειμένη. Θυμάστε σε ποιον αγώνα ήταν;;; Δεν συγκρίνω φυσικά, ο ΜακΝιλ αν και αρκετά άστοχος μέχρι τώρα είναι ηγέτης. Θα τον ήθελα λίγο πιο λογικό. Ο Γουότερς έκανε τίποτα; Είδα μόνο τα αχαρακτήριστα λάθη στο τέλος. Κι ο Πρίφτης είπε ότι στο ένα έφταιγε ο Κοέν που ζητούσε την μπαλα(!). Δηλαδή αν κάποιος προσπαθεί να πάρει θέση και ζητάει τη μπάλα αλλά δεν περνάει, εγώ την πετάω και φταίει ο άλλος. Κι είμαι κι ο play maker. Μάλιστα… Η αστοχία δεν με πειράζει αλλά αυτά τα λάθη ναι. Γενικά προτιμώ τον Ξανθόπουλο μέσα (φαντάζομαι όχι μόνο εγώ), κι αυτό δεν είναι θετικό. Συγχαρητήρια πάντως για τη νίκη, ετοιμάζομαι για Αλεξάνδρειο το Σάββατο!
Βασικά ο Καλαϊτζής με τον Κλαρκ δεν έπαιξαν ποτέ μαζί.Μάλλον θα ήταν κάποιος άλλος.
Λες να ήταν ο Σκέιλς; Τον Καλαϊτζή να φωνάζει στον Ματσόν το θυμάμαι πάντως, το έδειχνε στην τηλεόραση το παιχνίδι και το είχαν σχολιάσει. Θα σκάσω τώρα…
Δε θυμάμαι με σιγουριά για ποιον έλεγε “enough” o Καλαίτζης,ωσστόσο εκείνη τη χρον.περ.προσωπικά είχα αγανακτήσει με τον Dar.Washington.
Ο Ουάσινγκτον ήταν επί Χέρμπερτ νομίζω.
Ενταξει, καναμε τα ευκολα δυσκολα και μας βγαλανε την πιστη αλλα οταν ακουω απο πισω μου τυπους να βριζουν τους παικτες μας και να καταριουνται τον μακνιλ να χασει ολη τη σεζον γιατι και καλα ειναι αμπαλος με κανει να αναρωτιεμαι αν ειναι οντως αριανοι η αν ειναι λοβοτομημενοι, ελεος με τους καφρους πια!
ε καλα δεν τον ξερεις τον αριανο? προπονητες της κερκιδας… η ομαδα με τις συνεχομενες νικες εχει δωσει μεγαλες προσδοκιες στον κοσμο και ορισμενοι καθονται στην γωνια να γινει η γκελα και να κραξουν,, χρονια υπαρχουν αυτα
όπως υποψιαζόμουν αυτή η στεάουα πολύ ύπουλη ομάδα, θα το πω κ ας με κοροϊδέψετε θεωρώ πως κάνανε οικονομία δυνάμεων στο πρώτο ημίχρονο επίτηδες γνωρίζοντας πως ο Άρης είναι κουρασμένος αλλά θα μπει φορτσάτος στη αρχή. μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την χάσανε την ελπίδα τους(αν κρίνω από τις φάτσες τους) ότι θα μπορέσουν να γυρίσουν το ματς αλλά την αναπτέρωσε αυτός ο lee(καλό παιχτάκι) και ο Άρης που έδειχνε τελείως πεσμένος.
η πτώση του μακ νιλ, που ελπίζω ναναι καλά ο άνθρωπος μας έκοψε την χολή, ουσιαστικά βοήθησε την ομάδα γιατί άρχισε ακόμα πιο φανατικά να φωνάζει ο κόσμος.
ναναι καλά κ αυτό θα είναι το σημαντικότερο όλων.
ο πρίφτης είναι φοβερός ισορροπιστής εγώ αυτό έχω καταλάβει. κ ας ρισκάρει κάποια πράματα προκειμένου να κρατάει τους παίκτες ενωμένους. στο κάτω κάτω του βγαίνει.
