Ο ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, κατέθεσε την πρόταση -κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Τρίτης για τη διαιτησία- και αναμένει τις απόψεις των ομάδωντο συντομότερο δυνατό, λόγω του επείγοντος του θέματος εντός 48 ωρών. Το πιο βασικά σημεία της πρότασης είναι:

1. Η στελέχωση της ΚΕΔ να γίνεται με τα καλύτερα από τα πρόσωπα που έχουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος (2725/1999).

2. Να επιλεγούν 42 διαιτητές για να παίζουν στην Basket League, δηλαδή οι διπλάσιοι απ’ όσους απαιτούνται κάθε αγωνιστική.

3. Να γίνει σταθερή η επιλογή των διαιτητών στα παιχνίδια. Είτε να γίνεται ορισμός με ευθύνη της ΚΕΔ, είτε κλήρωση με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό από τους τους διαιτητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε αγώνα.

4. Οι παρατηρητές διαιτησίας να μην είναι τα μέλη της ΚΕΔ, αλλά πρώην διεθνείς διαιτητές ή έμπειροι διαιτητές Α’ Εθνικής κατηγορίας.

5. Η εκπαίδευση να γίνεται από καθηγητές διαιτησίας FIBA.

6. Να καθιερωθεί ημερίδα διαιτησίας πριν από την έναρξη κάθε πρωταθλήματος, με συμμετοχή της ΚΕΔ, παρατηρητών, καθηγητών διαιτησίας και προπονητών των 14 ΚΑΕ.

7. Να υπάρχει αποζημίωση στα μέλη της ΚΕΔ, μετά από συμφωνία ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ.

Ολα αυτά ο ΕΣΑΚΕ θέλει να τεθούν υπό συζήτηση με την Ομοσπονδία και να κατατεθεί η οριστική πρόταση στους αρμόδιους φορείς.

Πηγή: Οι 7 προτάσεις του ΕΣΑΚΕ για την διαιτησία – Basket League – SPORT 24

Λίγο μεσοβέζικες οι λύσεις , αλλά ας γίνει η αρχή να αλλάξει κάτι.

νεότερο παλιότερο καλύτερη βαθμολογία
Ειδοποίησε με
Jose

Ειλικρινά δε καταλαβαίνω τις προτάσεις. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν επέλεγαν τους καλύτερους; Δεν είχαν μια συγκεκριμένη λίστα κάθε χρόνο από την οποία επέλεγαν; Δεν εκπαιδευοταν οι διαιτητές; Τώρα το ποιος θα πληρώνει τη ΚΕΔ μικρή σημασία έχει, έτσι κι αλλιώς τα έσοδα δεν βγαίνουν από την επίσημη μισθοδοσία!

ChrisSiak
ChrisSiak

Έβγαλαν μια ανακοίνωση απλά για να πουν ότι κάτι έκαναν.

ChrisSiak
ChrisSiak

Άλλαξε ο Μανωλιός και εβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Όπου υπάρχει η λέξη ορισμός δεν θα υπάρξει λύση.
Κλήρωση ακόμα κ για τι φανέλες θα φορέσουν οι διαιτητές. Να μην υπάρξει δεδικασμένο για το οτιδήποτε-μια καινουρια αρχή-να μην υπάρχουν κρούσματα απαίτησης αλλαγής ημερομηνιών αγώνων με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Επίσης αυτό που δήλωσαν οι διαιτητές ότι αν έρθουν ξένοι θα κάνουν αποχή…
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. Στο καλό και να μας γράφουν. Αν θελουμε κακές διαιτησίες παιζουμε κ στο τσουλου και ξέρουμε ότι το κάνουν απλά επειδή είναι ανίκανοι και όχι εσκεμμένα.