Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι τώρα οι ομάδες πλήρωναν φόρο της τάξεως του 45% της μεικτής αξίας του συμβολαίου κάθε παίκτη, από τον καινούργιο χρόνο θα καλούνται να πληρώσουν 22%.

Η τροπολογία αφορά συμβόλαια αξίας άνω των 40.000 ευρώ, ενώ με αυτό το μέτρο γεννιούνται φιλοδοξίες για ακριβότερους και ποιοτικότερους παίκτες.

Πηγή: Μειώθηκε η φορολογία των ομάδων! Μεγάλη ανάσα για τις διοικήσεις | ebasket.gr

Μπορεί για εμάς να είναι 2-3 συμβόλαια αυτά, αλλά όσα και να είναι, μιλάμε για μείωση στο μπάτζετ.

Τώρα, αν είχαμε κάνει και σοβαρό προϋπολογισμό του μπάτζετ, ίσως είχε και μεγαλύτερη σημασία

νεότερο παλιότερο καλύτερη βαθμολογία
Ειδοποίησε με
spire

Οκ σε 3 συμβολαια των 60χιλ το οφελος μας ειναι 20000. Δε το λες αμελητεο απτη στιγμη που κυνηγαμε το ευρω.
Καθαρα δημοσιονομικα δε ξερω. Σαμπως πληρωνουν τους φορους οι ομαδες.

Aris
Aris

Με βάση το μπάτζετ μας είναι σχεδόν αδιάφορο σαν μέτρο. Αλλά αν το δούμε σαν πολίτες είναι κατά τη γνώμη μου ξεκάθαρη εξυπηρέτηση του βασικού χορηγού της κυβέρνησης του κυρίου Μαρινάκη γιατί τα πιο μεγάλα συμβόλαια τα έχει η ομάδα του καθώς και η ασπρόμαυρη εκδοχή της στο βορρά.

kaptsik

Νόμιζα ότι το είχαν τακτοποιημένο το θέμα αυτό οι ομάδες από μόνες τους. Πχ ο Μακνιλ είχε συμβόλαιο με μια (οφσορ;) εταιρεία του Λάσκαρη. Για τον Παναθηναϊκό ακουγόταν κάτι για δίπλα συμβόλαια. Είχε κάνει καταγγελία (με δηλώσεις κι όχι αποδείξεις) ο Ολυμπιακός σχετικά.
Μάλλον το χρησιμοποιούσαν περισσότερο ως δικαιολογία οι ομάδες για τη χαμηλότερη ποιότητα παικτών που κλείναν σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.