“Πάνω από όλα είναι η ομάδα και το καλύτερο για αυτήν με κάθε παίκτη της να αποτελεί κομμάτι για την επίτευξη αυτού του στόχου. Να λειτουργούμε σαν σύνολο με τον κάθε παίκτη να έχει καλή ή καλή βραδιά. Η ομάδα χτίστηκε για να έχει παίκτες σε ρόλο πρωταγωνιστή, συμπρωταγωνιστή και κομπάρσου με τον ρόλο του πολλές φορές να είναι ακόμη πιο σημαντικός. Του παίκτη δηλαδή που κάνει την δουλειά του παρασκηνίου και όχι που είναι στο προσκήνιο. Δεν υπάρχει θέμα για κανέναν παίκτη. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή που εγώ την έχω και μην ξεχνάμε ότι και πέρσι σε αυτό το σημείο υπήρξε αμφισβήτηση για τους Νέιμικ, Τόμας και Ριντ όχι όμως και στο τέλος της χρονιάς. Λογικό είναι όπως είπα να μην υπάρχουνε καλές βραδιές αλλά ο κάθε παίκτης να υποστηρίζεται από το σύνολο με εμπιστοσύνη όπως και γίνεται σε μας”.

“Ενίσχυση θα υπάρξει του χρόνου”
Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ενίσχυσης του υπάρχοντος ρόστερ ο Πρίφτης δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει και να είναι μάλιστα κάθετος. “Ενίσχυση θα υπάρξει του χρόνου όταν η ομάδα κληθεί να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπάνω σύμφωνα με το πλάνο και την λογική που έχει οριοθετηθεί. Μία χρονιά βέβαια μπορεί να έχει πάντα τα σκαμπανεβάσματά της με εμάς να είμαστε εδώ για να τα αξιολογήσουμε. Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν θεωρώ ότι η ομάδα μας χρειάζεται κάτι”.

“Το καλοκαίρι συζητήσαμε με τον κ. Λάσκαρη και ήρθαμε σε συμφωνία ενεργοποίησης του όρου του συμβολαίου που είχα υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι. Να παραμείνω στον Άρη αφού η ομάδα πλασαρίστηκε στην πρώτη τετράδα. Ενός στόχου που ήταν δύσκολος να επιτευχθεί όταν ξεκινούσε η χρονιά ενώ είχαμε πει ότι ακόμη και αν τερμάτιζε στην 5η ή 6η θέση να συζητούσαμε για να συνεχίσουμε και πάλι. Είμαι χαρούμενος που παρέμεινα και είναι σημαντικό που αυτό συμβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μακάρι εξάλλου να παραμείνω για πολλά ακόμη χρονιά με τον Άρη να αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο κλαμπ που έχω δουλέψει ως πρώτος προπονητής”.

Πηγή: Πρίφτης: Θέλω να μείνω στον Άρη για πολλά χρόνια – Συνεντεύξεις – SPORT 24

Εγώ αυτό κρατάω σαν σημαντικότερο:

Η ομάδα χτίστηκε για να έχει παίκτες σε ρόλο πρωταγωνιστή, συμπρωταγωνιστή και κομπάρσου με τον ρόλο του πολλές φορές να είναι ακόμη πιο σημαντικός.

Αυτό πρέπει να βάλουμε όλοι καλά στο μυαλό μας.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kriton3

Το σημαντικότερο κατά τη γνώμη είναι ότι έχουμε έναν προπονητή το λιγότερο άνω του μετρίου (για να μην πω πολύ καλό), ο οποίος δεν βλέπει τον Άρη σαν ένα βήμα για να πάει σε top επίπεδο, αλλά σαν τον οργανισμό μετ τον οποίο θα αλλάξουν ΜΑΖΙ επίπεδο σιγά σιγά.
Η προπονητική σταθερότητα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα κατά τη γνώμη αν θες να χτίσεις μια καλή ομάδα με διάρκεια. (Πάντα λέω ότι θα ήταν ιδανικό για μένα να γίνουμε μια Παρτιζάν επί Βουγιόσεβιτς πριν 3-4 χρόνια, ξένοι λαβράκια, νέοι διψασμένοι Έλληνες και έδρα κολαστήριο)

The_Emperor_Is_Dead

Διαφωνώ για τη φράση “΄’ανω του μετρίου”,θεωρώ ότι είναι ένας απ τους καλύτερους ενεργούς Έλληνες προπονητές αυτή τη στιγμή!Ταπεινός,ρεαλιστής,μετρημένος,δεν λέει μεγάλα λόγια,δεν είναι γλύφτης,δουλεύει για την ομάδα και όχι για τους μάνατζερ,με νέες ιδέες και με καλές επιλογές παικτών,πάντα σύμφωνα με το μπάτζετ που του δίνεται!
Και σε αυτή τη συνέντευξη,επιβεβαίωσε όλα τα χαρακτηριστικά του!Μακάρι να πετύχει φέτος το πλάνο που τέθηκε το καλοκαίρι και του χρόνου με λίγα περισσότερα χρήματα να κάνει μια ακόμη πιο ανταγωνιστική ομάδα!

Ηθελα να συμπληρώσω επίσης,ότι για όσους παρακολουθούν μπάσκετ,είναι ένας απο τους καλύτερους σε κοουτσάρισμα!

Kriton3

Για αυτο είπα οτι χαρακτηρίζεται ως το λιγότερο άνω του μετρίου αν και δεν θα τα χαλάσουμε εκεί, νομίζω συμφωνούμε και οι δύο ότι με αυτόν στον πάγκο θα θέλαμε να πορευτούμε και τα επόμενα χρόνια.
Οι επιφυλάξεις που έχω κυριώς αφορούν το κομμάτι των αποφάσεων μέσα στο μάτς καθώς κάποιες φορές μου δίνει την εντύπωση ότι ξεχνάει κάποιους παίχτες στον πάγκο ή καθυστερεί να πάρει ταιμ άουτ ενώ η ομάδα έχει φανερά χάσει το μομέντουμ. Επίσης δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σαν πρώτος προπονητής στο κορυφαίο επίπεδο.
Σύμφωνω πάντως οτι έχει αποδείξει πως είναι εξαιρετικός στις επιλογές παιχτών, έχει άριστη νοοτροπία και ξέρει να φτιάχνει σύνολα που πάιζουν πάνω απο όλα για την ομάδα.

dionisios

Προφανώς αστειεύεσαι….Μετριότατος ..ξεχνέι παίκτες στον πάγκο..Δεν έχω δει ούτε ένα σύστημα στις τελευταίες επιθέσεις και άλλα

gerorge

Ποια ειναι τα αλλά φιλε μου; Γιατι η κριτική στον Πρίφτη ειναι αρκετά γενική και αόριστη απ´οσο έχω δει χωρίς να την αξίζει.