Στην πρόσφατη απολογιστική συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ Άρης, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που θέλουν Αμερικανό επιχειρηματία να εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, σημειώθηκε όμως ότι η πρόταση κρίθηκε μη ικανοποιητική από το δ. σ. της ΚΑΕ Άρης. Ωστόσο, πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει κλείσει οριστικά καθώς αναμένεται να υπάρξουν νέες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και αναλόγως των οικονομικών δεδομένων που θα τεθούν από την πλευρά των ενδιαφερομένων, είναι πιθανό να μεγαλώσει και η οικονομική δυνατότητα της ΚΑΕ. Εξάλλου, το ενδιαφέρον του Αμερικανού επιχειρηματία δεν προβλέπει μόνο χρηματοδότηση με την προοπτική απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών αλλά αναδιαμόρφωση του management της εταιρίας με την ταυτόχρονη διατήρηση των προσώπων που «τρέχουν» την εταιρία.

Πηγή: Άρης: Η πρώτη ουσιαστική επαφή με Καστρίτη οδήγησε σε… αναμονή

Η τελευταία παράγραφος είναι η ενδιαφέρουσα από το άρθρο του Βλαχόπουλου…

44 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ναι,αυτή ακριβώς η τελευταία παράγραφος,Νάιτ…Δεν θα δινόταν συνέχεια στο όλο ζήτημα ,δεν θα ξαναδιαβαζαμε τπτ για το συγκεκριμένο ενδιαφέρον αυτών των επενδυτών,αν δεν διορθωναν το λάθος τους : ” αναδιαμόρφωση του management της εταιρίας με την ταυτόχρονη διατήρηση των προσώπων που «τρέχουν» την εταιρία”.
Αυτό σημαίνει ν αλλάξει ο Μανωλιός.
Αυτό σημαίνει πως κάποιοι δεν θέλουν να φύγουν ,ο κόσμος να χαλάσει,η θεσουλα είναι γλυκιά.
Αυτό σημαινει πως η περιβόητη και … αμφιλεγόμενη συνέντευξη τύπου δόθηκε για νά δώσει κι ένα μήνυμα ,το παραπάνω:διορθωστε την πρόταση σας έχετε και μας μέσα για να το συζητήσουμε αλλιώς την επικοινωνούμε ως “μη ικανοποιητική”.
Εγώ προσωπικά είμαι πια απογοητευμένος,δεν έχω μιλήσει από την συνέντευξη τύπου κ μετά γιατί είναι μια απογοήτευση να ζεις τη μέρα της μαρμότας καθε σεζόν σε αυτόν τον σύλλογο.
Ποια “καλοκαίρια του 2024 θα ξεχρεωνουμε προς τρίτους”(οι πρώτοι και οι δεύτεροι ποιοι είναι;Η… εφορία;😂 Επίσης ,τέταρτοι υπάρχουν;).Είναι ως χρονικά περιθώρια οι αντίστοιχες “δέκα μέρες” του Μάνου Λάσκαρη (όσοι θυμούνται τα τότε ,θα καταλάβουν).
Ποια επενδυτικά ενδιαφέροντα…
Ποιες 120 δόσεις…
Ποια Ευρωπη,εδώ τα άρθρα που υπαγορεύονται βγάζουν έναν άνετο Άρη που παίζει αμπεμπαμπλομ σε ποια διοργάνωση να πάει.
Ποιος Καστριτης,ποιος “κορμός”…

Last edited 29 days ago by καπετάν Κανένας
dorian gray

Δυστυχώς, το ξαναγράφω δυστυχώς, έχεις δίκιο.
ΚΑΕ & ΑΣ είναι δέσμιοι μιας ομάδας ανθρώπων.
Και ο ΑΣ είχε μια κακή χρονιά, με υποβιβασμό τμημάτων και μη άνοδο άλλων που τη διεκδικούσαν.
Δεν πάμε πουθενά σαν σύλλογος.
Η 5η θέση που διεκδικεί η ΠΑΕ φαντάζει σαν όαση στην έρημο του συλλόγου, που είναι γενικά (και ειδικά) απαξιωμένος.
Λυπάμαι πάρα πολύ…

Jim Patras

Πριν λίγα χρόνια ξεπεράσαμε τη φάση να διεκδικούμε τίτλους, έπειτα να παλεύουμε για την παραμονή στις κορυφαίες κατηγορίες κάθε σπορ και πλέον τα τμήματα υποβιβάζονται ακόμη και από την α2, φέτος το handball,πριν 5 χρόνια το volleyball ενώ άλλα τμήματα αναστέλλουν την λειτουργία τους,παλαιότερα το water polo, φέτος το handball γυναικών.Έχει τελματώσει η κατάσταση στον Α.Σ.ΑΡΗΣ και αυτό οφείλεται κυρίως σε 1)Π.Α.Ε.&Κ.Α.Ε 2) έλλειψη στελεχών με όραμα και μεράκι.