Μια λεπτομερια ειναι οτι στη τελευταια επιθεση που θα μας καναν φαουλ οχι μονο εβαλε μεσα τον τσουπ αλλα εδωσε εντολη να παρει αυτος τη μπαλα και να παει στις βολες!!Με βαση αυτο αλλα και τις δηλωσεις του την ξεχναμε την αλλαγη παιχτη.Ετσι θα παμε και οτι βγει.Λαθος για μενα και αυτο φαινεται στο Χαγκινς που τα εχει φτυσει απο το πολυ ξυλο.Αλλα οκ ο κοουτς λογικα κατι παραπανω θα ξερει!!
αν στηριζομασταν στον τσουπ για να παρουμε το παιχνιδι ζητω που καηκαμε….α ρε καταντια
Πηγα στη θυρα1 στο ημιχρονο και μιλησα με φιλο μου δημοσιογραφο και μου ελεγε οτι μιλησε με τον Πριφτη και του ειπε οτι καταλαβαινει το θεμα στο 5 και οτι εαν αποφασισει να αλλαξει καποιον παικτη αυτος θα ειναι ο Τσουπκοβιτς. Βεβαια στο ερωτημα γιατι δεν το εχει ηδη κανει, απαντηση δε πηρα….
Πιστεύω οτι αλλες ομαδες ή η περσινη δικη μας, το χθεσινο παιχνιδι θα το εχαναν εκει που εφτασε, ομως μπραβο τους που κρατησαν και καταφεραν να το παρουν.Ο Πριφτης εχει κανει πολυ καλη δουλεια στον τομεα ψυχολογια και εχει καταφερει να δεσει τους παικτες να τους κανει πραγματικη ομαδα να παιζουν για τον Αρη για τον κοσμο και γιαυτον τον ιδιο τον Πριφτη .Το κοουτσαρισμα του ομως δεν μου αρεσει,οι λογοι εχουν αναφερθει και απο πολλους αλλους εδω μεσα δεν θα κατσω να τους επαναλαβω.Το μονο που θα αναφερω ειναι οτι στο τριτο δεκαλεπτο και ενω οι ρουμανοι μας κανουν μεσα σε λιγοτερο απο 2 λεπτα ενα 7-0 ο προπονητης μας δεν παιρνει ταιμ αουτ για να ξυπνησει την ομαδα και αφηνει να συνεχιζεται αυτη η αρνητικη εμφανιση η οποια οδηγησε τελικα σε ενα επιμερους 24-8 στο τελος του δεκαλεπτου.
κατά την γνώμη μου ο Πρίφτης έχει πολλά θετικά στοιχεία αλλά δν είναι φτασμένος ακόμα. πιστεύω οτι θα γίνει φτασμένος μέσα στον ‘Αρη( κ για έναν περίεργο λόγο δν με χαλάει εμένα αυτό) γιατί τον βοηθάει ο μπασκετικός φίλαθλος κόσμος να αντιλαμβάνεται τα λάθη του. νομίζω οτι σε σχέση με πέρσι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.
Καλησπέρα σε όλους! Η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων νομίζω είναι είναι πιο κοντά σε αυτή του 1ου ημιχρ. και όχι του 2ου. Η κούραση είναι δικαιολογία μεν αλλά θα μας κοστίσει αν δεν προσαρμοστεί η ομάδα… Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το ο Χάγκινς συνεχίζει να είναι υποτονικός σε σχέση με τις πρώτες εμφανίσεις του… νομίζω γι’ αυτό και ο Πρίφτης τον άφησε στον πάγκο στα τελευταία λεπτά καθώς ήταν “αλλού”. Ο Ζάρας έχει θέληση και επιθετικότητα…αλλά πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο ρόλο του και να παίξει πιο έξυπνα για να προσφέρει… αν συνεχίζει και παίζει με το ίδιο στυλ που έπαιζε πέρσι…θα έχει πρόβλημα…τώρα αν στα 28 του μπορεί να αλλάξει νοοτροπία…ο Πρίφτης ξέρει!
