Ο Δούκας ήταν η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στις μικρές εθνικές αυτό το καλοκαίρι, μία κατάσταση που πάντως θα αλλάξει. Δεύτερος ο Άρης στη σχετική λίστα.

Ο αθηναϊκός σύλλογος έδωσε 4 παίκτες στην Εθνική Παίδων, 3 στην Εθνική Εφήβων και 3 στην Εθνική Νέων Ανδρών, με τους περισσότερους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκάστοτε διοργανώσεις. Ένας εξ αυτών άλλωστε (Νίκος Ρογκαβόπουλος) αναδείχθηκε MVP του Πανευρωπαϊκού Β’ Κατηγορίας της Βουλγαρίας. Δεύτερος στη λίστα των “αιμοδοτών” βρίσκεται ο Άρης (με 6), ενώ ακολουθούν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ (με 5). Ο Ολυμπιακός έδωσε 3 παίκτες, η ΑΕΚ είχε 2 εκπροσώπους της στις μικρές εθνικές, όπως και ο Προμηθέας Πατρών. Από εκεί και πέρα, το Περιστέρι, ο Ίκαρος Καλλιθέας και ο Πρωτέας Βούλας είχαν από έναν παίκτη στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται βέβαια στον Δούκα, πολλά από αυτά τα παιδιά αποχώρησαν -ή θα αποχωρήσουν στο άμεσο μέλλον. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Γιάννης Αγραβάνης πήγαν στην ΑΕΚ, ο Θοδωρής Καρράς οδεύει προς τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Γιώργος Καμπερίδης επέστρεψε στον Μανδραΐκο (σ.σ.: είχε αποκτηθεί με υποσχετική). Κάτι που σημαίνει πως οι συσχετισμοί και οι αριθμοί θα αλλάξουν άρδην το επόμενο καλοκαίρι.

Πηγή: Ο Δούκας νίκησε τους μεγάλους – Εθνική – SPORT 24

Έτσι , μιας που μιλάμε και για τους μικρούς…