Αποχωρεί ο Γκίκας απ’ τον Άρη! NEO.

 

[important] Βάζω ξανά το άρθρο στην αρχή του site , γιατί οι περισσότεροι δε θα έχουν καταλάβει , πως έκανε ένα σχόλιο ο πατέρας του Γκίκα και έχει ξεκινήσει μια συζήτηση , στην οποία μπορεί να θέλουν να συμμετέχουν κι άλλοι.[/important]

Ο παίκτης είχε ζητήσει εδώ και λίγο καιρό διευκρινίσεις για το αν υπολογίζεται από τον Δημήτρη Πρίφτη, ο προπονητής είχε πει ότι τον υπολογίζει, όμως φαίνεται ότι ο Γκίκας βρήκε ομάδα στο εξωτερικό και μάλιστα είναι πλέον η υπόθεση, όπως αποκαλύπτει το Basketplus.gr, στα χέρια της διοίκησης για τη λύση του συμβολαίου και τον διακανονισμό των οφειλομένων. Ο παίκτης είναι στην προπόνηση και θα χαιρετήσει τους συμπαίκτες του ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση για όλα τα παραπάνω.

 

Ήταν κάτι που είχε κυκλοφορήσει , μετά την αποχώρηση του Μανωλόπουλου. Αποχωρεί λοιπόν , αλλά δε νομίζω πως κάποιος θα κλάψει για αυτό. Ήρθε με πολλές προσδοκίες , αλλά μετά από τον περσινό τραυματισμό του στον καρπό , απλά δεν ήταν ο ίδιος και δεν ξαναβρήκε ποτέ το χέρι του.

Κι όταν είσαι κοντά στα 1.80 , πρέπει να είσαι εύστοχος για να μένεις στο παρκέ…

 

29 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ryan Stack

Έχουμε μείνει με 11 παίχτες αυτή τη στιγμή συμπεριλαμβανομένου του Πουλιανίτη.
Ας δώσουν 9 χιλιάρικα να πάρουν ένα τεσσάρι μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Παναγιώτης

Φαντάζομαι ότι θα προωθηθεί ο Φλιώνης, εκτός αν πάρουμε άλλο παίκτη.
Σήμερα στις 10 θα μιλήσει ο Αρβανίτης στο yellowradio, να δούμε τι θα πει…

nikos

Το yellow radio το έχουν κάποιοι επιφανείς Αρειανοί είναι οπαδικό καθαρά;

nikos

Εντάξει είναι κρίμα να φεύγει Έλληνας παίκτης σε μία ομάδα με πολλούς Αμερικανούς και ξένους όπως εμείς αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε μετά τον τραυματισμό του παρά τα πρώτα θετικότατα δείγματα. Κακά τα ψέματα, ο Πρίφτης δεν τον υπολόγιζε αρκετά. Η αποχώρηση του διευκολύνει το ροτέισον στα γκαρντ καθώς Τόμας-Άντε θα μπορέσουν να συνυπάρξουν καλύτερα…Έτσι και αλλιώς ο Νίκος, το καλοκαίρι θα αποχωρούσε..

Παρόλα αυτά τώρα ο Μούρτος θα παίζει κυρίως στο “2” πάλι, άρα επικτακτική η ανάγκη ενός 3-4αριού Αμερικανού…

I hate mornings

Έχουμε ήδη 4+2 μη ‘Ελληνες, οπότε δεν γίνεται να πάρουμε κάποιον ξένο. Πρέπει να είναι Έλληνας. Ξέρουμε κάποιον Έλληνα που να παίζει στο 4 και να μπορεί να έρθει? Αμφιβάλλω.

nikos

Χρήστο τον λένε…

I hate mornings

Σωστός!

vagelis92
vayio

Το χασαμε το κορμι πατριωτη! Και θα μεινουμε με μοναδικο κορμι τον Καραθαναση…

I hate mornings

Δεν έχουμε πλέον Έλληνες στο ρόστερ. Πως να χτίσεις κάτι καλό όταν δεν έχεις κορμό? Γιατί δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι θα μείνουν οι ξένοι μας και του χρόνου…

nikos

Καλά αυτό δεν το ξέρεις αλλά πράγματι χρειάζεσαι ελληνικό σστοιχείο..Πρέπει να γίνει ακόμα καλύτερη δουλειά στις ακαδημίες και να ψάξουμε ταλεντάκια σαν τον πουλιανίτη…(σκουλίδας, χριστίδης κλπ)