Με τον Γουότερς δεν νιώθω καμία σιγουριά, ειδικά στα τελευταία λεπτά παρακαλούσα να πάρει μπάλα ο Ξανθόπουλος. Έχει κάνει κρίσιμα “άκυρα” λάθη και λάθος επιλογές στα ως τώρα παιχνίδια….και αν κάνει τέτοια λάθη το βασικό point guard σου… Ευτυχώς βάζει τις βολές.
Μακάρι να συνεχίζει η ομάδα να κερδίζει όμως, να υπάρχει βελτίωση και να μην χρειαστεί να γίνει καμιά προσθήκη! Καλύτερα έτσι…παρά σαν την ΑΕΚ… Μπράβο στον κόσμο, ραντεβού το Σάββατο!
Το πρόβλημα ξεκινά από τον Πρίφτη. Δεν μπορεί να κουτσάρει …Κολλάει το μυαλό του, όπως και πέρσι.Οι ρουμάνοι ολο το 2ο ημίχρονο έπαιζαν το ίδιο στυλ.Κάνε κάτι να αλλάξεις ρυθμό.Η ομάδα δεν έχει σύστημα παιχνιδιού.Αλήθεια ο Γουότερς τι οδηγίς είχε στις τελευταίες επιθέσεις;;Τον έβλεπα να μην ξέρει τι να κάνει με την μπάλα.Οποιος παίρνει την μπάλα κάνει ότι του αρέσει (πλην Ξανθόπουλου).Η τελευταία επίθεση χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πλάκα μας κάνεις ρε Κοέν;; Από τα 8 μέτρα τρίποντο με τόσα δευτερόλεπτα ακόμη;;;; Αλλοπρόσαλλα σχήματα. Αλήθεια τι πρόσφερε ο Σίμτσακ στο συκεκριμένο παιχνίδι κι έπαιξε τόσο σε κρίσιμο σημείο;;;;;Θυμήθηκε να βάλει τον Τσούπκοβιτς στο τέλος….γιατί;;;;;;;;; πάλι καλά που ο Μακνηλ έκοψε τη μπάλα και δεν χτύπησε. Ας λένε μερικοί για γκρίνια. Η κριτική σε βοηθά να γίνεις καλύτερος. Η ομάδα χρειάζεται ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ όχι βοηθό
Ρε παίδες, έλεος με την φάση του Κοέν! Δηλαδή να τον κράζουμε ενώ έβαλε το τρίποντο..Το νιώσε και το βαλε! Φαινότανε κιόλας οτι θα μπει..Ήταν απο τις λίγες καλές φάσες που είχαμε στο δευτερο ημίχρονο. Δεν παίζουμε βιντεοπαιχνίδι για να βγαίνουν όλα όπως τα σχεδιάζουμε..Εντέλει θα έμενε και χρόνος γυρω στα 5 δευτερόλεπτα για τους άλλους ακόμα και αν εκμεταλευόμασταν όλο τον δικό μας χρόνο. Εγώ πιστεύω οτι αν παίρναμε ολη την επίθεση και δεν έβγαινε κατι αξιόλογο, θα λέγατε ΄΄ρε τον φλωρο το κοεν που δεν πηρε το ελεύθερο τρίποντο” (που δεν ηταν και απο τα 8 μέτρα).
ασε φιλε τρια δευτερα εμεναν για τουσ αλλους και αν σουταρε στο τεκευταιο δεευτερολεπτο της επιθεσης ουτε αυταα θα τους εφταναν.αν θα το χανε και εχανες το παιχνιδι τοτε τι θα ελεγες?
εγώ θα έκλαιγα σαν τον ράσιτς
Μάλλον το ξέρουν και αυτοί αυτό και θα κάνανε φάουλ πιο νωρίς.