Ian 73

Συγγνώμη Τζίμ αλλά η παε γιατί ζημιωνει τον ΑΣ?

Jim Patras

Διότι δεν αποδίδει το νόμιμο πόσο από τα εισιτήρια στον Α.Σ. Η συμφωνία που έχει γίνει είναι ότι η Π.Α.Ε.δε θα λαμβάνει κάτι από την πώληση των εισιτηρίων και ο Α.Σ. θα έχει ως μόνο έσοδο τα 10€ από την κάρτα φιλάθλου..Άρα τα χρήματα που χάνονται είναι περισσότερα.

Ian 73

Δεν το ήξερα, έτσι όντως ζημειωνεται.Ποιος πρόεδρος του ΑΣ δέχτηκε τέτοια συμφωνία, ο Αρβανίτης ή ο προηγούμενος (που ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστης αν δεν απατώμαι)?

Jim Patras

Ο αδελφός του αειμνήστου ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής.
Ε,τώρα δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα δημόσια..Να ξέρεις πάντως ότι ο ισχυρός άνδρας της Π.Α.Ε.δε δίνει δεκάρα τσακιστή για την πορεία και το μέλλον του Α.Σ. ενώ παράλληλα είδαμε και την τύχη του γυναικείου ποδοσφαίρου μόλις πήγε υπό τη σκέπη της Π.Α.Ε. Και όλα αυτά ενώ δεν είμαι στην κατηγορία εκείνων που κάνει σκληρή αντιπολίτευση στον Κάρυ.Απλώς Π.Α.Ε. και Α.Σ. βρίσκονται σε διαφορετικές πορείες δίχως όμως να έχουν κακές σχέσεις όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Ian 73

Διαφωτιστικός ως συνήθως. Ευχαριστώ.

Jim Patras

Παρακαλώ Ian.

dorian gray

Aυτό που λες είναι σχετικό, ήρθαν 5 άτομα φίλοι από Φλώρινα για το ματς κυπέλλου Άρης – ΟΣΦΠ, 3 ενήλικες & 2 παιδιά, 5 κάρτες φιλάθλου, οι 2 παιδικές, +40 ευρώ στα ταμεία του ΑΣ, το εισιτήριο του αγώνα έκανε 19 ευρώ ενώ το παιδικό 5 ευρώ. Κάποιος που έρχεται για ένα ματς πρέπει να δώσει +10 ευρώ, χώρια το 20ευρω ετησίως που δίνουμε όσοι είμαστε μέλη στον ΑΣ. Έχει τζίρο ο ΑΣ, ας μην ανησυχούμε και γι’αυτό, έχει και υπαλλήλους που αν δε δούλευαν εκεί θα ήταν άνεργοι ή άεργοι.-

Δυστυχώς.Οπως το λες.Δεν την παλεύω φίλε…

Ian 73

Συμφωνώ μαζί σου καπετάνιε μου. Κάποια πράγματα που άκουσα και διάβασα δεν μου βγαίνουν ως δεδομένα και αυτο αυξάνει την δυσπιστία μου. Δεν μιλώ γιατί εύχομαι να κάνω λάθος.
Γενικά πάντως όσα συμβαίνουν με έχουν κάνει να αδιαφορήσει για το μπάσκετ του Αρη. Ποιος,εγώ που πρώτα ορίζω τον εαυτό μου ως Αρειανό και μετά ως όλα τα άλλα, εγώ που όταν έπαιζε ο Άρης (δεν μιλώ για εποχές Γκάλη αλλά για εποχές Μακ νηλ) οργάνωνα το πρόγραμμα της ημέρας με βάση το παιχνίδι…

Μα εκεί οδηγεί όλο αυτό.Πλεον ψυχολογικά ,νοιώθω κι εγώ άδειος,για να το πω κομψά.
Κι όσο για τα “δεδομένα” που λες θα ρωτήσω κάτι κ δεν ξέρω αν αναφέρθηκε απο άλλο παιδί εδώ ,μιας κ δεν άντεχα να διαβάσω τα σχόλια μετά την συνέντευξη τύπου:Το χρέος ποσο κατέβηκε;Ενα μύριο ;Δύο ; Κανένα;μερικές χιλιάδες ;Εννοώ για τα δύο εκατομμύρια και κάτι που είπαν….

