Ο Μαυροβούνιος πρώην παίκτης του Άρη ενημέρωσε τον ΕΣΑΚΕ για τη μη καταβολή μιας δόσης 50.000 ευρώ. Το τελευταίο έχει σημασία. Δεν προχώρησε σε καταγγελία αλλά σ’ ενημέρωση. Διότι, για να φθάσεις στο επίπεδο καταγγελίας για αθέτηση ενός διακανονισμού θα πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις εγγράφως. Μπορούσε ο Ντραγκίτσεβιτς;

Καταρχάς, το έγγραφο διακανονισμού της οφειλής της ΚΑΕ Άρης προς τον αθλητή έχει κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ εδώ και μήνες. Εντάσσεται στο πλαίσιο των αδιαπραγμάτευτων των υποχρεώσεων των ομάδων (προς την επιτροπή αδειοδότησης) καθώς οφείλουν να αποδεικνύουν εγγράφως ότι είτε έχουν εξοφλήσει είτε διακανονίσει τις οφειλές της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, της σεζόν 2020-21. Όταν τέθηκε ζήτημα παραπομπής της ΚΑΕ Άρης από την επιτροπή αδειοδότησης, οι επιτελείς των «κίτρινων» κάλεσαν τα μέλη αυτής να ρίξουν μια ματιά στο συμφωνητικό με τον Ντραγκίτσεβιτς για να διαπιστώσουν α) αν πρόκειται για ενημέρωση ή καταγγελία και β) αν νομιμοποιείται η επιτροπή να διαβιβάσει το ζήτημα στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Τι αναφέρει λοιπόν το περιβόητο έγγραφο διακανονισμού. Πληροφορίες του Gazzetta σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα «πλήρες» έγγραφο υπό την έννοια ότι οι «κίτρινοι» προεκτίμησαν κάθε σενάριο. Αναφέρει λοιπόν ότι η ΚΑΕ Άρης παραδίδει το δικαίωμα στην τράπεζα να πιστώσει στον λογαριασμό του Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς το ποσό των 50.000 ευρώ μόλις πιστωθεί στον δικό της λογαριασμό το ποσό (που προβλεπόταν) από τη φορολογία του στοιχήματος. Δηλαδή, παραχώρησε εν λευκώ τα εισπρακτικά δικαιώματα για το συγκεκριμένο ποσό. Όπως είναι γνωστό και παρά τις διαβεβαιώσεις του ΕΣΑΚΕ αυτά τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν ποτέ.

Επειδή όμως λήφθηκε υπόψη κι αυτό το ενδεχόμενο, υπάρχει κι ένας ακόμη όρος στο συμφωνητικό ο οποίος αναφέρει ότι σε περίπτωση που μέχρι τις 31 Μαΐου δεν πιστωθεί αυτό το ποσό (50.000 ευρώ) από τη φορολογία του στοιχήματος, τότε η ΚΑΕ Άρης θα πρέπει να καταβάλλει στον παίκτη 80.000 ευρώ πληρώνοντας δηλαδή και penalty 30.000 ευρώ. Δηλαδή, ο Μαυροβούνιος δέχθηκε (εγγράφως) την παράταση του διαστήματος πληρωμής του σε περίπτωση μη πίστωσης των χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματος. Αυτό «γράφουν» τα χαρτιά.

Πηγή: Άρης: Γιατί νιώθει σίγουρος για τη δικαίωση στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ | Gazzetta

Εγώ λέω να πάμε στον Αθλητικό δικαστή, να μας πει πως το χαρτί δεν ισχύει, να φάμε μείον 1 βαθμό, να πάμε μετά στον Ντράγκι να του πούμε ” και δε σε χάλασε που το χαρτί δεν ισχύει, φάε τώρα διακονισμό του 50άρικου σε 10 μήνες και ξέχνα τα έξτρα 30″. Όνειρα ε;

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
timemaster

Άντε βγάλε άκρη με την ελληνική δικαιοσύνη που περισσότερες τούμπες κ από τον Μελισσανίδη στους ολυμπιακούς.

Πάντως μεγάλη λεπτομέρεια αυτή για τα 50+30 που βγήκε στην φόρα και δείχνει πόσο μετράει το ρευστό χρήμα.

Δε θεωρώ πως θα έχουμε θέμα στην τελική. Εδώ πάει να την σκαπουλαρει ο Ηρακλή και η ΑΕΚ.