Και οι έξι πιθανοί αντίπαλοι των «κιτρίνων» κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους και οι τρεις εξ αυτών το πέτυχαν με «σπάσιμο» της έδρας.

 

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Κύπρος)

Κατέκτησε την περασμένη σεζόν και τους τρεις εγχώριους τίτλους: Σούπερ Καπ, Κύπελλο και πρωτάθλημα. Αυτό το πρωτάθλημα (ρεκόρ 15-3 στην κανονική περίοδο) ήταν το τέταρτο της ιστορίας της και τέταρτο που κατακτάει από το 2012-13.

Στην Ευρώπη αποκλείστηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο του FIBA Eυrope Cup από τη λιθουανική Νεβέζις.

Προπονητής της παραμένει ο Δημήτρης Κουκούρης και στις πρώτες κινήσεις της ομάδας σχετικά με το ρόστερ ανανέωσε τη συνεργασία με τον Τόμισλαβ Πέτροβιτς και υπέγραψαν οι Βασίλης Κουνάς και ο Τράβις Ρέλεφορντ (28χρ., 1,98μ.).

Πέρσι ξεχώρισαν οι Αμερικανοί Γκίμπσον (16,6π.), Σίρσι (14,1π.) και ο Σέρβος Τάσιτς (13,2π., 6,7ριμπ.).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Γεωργία)

Πρόκειται για ένα ιστορικό σωματείο, το οποίο έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (τη σημερινή Ευρωλίγκα) του 1962 και ήταν φιναλίστ στον ίδιο θεσμό τρία χρόνια νωρίτερα. Έχει επτά πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Γεωργίας.

Την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας (21-11). Στους τελικούς των πλέιοφς «έσπασε» την έδρα της πρωτοπόρου Κουταΐσι και με νίκες 3-2 πήρε τον τίτλο.

Στην Ευρώπη αφού αποκλείστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με δύο ήττες από την ισπανική Μπανταλόνα, συμμετείχε στο FIBA Eυrope Cup, μετρώντας μόνο ήττες σε έξι αναμετρήσεις.

Οι Αμερικανοί Τουρπίν (12,6π., 7,6ρμπ.) και Μπόιντ (12,1π.) και ο Γεωργιανός Λονταρίτζε (11,5π.) διακρίθηκαν από την τελευταία σεζόν.

ΦΡΙΜΠΟΥΡ ΟΛΥΜΠΙΚ (Ελβετία)

Κατέκτησε το τρεμπλ (Κύπελλο, Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα). Έφτασε στο 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας της με ρεκόρ 35-3 και τα τελευταία χρόνια δε συμμετείχε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Το ρόστερ της τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αποτελούνταν ως επί το πλείστον από Ελβετούς, όμως αυτοί που ξεχώρισαν ήταν ο Σενεγαλέζος Τουρέ (18,9π, 11,9ρ.), ο Σέρβος Μλάντγιαν (16,4π.) και ο Καναδός Μπουρνατόφκσι (14,5π., 4,2ρ.).

https://www.pressaris.gr/pressaris-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%80/

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Θα παίξουμε τελικά cl?