Ian 73

Από 5,5 εκατομμύρια πηγε στα 2,9 αυτό ειπώθηκε στη συνέντευξη. Σε προηγούμενη συνέντευξη του ο Ρουσιαμανης δήλωσε ότι του χρόνου “θα καθαρίσουμε με το χρεος” ή κάτι παρόμοιο, δήλωση που ερμηνεύτηκε από τους περισσότερους ότι του χρόνου θα μηδενιστεί. Εγώ θεωρώ ότι εννοούσε πως ένα μεγάλο μέρος του θα ρυθμιστεί, θα μπει δηλαδή στις περιβόητες 120 δόσεις. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να σβηστεί χρέος 3 εκατομμυρίων σε 1 χρόνο όταν σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε θέμα στο να συγκεντρωσουμε 70 χιλιάρικα για μια άδεια .Για τον ίδιο λόγο μου κάνει εντύπωση ότι μέσα σε δύο χρόνια (με κοβιντ και κλειστά γηπεδα) μπορέσαμε και αποπληρώσαμε 2,6 εκατομμύρια.

Μακάρι να είμαι απλώς περίεργος εγώ και να βλέπω τα πάντα με δυσπιστία.

Last edited 28 days ago by Ian 73
giorgio80

O Ρουσιαμάνης είπε ότι του χρόνου θα έχει εξοφληθεί το χρέος που αφορά παίκτες, πιστωτές, τρίτους κλπ.Ποτέ και πουθενά δεν είπε ότι θα ξεχρεώσει τελείως η ΚΑΕ.Καλό θα είναι να μη δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις με λάθος κατανόηση των δηλώσεων του Ρουσιαμάνη.Ήταν σαφής όταν τα είπε αυτά.

Ian 73

«Εγω θεωρώ ότι εννοούσε πως ένα μεγάλο μέρος του θα ρυθμιστεί ,θα μπει δηλαδή στις περιβόητες 120 δόσεις…»

Είναι σαφές αυτό που γράφω κ εγω αν κάποιος διαβάζει προσεκτικά.

giorgio80

Σε προηγούμενη συνέντευξη του ο Ρουσιαμανης δήλωσε ότι του χρόνου “θα καθαρίσουμε με το χρεος” ή κάτι παρόμοιο, δήλωση που ερμηνεύτηκε από τους περισσότερους ότι του χρόνου θα μηδενιστεί.Σε αυτό αναφέρομαι και σου λέω ότι αναφερόταν στα χρέη εκτός από αυτά που αφορούν το Δημόσιο.Για τις 120 δόσεις τα έχουμε πει ότι γίνεται προσπάθεια να μπει η ΚΑΕ στη συγκεκριμένη ρύθμιση αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.

Ian 73

Αυτό που αναφέρεις στο τελευταίο σου σχόλιο είναι αυτό που κατάλαβαν οι άλλοι . Αυτό που πιστεύω εγω το έβαλα μέσα σε εισαγωγικά στο σχόλιο απάντησης προς εσένα. Άρα δεν έχω ούτε κατά συνέπεια δημιουργώ λάθος εντυπώσεις . Σε περίπτωση που μπει στη ρύθμιση υπάρχουν κάποια δεδομένα σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει ,αλλα.

Γιατρέ μου ,δεν μπορώ!!🥲🥲🥲🤣Να το κοιτάξω,ε;

starstar2301

Αυτό που καταλαβαίνω από την τελευταία πρόταση (και ίσως να είμαι αφελής), είναι ότι αν όντως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ύπαρξης επενδυτών, οι τωρινοί διαχειριστές δεν θέλουν να πάθει ο Άρης αυτό που έπαθε με τον Λάσκαρη, στον οποίο έδωσαν όλη την εξουσία και τα έκανε σκ@τ@.

