Ψάχνουν  τρόπο να σώσουν ΠΑΟΚ και Άρη, για να σωθούν αυτοί | to10.gr

Η Θεσσαλονίκη έχει βουίξει ότι ο ΕΣΑΚΕ, δια του προέδρου του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, θα επιχειρήσει αναδιάταξη της κατηγορίας, ώστε να μην υποβιβαστεί κανείς. Είναι κάτι που συζητήθηκε και πέρυσι, όταν έγινε μπάχαλο το πρωτάθλημα. Από πέρυσι, όμως, οι ομάδες έχουν δείξει ότι δεν συμφωνούν, αφήστε που με τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν, μάλλον για μείωση πρέπει να πάμε κι όχι για αύξηση.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει να εμφανιστεί ως ο «σωτήρας» των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης, παρότι είναι γνωστό ότι ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τον Άρη. Αυτή τη στιγμή, όμως, που γκρεμίζεται η παρηκμασμένη «αυτοκρατορία» του, είναι ικανός για κάθε συμμαχία, προκειμένου να κρατηθεί στον προεδρικό θώκο.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, από την άλλη, είναι λογικό να ανησυχεί. Αφαιρώντας από τη σκέψη μας τη δεδομένη αγάπη που τρέφει για τον ΠΑΟΚ (δεν είναι ποινικά και ηθικά κολάσιμο), ο κ. Γαλατσόπουλος αντιλαμβάνεται ότι ενδεχόμενη απουσία των δύο «μεγάλων» της συμπρωτεύουσας (ή έστω ενός εκ των δύο), σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη απουσία του Ολυμπιακού, χαμηλώνουν το ενδιαφέρον κι εντέλει την αγοραστική αξία του προϊόντος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως και να ‘χει, η σκέψη θα μείνει σκέψη. Πιο πιθανό είναι στην πορεία να μειωθούν οι ομάδες, να επικρατήσει η λογική κι η ανάγκη που πραγματικά έχει το πρωτάθλημα, παρά να υπάρξει ετσιθελική σωτηρία του Άρη και του ΠΑΟΚ. Μια λύση θα ήταν το «κλειστό πρωτάθλημα», στα πρότυπα του ΝΒΑ, αλλά αυτά δεν γίνονται στο… πόδι, απαιτείται χρόνος, μελέτη, πλάνο για να αλλάξει συνολικά η βιτρίνα του αθλήματος.

Πηγή: Ψάχνουν τρόπο να σώσουν ΠΑΟΚ και Άρη, για να σωθούν αυτοί

Ο Κογκαλίδης , κάνει επίσημες τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες.

Η τελευταία παράγραφος έχει πλάκα , γιατί μπορεί να είναι σωστή , αλλά πως βγάζει κάποιος το συμπέρασμα , σε αυτή τη χώρα , πως θα γίνουν τα πράγματα λογικά , δεν μπορώ να καταλάβω…

νεότερο παλιότερο καλύτερη βαθμολογία
Ειδοποίησε με
experience

Όχι, εγώ έτσι δε θέλω να σωθώ, να αλλάζουν εξόφθαλμα φωτογραφικά κανονισμοί για να μη πέσω. Για μένα δε θα είναι το ίδιο μετά, θα ξέρω ότι έπεσα και μου κάνανε χάρη. Καλύτερα Α2 παρά έτσι. Στον Ηρακλή δεν κάνανε καμία χάρη όταν έπεσε

Jim Patras

Eγώ θέλω οπωσδήποτε να παραμείνει η ομάδα,καίγομαι γι΄αυτό..Τούτο θέλω να συμβεί αγωνιστικά ή εξωαγωνιστικά με αναδιάρθρωση.Μόνο με αλλοίωση του DNA δε θα ήθελα,δηλ.π.χ.να πάρουμε τον Α.Φ.Μ.του Ηφαίστου-Φάρου.. Μόνο εμείς και ο παναθ.δεν έχουμε υποβιβαστεί ποτέ,είναι το μοναδικό τμήμα μας που δεν έχει υποβιβαστεί και αν αυτό γίνει με αναδιάρθρωση κανείς δε θα το μνημονεύει σε λίγα χρόνια..Αντίθετα ο υποβιβασμός γράφεται στην ιστορία αιωνίως. Ο παναθ.έστησε ολόκληρη πλεκτάνη στο φινάλε του πρωταθλήματος,χάνοντας από Γ.Σ.Π. και μη κατεβαίνοντας στον αγώνα με Κύμη προκείμενου από 1ος να βρεθεί 3ος και ν΄αντιμετώπισει τον 6ο ολυμπ.που μόνο έτσι θα υποβιβαζόταν καθώς είχαν δηλώσει οι ιδιοκτήτες… Περισσότερα »

