Καλησπέρα φίλοι!

Σε συνέχεια του άρθρου του Night για τις καλύτερες πεντάδες, παίρνω το θάρρος να γράψω για να μοιραστώ μαζί σας μία σκέψη που γυρνάει στο μυαλό μου από τον αγώνα της ομάδας μας στην Αμαλιάδα! Έναν αγώνα που η ομάδα εμφανίστηκε χωρίς αρχή, μέση και τέλος (τετριμμένο!), με παίχτες χωρίς ρόλους και κατεύθυνση στο παιχνίδι τους.

Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως δεν είμαι προπονητής (μην πετάτε ντομάτες!!!) και η προσέγγιση μου παρακάτω είναι καθαρά θεωρητική. Για την πράξη, εάν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον στα γραπτά μου, έχουμε Γιαννάκη – Κετσελίδη – Καμπερίδη!! Ξεκινάω:

Χωρίς να παραγνωρίζω  ότι η ποιότητα τόσο σαν ομάδα, όσο και σαν μονάδες απέχει έτη φωτός, η ομάδα μας σαν στελέχωση νομίζω ότι μοιάζει με του ΠΑΟ το 2009, που σήκωσε τα πάντα!! Εξηγούμαι:

ΠΑΟ 2009: Γιασικεβίτσιους – Διαμαντίδης – Σπανούλης

ΑΡΗΣ 2017: Φλιώνης – Αθηναίου – Βον

Ο ΠΑΟ είχε τρία γκάρντ που έπρεπε να παίξουν βρέξει χιονίσει. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε εμάς με Αθηναίου και Βον. Θεωρώ πως η διαχείριση Ομπράντοβιτς  ήταν άριστη (δεν έχω ρωτήσει ακόμα τον Σπανούλη!!!!!!!!!)

ΠΑΟ 2009: Νίκολας – Περπέρογλου

ΑΡΗΣ 2017: Μπέλ – Γουίβερ

Ο Νίκολας ήρθε σαν σκόρερ ολκής και μετατράπηκε σε παίχτη ιδικών συνθηκών. Έμπαινε 10 λεπτά, έβαζε τρία τρίποντα, έπαιζε άμυνα και πάγκο. Στα μάτια μου το ίδιο θα ήταν ιδανικό να κάνει ο Μπέλ. Όσο για Περπέρογλου – Γουίβερ , κλασσικά τριάρια με καλό σουτάκι και σκεπτόμενο παιχνίδι!

ΠΑΟ 2009: Φώτσης – Τσαρτσαρής

ΑΡΗΣ 2017 : Πετγουει/Βασιλόπουλος – Τσαιρέλης

Ελαφριά τεσσάρια οι Φώτσης, Πέτγουει και Βασιλόπουλος, βαριά 4/5 οι Τσαρτσαρής και Τσαιρέλης.

ΠΑΟ 2009: Πέκοβιτς

ΑΡΗΣ 2017: Μπένσον

Καμία σχέση!!! Απλά οι μοναδικές αξιόλογες λύσεις στο 5 και των δύο ομάδων!!

Επίλογος: Δεν λέω πως εάν αντιγράψουμε τον ΠΑΟ του 2009, θα πάρουμε πρωτάθλημα και ευρωλίγκα, αλλά σίγουρα θα έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον σαν ομάδα. Θα βρούμε ρόλους στα γκάρντ, θα ταίσουμε σωστά τον Μπένσον, θα βγάλουμε συστήματα που θα αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα των παικτών μας και γενικά θα γίνουμε σύνολο/ομάδα!!

 

 

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dimisthessaloniki

Ωραιος φιλε.Μου αρεσε πολυ το αρθρο σου.Ολοι οι παιχτες που ανέφερες μοιαζουν σε στυλ και ως λογικη ειναι σωστη.Βεβαια μιλια ποιοτητας πισω.Ακομα νωρις ειναι πιστευω οτι ο κουτς βλεπει τους παντες και θα βαλει τον καθενα στον ρολο του.Αυτο λείπει στον αρη να ξερει ο καθενας τον ρολο του,ποιος θα παρει το σουτ και ετσι.Δηλαδη να μη γινεται αυτο που βλεπουμε σε καθε ματς στο τελος που δε ξέρουμε τι να κανουμε τη μπαλα

Jose

Απο τη πρωτη τριαδα των γκαρντ βλεπουμε οτι η ολη προσεγγιση δεν εχει κανενα νοημα. Το να πουμε ειναι θεμα ποιοτητας αδικει το ιδιο το μπασκετ. Στη τελικη αν ειχαμε εστω εναν απο τους παικτες του ΠΑΟ 2009 στο ροστερ θα εβλεπες τη πραγματικη διαφορα.

stepap

Μου αρέσει η αισιόδοξη μάτια σου. Νομίζω οτι ξέχασες τον Μπατίστ.

Jose

Ενω το Γιασικεβιτσιους με το Βον ας πουμε τους συγκρινεις;

Jose

Να στο εξηγησω και εγω αλλιως ενας pg του 5 που συνδυαζεται με ενα pf του 4 δεν εχουν την ικανοτητα,την ταχυτητα, την ευστοχια και την ευστροφια να παιξουν τα ιδια συστηματα με ενα pg του 9 (ο ΠΑΟ του ’09 ειχε τρια τετοια) και ενα pf του 8. Πρεπει να βρεις αυτο που ταιριαζει στις δυνατοτητες του καθενος. Πχ ενα συστημα που θα εβγαζε το Περπερογλου ελευθερο στο τριποντο και θα ειχε 40% επιτυχια με τον Γουιβερ το πιθανοτερο ειναι οτι θα βγει μαρκαρισμενος και με 10% επιτυχια.