ΚΑΕ Άρης: «Δεν προασπίζουμε συμφέροντα τρίτων»

Η ΚΑΕ Άρης πρότεινε τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής για τη διαιτησία η οποία δεν θα ελέγχεται από την ΚΕΔ και όπως διέρρευσε δεν εξυπηρετεί κανενός συμφέροντα πλην  του ελληνικού μπάσκετ.

Είναι προφανές ότι ο Άρης είναι υπέρ των αλλαγών τόσο στο κομμάτι της διαιτησίας όσο και των συνθηκών διεξαγωγής του ελληνικού Πρωταθλήματος. Στη διαρροή της η ΚΑΕ σημείωσε ότι… ««Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, ως ακρογωνιαίος λίθος του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ, ως η ομάδα, πάνω στην οποία στηρίχθηκε το οικοδόμημα του αθλήματος, που προσέφερε τους περισσότερους διεθνείς τίτλους σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και συλλόγων, δεν συμμετέχει στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε., που είναι η διοργανώτρια αρχή του Ελληνικού πρωταθλήματος, για να προασπιστεί κανενός τρίτου συμφέροντα, παρά μόνο του ίδιου του μπάσκετ».

Τόνισε επίσης ότι… «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ σήμερα με σοβαρότητα και με αυστηρό τρόπο υπερασπίζεται τα αυτονόητα για το μπάσκετ το ίδιο, αλλά και για όλους όσοι σκέφτονται με υγιή τρόπο για το καλό του αθλήματος. Εννοείται ότι στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι όλες οι ομάδες της Α1, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία βλέπουν με τον ίδιο ή περίπου τον ίδιο τρόπο την επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ από κάθε άποψη».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι… «οι ημέρες που ο ΑΡΗΣ στεκόταν σιωπηλός και οδηγούταν από τις εξελίξεις, τελείωσε. Ο ΑΡΗΣ πλέον οδηγεί τις εξελίξεις για το καλό της καλαθοσφαίρισης».

Είναι προφανές ότι η διαρροή της ΚΑΕ Άρης είναι η απάντηση σε όλους όσοι ισχυρίζονται ότι οι «κίτρινοι» τάχθηκαν υπέρ των προτάσεων του Ολυμπιακού. «Ο Άρης δεν είναι στο άρμα κανενός», σχολίασε άνθρωπος της ΚΑΕ. Εξάλλου, έχοντας διαμαρτυρηθεί έντονα για την αντιμετώπιση που έχει από τη διαιτησία (σε πολλές και διαφορετικές φάσεις του Πρωταθλήματος), οι «κίτρινοι» δεν θα μπορούσαν παρά να καταθέσουν προτάσεις αλλαγής.