Ο Δημήτρης Γουλιέλμος στην πρώτη του και μοναδική συνέντευξη τύπου εξέφρασε περισσότερο επιθυμίες και όχι εκτιμήσεις βασισμένες πάνω σε ένα επιχειρηματικό πλάνο με βάση την πραγματικότητα του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ.

Έκανε λόγο για 500.000 ευρώ που θα έβαζε αυτός και οι άνθρωποι που τον βοηθούσαν και θα πήγαιναν στα παλιότερα χρέη. Μίλησε για μπάτζετ της ομάδας το οποίο θα βγαίνει από τα έσοδα της και δεν θα χρεώσει την ΚΑΕ ούτε ευρώ παραπάνω. Περίμενε 1 εκ. ευρώ εγγυημένα έσοδα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε.

Τα χρήματα που έβαλε ο ίδιος και προορίζονταν για τα παλιότερα χρέη, πήγαν κυρίως στις τρέχουσες υποχρεώσεις και το φετινό μπάτζετ. Και αυτό γιατί τα έσοδα ήταν αρκετά λιγότερα απ’ όσα είχε εκτιμήσει, ενώ τα έξοδα αρκετά περισσότερα.

Το μειωμένο κατά 80.000 ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο πήγε στην μίσθωση του γηπέδου, ενώ τα διαρκείας είχαν πτώση την ίδια ώρα που η ευρωπαϊκή περιπέτεια χρέωσε την ομάδα με ένα ποσό άνω των 50.000 ευρώ. Οπότε το μπάτζετ βγήκε από νωρίς εκτός… τροχιάς και τα χρήματα που προορίζονταν για τα χρέη αναγκαστικά δόθηκαν αλλού.

Έτσι φτάσαμε τέλη Απριλίου και η ΚΑΕ είναι φανερό ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αφού υπάρχουν οφειλές είτε προς το άρθρο 99, είτε σε οφειλές παλιών παικτών με αποκορύφωμα την αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής από πέντε αθλητές που εκπροσωπεί ο κ. Πετράτος, είτε στην τωρινή ομάδα, είτε προς το Κράτος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος αναζήτησε «συμπαίκτες», κάποιοι βοήθησαν αλλά όχι στον βαθμό που θα περίμενε ο ίδιος και είναι κάτι που το λέει με παράπονο. Όμως οι ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Είτε από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, είτε από τον οργανισμό Άρη.

Πηγή: Περιμένοντας ένα θαύμα… | SDNA

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που του χρεώνω εγώ. Το λέγαμε και τότε , το 1εκ. έσοδα είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά . Θα μου πεις από την άλλη , αν έκανες ομάδα με χαμηλότερο μπάτζετ ( υπήρχε άραγε καν αυτή η επιλογή;;; ) , θα είχαμε σωθεί αγωνιστικά;

νεότερο παλιότερο καλύτερη βαθμολογία
Ειδοποίησε με
Sotiris

Παρακάτω λέει και χειρότερα. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο μηδέν (πάλι). Είτε θα γίνει κάτι είτε θα βαρεσει το κανόνι.

simon says

Η μόνη λύση κατά τη γνώμη μου, η μόνη, είναι η δημιουργία μιας νέας Γένεσις. Λίγο πιο διευρυμένη, με διάφορα ποσοστά συμμετοχής, ανάλογα με τα χρήματα που ο καθενας βάζει. Ένας τεχνοκράτης για διευθύνων σύμβουλος, Σουμποντιτς π.χ. για τεχνικός διευθυντής και στο συμβούλιο τουλάχιστον τρείς παλαίμαχοι!

gallistis237
gallistis237

Δυστυχώς ήταν κακή η εικόνα αγωνιστικα. Αν παίζαμε καλυτερο μπασκετ, κάναμε περισσοτερες νίκες ,
προχωρούσαμε Ευρώπη, ο κόσμος θα ηταν πιο κοντά και τα έσοδα περισσοτερα. Η εικόνα είναι αλληλένδετη με τη προσέλευση του κόσμου.

dragon_aris
dragon_aris

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τη μετάβαση που κάνουμε τις τελευταίες μέρες από το “νοικοκύρης Γουιλ που τα έχει όλα πληρωμένα κανονισμένα” στο “δεν υπάρχει μια χρειάζεται αλλαγή όλα είναι πίσω χρωστάμε”.
Πώς φτάσαμε εδώ;Θυμάμαι σαν τώρα την απάντηση του στο ερώτημα τι γίνεται αν δε πάει κάτι καλά στα προσδοκώμενα έσοδα είχε πει θα τα κάλυπτε αυτός από τη τσέπη του μαζί με τους συνεργάτες του.

Sotiris

Εγώ πάλι θυμάμαι κάτι άλλο και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν είπε ο Γουίλ σε κάποια φάση μέσα στη χρονιά ότι έχει βάλει 1,5εκ;
Είναι έτσι; Και αν ναι, που πήγαν αυτά τα λεφτά;