MANOS ARIS

Για να φτιάξεις κορμο σίγουρα θελεις Έλληνες αλλά και ξένους

Vamos_G1

Διαφωνώ φίλε μου. Στους αναφέρω: Πουλιανίτης-Φλιώνης-Δήμας(!)-Μούρτος-Καραθανάσης-Σίμτσακ-Χαρίσης. Τώρα το αν κάνουν για τον Άρη ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα! Επίσης διαφωνώ κ για τους ξένους. Γιατί να μην μείνουν? Δε νομίζω ότι με αυτά τα χρήματα να μπορούν να βρεθούν κ πολύ καλύτεροι τους (ίσως στην θέση του Νέιμικ να γινόταν κάτι). Μαζί σου από την άλλη για τον κορμό. Δυστυχώς όμως όσο υπάρχουν τα οικονομικά θέματά μας, θα πηγαίνουμε σε λύσεις ανάγκης. Για να κρατηθεί κορμός κ μάλιστα καλός, χρειάζεται cash…!

The_Emperor_Is_Dead

Οπως ακριβώς έγραψες στο σχόλιο σου,ήρθε με πολλές προσδοκίες και δεν έκανε απολύτως τίποτα!Το ύψος δεν ήταν πρόβλημα και ο κάστλ 1.80 ήταν,αλλά δεν είχε ουτε την σταθερότητα,ούτε την ποιότητα να σταθεί!Μόνο με σούτ δεν επιβιώνεις στην Α1!Ακόμη και αυτό όμως δεν μας το έδειξε ποτέ,πέρα μερικών εκλάμψεων!Αν τελικά φύγει στο καλό να πάει το παιδί και μακάρι να κάνει καριέρα!Ευκαιρία να πάρει τον χρόνο του ο Πουλιανίτης,να ανέβει ο Φλιώνης για προπονήσεις και το κενό καλύφθηκε!Εξάλλου κάπου “κρυμμένος” υπάρχει και ο Δήμας,άρα έχουμε ακόμη “πράμα” να διώξουμε!

Vamos_G1

Λογική κίνηση για μένα. Έπρεπε να ξεμπλοκάρουμε στα guard κ μεταξύ μας ο Γκίκας δεν τραβούσε. Εξάλλου υπάρχουν κ οι πιτσιρικάδες από πίσω (Πουλιανίτης-Φλιώνης). Κακά τα ψέμματα πάντως παιδιά, η αλήθεια είναι ότι σε περίπτωση που δεν υπήρχαν τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, οι τωρινοί μας Έλληνες παίκτες δεν θα είχαν θέση στο ρόστερ της ομάδας. Κανείς τους. Τουλάχιστον όχι σε έναν Άρη που θα έκανε πρωταθλητισμό κ θα κυνηγούσε κάποιο τρόπαιο με βάσιμες ελπίδες κατάκτησης.

vayio

Αναμεικτα τα συναισθηματα μου για την αποχωρηση Γκικα. Τον πιστευα πολυ και σε καθε ματς απογοητευομουνα με τις φετινες εμφανισεις του. Ισως να τον ηθελα μεχρι το καλοκαιρι στην ομαδα, γιατι ειχα τον ευσεβη ποθο οτι καποια στιγμη θα βλεπαμε τον Γκικα πριν τον τραυματισμο του. Τον αν θα αποβει προς το ξαλο της ομαδας θα φανει… Παντως μια ενισχυση Ελληνα παιχτη στο 3-4 τη θελουμε τωρα. Αραγε θα ειναι ο Χρηστος?
Υ.Σ. Καλοι οι Πουλιανιτης – Φλιωνης, αλλα εκ των πραγματων ο χρονος τους στην ομαδα θα ειναι μηδαμινος φετος…

