Ο Μπελ δεν είναι combo guard όπως εύκολα μπορεί να ισχυριστεί κανείς ρίχνοντας μια ματιά στο ύψος του. Είναι ένα κοντό 2αρι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι ο παίκτης που θα εκτελέσει με επιτυχία την pick n’ roll κίνηση, αλλά είναι εξαιρετικός στο να βγαίνει από τα σκριν και να σουτάρει από μακρινή απόσταση. Καθόλου τυχαία, ο Μπελ είναι ο 7ος καλύτερος «τριποντάκιας» στην ιστορία του Gonzaga καθώς στην 4ετία του στο πανεπιστήμια ευστόχησε σε 219 προσπάθειες σε σύνολο 536. Συνολικά, είναι παίκτης του 40% έξω από τα 6.75 κι αυτό εκτιμήθηκε από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αν κανείς ρίξει μια ματιά στο scouting report του Μπελ θα ξεχωρίσει ένα ακόμη στοιχείο – εκτός της ικανότητάς του στο σουτ. Το επίπεδο άμυνάς του. Στην τελευταία του χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στην West Coast Conference κι αυτός ο (άτυπος) τίτλος επίσης μέτρησε στην κρίση του Παναγιώτη Γιαννάκη. Συν ένα ακόμη στοιχείο. Στην τετραετία του στο Gonzaga, ο Μπελ υπέστη κάταγμα στο χέρι τον Δεκέμβρη του 2013, είχε μερικά… στραμπουλίγματα και ενοχλήσεις στο γόνατο. Κι όμως, το σύνολο των αγώνων στους οποίους απουσίασε ήταν μόλις επτά. Πολύ χρήσιμο στοιχείο αν συνυπολογίσει κανείς το τι έγινε πέρυσι στον Άρη.

https://www.gazzetta.gr/basketball/article/1142538/o-mpel-tha-toy-lysei-ena-provlima

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vamos_G1

Μεταξύ μας αν ο τύπος ήταν 5-6 πόντους ψηλότερος, οι μόνες Ελληνικές ομάδες στις οποίες θα μπορούσαμε να τον δούμε είναι οι 2 της πρωτεύουσας.

Subaris

Ο isaiah Thomas ειναι 1,75…!!Χωρις να θελω να τον υποτιμησω,αν τον ηθελαν δεν θα κοιτουσαν τους 5-6 ποντους.Απλα ή ειναι ψωνισμενοι κ δεν κοιτανε παιχτες των 50-60 χιλιαδων δεν ξερω κ γω ποσα παιρνει ή δεν ειναι αυτο που ολοι ευχομαστε.

emperor1

Mηπως μπορει να βοηθησει με το να μας πει το τηλ του μακνηλ,τουλαχιστον;;;;(κι αν ξερει και του τζαστιν θαναι το καλυτερο γκαρντ που περασε απ τον αρη)

Jose

Ειναι δυνατον ακομα καποιοι να θεωρουν οτι οι περυσινες απουσιες παικτων οφειλονταν σε τραυματισμους;

Sam Vincent

Αν ο ισχυρισμός σου είναι σωστός ,φέτος θα πρέπει να εγκατασταθεί στο NGH ,κινητή χειρουργική μονάδα .

Jose

Πολυ πονο στη μεση θα εχουμε φετος να μου το θυμηθεις.

dimisthessaloniki

Με μπενσον η ομαδουλα στα χαρτι ειναι πολυ συμπαθητική.Παμε αριαναρα

Jose

Εμενα παντως με προβληματιζει οτι ενας παικτης με τα χαρακτηριστικα του Benson δεν εχει καταφερει να κανει ουσιαστικη καριερα.