Πόσες νίκες χρειαζόμαστε για να μπούμε στην 6άδα;

Ο Πάσαλιτς δείχνοντας τη θέση
που θέλει να έχουμε στην τελική βαθμολογία!

Παρόλο που ο Πάσαλιτς αναρωτιέται γιατί μιλάμε για υποβιβασμό κι όχι για 6άδα , όλοι εμείς που παρακολουθούμε την ομάδα ξέρουμε πως μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη , η ομάδα ήταν…για κλάματα ( για να το πω ευγενικά ).

Η βελτίωση που έχουμε παρουσιάσει τα τελευταία παιχνίδια είναι ικανοποιητική , αλλά ακόμα απέχουμε από το να χαρακτηριζόμαστε ομάδα 6άδας.

Πόσο απέχουμε όμως; ( ναι , σωστά μαντέψατε , ακολουθεί στατιστικός πίνακας…)

Από το 1992-1993 , μια ομάδα έχει πέσει με 9 νίκες , ο ΑΓΟΡ το 2007-2008( κι όλοι ξέρουμε πως ήταν η λάθος ομάδα… ) και μια ομάδα με 13 νίκες- εμείς φυσικά , το 1997-1998 , δεν μπήκε στην 8άδα.

Γενικά με 7-8 νίκες γλυτώνεις τον υποβιβασμό , με 11-12 μπαίνεις στην 8άδα ( τα τελευταία χρόνια θέλει 12 ) και με 14 είσαι στην πρώτη 6άδα.

Με βάση αυτά τα νούμερα ας ρίξουμε μια ματιά στη σημερινή κατάσταση .

Για την πρόβλεψη λαμβάνουμε υπόψη την επιθετική και αμυντική αποτελεσματικότητα κάθε ομάδας , ανά παιχνίδι , αλλά και συνολικά

Όπως βλέπετε , σύμφωνα με τη μέχρι τώρα απόδοση μας , είμαστε για 10 νίκες συνολικά στο πρωτάθλημα κι αυτό μας βάζει στην 9η  , οριακά στην 8η θέση.

Το φετινό πρωτάθλημα δείχνει πολύ απρόβλεπτο μέχρι στιγμής , με πολλές ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι και για αυτό ο πήχης των πλέι οφ κατεβαίνει λίγο.

Ο ΑΓΟΡ , για παράδειγμα , είναι 5ος με 13 νίκες.

Με την πρόβλεψη αυτή , χρειάζεται να έχουμε το ακόλουθο ρεκόρ στα εναπομείναντα 14 παιχνίδια για να βγούμε στην:

Μας απομένουν 7 παιχνίδια εντός έδρας και 7 εκτός.

Το να κάνουμε 9-5 , μου φαίνεται δύσκολο , αλλά και πάλι , πριν από 4 αγωνιστικές μου φαινόταν δύσκολο να πιάσουμε τις 4 νίκες στον πρώτο γύρο.

Το 6-8 ή το 7-7 είναι πιο πιθανό , κατά τη γνώμη μου.

Ο στόχος , βέβαια , αυτή τη χρονιά δεν είναι η θέση που θα καταλάβουμε στο τέλος του πρωταθλήματος.

Είναι η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται , να χτίσει έναν κορμό,  να αποκτήσει μια φιλοσοφία και να αρχίσει να ξεχρεώνει . γιατί αυτά είναι τα μοναδικά όπλα που έχει τώρα , για να αλλάξει τα – χρόνια – λάθη της.

Αλλά είναι λογικό οι παίκτες να συζητάνε για στόχους μεταξύ τους.
Είναι θεμιτό να βάζουν στόχους υψηλούς.

Έτσι όπως είναι τα πράγματα τώρα κι έτσι όπως παίζουμε , δεν είμαστε για πλέι οφ.
Στα χέρια τους είναι να αλλάξουν την εικόνα.
Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει.
Ας ελπίσουμε να έχουμε και συνέχεια…

  Subscribe  
νεότερο παλιότερο καλύτερη βαθμολογία
Ειδοποίησε με
Anonymous
Anonymous

7 ΝΙΚΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ.ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ 8 ΣΥΝΟΛΙΚΑ.

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ

Anonymous
Anonymous

Πολύ ωραία ανάλυση!!Τα στατιστικά πάντα δουλεμένα και κατατοπιστικά, μπράβο!!Κίτρινε φύλακα, νομίζω ότι το σενάριο της μίας ήττας εντός είναι τραβηγμένο. Το «καλό» είναι ότι όλα τα παιχνίδια με την πρώτη τετράδα τα έχουμε εκτός έδρας με εξαίρεση των ΟΣΦΠ, επίσης Ηλυσιακός και Περιστέρι εκτός θα είναι καθοριστικά. Γενικότερα νομίζω ότι ένας τέτοιος προγραμματισμός πρέπει να μείνει απλά στα χαρτιά του προπονητικού τιμ και να μην περάσει αρκετά στους παίκτες ως στόχος. Βασικό μέλημα τους είναι να συνεχίζουν να δουλεύουν, να παλεύουν για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια μέσα έξω και με όμορφο μπάσκετ να ξαναφέρουν τον κόσμο στο γήπεδο.… Περισσότερα »