kaptsik

Συμφωνώ. Όταν μείναμε με τις πολλές ομάδες στο τηλεοπτικό είδαμε όλοι πόσο πολύ εκτιμήθηκε και πως μας το ανταπόδωσαν οι υπόλοιποι. Να θυσιαστούμε για διαπιστώσουμε στο τέλος ότι “στην Ελλάδα όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο” δεν το βρίσκω και πολύ… λειτουργικό. Από την άλλη βλέπουμε τον υγιή Προμηθέα να σνομπάρει τη FIBA συμμετέχοντας στο Eurocap (με το Λιόλιο να προαλείφεται για αφεντικό της ΕΟΚ). Οπότε δε χρειάζεται και πολύ με το σταυρό στο χέρι. Τι θα έκανε ο Γιάννης Ιωαννίδης αν είχε τις τύχες του συλλόγου; (χεχε) Σχετικά με το ΑΦΜ δεν έχω καταλάβει ποιες θα είναι οι… Περισσότερα »

dorian gray
dorian gray

Αν η ομάδα του “Προέδρου” βγει δωδέκατη, οι φήμες θα μείνουν φήμες.
Αν είναι 13η ή 14η, θεωρώ την αναδιάρθρωση των κατηγοριών βέβαιη, γιατί ο εν λόγω (που κάνει καριέρα και βιοπορισμό ως παράγοντας του συγκεκριμένου αθλητικο-πολιτικού οργανισμού, που θέλουμε δε θέλουμε έχει γιγαντωθεί) δεν επιθυμεί επ’ουδενί να συνδέσει έναν υποβιβασμό τους με το όνομά του.-

dimisthessaloniki
dimisthessaloniki

Και να μη γίνει αυτό, ο παοκ δύσκολα να πέσει. Θα στείλει καμία χορηγία ο σαβιδης και θα πάρει τις νίκες που θελει

gkanton
gkanton

O “έλεγχος” του πρωταθλήματος έχει χαθεί κι από την ΕΟΚ κι από τον ΕΣΑΚΕ. Κουμάντο κάνουν συγκεκριμένοι παράγοντες και φυσικά μάνατζερ. Ομάδες ελέγχονται από άλλες, αλλάζουν έδρα και ΑΦΜ, οπότε η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Άλλοι θα αποφασίσουν ποιοι θα σωθούν και ποιοι θα πέσουν. Εμείς από τη στιγμή που μας σφίγγουν τη θηλιά τα χρέη και τα μπαν και αφού δεν έχουμε τέτοιας ποιότητας ομάδα να σωθούμε μόνοι μας, είμαστε έρμαια των διαθέσεων άλλων. Είδαμε τα περσινά αποτελέσματα, βλέπουμε και τα φετινά. Όσο δεν λύνονται τα οικονομικά μας προβλήματα δεν μας σώζει τίποτα. Και να σωθούμε φέτος με οποιοδήποτε τρόπο,… Περισσότερα »

Hunter
Hunter

Το κακό ξεκίνησε με την αύξηση των ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα. 6 ξένοι είναι πάρα πολλοί, και μάλιστα αμερικανοί, αλλάζουν αμέσως όλες οι ισορροπίες αν κάποιος ρίξει λίγα χρήματα. Επίσης οι αμερικανοί που έχουν θεοποιήσει το χρημα, εξαγοραζονται πολύ εύκολα, γιατί δεν έχουν συναισθηματικούς δεσμούς με το άθλημα στην Ελλαδα ή με τις ομάδες μας. Δείτε τι έπαθε ο Κόροιβος προπερσι όταν εξαγοράστηκαν οι ξένοι του για να χάσουν από τα υποβιβασμενα Τρικαλα εντός, γεγονός που ευνοούσε τον Πανιώνιο. Εννοείται πως θα ήταν καλύτερο να υπάρχουν 2 μόνο αμερικανοί και άντε άλλοι 2 ευρωπαίοι που παλιά τους βαζαμε ως ομογενείς.… Περισσότερα »

