Ανάλυση για την ομάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου ( μέρος Α)

Τέλος της κανονικής περιόδου κι αφού έχουμε κάποιες μέρες κενό , ας δούμε κάποια νούμερα μας στην Α1. Σας θυμίζω πως τα Χριστούγεννα είχαμε δει τα μέχρι τότε νούμερα.

Ξεκινάμε με τα ομαδικά και σε λίγες μέρες  θα πάμε και στα ατομικά.

 

Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε την σύγκριση μας με τα νούμερα που κάναμε πέρυσι στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Η διαφορά της περσινής ομάδας με της φετινής είναι 5 νίκες κι αυτό φαίνεται και στα νούμερα. Βέβαια , η περσινή μας κανονική περίοδος , ήταν η καλύτερη που είχαμε σαν ομάδα από το 1990-1991 σε διαφορά αποτελεσματικότητας , 3η καλύτερη σε νίκες ( 22 το 1991-92 , 21 το 1992-93 και το 2006-07 ) και η καλύτερη μας σε αμυντική αποτελεσματικότητα από τότε που μπήκε το 24άρι ( κι ακόμα πιο πίσω , αλλά άλλο μπάσκετ τότε , κυρίως αμυντικά ). Σκεφτείτε το λίγο αυτό πριν συνεχίσουμε , γιατί βλέπουμε την περσινή χρονιά σαν σκαλοπάτι , αλλά νομίζω πως ήταν περισσότερο κορυφή.

Και η επιθετική και η αμυντική μας αποτελεσματικότητα έχει πέσει σημαντικά.

Το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν η διαφορά που είχαμε εντός και εκτός έδρας. Μια πτώση εκτός έδρας είναι φυσιολογική και συμβαίνει σε όλες τις ομάδες , αλλά αυτό που είχαμε εμείς φέτος ήταν τραγικό.

Εντός έδρας είχαμε την τρίτη καλύτερη επιθετική αποτελεσματικότητα (117,8) και την τέταρτη αμυντική (100,7) – μιας που είμαστε στο θέμα το Λαύριο ήταν η τρίτη καλύτερη άμυνα εντός έδρας με 98,5 !!!! – κι είχαμε +17,1 διαφορά , εκτός έδρας είχαμε την έβδομη επίθεση ( 100 ) και πάλι την τρίτη καλύτερη άμυνα ( 104) και διαφορά -4!!! . Αυτό είναι εκπληκτικό , τέτοια πτώση στην επιθετική ικανότητα μιας ομάδας εντός και εκτός έδρας , δεν μπορώ να την εξηγήσω και σίγουρα πάει παραπάνω από τα νούμερα.

Μέσα από τα νούμερα φαίνεται πως είχαμε αστοχία (-7%) , δεν πηγαίναμε στις βολές (-5,5%) και δεν παίρναμε επιθετικά ριμπάουντ (-6,3%). Ειδικά αυτό με τα επιθετικά είναι πολύ ενδεικτικό. Εντός έδρας είμαστε δεύτεροι στα επιθετικά και εκτός 13οι!!!! Ίδιοι παίκτες , ίδια ομάδα. Απίστευτο.

Αν ρίξουμε και μια ματιά από που σουτάρουμε , ίσως μας βοηθήσει:

 

 

Επειδή πάμε σε λιγότερες βολές εκτός έδρας , έχουμε και περισσότερα σουτ. Βγάζουμε και σουτ από καλές θέσεις , αλλά είμαστε άστοχοι. -9% στα σουτ κοντά στο καλάθι , -10% στα σουτ μέσης απόστασης , -18% στα τρίποντα από τις γωνίες , παρόλο που αυτά είναι καλά σουτ και βγάζουμε και παραπάνω από εκεί. Αμ το άλλο , -9% στα λέι απ και στα καρφώματα;

Ένα άλλο στατιστικό που λέει πολλά για τη διαφορά μας στα εντός και στα εκτός έδρας είναι το AST% ( το ποσοστό των κατοχών μας που καταλήγουν σε ασίστ ). Αυτό εντός είναι 25,6 ( τρίτο πίσω μόνο από ΠΑΟ και Ολυμπιακό ) και εκτός είναι 19,4 ( 9η ).

Φυσικά για να εξηγηθεί αυτή η τεράστια διαφορά , θέλει και οπτικό υλικό , αλλά από τα νούμερα εμένα μου φαίνεται πως οι παίκτες μας φέτος , δεν μπορούν εκτός έδρας ( ή στα δύσκολα αν θέλετε ). Είναι θέμα ψυχολογίας; Θέμα προσωπικότητας; Θέμα προετοιμασίας; Μπορεί να είναι λίγο από όλα , αλλά σίγουρα κάτι τους κάνει να παίζουν εντός σαν να πάμε για πρωτάθλημα κι εκτός σαν να παλεύουμε για υποβιβασμό .

Και στη μέση , εμείς , που πάμε να τρελαθούμε …

Σε λίγες μέρες , η ανάλυση των παικτών μας…( hint: Ο Κάμινγκς είναι ο καλύτερος γκάρντ που έχει περάσει από τον Άρη της καρδιά μας , όσο ο ΕΣΑΚΕ διοργανώνει το πρωτάθλημα )

σσ : Επειδή έκανε και τον κόπο ο VamosG1 να κάνει σύγκριση σε κάποια απλά στατιστικά μας , σε σχέση με πέρυσι , δείτε και το άρθρο του

  Subscribe  
νεότερο παλιότερο καλύτερη βαθμολογία
Ειδοποίησε με
Vamos_G1

Ανανέωση στον Κάμινγκς ΧΤΕΣ!!!

experience

Δύσκολο, δεν τον βλέπω να μένει.

badgrandpa
badgrandpa

Θα συμφωνήσω, αλλά εγώ θα του έδινα μία λευκή επιταγή, να βάλει αυτός το ποσό…

experience

Κάτσε να δούμε τι ποσό μπορεί να βάλει ο Λάσκαρης και βλέπουμε

vlzvl
vlzvl

αν καταφέρουμε και ανανεώσουμε τον Κάμινγκς, θα θεωρήσω τη χρονιά επιτυχημένη,
αν όχι T_T

xav
xav

πως το βγαζεις αυτο για το καμινγκς, ο σολομον δεν μπαινει στη συγκριση?

xanthoskyli4
xanthoskyli4

Χρόνια πολλά σε όλους! Είθε Αρης Ανέστη…

kaptsik

Χρόνια πολλά! Αληθώς ανεστη!
https://drive.google.com/file/d/0B3mcxs9T9aT9T0xLdU5WMmxFdGM/view?usp=drivesdk

timemaster

Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση στην ομάδα. Θα συμφωνήσω μαζί σου night κυρίως σε δύο πράγματα. Πρώτον ότι η σύγκριση με την απίστευτη περσινή χρονιά είναι άδικη για την φετινή ομάδα. Δυστυχώς όταν αναγκάζεσαι να αλλάξεις ή αδυνατείς να κρατήσεις τους ξένους σου που έκαναν πέρσι την διαφορά (Ουότερς, Μακνιλ, Ουάιτ) τότε η νέα χρονιά ουσιαστικά αρχίζει 2 επίπεδα ποιο κάτω. Στο δεύτερο που συμφωνώ είναι η περίεργη εικόνα της ομάδος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μία εξήγηση που μπορεί να υπήρχε ήταν οι πολλοί τραυματισμοί που δεν άφηναν την ομάδα να βρει ρυθμό και τα πολλά ταξίδια που δε μας… Περισσότερα »