Για την ακρίβεια θα απομέναν 4.5 αν φτάναμε το χρονόμετρο στο 0 από τα 24..Αδερφέ συνήθως όταν πηγαίνεις στο τελευταίο sec των 24 (γιατί αυτό καταλαβαίνω οτι ήθελες εσύ) συνήθως δεν βγαίνει και πολύ καλα..Σε καθε περίπτωση είναι και θέμα φιλοσοφίας. Το γεγονός είναι οτι ο Κοεν το χλάτσωσε και δεν χάσαμε. 5 σερί νίκες και πάμε για την 6η.
το προβλημα δεν ειναι αν μπηκε η οχι αλλα το οτι ο καθενας κανει οτι θελει και μαλιστα τα τελευταια δευτερολεπτα σε καθε ματς.παντα στο τελος λειπει το μυαλο.ειναι θεμα χρονου να τα πληρωσουμε και να κλαιμε οπως ο ρασιτς οπως ειπε και ο φιλος παραπανω. απο αυτα τα λαθη (βλεπε γουοτερς που σε καθε κρισιμο ματς στο τελος παντα θα κανει λαθος )
κεγώ είχα απορήσει γιατί κρατάει τον σίμτσακ τόση ώρα ,αλλά όταν το ξαναείδα σήμερα το ματς κ από το σπίτι, τα 2-3 καλάθια που έβαλε ο μακνιλ όταν αυτοί πήραν προβάδισμα ήταν γιατί του έκανε χώρο ο Σίμτσακ. επίσης άρχισε να διορθώνεται κ το πρόβλημα με τα ριμπάουντ κ αυτό πάλι γιατί έπεσε επιχείρηση σκούπα-σίμτσακ.
μετά το ταιμ αουτ με λάθος συνεννόηση με τον μακ νιλ ο σιμτσακ κάνει λάθος πάσα, τον κρατάει μέσα για ακόμα μια επίθεση κ μετά τον βγάζει έξω με την πρώτη ευκαιρία.
για μένα κράτησε πολύ ώρα τον χάγκινς
το θέμα είναι όπως αναφέρθηκε κ από άλλους είναι γιατί δν έβγαινε και κανά πιο ωραίο σύστημα.
Μια πολυ καλη αναλυση για τη φετινη ομαδα μας.
https://hoopfellas.blogspot.gr/2015/11/the-theory-of-everything.html?m=1
Ειπα αυτη τη φορα να μη σχολιασω για το ματς, αλλα διαβαζοντας τα σχολια δεν αντεξα…
Ελεος ρε μαγκες πια με τον Κοεν! Αντι να πειτε μπραβο το παιδι που πηρε το σουτ και μας εδωσε τη νικη, εχω την αισθηση οτι θα προτιμουσατε να το ειχε χασει ωστε να δικαιωθειτε!
Και οσοι δε γουσταρετε τον Πριφτη, μη το δειχνετε τοσο εντονα οτι θα θελατε να χασει η ομαδα κανα δυο ματς για να δικαιωθει ο εγωισμος σας! Οσο καλα και να παει η ομαδα φετος, εσεις θα τον περιμενετε παντα στη γωνια.
Υ.Σ. Ευτυχως που στα ευρωπαϊκα ματς τραγουδαμε συνθηματα για τον ΑΡΗ και δεν τα ξεχναμε… μιας που οι καφροι δε βριζουν μανες!