kp79

Φίλε μου, δηλαδή αν έρθει ο Λάτσης ή ο Νιάρχος ή ο… Ελον Μάσκ, ο μαραγκός θα τού πει: ” δεν σου δίνω την ΚΑΕ αν δεν με βάλεις πρόεδρο να ελέγχω και να διαχειρίζομαι τα λεφτά που βάζεις”!!!!
Είμαστε σοβαροί;;;;
Όταν πήγε ο Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι, οι Άγγλοι του είπαν “δώσε μας τα δισεκατομμύρια σού αλλά βάλε μας προέδρους στην ομάδα”;;;;
Υπάρχουν άλλοι νομικοί τρόποι να δεσμεύσεις ένα άτομο ή εταιρεία να αναλάβει τα παλαιά και πιθανά νέα χρέη που θα δημιουργηθούν. Αυτοί είναι μέσω συμβολαίων και άλλων νομικών εγγράφων

simon says

Προφανώς οι Αμερικανοί δεν είναι του επιπέδου Ελον Μασκ ή Λάτση!!! Έχουν περάσει από τον ΑΡΗ , Καρακίτσος (εάν και αυτός δεν είμαι σίγουρος ότι φταίει), Ζαχουδανης, Λάσκαρης, Σαουδάραβες Πρίγκιπες, Τούρκοι χρυσοχόοι κλπ. Εάν δεν έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν την οικονομική τους επιφάνεια ή αυτή είναι περιορισμένη δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να μείνει π.χ. ο Ρουσιαμανης , ο οποίος έχει αποδεδειγμένα βοηθήσει!!
Όσο αφορά τον ΑΣ, ισχύει το όπου φτωχός και η μοίρα του!! Ο ΟΣΦΠ έχει τον Μαρινάκη, ο ΠΑΟ διάφορους πλούσιους “φίλους” που τσονταρουν, ο ΠΑΟΚ τον Σαββίδης που χρηματοδοτεί από την πίσω πόρτα….

Κι όμως Αστέριε,με Λάσκαρη ο Αρβανίτης είχε θεσουλα κ δεν ξεκολλούσε από αυτήν παρά μόνο όταν του την πήραν πισω.Τοτε θυμήθηκε να κανει επανάσταση από τα τσιμέντα,ενώ το κακό είχε ξεκινήσει και το ξερε όλος ο κόσμος ,αυτός δεν είχε κάνει το παραμικρό.Μονο μετά.
Αν ξεχνάμε την-προσφατη κιόλας – ιστορία μας , τουλάχιστον να την ξαναθυμομαστε αμέσως.Ειναι σοβαρά τα πράγματα.

Last edited 29 days ago by καπετάν Κανένας
Ian 73

Αυτός παρέδωσε την καε στο Λάσκαρη, χωρίς επαρκή έλεγχο όπως αποδείχτηκε εκ των πραγμάτων.

vaggelaris

Οτι κ να λεμε η ευθυνη της τοτε διοικησης για την περιπτωση Λασκαρη ειναι τεραστια. Τετοιες περιπτωσεις θελουν ξεψαχνισμα σπο παντου. Εμεις προφανως τοτε ειχαμε μεγαλες αναγκες ρευστοτητας κ πεσαμε στην παγιδα. Γιατι στην αρχη τουλαχιστον ο Λασκαρης ειχε εμφανισει χρημα. Η ζημια δυστυχως εγινε κ ητσν τεραστια….

Ian 73

Είναι ένα ελαφρυντικο που αναγνωρίζω στον Αρβανίτη.Μαλλον από οικονομικής άποψης είχαμε μεγάλο θέμα τότε και γιαυτό ως πνιγμένοι πιαστηκαμε από τα μαλλιά μας (Λάσκαρης).

simon says

Θυμάμαι πως λίγο μετά την παραχώρηση της ΚΑΕ στον Λάσκαρη είχε δηλώσει πως χωρίς αυτόν δεν θα φτάναμε στο τέλος της σεζόν!! Νομίζω πως είχαμε δύο μεγάλες δόσεις από 125 Χιλ. έκαστη, τα λεφτά των οποίων κεφαλαιοποιήσε ο Λάσκαρης και έφτασε από το 51% στο 90% των μετοχών, εάν θυμάμαι καλά….

Ian 73

Με κάτι τέτοια έχασε την αξιοπιστία του ο Αρβανίτης.