nikos

Και εγώ την ίδια γνώμη έχω για Γκίκα

starsailor

Παρακολουθώ το blog τον τελευταίο 1,5 χρόνο και ευχαριστώ προκαταβολικά για τη δυνατότητα να κοινοποιήσω το πρώτο και μοναδικό μου σχόλιο -είμαι πατέρας του Νίκου. Θα είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται, αφορμή παίρνοντας από τα σχόλιά σας με τα οποία οφείλω να δηλώσω ότι δεν διαφωνώ. Η διαφωνία μου (και αφορά την ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ) έγκειται στο γεγονός ότι κανένας δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Νίκος φέτος επελέγη να παίζει (και να εκτίθεται…) στη θέση 3!!! Έχοντας παρευρεθεί σε όλα τα φετινά ματς του Αρη, εκτός από το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ και αποφεύγοντας οποιοδήποτε υποκειμενικό σχόλιο θα παραθέσω την αδιαμφισβήτητη αντικειμενικότητα των αριθμών:
-Στο 80% του φετινού χρόνου συμμετοχής του βρισκόταν σε πεντάδα είτε με Τόμας-Πάσαλιτς είτε με Αντεγκμπόγιε-Πάσαλιτς, με τους Τόμας-Αντεγκμπόγιε ξεκάθαρα στον άσσο και τον Πάσαλιτς ξεκάθαρα στο 2.
-Τα ματς που είχε συμμετοχή σαν άσσος ήταν τα Ψυχικό-Αρης, Ελευσίνα-Αρης, Αρης-Τρίκαλα…..

Θα ήθελα πολύ να μπώ σε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά νομίζω ότι αυτό δεν έχει και πολύ νόημα πια.
Η ουσία είναι ότι ο Νίκος ήρθε σαν ένας ελπιδοφόρος πλεϊ-μέϊκερ και έφυγε σαν ένα (ημι;)αποτυχημένο τριάρι.
Αυτό νομίζω πρέπει να προβληματίσει περισσότερο την ομάδα και όχι τον παίκτη, που στην ουσία εξαναγκάστηκε να αναζητήσει αλλού το χρόνο στη θέση του.
Ευχαριστώ και εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στον Άρη.

ammonas

Καλή συνέχεια και στον γιο σας, κε Γκίκα. Μακάρι σύντομα να μας κάνει να χτυπάμε το κεφάλι μας για το χειρισμό της περίπτωσής του, αν και εδώ του δόθηκε η δυνατότητα να βρεθεί στο κατάλληλο περιβάλλον, για να απογειωθεί η καριέρα του. Να ξέρετε πως ο Νίκος ήρθε όντως ως “ένας ελπιδοφόρος πλεϊ-μέϊκερ” και προσωπικά, για μένα, ήταν μεγάλο πουλέν από την αρχή. Όμως, όσο περιμένουμε τον Night Audit για την στατιστική επαλήθευση της μαρτυρίας σας (και ελπίζοντας να μην εκλάβετε μια δυνητική στατιστική κατάρριψη των λόγων σας ως μομφή προς την τιμιότητα και την ειλικρίνειά σας), θα ήθελα να σας ζητήσω μια ουσιαστική αποσαφήνιση των κινήτρων του σχολίου σας, για να μην παρεξηγηθείτε και κάποιοι κακόβουλοι υποστηρίξουν πως θέλετε να διαταράξετε τις ισορροπίες. Νιώσατε, για παράδειγμα, πως είναι ανάγκη να υπογραμμίσετε την πλευρά του παίκτη, επειδή αισθάνθηκε αδικημένος από τους σχολιαστές, τον συντάκτη του basketballaris.gr ή την ίδια την ομάδα; Θέλατε να αποδείξετε πως το επίσημα πολυδιατυπωμένο “κατάλληλο περιβάλλον”, η επαγγελματική οργάνωση και ο αγωνιστικός σχεδιασμός του ΆΡΗ για την ανάδειξη νεαρών, Ελλήνων παικτών είναι ανεδαφικά; Ή οι προθέσεις σας (αναμφισβήτητα αγνές) είναι διαφορετικές;

nikos

Πάντως να πω την αλήθεια πράγματι στα ματς με Eλευσίνα – Τρίκαλα ήταν τα 2 καλύτερα φετινά του Γκίκα (αν και σίγουρα δεν είναι και οι πιο δυνατοί αντίπαλοι εδώ που τα λέμε..)