Δεν είναι ότι δε γουστάρουμε τον Πρίφτη. Είναι λίγος για τον Αρη και φαίνεται συνεχώς.και φυσικά δεν παρακαλάμε να χάσουμε. Τι μας πέρασες ;;Απλά έχουμε άλλη γνώμη από εσάς. Πειράζει;;;;; και ξέρουμε και πέντε πράγματα από μπάσκετ ορισμένοι.(παίξαμε σε ομάδες κλπ) Εγώ που είμαι παλιός και βλέπω τον ΑΡΗ από το 1979 κι έχω δει σπουδαία πράγματα παρατηρώ πρόβλημα στην ψυχολογία. Μην ζητάτε πολλά, τι να κάνουμε οι άλλοι είναι πιο πλούσιοι,κ.αντε υπομονή κλπ. Με αυτά τα μυαλά δεν θα γινόταν ποτέ η αυτοκρατορία. πάντα να ζητάς το καλύτερο κι ας μην το πετύχεις…ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ
…και γω βλεπω τον ΑΡΗ απο το ’85. Δεν ειναι εκει το θεμα… αλλωστε ολοι μας γνωριζουμε απο μπασκετ. Η αυτοκρατορια τελειωσε, δεν υπαρχει. Το μπασκετ αλλαξε και για να πας ψηλα, αλλαξε και ο τροπος. Δεν κακιζω κανεναν, καλως ή κακως οσοι μεγαλωσαμε με εκεινη την ομαδα, εχουμε και απαιτησεις.
Απλα θεωρω οτι στα βηματα που γινονται, ο Πριφτης παιζει το ρολο του. Και εγω τσατιστηκα προχθες που κολλησε το μυαλο του. Αλλα τα ματς τα παιρνει… ματς που τα χαναμε μεχρι περισυ. Και ο Γιαννακης π.χ. να ερθει και ο Μπλατ να γυρισει, παλι καποιες στιγμες θα κολλαει το μυαλο τους και παντα καποιοι θα κραζουν ειτε κερδιζουμε, ειτε χανουμε.
Και ποιος μας λεει οτι το βημα-βημα του Λασκαρη δε σημαινει οτι σε 2 χρονια τα χωσει για να φερει μεγαλο προπονητικο ονομα. Σε αυτο το βημα που βρισκεται η ομαδα ο Πριφτης ειναι πολυ καλος. Στο επομενο μεγαλο βημα μακαρι να τον διαδεχθει καποιος μεγαλυτερος προπονητης, οπως και τους σημερινους παιχτες θα τους διαδεχθουν καποιοι καλυτεροι!
Υπάρχουν και ομάδες με πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και έχουν και κακές βραδιές, και χάνουν από υποδεέστερες ομάδες και οι προπονητές τους (που κοστίζουν όσο πολλες φορές ο Άρης) κολλάνε, παίκτες δεν αποδίδουν (παλι πολλές φορές ο Άρης) και συνεχίζουν. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά, και η ζωή συνεχίζεται. Τι να κάνουμε; Που να ήμασταν και ΤΣΣΚΑ δηλαδή που με 40 εκατομμύρια δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ας χαλαρώσουμε και λίγο.
Σωστος ο φιλος vayio.Το πηρε και το εβαλε δεν του αξιζει το πεσιμο του κοεν. Μπορει να ειναι και ενα σουτ που θα τον ανεβασει σε ολη την υπολοιπη χρονια.Εδειξε ψυχη και ας ηταν αμφιλεγομενη στη θεωρια η επιλογη του δικαιωθηκε και δε μπορει κανεις να του πει τιποτα παρα μπραβο!
Οσο για τον κοουτς η ομαδα με αυτον εχει ανεβει…και εμενα μερικες φορες μου φαινονται καποιες επιλογες του περιεργες αλλα του αξιζει εμπιστοσυνη και η οποια κριτικη να ειναι καλοπροαιρετη.
Σωστό.
Καλα τα λέει ο vayio 🙂 Η ομάδα θέλει στήριξη, γιατί χρειάζεται χρονο για να αποδώσει αυτό που μπορεί και ήδη παρότι είναι αρχή αποδίδει πολύ καλα! Ο Κοέν έκανε πολύ καλό παιχνίδι και αυτό το σουτ μας κλείδωσε τη νίκη! Το μπάσκετ θέλει και ρίσκο, δεν είναι όλα τυποποιημένα. Οι παίχτες έχουν προσωπικότητες και παίρνουν πρωτοβουλίες. Δεν αποφασίζει για όλα μόνο ο κόουτς. Πάμε για νίκη με τα Τρίκαλα!