Κίνδυνος να επιστραφεί σε οικονομικούς εγκληματίες 1 δισ. ευρώ από ξέπλυμα χρήματος

Εγκληματικό προϊόν ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ που έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος τα τελευταία έτη, ερευνώντας υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, ναρκωτικών, εγκληματικών οργανώσεων, κακουργηματικής απιστίας, τοκογλυφίας, trafficking, δωροδοκιών, καθώς και υποθέσεις σχετικές με απάτες και πλαστογραφίες, κινδυνεύει να επιστραφεί άμεσα στους κατηγορούμενους για την τέλεση των εγκλημάτων αυτών.

Ο λόγος είναι διάταξη που έχει παρεισφρήσει στο σχέδιο νόμου «Τροποποιήσεις Ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας» που έθεσε σε διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης και το οποίο θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή.

Η εν λόγω διάταξη που είναι περίτεχνα διατυπωμένη οδηγεί ουσιαστικά στην αναδρομική αποδέσμευση όσων προϊόντων εγκλήματος έχει δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος για περισσότερους από 18 μήνες.

 

Πηγή: Κίνδυνος να επιστραφεί σε οικονομικούς εγκληματίες 1 δισ. ευρώ από ξέπλυμα χρήματος | Insider

Ξέρετε πως δεν πιστεύω στη θεωρία του μπροστινού , αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα κι έχω και μια ηλικία που έχω δει αρκετά ώστε να μην μπορώ να αποκλείσω τίποτα , εδώ έχουμε ένα από τα κρισιμότερα κομμάτια για την επιβεβαίωση ή όχι αυτής της θεωρίας.

18 μήνες από την κατάσχεση στον Λάσκαρη έχουν περάσει , η σχέση Μαρέβας – Τζόρτζιας γνωστή , η κυβέρνηση άλλαξε και η διάταξη φωτογραφική ( όχι μόνο για τα μωρουλίνια προφανώς , αλλά εμάς , αυτοί μας ενδιαφέρουν ).

Κύριοι , αν είναι να δικαιωθείτε , τώρα είναι η ώρα σας ( ή τέλος πάντων , όταν περάσει η διάταξη…).

νεότερο παλιότερο καλύτερη βαθμολογία
Ειδοποίησε με
aris6emperor

Oκάρο, Τζέρελ, Τζαμέλ προβάρουν ξανά τα «κιτρινόμαυρα»…

Jose

Άρα στηρίζουμε Κυριάκο και τη διάταξη που επιστρέφει χρήματα σε πιθανους εγκληματίες!

ChrisSiak
ChrisSiak

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δηλαδή; Διαφωνώ.

Sam Vincent

Το ακούσαμε και αυτό ” Ο λόγος είναι διάταξη που έχει παρεισφρήσει στο σχέδιο νόμου …” .Ώστε ο διατάξεις πλέον παρεισφρήσουν μόνες μέσα στα σχέδια νόμου . Δεν μπορεί να παρεισφρήσει τίποτα μέσα σε ένα σχέδιο νόμου να γίνουμε και κανονική χώρα με κανονικούς ανθρώπους ?

Ian 73
Ian 73

ΛΑΣΚΑΡΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ Σ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΘΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΚΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΘΑ ΣΕΝΑΝΕ!!!!

spire

Τραγικο. Προφανως μερικα εκατομυριακια απο αυτο το 1 δις θα καταληξει σε τσεπουλες βουλευτων και ουτε γατα ουτε ζημια. Με 2 αρθρακια της πλακας το περασαμε και αυτο.
Παμε για το επομενο.

MrT

Άντε να πάρουμε τον Τσαλμερς από την ΑΕΚ.Παντως θα είμαστε πολύ κλασσατοι φίλαθλοι αν σε περίπτωση που έκανε κίνηση ο Κάσκαρης να ξαναπάρει την ομάδα γινόταν αυθορμητη κινητοποίηση που θα τον απέτρεπε να ξαναπλησιασει
την ομάδα.

timemaster

Καταρχάς όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τον Άρη αλλά με όλη την κοινωνία. Και φυσικά είναι απαράδεκτο. Όσο αναφορά τον αθλητισμό προσωπικά δε ζω με αυταπάτες πως όλο αυτό δεν είναι ένα ξέπλυμα χρήματος ή μία προσωπική μόχλευση για πολιτικά παιχνίδια. Άσχετα αν δε μου αρέσει το κατανοώ και το μόνο που μπορώ να κάνω από την μεριά μου μιας και δεν είμαι δικαστική εξουσία είναι να μην γίνομαι στρατός του κάθε ένα ηγέτη ομάδος. Αυτό που εγώ θα ήθελα από την ομάδα μου είναι να μην εξαρτιέται από τον κάθε πρόεδρο. Αν έχουμε έναν που χώνει λεφτά… Περισσότερα »