πηγή: yellownews.gr

 

Τι κι αν το καλοκαίρι κλείνει τα 54 του χρόνια; Ο Μάριο Μπόνι πήρε την απόφαση να επιστρέψει ξανά στην ενεργό δράση φορώντας τη φανέλα της Τζιλμπερτίνα Σορεσίνα, ομάδα της τέταρτης εθνικής κατηγορίας της Ιταλίας.

 

Λάσκαρη, φέρτον πίσω! Ένα τρίποντο θα το βάλει, δε μπορεί…

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
thanasis

Κλειστό διετές τώρα Λάσκαρη! Πολύ καλύτερος θα είναι από κάτι γατάκια που παίζουν τώρα στην ομάδα μας! Και ο τρελός ο Ιταλός θα έρθει τρέχοντας!

Ody

Μπααα. Εμείς κάνουμε μεταγραφές επιπέδου ΝΒΑ!. Να θυμίσω το ρεπορτάζ της 10/8/2016:
“Μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης του Έρικ Μπάκνερ, ο Άρης μπαίνει στην τελική ευθεία και για την υπόθεση του Ντέβιν Μαρμπλ.
Με τον Αμερικανό γκαρντ έχει επιτευχθεί συμφωνία στο οικονομικό σκέλος της συνεργασίας και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται ως προς την διάρκεια του συμβολαίου.
Οι κίτρινοι θέλουν να κάνουν διετές συμβόλαιο στον 24χρονο, όπως έγινε με τον Μάικλ Τζένκινς και θα συμβεί και με τον Έρικ Μπάκνερ, ωστόσο ο Μαρμπλ προτιμά συμβόλαιο ενός έτους, διότι έχει στο μυαλό του την επιστροφή του στο ΝΒΑ.
Εφόσον ο Άρης δεχθεί να υπογράψει τον παίκτη για έναν χρόνο, τότε είναι προφανές πως είναι θέμα χρόνου για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.”

Χωρίς σχόλια!

Ody

Και συνεχίζω με το ρεπορτάζ της 13/8/2016 με τίτλο: “Αυτούς προσπάθησε να πάρει στην θέση «3» πριν προκύψει η περίπτωση Ντέβιν Μαρμπλ!”:

“Πριν καταλήξει στην επιλογή του Ντέβιν Μαρμπλ ο Άρης, υπήρχαν κι άλλοι παίκτες που εξετάστηκαν, άρεσαν και ξεκίνησαν συζητήσεις μαζί τους. Ήταν μια περίοδος μέσα στον Ιούλιο, όταν ακόμα ο Μαρμπλ δεν ήταν διαθέσιμος, γιατί ψαχνόταν ακόμα για ομάδα στο ΝΒΑ. Δύο από τους παίκτες που ήθελαν πολύ οι κίτρινοι κατέληξαν στο ΝΒΑ!
Για την θέση “3” οι κίτρινοι έφτασαν πολύ κοντά στο να καταθέσουν πρόταση τον Τζάρελ Έντι, 25χρονο σμολ φόργουορντ, αυθεντία στο μακρινό σουτ, ο οποίος πέρσι είχε 26 αγώνες στο ΝΒΑ με τους Γουίζαρντς. Έκανε εξαιρετικό σάμερ λιγκ με την ομάδα της Ουάσινγκτον και εν τέλει πήρε μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο (200.000 δολάρια τα “σίγουρα”) και την υπόσχεση ότι θα παραμείνει στους Ουίζαρντς.
Ο δεύτερος παίκτης τον οποίο μελέτησαν πολύ και ξεκίνησαν συζητήσεις με την πλευρά του ήταν ο Αργεντινός, Πατρίτσιο Γκαρίνο, απόφοιτος του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον φέτος, ο οποίος έκανε αρκετά καλό σάμερ λιγκ στο Λας Βέγκας με τους Ορλάντο Μάτζικ, αλλά τον “έκλεψαν” οι Σαν Αντόνιο Σπερς και του έδωσαν μερικώς εγγυημένο συμβόλαιο. Ο Γκαρίνο είναι μέλος της Εθνικής Αργεντινής και παίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Αμφότεροι ήταν βασικές επιλογές του Δημήτρη Πρίφτη, δεν προχώρησαν όμως οι υποθέσεις τους λόγω ΝΒΑ, αλλά και πάλι λόγω… ΝΒΑ προέκυψε ο Ντέβιν Μαρμπλ!”

Κλάψτε ελεύθερα.

Ody

Τελειώνω την memorabilia με την ανάλυση του φίλου μας Γ.Δασκάλου για τον νέο Άρη, στις 18/8/2016:

