Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Γιάννης Καστρίτης είχε τσεκάρει την περίπτωση του Κρις Μπάνκστον από το περασμένο καλοκαίρι, πριν καταλήξει στον Μάνι Μπέιτς. Ολοκληρώνοντας την καριέρα του στο πανεπιστήμιο, ο 24χρονος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά – δείγμα της πίστης των Ισραηλινών στις δυνατότητές του – αλλά λόγω του πολέμου που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή, δεν πρόλαβε να κάνει συμμετοχή με την ομάδα του.

Λόγω αυτού έγινε διαθέσιμος στην αγορά κι έχοντας στα χέρια του το scouting report, ο Άρης κινήθηκε για την απόκτησή του. Το σενάριο που ευθύς εξαρχής τέθηκε ήταν αυτό του δανεισμού του αθλητή (λόγω της ύπαρξης πολυετούς συμβολαίου), αφού ασφαλώς διαπιστώθηκε απροθυμία των Ισραηλινών για την αποδέσμευσή του, μια λύση η οποία ουσιαστικά συμφέρει και τις τρεις πλευρές. Ο Άρης θα λύσει το πρόβλημά του με έναν παίκτη που ούτως ή άλλως έχει κατά νου. Ο Αμερικανός δεν θα χάσει την αγωνιστική χρονιά περιμένοντας το τέλος του πολέμου και η δε Χαποέλ Μπερ Σεβά θα γλίτωνε την πληρωμή του πρώτου έτους του συμβολαίου του καθώς θα το αναλάμβανε η ελληνική ομάδα, διατηρώντας τα δικαιώματά του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η κατάσταση περιπλέχθηκε από τη στιγμή που η ισραηλινή ομάδα ζήτησε ένα ποσό, μάλλον ως μορφή ενοικίου. Παρότι το ποσό δεν είναι μεγάλο, στον Άρη δεν δείχνουν διατεθειμένοι να το καταβάλλουν. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία αλλά έχει ανοίξει ένας κύκλος διαπραγματεύσεων. Αν τελικώς βρεθεί η χρυσή τομή, τότε ο παίκτης θα φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Αν αυτό δεν γίνει εντός των επόμενων ωρών, τότε υποχρεωτικά οι Θεσσαλονικείς θα κοιτάξουν τη λίστα των εναλλακτικών επιλογών τους.

Πηγή: Άρης: Μετατέθηκε η άφιξη του Μπάνκστον, διαφωνία με την Μπερ Σεβά για να τον δανεισμό του | Gazzetta

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
loukmosh

Θεωρώ ότι δεν θα χαλάσει για ένα μικρό ποσό. Μακάρι να έρθει, και ελπίζω ο δανεισμός να είναι για ολόκληρη την χρονιά και όχι αν τελειώσει ο πόλεμος και ξεκινήσουν οι Ισραηλινοί να επιστρέψει εκεί.

badgrandpa

Εγώ πάλι δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να γυρίσει στο Ισραήλ ποτέ

Ginko

κάτι τέτοιο θα γίνει.
Πέραν αυτού που είχε αναφέρει και ο Night (παίκτης που θέλει να φύγει, φεύγει.. κρεμασμένα δελτία κλπ δεν υφίστανται πλέον) σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές να σπάσουν τα συμβόλαια.

Μακάρι να μην είχε δηλαδή επιλογές ο Αρης και να μην υπήρχε το πρόβλημα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή, αλλά..

τα δεδομένα έχουν ως εξής. Γράφεται πως ο παίκτης έχει ήδη έρθει Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, έχει ήδη περάσει τις ιατρικές εξετάσεις (Τότσικας). Στο Ισραήλ γράφουν πως η Be’ er Sheva δεν θα σταθεί εμπόδιο, αλλά δεν δέχονται επιστροφές, σε περίπτωση δανεισμού. Όπου ο δανεισμός είναι και η μόνη πρόταση που θα δεχτούν οι Ισραηλινοί, όσο τους παίρνει να έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν παίκτες.

Αν ο Καστρίτης ενδιαφέρεται για τον παίκτη (εννοώ μακροπρόθεσμα), ίσως η ΚΑΕ περιμένει νεότερα απο την FIBA. Κι ας μη τον έχουμε με την Καρδίτσα..

Last edited 7 months ago by Ginko
καπετάν Κανένας

Στις ιατρικές εξετάσεις ηταν παρών κ ο βιετναμεζος βελονιστης;😁

images (2).jpeg
badgrandpa

Συμφώνησαν οι ομάδες λέει το γαζετα