Παρακολουθώ εδώ και 2 μέρες τα γεγονότα που συμβαίνουν στο τμήμα Μπάσκετ (αυτά του ποδοσφαίρου θέλουν άλλο ένα blog μόνα τους) και νομίζω ότι όλοι μας έχουμε καταλύσει κάθε έννοια μέτρου.
Έχουμε επιδοθεί σε ένα πόλεμο, όλοι προς όλους πολλές φορές χωρίς να αναγνωρίζουμε τι γίνεται πραγματικά και ποιά είναι τελικά τα προβλήματα που μας έχουν βάλει σ’αυτόν τον πόλεμο.Μέσα σε όλους αυτούς δεν εξαιρώ και τον γράφοντα καθώς δεν έχω κρύψει στα σχόλια μου τη δυσαρέσκεια για την επιλογή Σούμποτιτς.
Προσπάθησα όμως να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά, να δω πίσω από τα προφανή περί προδότη κτλ, να τις συνοψίσω και να τις παραθέσω και φυσικά να διαβάσω και τις δικές σας.

Μας ήρθε λοιπόν ο Σούμποτις ο οποίος έχει 2 μειονεκτήματα.


Δεν είναι ούτε τόσο καλός προπονητής ώστε να περάσει απαρατήρητη η δεδομένη προδοσία του αλλά είναι και αρκετά προδότης ώστε να περάσει απαρατήρητη η προπονητική του ανυπαρξία.Γιατί αμφιβάλω αν υπάρχει άλλος προπονητής που να έχει κάνει τόσο καλό όνομα σαν παίκτης, να έχει ξεκινήσει τόσο ιδανικά την προπονητική με τίτλους παντού και όμως να είναι ανύπαρκτος για 10 σχεδόν χρόνια.


Από εκεί άρχισα να σκέφτομαι γιατί στο καλό κάναμε τέτοιου είδους επιλογή.Τι θα μας προσφέρει ένας τόσο μέτριος προπονητής που τον φέρνεις για έξι μήνες και ο οποίος πιο πολλά προβλήματα θα προκαλέσει παρά ωφέλη.Η ομάδα έχει ρόστερ ικάνο με να βγει 3ο στο διαλυμένο ελληνικό πρωτάθλημα κάνοντας τα βασικά τα οποία μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε έλληνας προπονητής.Αυτά κάνουν και στο Μαρούσι και στην Καβάλα και σε όλα τα άλλα καφενεία.


Το θέμα όμως τελικά είναι διοικητικό.


Κάποιοι αποφάσισαν να μπουν σε πόλεμο πράγμα το οποίο δεν μας συμφέρει απ’όπου κι αν το πιάσεις.Εγώ ξέρω ότι αν θες να δείξεις πυγμή βγαίνεις μπροστά και επώνυμα και στηρίζεις τις επιλογές σου.
Ποιος έφερε τον προδότη;


Ο Δαμιανίδης;
Ο Παπαϊωάννου;
Ο Κιοσέογλου;


Γιατί δεν ήταν εκεί να μιλήσει μαζί με τον Σούμποτιτς;Αν βάζεις λεφτά δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου.Αν βάζεις λεφτά αλλά δεν θες να γίνεις διοίκηση γιατί ο Τζεβελέ σου έχει αφήσει χρέη βγες και πες το μας.
Ειλικρινά ο σύλλογος εδώ και πόσο καιρό συμπεριφέρεται στα όρια της συνωμοσιολογίας και έτσι το μόνο που κάνει είναι να διώχνει τον κόσμο.
Όλοι κάνουμε επιλογές αλλά πρέπει να αποδίδονται και σε αυτούς που τις παίρνουν.Τι να το κάνω τώρα να κρύβεται αυτός που πήρε αυτή την απόφαση και αν τυχόν πάει καλά να βγει να καρπωθεί τα εύσημα αλλά αν αποτύχει να τα ρίχνουν πάλι ο ένας στον άλλον.Και ειλικρινά με αυτήν την ομίχλη που υπάρχει στα διοικητικά, ας μη ξεχνάμε ότι πρόσφατα παραιτήθηκαν κάποια μέλη και υπάρχει περίπτωση πρωτοδικείου, πιστεύει κάποιος ότι έτσι ανώνυμα μπορεί να παίρνει διχαστικές αποφάσεις που βουλιάζουν ακόμα περισσότερο την ομάδα στην εσωστρέφεια;


Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η ομάδα πραγματικά δεν βρίσκω σε ποιόν τομέα λειτουργεί σωστά.


