Πελεκάνος,  Βεργίνης, Τσακαλέρης



Αυτό τον μήνα είχαμε βελτίωση . 
Μπορεί να μην αποτυπώνεται ακριβώς στις νίκες ή στη βαθμολογία , αλλά η ομάδα έχει βελτιωθεί .


ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ



Ρεκόρ: 1 νίκη και  2 ήττες

Ortg: Οι πόντοι που προσφέρει ένας παίκτης(είτε σκοράροντας,είτε δημιουργώντας) στην ομάδα ανά 100 κατοχές
DRtg: Η προσφορά του παίκτη στην άμυνα ανά 100 κατοχές
USG: Το ποσοστό των κατοχών που τελειώνουν στα χέρια ενός παίκτη(με σουτ,λάθος,ριμπάουντ κ.α)όσο είναι στο παρκέ.

WS=Πόντοι+Ριμπάουντ+Κλεψίματα+0,5*(Ασίστ+ Τάπες)-Σουτ Εντός Πεδιάς-Λάθη-0,5*(Βολές – Φάουλ).


Η επίθεση μας έχει γίνει επιπέδου Α1 ( επιτέλους ) .

Μέσος όρος 72 πόντοι  , 100,7 αποτελεσματικότητα και 15 ασίστ ανά αγώνα. 

Μάλιστα , αν λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις του Αγγέλου μετά το παιχνίδι με τον Ίκαρο , περί αναλογίας ασίστ προς λάθη , τότε μπορούμε να πούμε πως είμαστε στον σωστό δρόμο , μιας και για πρώτη φορά φέτος έχουμε θετικό πρόσημο σε αυτή την αναλογία ( 15/14,7 ).
Φτάσαμε επίσης – για πρώτη φορά φέτος – και τον μέσο όρο του πρωταθλήματος σε ποσοστό , με 45,1% , το οποίο είναι σημαντικό γιατί μέχρι τώρα σουτάραμε κάτω του μέσου όρου! ( στο πρωτάθλημα γενικά ακόμα είμαστε στο 42,1% , πάνω μόνο από τον Ίκαρο και τον ΚΑΟΔ ).

Εξακολουθούμε να είμαστε εύστοχοι στις βολές (77,8% για τον Δεκέμβριο και συνολικά στο πρωτάθλημα 72,5% – 6οι ) , αλλά λόγω του τρόπου επίθεσης μας , δεν κερδίζουμε πολλές. 
Οι επιθέσεις από την κορυφή της ρακέτας ή μετά από ένα σκριν , δε φέρνουν πολλές βολές κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε. 
Επίσης – αυτός ο τρόπος επίθεσης – δεν βοηθάει και στα επιθετικά ριμπάουντ , στα οποία είμαστε 12οι στο πρωτάθλημα 22,8% offensive rebound rate. 
Μιλώντας για ριμπάουντ , ας πάμε στη μεγαλύτερη μας πληγή μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. 

Το αμυντικό ριμπάουντ.

Αυτόν τον μήνα πήραμε 69 ριμπάουντ , από τις 102 ευκαιρίες που είχαμε. 69% δηλαδή defensive rebound rate! Αυτό σημαίνει πως οι αντίπαλοι μας ανανέωσαν το 30% από τις επιθέσεις που έχασαν. Αυτό -απλά- δεν πρέπει να συμβαίνει!

Ότι άμυνα παίζουμε , όσο καλά κι αν παίζουμε , αν χάσουμε στο τέλος το ριμπάουντ δε έχει κανένα νόημα , γιατί το επιθετικό ριμπάουντ οδηγεί σε εύκολο καλάθι ή φάουλ. 

Δυστυχώς το θέμα ριμπάουντ θα μας πονάει όλη τη χρονιά , γιατί οι παίκτες μας δεν είναι καλοί σε αυτόν τον τομέα. Μπορούμε όμως να βελτιωθούμε , με ομαδική προσπάθεια και μεγαλύτερη συγκέντρωση από όλους ( όχι μόνο από τους ψηλούς ).

ΡΟΛΟΙ

Πελεκάνος , Πάσαλιτς , Βεργίνης , Ασημακόπουλος είναι τα πρώτα μας βιολιά. Πελεκάνος και Πάσαλιτς είναι βελτιωμένοι και αρχίζουν να νιώθουμε – παιχνίδι με το παιχνίδι – πιο άνετα στην ομάδα. 

Ο Ασημακόπουλος έχει βελτιωθεί αυτόν τον μήνα στα ποσοστά του και πιστεύω πως κάπου εδώ θα τον βλέπουμε για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Ο Βεργίνης…. ( δείτε παρακάτω).
Το καλό είναι πως Χαρίσης και Καραποστόλου αρχίζουν να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης κι αυτό είναι καλό. 
Το θέμα τώρα είναι να αρχίσουν ( τουλάχιστον ) να σταθεροποιούνται σε αυτά τα επίπεδα.


