Χαίρομαι που κάπου μας εκτιμούν και μας σέβονται . Η συμμετοχή μας ( έστω και στους προκριματικούς ομίλους ) στην Ευρωλίγκα είναι μια μεγάλη απόδειξη για το πόση διαφήμιση είμαστε για το μπάσκετ , πόσο καλή δουλειά γίνεται στην ομάδα ,πόσο ανταγωνιστική είμαστε με λίγα λεφτά ( είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα έχει το χαμηλότερο μπάτζετ από τους συμμετέχοντες ).

Και θα ήθελα να το κρατήσουμε έτσι . Ο σχεδιασμός μας δε θα πρέπει να αλλάξει , ως προς τα βασικά του στοιχεία τουλάχιστον .

1 Έλληνας( εκτός Τσαλδάρη ) ακόμα και 2 Αμερικάνοι ! Είμαι σίγουρος ότι ο Ματσόν θα ζητήσει παραπάνω ( και καλά θα κάνει προπονητής είναι ) αλλά ας μην του κάνουμε το χατίρι .

Ο Τζεβελέκης είπε στη συνέντευξη του σήμερα ότι ο σχεδιασμός δε θα αλλάξει :

Για το αν η είδηση της συμμετοχής στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκα, τροποποιήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Άρη, δήλωσε: «Θα βρούμε έναν τρόπο για να ικανοποιηθούν και οι δύο πλευρές, Δεν θα αλλάξει πάντως η βασική μας φιλοσοφία να δώσουμε ευκαιρίες να παίξουν τα νέα ταλέντα. Αυτό συζητήσαμε και συμφωνήσαμε με τον Αντρέα Ματσόν και θα ήταν λάθος αν το αλλάξουμε τώρα. Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσει υπέρ του ΆΡΗ το συγκεκριμένο πλάνο».


Έτσι πρέπει να γίνει . Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η ποιότητα των 2 Αμερικάνων . Πλέον μπορούμε να κινηθούμε σε μεγαλύτερα κασέ και μπορούμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον σε καλύτερους παίκτες .

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν μπήκαμε στους ομίλους , αλλά είμαστε στα προκριματικά . Οι ομάδες σίγουρα δεν είναι φόβητρα αλλά δεν είμαστε σίγουροι για πρόκριση . Σε κάθε τέτοιου είδους προκριματικά υπάρχει μεγάλο ρίσκο και αυτό πρέπει να υπολογίσουμε .

Δε θα πρέπει σε έναν αποκλεισμό να καταστραφούμε οικονομικά . Άλλωστε και η πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα δε μας σώζει οικονομικά ( δυστυχώς δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο ) και το ξέρουμε όλοι . Το κύρος είναι πιο πολύ και το ότι θέλεις να αποδείξεις πως άξιζες την wild card .

Το φετινό όμως σχέδιο για το ροστερ ήταν στον σωστό δρόμο . Το ” δώρο ” της Ευρωλίγκα πρέπει να το δεχτούμε με επιφύλαξη και ηρεμία . Μπορεί να είναι τελικά ευλογία η συμμετοχή μας !

Είναι και αργά τώρα οπότε μπορώ να ονειρευτώ και λίγο …

Πρόκριση στους ομίλους και στα προκριματικά ο Παπανικολάου και ο Σκορδίλης να έχουν 15 λεπτά μέσο όρο .

Ωραία δεν ακούγεται ;

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
niko

Αυτό που πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι είναι αν τελικά οι παίκτες αυτοί έχουν τα φόντα να παίξουν βασικοί στον Άρη. Καλώς ή κακώς στον Άρη έρχεσαι για να παίξεις και όχι για να μάθεις μπάσκετ. Πόσο περισσότερο όταν ο Άρης παίζει στην Ευρωλίγκα.
Αν βέβαια αυτοί οι παίκτες ήταν έτοιμοι να προσφέρουν τότε γιατί δεν το έκαναν μέχρι τώρα;

Night Audit

Δεν έχουν πάρει καθόλου ευκαιρίες στην ομάδα , όχι μόνο αυτοί , αλλά και αρκετοί πριν από αυτούς . Αν κάθονται στον πάγκο και παίζει ο Γκαβέλ ή ο Αγαδάκος δε θα μάθουμε ποτέ αν είχαν τα φόντα ή οχι …