Μετά τις ξαφνικές εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, το συγκεκριμένο ζήτημα γίνεται ακόμα πιο… επείγον για τον Άρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που προκύπτει τα τελευταία 24ωρα είναι πως παραμένει αναλλοίωτη η βούληση και της κυβέρνησης και του Άρη, για να προχωρήσει άμεσα η υπογραφή της σύμβασης και να παραχωρηθεί το Αλεξάνδρειο πριν από τις εκλογές.

Η θεωρητική βούληση ωστόσο δεν αρκεί. Χρειάζονται πράξεις και τα χρονικά περιθώρια σαφώς και δεν ευνοούν για να ολοκληρωθεί η υπόθεση και να υπογραφούν άμεσα οι συμφωνίες ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ο Άρης προσπαθεί να πιέσει όσο μπορεί ώστε να πετύχει τον στόχο του μέσα στον Ιούνιο και να αποκτήσει αυτό που δικαιωματικά μετά από τόσα χρόνια του “ανήκει”.

Πηγή: Ο Άρης πιέζει – όσο μπορεί – για άμεση λύση στην παραχώρηση του Αλεξανδρείου – PRESSARIS

Το πάνω άρθρο , ρίχνει το βάρος της καθυστέρησης στην πολιτεία , το κάτω άρθρο σε εσωτερική διαμάχη ΑΣ – ΚΑΕ… Όπως και να έχει , το θέμα είναι πως δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο.

Πηγή: Η ιστορική ευθύνη ΑΣ και ΚΑΕ για την παραχώρηση του Παλέ – Metrosport.gr

Εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες, ενώ είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα αναφορικά με την τεχνική διαδικασία της παραχώρησης του Παλέ ντε Σπορ στην ΚΑΕ (μέσω του ΑΣ καθώς ο Νόμος υπαγορεύει παραχωρήσεις μόνο σε μη κερδοσκοπικά σωματεία), η υπόθεση σκοντάφτει πάνω στη διαφωνία ΑΣ και ΚΑΕ επί των όρων του δικού του συμφωνητικού.

Από την μία πλευρά είναι λογικό να υπάρξει διαπραγμάτευση καθώς η παραχώρηση του Παλέ επιφέρει κι ένα σωρό ευθύνες, από την άλλη πλευρά όμως είναι και η αιτία της καθυστέρησης.

Ο ΑΣ ζητάει συγκεκριμένο ετήσιο ποσό, την παραχώρηση χώρων εκμετάλλευσης (σ. σ. για την ακρίβεια γραφεία του Αλεξανδρείου), συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στην κεντρική σάλα του γηπέδου, αλλά και ώρες προπόνησης για τα τμήματα που βρίσκονται υπό τη σκέπη του. Οι προτάσεις του ΑΣ βρήκαν αντίθετη την ΚΑΕ κι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της διαφωνίας.

Λογικά, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων, καμία Κυβέρνηση δεν θα αρνηθεί την παραχώρηση του Αλεξανδρείου στον Αρη καθώς πρόκειται για δίκαιο αίτημα και ταυτοχρόνως, στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται η απεμπλοκή από τα λειτουργικά έξοδα των κρατικών γηπέδων. Σε κάθε περίπτωση όμως, ΑΣ και ΚΑΕ Αρης έχουν την ιστορική ευθύνη να βρουν πλαίσιο συμφωνίας και συνεργασίας για να τελειώσει το ζήτημα της παραχώρησης του γηπέδου. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που στην ΚΑΕ ισχυρίζονται ότι το Παλέ μπορεί να εξελιχθεί σε βασική πηγή εσόδων.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
spire

Αν ισχύει το 2ο τότε είμαστε (για μια ακόμα φορά) , άξιοι της μοίρας μας.

Bilias6

Το παλαι αργα η’ γρηγορα θα το παρουμε. Ο νεος παπας που τρωμε ειναι οτι μολις το παρουμε θα τρεχουν οι χορηγοι απο πισω μας. Ο χορηγος για να ερθει πρεπει πρωτα να ριξεις λεφτα και να κανεις ομαδα. Ο Ηρακλης ειναι η πλουσιοτερη ομαδα στη πολη οσο αφορα τα ακινητα και βλεπουμε πως εχει καταντησει.
Καντε κατι επιτελους με τα μπαν. ΕΛΕΟΣ!

vaggelaris

Αυτό που έγινε με τις εκλογές είναι το χειρότερο σενάριο. Σιγά μην ασχοληθουν με εμάς τώρα. Πρέπει να το κλείσουμε άμεσα γιατί μετά με τη καινούρια κυβέρνηση αντε πάλι από την αρχή. Το κακό είναι κ το άλλο βέβαια ότι τώρα θα έχουμε υπηρεσιακή κυβέρνηση για 1 μηνα…

Sam Vincent

Μετά την προκήρυξη των εκλογών και μέχρι να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η Βουλή κλείνει και δεν παίρνονται αποφάσεις. Άρα αύριο και μεθαύριο η κυβέρνηση έχει ευκαιρία να βελτιώσει λίγο τα νούμερα της στην Β.Ελλαδα που ήταν δράμα. Τολμώ να πω πως θα το επιχειρήσουν.