Δεν μίλησα για Αρβανίτη! Ήμουν συγκεκριμένος!! ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ

kp79

Εσύ δεν μίλησες για Αρβανίτη. Όμως ο Αρβανίτης μίλησε στον Αμερικανό!

simon says

Δεν είμαι insider, αλλά φαντάζομαι συζήτηση χωρίς τον Ρουσιαμανη δεν μπορεί να έχει γίνει! Χωρίς αυτόν δεν υπάρχει λειτουργική ΚΑΕ ΑΡΗΣ!

kp79

Σωστά, όμως άλλος κινεί τα νήματα πίσω από την σκηνή τα τελευταία 10 και βάλε χρόνια. Διότι αν αυτός δώσει εντολή στα παπαγαλάκια του, ξαφνικά ο Ρουσιαμανης θα παρουσιαστεί ως ένας κακός επενδυτής που θα ρίξει τον Άρη στα βράχια

simon says

Το ρωτάω σοβαρά. Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη , δίπλα στο Καραϊσκάκη μεγάλωσα!! Αυτή η δύναμη του Αρβανίτη, από που πηγάζει???🤔

Ian 73

Σου απαντώ εγω που επίσης ειμαι ψιλό άσχετος μιας και ζω εκτός Ελλάδας απο το 94. Ίσως ξεκίνησε απο συνδέσμους και έχει εκεί κάποια ερείσματα . Αν κάποιος ξέρει καλύτερα ας μας ενημερώσει.Σίγουρα έχει φτιάξει ένα καλό προφιλ σε μια μερίδα αρειανων που δεν ασχολούνται πολύ και δεν είναι των υπερβολών τύπου «Ελον Μασκ πουλά και φύγε ,είσαι λίγος για τον αυτοκράτορα». Σε αυτή την μερίδα φιλάθλων έχει δώσει -με αφορμή την θητεία του την εποχή που είχαμε Βεζενκοφ Μποχωρίδη- την εικόνα του γνωστή του μπάσκετ που τρέχει 24ωρες το 24ωρο για την ομάδα.

Ian 73

Επίσης, η μακροχρόνια ενασχόληση του (ήταν παράγοντας ήδη από την εποχή Δαμιανιδη) τον έχει βοηθήσει στο να σχηματίσει ένα δίκτυο γνωριμιών μεταξύ των δημοσιογράφων/ΜΜΕ και μέσω αυτών καλιεργει το προφίλ που ανέφερα πριν.

Last edited 27 days ago by Ian 73
pro

Από την αστειρευτη φαντασία του συγγραφέα…

kp79

Μακάρι να είχα αστείρευτη φαντασία και να ήμουν συγγραφέας. Δυστυχώς όμως ζω στην πεζή πραγματικότητα όπου ο Αρβανίτης είναι πρόεδρος ή αντιπρόεδρος ή μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Άρης τα τελευταία (πόσα;) χρόνια. Από εποχή Δαμιανίδη, αν δεν κάνω λάθος. Και αυτά τα χρόνια είναι κάθε άλλο παρά επιτυχημένα

pro

Η απαντηση μου, δεν τέθηκε για να εξαλείψει ή να αποκρυψει διαχρονικές ευθύνες του αρβανιτη κατά την άσκηση των διοικητικών καθηκόντων του.Δεν ήταν αυτή η κουβέντα, αν γίνει μια τέτοια συζήτηση πολύ ευχαρίστως να πουμε τα καλα και τα κακά.Ειπώθηκε ,γιατί θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό, και ειναι ότι πιο ηπιο μπορώ να πω αυτή την στιγμή, για να χαρακτηρίσω την αποψη που τον θέλει ένα είδος godfather , που θα πατησει ένα κουμπι, οι στρατιές των δημοσιογράφων που τον ακολουθούν θα αρχίσουν να λοιδωρουν τον ρουσιαμανη και τελικά αυτός θα καεί στα μάτια των χιλιάδων οπαδών που άλλη δουλειά δεν κάνουν από το να ασχολούνται με το υποβαθμισμενο ελληνικό πρωτάθλημα και τον μπασκετικο Άρη μας … Η αποψη αυτή, όπως τέθηκε, είναι αυθαιρετη, εκτός σημερινής πραγματικότητας, αποδίδει στον αρβανιτη δυνάμεις και δυνατότητες που δεν εχει, και εν τέλει πηγάζει μόνο από την φαντασία σου ή τα στερεότυπα που έχεις στο μυαλό σου. Σορρυ, αλλά έτσι είναι….

kp79

Ασφαλώς, για να είμαι αντικειμενικός, δεν φταίει ο Αρβανίτης για την κατάντια των τελευταίων ετών. Έχει όμως το μερίδιο ευθύνης που τού αναλογεί και δεν είναι ηθικό να προβάλλεται ως σωτήρας

pro

Ε;;;;

Σε μένα πάει αυτό 😄;

Last edited 28 days ago by καπετάν Κανένας