Μήπως στο αγωνιστικό πάει πίσω;


Μεθοδεύαμε εδώ και 1 μήνα τη φυγή Ντρούκερ.
Ήταν φανερό ότι κάποιοι τον ήθελαν και κάποιοι όχι και του πριόνιζαν την καρέκλα τόσο απροκάλυπτα.
Αδιάσειστη απόδειξη η άδεια μετ’αποδοχών του Κουμπούρα.Αλλά αναρωτιέμαι πως γίνεται να τρέξει το αγωνιστικό τμήμα όταν ένας παίκτης ενημερώνεται να περιμένει μέχρι να διώξουν τον προπονητή και υποθέτω ότι δεν του ξέκοψαν την επικοινωνία με τους “πρώην” συμπαίκτες του.
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι εμείς περιμένουμε τον Λίνο να υπογράψει σ’αυτό το μπουρδέλο που λέγεται Άρης.
Όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση.Τουλάχιστον με τον Κωστάκη πετύχαμε και μια “περήφανη” πώληση.Τώρα θα μας φύγει και τζάμπα το πουλέν.
Αλήθεια για όλα αυτά ποιός θα λογοδοτήσει;Ο νυν,ο πρώην ή ο μέλλων;


Τελειώνοντας νομίζω ότι τον Σούμποτις δεν πρέπει να τον αθωώσουμε μόνο και μόνο για να πάμε κόντρα στους σουπεράδες.Το αν κάποιον τον ενοχλει πολύ ή αλλον όχι είναι άλλο θέμα.


Σέβομαι την αγανάκτηση τους αλλά διαφωνώ με την αντίδραση τους.


Για μένα θα ήταν πιο σωστό να ήταν κοντά στην ομάδα αλλά να έδειχναν την δυσαρέσκεια τους προς το συγκεκριμένο άτομο.Γενικά είμαι πολύ αντίθετος με τον σύνδεσμο αλλά παραδέχομαι ότι η ομάδα μπορεί να ωφεληθεί από τον δυναμισμό τους.Από την διοίκηση απαιτώ αφού μας αποκαλύψουν ποιός κάνει κουμάντο να βγει μπροστά,να μιλήσει στον κόσμο για τα πεπραγμένα της τελευταίας 3ετίας και να προσπαθήσει να τον συσπειρώσει.


Αλλιώς το να γεμίσει το μισό γήπεδο από αντίδραση προς τους άλλους μισούς δεν έχει νόημα.
Σύντομα θα χάσουν το ενδιαφέρουν τους και θα φύγουν πάλι...
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Συμφωνω απολυτα με τις τελευταιες δυο παραγραφους σου. Νομιζω πως περισσοτερο απ’ ολα μας πληγωνει η επικοινωνιακη ανυπαρξια της διοικησης τουλαχιστον τα τελευταια 3 χρονια. Μια φορα δεν βγηκαν να εξαγγειλλουν το πλανο και το όραμά τους, ουτε και να δηλωσουν ρητα ποιου απο ολους ειναι προσωπικη ευθυνη οι επιλογες. Συμφωνα με τον Δασκαλου, ο Δαμιανιδης εχει πει ‘Ναι’ σε ολα οσα συνεβησαν την τελευταια 8ετια, εκτος απο τις επιλογες Λαμποβιτς και Παουνοβιτς (απο εμπιστοσυνη στον Κατσικαρη). Νομιζω -παντως- , απαντώντας στις ερωτησεις σου, πως πιθανοτατα να προμηνυει αυτη η κινηση την αποχωρηση Δαμιανιδη. Αυτην την αισθηση εχω.

Κωστης

Ruben2501

Γιατί να κάθεται ο κόσμος να κάνει εικασίες;Ο κόσμος υπάρχει για να στηρίζει την ομάδα και να χαίρεται με αυτό το υπέροχο άθλημα.Όχι να κάνει τους ντέντεκτιβ και να αερολογεί ασύστολα.