“…Ο νέος Άρης φαίνεται ότι θα έχει μια γρήγορη, αθλητική, παραγωγική και δημιουργική περιφερειακή γραμμή. Οι Κάμινγκς, Τζένκινς και Μαρμπλ έχουν μπασκετικά συστατικά που κάθε σύγχρονη ομάδα θέλει να έχει, όμως το μυστικό της επιτυχίας για την Αμερικανική τριάδα είναι η χημεία. Πως θα καταφέρει το τεχνικό τημ να τους «ταιριάξει», να τους βάλει το… αόρατο χαλινάρι και να τους πειθαρχήσει στα δικά της «θέλω». Ο Πρίφτης έχει δείξει ότι συνήθως τα καταφέρνει, οπότε εύχομαι και πιστεύω να τα καταφέρει ξανά.
Αν βάλουμε στην εξίσωση και την ελληνική οπισθοφυλακή των Μούρτου, Ξανθόπουλου, Ζάρα, Φλιώνη, που μπορούν να υποσχεθούν εμπειρία, μαχητικότητα, «ανταρτοπόλεμο» και γνώση από την περσινή χρονιά, τότε η περιφερειακή γραμμή του Άρη μπορεί να θεωρηθεί πλήρης και επαρκής. Μιλάμε πάντα για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, για να μην ξεχνιόμαστε.
Στα ψηλά, στις θέσεις της φροντ λάιν, η απόκτηση του Καββαδά με ικανοποιεί αφάνταστα. Από εποχής Αγγέλου ήθελα αυτόν τον παίκτη στον Άρη, καθώς τον θεωρώ ένα μπασκετικό πρότζεκτ πολύ υποτιμημένο με βάση την πραγματική μπασκετική του αξία. Αν ο Βασίλης είναι έξυπνος και δουλέψει σαν γνήσιος επαγγελματίας, ο Άρης έχει λύσει το πρόβλημα του σέντερ για την επόμενη πενταετία.
Εξαιρετική θεωρώ και την επιλογή Τσαϊρέλη. Κακώς υπήρξαν υποτιμητικά σχόλια για τον Μιχάλη, στο άκουσμα της απόκτησής του από τον Άρη. Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, είναι καμιά… επτά κλάσεις καλύτερος από τον συμπαθή προκάτοχό του (είπα δεν θα κάνω συγκρίσεις, αλλά συγχωρέστε μου μόνο αυτήν) και έχει πολλά να αποδείξει. Εύχομαι και ελπίζω να είναι υγιής και να τα καταφέρει.
Για τον Μπάκνερ δεν έχω ξεκάθαρη αγωνιστική άποψη, αν και μου αρέσει το στυλ του από όλα όσα είδα. Πρόκειται για δυνατό παλικάρι, τον νοιώθουν οι ρακέτες, δεν είναι ο σέντερ απίστευτης ποιότητας, αλλά είναι ένας «χαμάλης» υπερπολυτελείας που θα την κάνει την δουλειά του. Δεν λαμβάνω καθόλου σοβαρά υπόψη αυτά που παρουσιάζει στην Κίνα, γιατί θεωρώ ασόβαρο ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο Ουάσινγκτον πετυχαίνει 64 πόντους σε έναν αγώνα και ο Σίγκλετον κάνει τριμπλ νταμπλ με… έντεκα κλεψίματα. Όμως ο Μπάκνερ είναι «μπαρουτοκαπνισμένος», αποκτήθηκε για συγκεκριμένα πράγματα και θα τα δώσει είτε έτσι, είτε αλλιώς.
Για το κομμάτι του παζλ που λείπει στην θέση «4», δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Πρίφτης έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα πάρει τον Σανικίτζε. Και, αν θέλετε και την ταπεινή μου άποψη, πολύ καλά θα κάνει. Ο Γεωργιανός δεν είναι «φανταχτερός» παίκτης, αλλά κρύβει στο παιχνίδι του τρομερή ουσία και αποτελεσματικότητα. Σκοράρει από κοντά και από μακριά, είναι τρομερός μαχητής και εγωιστής σε άμυνα και επίθεση, παίζει σε δυο θέσεις (στην εθνική Γεωργία αγωνίζεται αποκλειστικά ως σμολ φόργουορντ), έχει τεράστια εμπειρία, είναι σπουδαίος συμπαίκτης στο παρκέ και δεν δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια.
Δεν είναι όσο λαμπερός ήταν ο Οκάρο Γουάιτ, δεν έχει το μπασκετικό “I.Q” του Βεζένκοφ, όμως ο Άρης δεν μπορεί κάθε χρόνο στην θέση του πάουερ φόργουορντ να φιλοξενεί τον MVP του ελληνικού πρωταθλήματος. Μην σας πω ότι ο Σανικίτζε θα αγαπηθεί όσο και οι προκάτοχοί του από τον κόσμο, για διαφορετικούς λόγους. Και όσο για την ανησυχία ότι τελειώνει από την εθνική Γεωργίας στις 17 Σεπτεμβρίου; Και ο Μπάκνερ 10 Σεπτέμβρη «καθαρίζει» από την Κίνα. Αφήστε που ο Σανικίτζε θα έρθει και πανέτοιμος, αφού ο Ζούρος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά προετοιμάζοντας τους Γεωργιανούς από τα μέσα Ιουλίου.
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και την… κόλλα που λέγεται Βασίλης Σίμτσακ και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα εντός και εκτός παρκέ. Βάλτε και τον Χρηστίδη που πλέον υπολογίζεται (δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με τους δανεισμούς των Δίπλαρου και Πουλιανίτη), ο νέος Άρης δείχνει αρκετά επαρκής για μια απαιτητική και δύσκολη χρονιά…”

Night Audit

Αυτά είναι για να του τα στέλνεις όταν λέει πως εγώ τα έλεγα πως δε θα πηγαίναμε καλά.