experience

Είναι πολλοί αλλά έτσι και ακκιώς ίσχυε γιατί πάιρνανε αβέρτα διαβατήρια και θεωρούνταν κοινοτικοί οπότε το κάνανε και επίσημο. Είχανε γεμίσει και οι εθνικές των Σκοπίων με κάτι αμερικάνους που παίρνανε διαβατήριο με αντάλλαγμα μερικούς αγώνες με την εθνική

xanthoskyli4
xanthoskyli4

Εκεί που φτύνω δε γλείφω

BillyHoyle

Επειδή το θέμα έχει ιστορικές διαστάσεις, για εμένα είναι πιο μαύρη σελίδα το “προκάλεσα” αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος για να μην πέσω απο τον υποβιβασμό. Το να πεσω και να προσπαθήσω να ξαναανεβω με ολα τα συμπαρομαρτουντα ειναι ένας αγώνας που μπορεί να δωθεί και να αποτελέσει σταθμό στην ιστορία της ομάδας. Ο Άρης δεν είναι άτρωτος, τι να κανουμε, τοσα χρόνια φυτοζωουμε. Η ψωροπερηφανια (κατ εμέ) του δεν επεσα ποτέ, πρέπει να είναι καμάρι στα καλά και ατσαλωμα, κινητρο στα δύσκολα, όχι δικαιολογία για να κάνουμε τον Κινέζο. Θα κάνω ότι μπορώ για να μην πέσω, άπαξ όμως και πέσω… Περισσότερα »

vaggelaris
vaggelaris

Στα περισσότερα πραγματικά θα συμφωνήσω. Είναι πραγματικά ταμπού για τις μεγάλες ομάδες ο αγωνιστικος υποβιβασμος. Λες κ δεν υπάρχουν αντίστοιχα ευρωπαϊκά παραδείγματα. Όλα έχουν την ακμή τους κ την παρακμή τους. Εμείς είμαστε σε παρακμή ξεκάθαρα. Εγώ δεν έχω κόμπλεξ με την Α2. Το θέμα είναι δυστυχώς ότι είναι τόσο τεράστια τα χρέη της ομάδας κ πλήρης η απουσία σχεδίου που έτσι όπως είναι το ελληνικό μπάσκετ δομημένο θα αργήσεις να σηκώσεις κεφάλι. Ακόμη κ η Α2 αλλά κ η Β εθνική θέλει χρήμα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι γεμάτο από τυχοδιωκτες παράγοντες που παίρνουν ομαδουλες της σειράς κ χωριά… Περισσότερα »

Sotiris

Συγνώμη κιόλας αλλά είναι ψωροπερηφάνια να λες ότι δεν έπεσα ποτέ αλλά δεν είναι να σου λένε ότι μπορείς να γλιτώσεις και να μην το δέχεσαι; Λέμε για επανεκκίνηση κτλ αλλά δεν κοιτάμε το ποδόσφαιρο τι ακριβώς πέτυχε με την ίδια λογική; Πέσαμε για να γλυτώσουμε τα χρέη, και τι καταφέραμε; Είμαστε στα ίδια επίπεδα που είμασταν τα περισσότερα χρόνια (5οι με 8οι), τίτλο ούτε για δείγμα, μεταγραφές δεν κάνουμε γιατί ως δια μαγείας τα χρέη ξανάρθαν, κάναμε 4 χρόνια στα χωράφια ενώ λέγαμε για τρένα και δύο χρόνια σε άλλες κατηγορίες, ξεφτιλίσαμε την ομάδα όσο δεν πάει μη ανεβαίνοντας… Περισσότερα »

kaptsik

Πάντως το να παίρνει έκταση αυτή η κουβέντα, μάλλον δεν κάνει καλό στην ομάδα. Δεν την βοηθά στην στοχοπροσήλωσή της. Ακόμη και με 65% στο Monte Carlo, υπάρχουν ελπίδες σωτηρίας και είμαστε υποχρεωμένοι να μπαίνουμε στο κάθε παιχνίδι με το μαχαίρι στο στόμα!

ChrisSiak
ChrisSiak

Βασιλακόπουλε θες να κρατήσεις τον Άρη και τον ΠΑΟΚ; Παίξε 90% διαιτησία υπερ τους. Άσε τις αναδιαρθρώσεις. Και μετά τα ξεχνάμε πάλι κ γίνεται καμία σφαγή τύπου κύπελλο στο Ηράκλειο με ΠΑΟ.