The_Emperor_Is_Dead

H δική μου απάντηση άν όντως είσαι ο πατέρας του έχει να κάνει ώς εξής: άν θές να προοδεύει ο γιός σου,μην ψάχνεις δικαιολογίες στις αποτυχίες του,γίνε ο πιο αυστηρός κριτής του!Πες του να βελτιώσει το ντραίβ του και την ικανότητα να βλέπει γήπεδο άν όντως είναι point guard και να μην στηρίζεται μόνο στο σούτ μετά απο σκρίν,γιατί είναι μονοδιάστατος!Και όταν δεν παίζει να δουλεύει περισσότερο και να ρωτάει τον προπονητή του τί κάνει λάθος για να το βελτιώσει και όχι να διαμαρτύρεται γιατί δεν έχει χρόνο συμμετοχής!Άλλο Α2 και άλλο Α1,μόνο με το σούτ δεν επιβιώνεις και ειδικά άν αυτό δεν το έχεις δείξει ποτέ!Καλή συνέχεα στην καριέρα του,αλλά σε μάς δεν έδειξε πέρα εκλάμψεων κανένα δείγμα των ικανοτήτων του!πολύ λίγα με Αγγέλου,συνέχεια λαθη με Μίνιτς,σχεδόν αόρατος με Πρίφτη!Τρείς προπονητές,δεν νομίζω να έκαναν και οι 3 λάθος,και ειδικά ο ένας που τον έφερε κιόλας!

BillyHoyle

Επι τη ευκαιρια, δίνετε μας και κανένα στατιστικό του Νίκου από την Λετονία, είναι δυσεύρετα αυτά. Θα έχει ενδιαφέρον.
Τώρα αν ήταν θέμα του Νίκου, κακό fit ή κακή εκμετάλλευση, ο χρόνος θα το δείξει. Ήταν πάντως από τους παίκτες που πραγματικά ήθελα να δω για χρόνια με τη φανέλα του Άρη, κρίμα που τα πράγματα δεν ήρθαν κατ’ ευχήν.

Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία στην Ventspils και εύκολη προσαρμογή.

BillyHoyle

Από που τα τσεκάρεις;

nikos

Εγώ ήμουν υπέρ Γκίκα αλλά από την στιγμή που ήρθε ο Αντεγκμπόγιε (βασικά από την στιγμή που τον ανανεώσαμε γιατί καλώς ήρθε αλλά κακώς τον ανανεώσαμε) ο Γκίκας δεν είχε ρόλο στην ομάδα….Τον πίστεψα πολύ όταν ήρθε αλλά μετά τον τραυματισμό του πέρυσι ήταν σαφώς επηρεασμένος και ο coach είναι φανερό ότι δεν τον πίστευε και πολύ φέτος (για αυτό τον έβαζε και σαν 3άρι ορισμένες φορές)…

vayio

Νικο, αν και εχω διαφωνησει για το θεμα Αντεγκμπογιε, θα το ξαναπω: Καλως ηρθε και καλως ανανεωθηκε! Για τους εξης λογους: Καταρχην εναν παικτη που σου κανει εξαιρετικα ματς και σου παιρνει νικες, δεν τον πετας ετσι απλα! Συμφωνω οτι το συμβολαιο ηταν ενος μηνα και κανεις δεν του υποσχθηκε εξαρχης τιποτα, αλλα περα απο το ηθικο και το ανθρωπινο του ζητηματος ο Πριφτης προφανως ειδα αγωνιστικα στοιχεια που θελει.
Δευτερον με εναν τετοιο Γκικα, αργα ή γρηγορα θα καναμε κινηση στην περιφερεια. Εαν δεν ανανεωναμε Αντεγκμπογιε, θα ερχοταν η στιγμη που θα ψαχναμε περειφεριακο, λογω κακου Γκικα. Και να πώς η φερνει η ζωη, τραυματιστηκε ξανα ο Τομας…. ο Αντεγκμπογιε μπορει να σηκωσει το βαρος πολυ καλυτερα απο οτι ο Γκικας εαν εμενε.
Και τελος ρε παιδια δεν ειναι τοσο κακος μετα την ανανεωση… Εκανε κανα 2 κακα ματς, οπως ομως ολη η ομαδα, αλλα ηταν πολυ καλος Τρικαλα, καλος με Ολυμπιακο και θετικος με Ρεθυμνο (5 ασσιστ).