Το γράφημα πάνω δείχνει το TS%(πόντοι/(2*(δίποντα+τρίποντα+0,44*βολές), δηλαδή μετράει το ποσοστό για όλα τα σουτ(δίποντα,τρίποντα, βολές σε αναλογία με τους πόντους που βάζεις) σε σχέση με το USG/G( δηλαδή τις πραγματικές κατοχές που έχεις ανά παιχνίδι).

Όσο πιο πάνω και δεξιά, τόσο πιο αποτελεσματικός είναι ο παίκτης, 
είναι ο go-to guy που λέμε και στο χωριό μου…
Όσο πιο κάτω και δεξιά, είναι αυτός που νομίζει ότι το’χει… αλλά δεν!
Αντίστοιχα, όσο πιο πάνω κι αριστερά, είναι ο αποτελεσματικός παίκτης με τις λίγες προσπάθειες που παίρνει
 και κάτω αριστερά, αυτός που δεν είναι καλός, ούτε με τα λίγα που παίρνει!





Ο ΚΑΛΟΣ

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο Πελεκάνος στην ομάδα , ξέραμε , πως είναι ο καλύτερος παίκτης της. 
Δυστυχώς έχει 4 χρόνια να είναι πρωταγωνιστής σε μια ομάδα και του πήρε λίγο χρόνο να βρει τα πατήματα του και -κυρίως- να καταλάβει πως πρέπει να αρχίσει να παίρνει προσπάθειες.
Ακόμα όμως παίρνει λίγες , κατά τη γνώμη μου. 
14 παίκτες στην Α1 παίζουν πάνω από 30 λεπτά κι ο Πελεκάνος είναι 9ος σε USG% με 20,7. 
Θα πρέπει να πάρει περισσότερες προσπάθειες , γιατί πρέπει να καταλάβει πως τις ικανότητες του δεν τις έχει άλλος στην ομάδα.
Ειδικά τις διεισδύσεις του , τις χρειαζόμαστε  πάρα πολύ και γιατί μπορεί να τελειώσει κοντά στο καλάθι και γιατί μπορεί να κερδίζει φάουλ. 
Η άμυνα του είναι εξαιρετική και πραγματικά δε μου έρχεται στο μυαλό άλλος παίκτης του Άρη που να έπαιζε τόσο καλή προσωπική άμυνα.
Ακόμα πρέπει να βοηθήσει περισσότερο στα ριμπάουντ. Ξέρω πως είναι δεύτερος στην ομάδα με 4,3 ανά αγώνα , αλλά χρειαζόμαστε κι άλλο ριμπάουντ και δε βλέπω άλλη λύση (εκτός αν ο Χαρίσης αρχίσει να πηδάει για ριμπάουντ ξαφνικά…)


Ο ΚΑΚΟΣ

Ο Βεργίνης αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική ”Καραποστόλου”: ” Θα σουτάρω μέχρι να αρχίσουν να μπαίνουν”.
Μόνο που αυτό οδήγησε στο 5/21 σουτ αυτόν τον μήνα και στο ”εκπληκτικό” ποσοστό του 24%!!! 
Μάλιστα τα δίποντα του είναι 3/17!!!!
Πρέπει γρήγορα να βρει τρόπο να αρχίσει να τα βάζει πάλι , γιατί πραγματικά , αν δεν είναι εύστοχος , δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για να είναι στο γήπεδο.

Ο ΑΣΧΗΜΟΣ

Ο Τσακαλέρης ήρθε στην ομάδα σαν μια ”χαμηλού ρίσκου” επένδυση , που μπορεί να βγει ”λαβράκι”. 
Αλλά δε λέει να ξεκολλήσει από το 20% στα σουτ ( μάλιστα αυτόν τον μήνα είναι στο 17% ) , άρχισε να κάνει φάουλ (2ος στο πρωτάθλημα με 0,23 φάουλ ανά λεπτό συμμετοχής!!!!)και -πλέον- δεν προσφέρει και στην άμυνα.
Για αυτό κι αυτόν τον μήνα έχει χάσει τη θέση του στο rotation από τον Βεζένκοφ κι όταν γυρίσει ο Τσιάρας , τον βλέπω κι εκτός 12άδας.
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Ο Βεργίνης είναι εκτός ρυθμού και κρίμα γιατί μπορεί να βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα και είναι κάτι που το χρειαζόμαστε. Στις δύο από τις τρεις νίκες μας ήταν καθοριστικός και πρέπει να ξαναβρεί την ευστοχία του.

Anonymous

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΝIGHT.

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ

chris sam

Καλή Χρονιά night. Εύχομαι προσωπικές επιτυχίες αλλά και καμιά επιτυχία στην ομάδα μας.

Night Audit

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας!