Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως κρίσιμο ή σταθμός ή τελικός , αλλά όπως έχω ξαναπεί χιλιάδες φορές , κανένα παιχνίδι στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν είναι τίποτα από όλα αυτά.

Δυστυχώς , όμως , στην Ελλάδα ζω ( τυχεροί όσοι δεν … ) και ξέρω πως τα παραπάνω δεν ισχύουν για τους περισσότερους ( άλλωστε η ήττα από τον Πανιώνιο , πέρυσι 3η αγωνιστική πάλι , σε αντίστοιχες συνθήκες , έφερε – σε μεγάλο βαθμό – την απόλυση του Αγγέλου ). Οπότε , μια ήττα θα φέρει πολλές αναταραχές και πολύ μίρλα…

Η Λάρισα , βέβαια , δεν είναι κάποιο φόβητρο. 2 παιχνίδια , 2 ήττες για την νεοφώτιστη και νεοσύστατη Λάρισα B.C. κι όχι μόνο 2 ήττες , αλλά 2 ήττες με -29 και -27 πόντους.

Δεν παίζει καλά , αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι , μιας που μπορεί να εμφανιστεί παθιασμένη και να κάνει το παιχνίδι της ζωής της ( βλέπε Κύμη πέρυσι ).

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ

  1. Ομαδική Βελτίωση : Για πρώτη φορά , η ομάδα είχε την ευκαιρία να δουλέψει μαζί , για μια βδομάδα και να προετοιμαστεί για το επόμενο παιχνίδι. Για αυτόν και μόνο το λόγο , περιμένω βελτίωση , αλλά και μόνο που είχαμε μια βδομάδα ξεκούρασης και ηρεμίας , με κάνει αισιόδοξο. Δεν περιμένω 40 λεπτά να πετάμε , αλλά σίγουρα , μεγαλύτερη διάρκεια.
  2. Ατομική Βελτίωση : Πέρα από το ομαδικό , πιστεύω πως βδομάδα με τη βδομάδα θα δούμε και βελτίωση , ατομικά στον κάθε παίκτη και ειδικά στα βαρόμετρα μας. Γκετσεβίσιους , Ντραγκίσεβιτς , Μόρις , αλλά και στους ρολίστες μας.
  3. Τον Τάλτον : Κακά τα ψέματα , θέλοντας και μη , το παιχνίδι είναι μια από τις τελευταίες ( αν όχι η τελευταία ευκαιρία ) του Τάλτον. Κατά τη γνώμη μου , η κριτική που δέχεται είναι υπερβολική , αφού ναι μεν δεν παίζει καλά, αλλά δεν φταίει αυτός για όλα τα προβλήματα της ομάδας , αλλά – ως συνήθως – πρέπει να βρούμε ένα εξιλαστήριο θύμα. Είτε μου αρέσει όμως , είτε όχι , μια κακή του εμφάνιση , ειδικά αν συνοδευτεί από ήττα , θα είναι το κύκνειο άσμα του. Πιστεύω πως το ξέρει κι ελπίζω να το χρησιμοποιήσει ως κίνητρο.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Άρης

Λάρισα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

Άρης

Λάρισα

SHOTCHART

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

0-0

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κυριακή 13-10-2019 18:10 ΕΡΤSports Live

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikolas

Η καθυστέρηση λόγω μπαν της σύνθεσης του ρόστερ, που ολοκληρώθηκε 3 μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας. Χωρίς να γνωρίζονται καλά έπαιξαν 3 παιχνίδια σε 1 βδομάδα, 3 ντέρμπι, που σημαίνει ελάχιστες προπονήσεις μεταξύ των αγώνων. Στο παραπάνω πρόβλημα, ήρθε να δέσει ο τραυματισμός του παίκτη που δένει την ομάδα, του ηγέτη της. Ο Μποχωρίδης θα μείνει εκτός για 2 μήνες.

Μια βδομάδα προπονήσεων αργότερα και λόγω της ποιότητας των παικτών που ανέφερα πριν, περιμένω να δούμε και ομαδική και ατομική βελτίωση.

Από την ομάδα:
Περιμένω περισσότερη δουλειά στο αμυντικό ριμπάουντ και στο παιχνίδι κάτω από το καλάθι.
Περιμένω να δω λίγο καλύτερες περιστροφές στην επίθεση και προσπάθεια να βγει ελεύθερο σουτ από Γκετσεβίτσιους.
Περιμένω να σταματήσει να πέφτει η ενέργεια των παικτών όσο το παιχνίδι πηγαίνει προς την ολοκλήρωση του.

Από τους παίκτες:
Περιμένω αντίδραση από τον Τάλτον, που του δίνεται η ευκαιρία να παίξει σε μια ομάδα με ιστορία και κόσμο στις κερκίδες. Αν δεν τα καταφέρει τώρα να ανέβει επίπεδο, πότε;
Περιμένω από Γκετσεβίτσιους να γίνει ο αντί-Μποχωρίδης. Όντας συμπαίκτης μια χρονιά με τον Ντραγκίσεβιτς μπορεί να βρει αυτοματισμούς μαζί του και να παίξουν μερικά πικ εν ρολ μαζί (στα οποία ο Ντράγκι είναι μάστορας).
Περιμένω από Φλιώνη, να συνεχίσει να παίζει όπως στο εκτός έδρας με τον Ηρακλή. Με θράσος και πίστη στον εαυτό του. Να μην κολλάει το μυαλό του.
Περιμένω από Μόρις περισσότερες μπάλες στην επίθεση. Δείχνει παίκτης που μπορεί με ευκολία να βρει πόντους.

Η ομάδα της Λάρισας δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο στα δύο πρώτα της παιχνίδια, με Προμηθέα εντός και παοκ εκτός. Η τρίτη ήττα θα την βάλει σε μεγάλους προβληματισμούς, γι’ αυτό και αναμένω να το παλέψουν μέχρι τέλους. Για εμάς τα είπε ο Night πιο πάνω.

Συνολικά, ευελπιστώ για το πρώτο φετινό διπλό!!!!

vaggelaris

Κάτι μου λέει ότι θα τους αναστησουμε. Ο ταλτον μπορεί να μη φταίει για όλα τα προβλήματα της ομάδας αλλά ο άσσος στο μπάσκετ είναι κομβική θέση κ όλα από εκεί ξεκινάνε. Αν δε λειτουργεί αυτός πως θα αποδώσουν κ οι υπολοιποι? Χωρίς αξιοπιστο πλέι μέικερ τι να σου κάνει κ το τριάρι κ ο ψηλος…

vaggelaris

Απ ότι ξέρω οι ψηλοί που πήραμε δε φημίζονται για τα ρημπαουντ είναι κυρίως για επίθεση. Αλλά προσωπικά διαφωνώ ότι γίνεται ομάδα χωρίς αξιοπιστο πλέι μέικερ. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μικρές ή μεγάλες ομάδες οι ηγέτες κ αυτοί που κάνουν κουμάντο στο παιχνίδι είναι οι περιφερειακοι. Όσο για περιστροφές κ σκρην σε αυτά παίζει ρόλο προφανώς κ η ελλειπής προετοιμασία κ ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη μεταξύ τους οι παίκτες. Ο χρόνος θα δείξει. Αν έχουμε υπομονή. Που δυστυχώς δεν υπαρχει

vaggelaris

Δε δικαιολογώ τους ψηλούς. Δυστυχώς εμείς τους επιλέξαμε. Δε φταίνε αυτοί. Την αθλητικοτητα όπως κ άλλοι έχουν πει θα την πληρώσουμε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Toby B

Εγώ δύο πράγματα θέλω να δω. Ενέργεια και παθος στην περιφερειακή άμυνα, και μεγάλη βελτίωση στο αμυντικο ριμπαουντ. Οι 65 ποντοι ειναι το κλειδι, αν το παιχνιδι παει πιο πανω λογικα χασαμε. Επιθετικά η ομαδα δεν μου εχει δωσει ασχημα δειγματα μεχρι στιγμης, για μενα ειναι θεμα χρονου να ανεβει ο Ταλτον, οχι πως θα γινει ηγετης παικταρας των 20 ποντων και 10 ασιστ, αλλα να πιασει τα περσινα και προπερσινα νούμερα. Από εκεί και πέρα το θετικο ειναι πως μπορούμε να εχουμε δημιουργία από έξω προς τα μέσα, και αν Γκετσε Ταλτον κτλ βάλουν τα σουτ, δεν θα πονέσουν τα μάτια μας φέτος. Το πικ ν ρολ είναι επίσης πολύ σημαντικό, καιρός να θυμηθούμε τις συνεργασίας Γκεστε Ντραγκι όπως εφαρμόστηκαν σε Άγκυρα και Ζιελονα. Μεγαλύτερο ερωτηματικό του ροστερ ο Μιλόσεβιτς των 90χιλ. Ελπίζουμε η εμπειρία του να ματσαρει την αθλητικοτητα των Νταρνελ Χάρις και Παρκς.

timemaster

Μία ακόμα ήττα δε θα φέρει την καταστροφή όμως μία κακή εμφάνιση μπορεί να φέρει πολλές εξελίξεις.
Αν σε αυτό το παιχνίδι δεν δείξουμε σημάδια ομαδικότητας σε άμυνα και επίθεση τότε πιστεύω ότι κάποια αλλαγή θα γίνει.
Αν η ομαδικότητα αυξηθεί σε καλά επίπεδα για την εποχή τότε κάποιοι παίχτες βαρόμετρο που δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα θα αρχίσουν να φαίνονται.
Ουσιαστικά αν εξαιρέσεις τον Μόρις στην επίθεση που φαινόταν στο ανοιχτό γήπεδο να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις όλοι οι υπόλοιποι βασίζονται σε συνεργασίες.
Όπως και η αμυντική δυσλειτουργία της ομάδος μας που εκθέτει πολλούς παίχτες.

Παιδιά,επειδή μας έχουν μείνει ψυχολογικά από δύο συνεχόμενες κακασχημες σεζόν,θα πάρει καιρό για τον Αρειανό να μην τα βλέπει όλα…ασπρο-μαυρο.Ακομα είμαστε ντεσαρισμενοι να κοιτάμε ματς που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία κι έτσι βλέπουμε και το προσεχές με, δικαιολογημένο για μένα, φόβο.
Το να γίνουν αλλαγές,πάντως δεν είναι δικό μας μόνο χαρακτηριστικο.Ηδη από τις αρχικές συνθέσεις της Α1,έχουν αλλάξει πολλά,η ίδια η Λάρισα πήρε παικτακο.Μην το βλέπουμε και αυτό,με φόβο-αν γινει.Να βγουν όλοι 100% ,είναι απίθανο!
Κατι σχετικό-ασχετο πάνω σε αυτό:Για όποιον βλέπει όλα τα ματς των ομάδων,βρίσκει σε πόσες από αυτές,παίκτες του Άρη κι εννοώ από τα σπλάχνα του.Πως θα μας φαινόταν ένα (φανταστικό/ουτοπικό το ξέρω)σενάριο όπου παίκτες σαν τον Μανωλόπουλο και τον Τσαϊρέλη,τον Σκορδίλη (μη βαρατε),τον Air Μούρτος γιατί όχι,θα έπαιζαν σε μας;Κι όχι όλοι από αυτούς,εννοειται.Αυτο που θέλω να πω…Θα ήταν λάθος να φτιαχτεί κάποτε η ομάδα στηριζόμενη σε Ελληνες κατά πρώτο λόγο;Ο Φλιώνης έβγαλε ουσιαστικά προπερσι και πέρσι τη σεζόν σαν βασικός πλέι μεικερ.Θα μπορούσε κατά τη γνώμη σας να γίνει ο βασικός PG του χρόνου,πλαισιωμένος με έναν ακόμα Έλληνα από μεταγραφή στην θέση +τον Βλάσιο;
Και να μην ρισκάρεις έτσι με τον κάθε γνωστό άγνωστο ξένο;(φυσικά δεν εννοώ να μην πάρεις ξένους,αλλά να προτιμήσεις Έλληνες εκεί που σε παίρνει και αξίζει).Η δεν θα αφήσουν οι μάνατζερ;🤔
Μιλάμε τόσα χρόνια για τον Άρη που τρώει τα παιδιά του,για τις ευκαιρίες των μικρών που δεν τους δίνονται,κτλ…
Ο Γκίκας ας,πούμε,κακός είναι που πήγε Αεκ;Και δεν εννοώ μόνο “αρειανα” παιδιά,τον Κακλαμανάκη παραδείγματος χάριν,τον πήρε κι αυτόν ο παπα-Θεοδωρος που εστιάζει σε ελληνακια και δικαιωνεται.

badgrandpa

Το ματς θα είναι δύσκολο…εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι σημαντικότατο παιχνίδι γιατί θεωρω πως προς το παρόν τουλάχιστον , Λάρισα και Πανιώνιος είναι αντίπαλοι μας…. για ταλτον δεν εχω προσδοκίες, ελπίζω να μην έχουμε θέματα με μπαν και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε.. και κάτι άσχετο… τα όμορφα μάτια μου είδαν τον ΜΠΑΚΝΕΡ να αγωνίζεται εναντίον του Προμηθέα με την Μονακό!

Εγώ θα λεγα πως και το Ρέθυμνο,θα παλέψει για να σωθει,όμως νομίζω πως μακράν έχουμε (απόντος του Μποχωριδη)την λιγότερο αθλητική ομάδα της Α1.Αντε και ο Πανιώνιος,που είναι φτιαγμένος σαν κι εμάς, τελευταία στιγμή.Ο Γιαννάκης τώρα στον Βαγγέλη το επισημαίνει το τελευταίο ….Λέτε να ρίχνει δίχτυα προς τα εκει;

ChrisSiak

Με ήττα είμαστε 1-2, με νίκη 2-1.
Not great not terrible.
Αλλά σε περίπτωση ήττας η γκρίνια και το ψυχολογικό κατηφορακι ισούται με καμία 30αριαΚ ρεντγκεν.

Δεν είναι θέμα ότι καταστρεφόμαστε με ήττα. Είναι θέμα να τελειώσουμε με την υπόθεση παραμονή από νωρις ώστε να φυγει το άγχος, να δούμε μπάσκετ, να έχει κόσμο το παλε, να πληρώνει το εισιτήριο του, να μειώνονται τα χρέη. Αλυσίδα.